ניתן לצפות בעמוד זה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3967
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3967
היי נמרוד,
כתבה מצוינת, אינפורמטיבית כרגיל! תודה רבה.
השאלה שלי היא יותר בכיוון הבחירה בנעילה אוטומטית - איפה הרגשת שהייתה חסרה לך נעילה קדמית ברכב כזה?
והאם לא קצת מבאס לוותר ברכב חדש, בפרט כזה עם מערכת מתלים משודרגת כמו אצלך, על היכולת ל-4x4 high?
למה עם נעילה אוטומטית אתה לא יכול לנסוע ב-4X4 גבוה?..... אפשר ואפילו בכיף. וגם מהר. צריך להתרגל להיגוי קצת פחות טוב, אבל זה פחות נורא ממה שנדמה.
החסרון האמיתי, המסוכן ממש, של נעילה אוטומטית קדמית הוא על כביש מושלג/מוקרח.
וזה כידוע נפוץ מאוד בישראל. בכל הארץ, כל חורף, מדי שנה בשנה......
סחתיין על המדריך המקצועי והמפורט!
נמרוד הפתעת אותי, ואפילו לחיוב !!!
ואני חשבתי שידי המהנדס העדינות שלך כבר לא יתלכלכו בגריז יותר..
הדפרנציל הזה הוא כבד, מאוד כבד, לפחות 50 קילו.
אם זה נופל עליך, תצתרך להתמודד עם הקורונה בבית החולים (-:
מקווה שלפחות היה שם משהו שהיה מוריד ממך את הדפרנציל ומציל אותך.
יש לי מד מומנט שמגיע עד 16- ניוטון מטר, רק היית צריך לבקש.
מדריך ברמה גבוהה מאוד, גם ההסברים וגם התמונות. אשמח לראות סרטון בפעולה.
כתוב מאוד ברור.
איך שקראתי לשחרר את המסרק הייתי שם פתק ענק על ההגה לא לשכוח לסגור..
Sent from my H3123 using Tapatalk
אני מזמן שחררתי את המסרק. אין בו צורך
תתחדש,
לשואלים, בהיילקס שלי היתה נעילה אוטומטית קדמית לוקרייט. אין שום בעיה עם זה, בכלל.
כל הכבוד.
עכשיו צריך לבחון אותה
כיף לקרוא. אני כיום עם דטרויט טרוטראק מקדימה וLOKKA אחור- ובהחלט מדגדג לי לפעמים לנסות לנעול את הקדימה לחלוטין.
תתחדש!
התקנתי פעם(האמת שכמה כאלה) ונסעתי עם lokka קידמית, אחלה של דבר.
יאללה(עדשה? כמריר? 👻 ) עכשיו אתה צריך לראות איך במעלות הרכב זוחל למעלה בלי למצמץ.
קראתי את הכתבה, ולא שאני פותח דיפרנציאל כל שני וחמישי, או מתכוון להתקין נעילה קדמית,
אבל בהחלט עזרת לי להחליט לא לקנות היילקס (מניח שברוב רכבי הifs, המצב דומה), אלא להשאר עם שני סרנים עד שיהיה כסף למשהו עם שני סרנים חדש יותר.
אני באמת שואל את עצמי מה זה אומר מבחינת שבירת ציריות, ומה זה אומר מבחינת נסיעה ב4H.
לגבי הציריות ברוב התרחישים ברור לי שציריה בודדת יכולה לעמוד בעומס - הרעיון הוא לעבור הכל רגוע ובלי לקפוץ.
אבל לגבי הנסיעה ב4L - טוב שיש על הזקן של מי להתגלח. אגב - בסופה זה היה בלתי נסבל מבחינתי
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
האמת? כי חזרתי מארה"ב עם הטרוטראק במזוודה וגם עם לוקרייט לחבר. במקרה של לוקרייט, משהו בגודל של קופסת סיגריות אפשר תמיד להביא. במקרה של הטרוטראק: משהו בגודל של מלון בשל ובמשקל של אבטיח זה קצת יותר קשה. פייר? הטרוטראק מעולם לא אכזבה ועל לעלות את זיק ואת ורדית עשיתי וי כמה פעמים. אם אנעל קדימה לחלוטין זה סתם יהיה מתוך שעמום.
מי שלא גר בגולן לא יזכה כנראה ליותר מיום אחד בשנה במקרה הטוב ביותר, אז זה לא שיקול משמעותי, אבל בכל זאת, אני אחלוק מהנסיון הקצר. נסיעה על כבישים מושלגים אמורה להיות מתאר בעייתי במיוחד לנעילה קדמית אוטומטית. אז אלו רשמי.
בילינו את כל יום חמישי בגולן, הרוב על הכבישים כמובן, ברמות פילוס שונות, וגם בשטח באזור שבין אודם לוואסט. בפועל הייתי משולב 4X4 כמעט כל היום, רוב הזמן בLOW הילוכים 2-3-4. נסעתי לאט, וזהו. היו כמה מקומות שבהם עשיתי רברסים על המקום בכביש כי לא היה לאיפה להתקדם, גם זה בLOW. בקטעים של נסיעת השטח ביער אודם, זה לא היה שונה מבחינתי מנהיגה בבוץ עמוק של העמק חוץ מהקטע הפסיכולוגי שאני לא יודע איפה השביל ופשוט ממשיך על הקוליסים של מי שהיה פה לפני. נסעתי את הכמה קילומטרים האלו כשגם הנעילה האחורית משולבת.
אין לי מושג אם זה מייצג נסיעה אמיתית על שלג, וזה גם לא באמת קרח - הטמפרטורה לא ירדה מתחת ל1-2 מעלות. אבל זה כנראה הכי קרוב שיש לנו בארץ.
כתבת איפה ואיך נסעת.
וחוץ מבוץ שלא אמור לייצר דרמה, מה רשמיך..?
בסופ"ש של פורים היינו במדבר, דרך הבשמים, נקרות וכו. 4X4 משולב כל היום בדשדש. סביר לגמרי מבחינתי, אבל אפשר להבין את מי שזה לא ימצא חן בעיניו, נעילה אוטומטית קדמית בהחלט מורגשת.
יא אללה שלך! איזו קמצנות! נשברה לך המקלדת?
כשאתה רוצה, אתה יודע לכתוב יופי יופי.
מה זה "בהחלט מורגשת"?
מה "אפשר להבין"?
נטיית המרכוז של ההגה גדלה - כאילו מישהו חיזק את הקפיץ שממרכז את ההגה. בניגוד לאגדות, "יש הגה" ואין בעייה לסובב אותו עד הסוף. במהירות מאד נמוכה, בראשון שני LOW במעברים טכניים למשל, זה לא ממש מפריע (אנחנו מדברים על רכבים עם הגה כוח, כן?). על דשדש וחול, איפה שיש קוליסים שגם ככה מובילים אותך, זה לא משנה. בנהיגת שבילים טובים יש לרכב נטייה מורגשת להיגוי יתר - להמשיך את הסיבוב. צריך לעבוד יותר עם הידיים. אם אתה עוזב את ההגה באמצע סיבוב, הוא יתיישר החוצה מהר יותר וחזק יותר מאשר דיפרנציאל קדמי פתוח (או 2X4).
צודק, טעות סופר.
התכוונתי לתת היגוי, ההפך מהיגוי יתר.
בשיפוע צד התנסית ?