-
MG סיני - מי מכיר?
לא בשבילי!!!
אחותי צריכה להחליף רכב.
הדרישות הן, משפחתי (היום יש לנסר 08), אוט, שיגיע מ-א ל-ב, אמין וחדש ככל האפשר.
החליטו שאני המבין המשפחתי ברכבים ושאלו אותי לגבי ה-MG כי המחיר הזול מאפשר לקנות אוטו 2015-2016.
אני עניתי שאני לא מכיר אבל אם אני הייתי קונה הייתי מחפש מ'הו יפניז/קוריאני יותר מוכר ונפוץ.
ובכל זאת... מי מכיר את ה-MG?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
תגובה: MG סיני - מי מכיר?
מהדגמים 350 ו 550 הייתי נמנע, על-אף מחירים מצחיקים עד מאוד מצחיקים כמשומשות.
הסופר מיני שלהם ה MG3 בסיסית, מאובזרת ולא רעה. רק ידנית. נמכרת היום במחירים מצחיקים.
הג'יפון ZS - בגירסת הבנזין הוא בסדר, אבל נטול מערכות בטיחות מקוריות.
בקיצור - כנראה לחפש משפחתית במקום אחר.
-
אח שלי רכש לפני שנה דאצ'יה סטפוואי מיד שניה.
הם מאד מרוצים מהאוטו.
מחיר קניה מאד נמוך אפשר לטפס בשנים.
מקבוצות הואצאפ נראה שהאוטו מגלה אמינות לא רעה בכלל.
-
אם כבר זול וחדיש יחסית, פיאט טיפו, 2016-17 ניתן להשיג במחירים 35-40
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אח שלי רכש לפני שנה דאצ'יה סטפוואי מיד שניה.
הם מאד מרוצים מהאוטו.
מחיר קניה מאד נמוך אפשר לטפס בשנים.
מקבוצות הואצאפ נראה שהאוטו מגלה אמינות לא רעה בכלל.
היה לנו (לאשתי מהעבודה) שנתיים סטפוואי, גיר רובוטי נוראי.
החלפנו אותו על סקודה פביה שנתיים יותר ישן עם לא מעט קילומטרים רק כדי שלא נאלץ לנסוע בדבר הזוועתי הזה.
לא הייתי ממליץ על הרכב הזה גם עם אקדח שמכוון לי לרקה.
מצטער להיות משבית שמחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
היה לנו (לאשתי מהעבודה) שנתיים סטפוואי, גיר רובוטי נוראי.
החלפנו אותו על סקודה פביה שנתיים יותר ישן עם לא מעט קילומטרים רק כדי שלא נאלץ לנסוע בדבר הזוועתי הזה.
לא הייתי ממליץ על הרכב הזה גם עם אקדח שמכוון לי לרקה.
מצטער להיות משבית שמחות.
זאת דעתך ...
הזוג הצעיר ( 37-30 ) מבסוט מהאוטו ...
יש גם דיעות אחרות.
אשתי למשל גם לא אהבה ... אבל כן אוהבת את הדאסטר הרובוטית.
מצד שני, עלות / תועלת ... זה הרבה יותר בסטפוואי.
סקודה פביה זה אוטו מצויין, היה לי ולא קניתי שוב כשגנבו לי אותו בנסיון ה 3 ..
נמאס לי לא לישון בלילה ולתקן את הנזקים / חלונות שבורים / דש בורד שבור / ... כל פעם אחרי הנסיון גניבה ..
לא הייתי ממליץ לאיש לקנות סקודה, גם לא עם אקדח לרקה .. היתרונות לא שווים את החלץ וההפסדים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זאת דעתך ...
הזוג הצעיר ( 37-30 ) מבסוט מהאוטו ...
יש גם דיעות אחרות.
אשתי למשל גם לא אהבה ... אבל כן אוהבת את הדאסטר הרובוטית.
מצד שני, עלות / תועלת ... זה הרבה יותר בסטפוואי.
סקודה פביה זה אוטו מצויין, היה לי ולא קניתי שוב כשגנבו לי אותו בנסיון ה 3 ..
נמאס לי לא לישון בלילה ולתקן את הנזקים / חלונות שבורים / דש בורד שבור / ... כל פעם אחרי הנסיון גניבה ..
לא הייתי ממליץ לאיש לקנות סקודה, גם לא עם אקדח לרקה .. היתרונות לא שווים את החלץ וההפסדים.
אני לא רוצה לגנוב את השרשור, אבל המידע כאן עשוי להיות חשוב במידה ופות"ש יחליט ללכת על רכב אחר.
תביט גיא, ראשית אתה צודק זו רק דעתי.
שנית ההקבלה שנתת עם רכב גניב שבגללו אתה לא ישן לא באמת תופסת באתר כזה, בוא, לרובנו כאן רכבים שגורמים לנו לא לישון בלילה, אז תנסה שוב.
ועכשיו אחדד את דברי, עזוב את דעתי האישית, היא לא מעניינת (כרגע).
רכב שבנסיעה עירונית במהירות 35 - 40 קמ"ש אתה רוצה להאיץ קצת (לא קיקדאון, קצת) אתה לוחץ על הגז מעט ואז מתקבלת האטה של הרכב (פעם אם אתה זוכר במנועים האטמוספריים עם הקרבורטור היה מונח של בור סל"ד או משהו כזה?, אז כזה אבל הרבה יותר חזק.) כשהרכב כבר מאיץ אחרי שהוא האיט זה כבר מאוחר מידי.
ההתנהגות הזאת חוזרת על עצמה בכל החלפת הילוך (אמנם בקטנה יותר, אבל עדיין מורגשת), בכל מקום בו אתה צריך קצת יותר כוח זמין ומנסה להשיג אותו מהרכב, אתה מקבל פעולה הפוכה לשתיים שלוש שניות, תקשיב, אתה נוהג בכבישים ואתה יכול להבין שזה המון זמן.
חייב לציין שבנהיגה אגרסיבית, הוא מגיב קצת יותר טוב.
עד כאן העובדות (אגב הגענו עם זה גם לסוכנות, הרכב היה הרי חדש ובסוכנות טענו שזו ההתנהגות הטבעית של הרכב הזה, מה שאומר שזה לא היה רק שלנו ספציפית).
ומכאן לדעתי, למרות שהיא בטוח לא מעניינת.
רכב שבמצבים מסויימים מסוכן לנהיגה, במיוחד לאנשים שהנהיגה באה להם פחות בטבעיות.
אצלנו הרכב שימש את אשתי אך ורק להגיע לעבודה וחזרה, שום פעילות משפחתית לא עשינו איתו ואישתי נהגת טובה.
אני שמח שהצלחנו להחליף אותו אפילו במחיר ירידה בשנתון והוספת 100K ק"מ ++.
מקווה שעכשיו הדעה שלי קצת יותר מנומקת, אני לא מנסה להתנצח ואני בד"כ לא מגיב על דברים שאני לא מבין בהם ממקור ראשון (לא, שמעתי, הם אומרים, לחבר יש..) .
אף אחד לא חייב להסכים איתי, רק מי שרוצה לקנות כזה רכב, כדאי שיראה שיש גם דעות כמו שלי, לא הכל עלות תועלת אלא אם מתעלמים מבטיחות.
-
מנומקת אבל שגויה ;)
הנפילה בכוח שאתה מרגיש היא שהמחשב לוחץ על המצמד ומכיון שיש רק מצמד אחד אז לוקח איזה שניה להעביר הילוך ולשחרר את מצמד חזרה. לרוב הנהגים שנוהגים בידני זה לוקח יותר זמן והם גם שוגים בכמה גז לתת בזמן חיבןר מחדש של המצמד. אז האוטו קופץ טיפה קדימה אם לוחצים יותר מידי או אחורה אם לא לולצים מספיק.
אולי שווה ללמוד לנהוג.
זה גיר רובוטי. חד מצמדי. זה אולי פטנט חרא. זה אולי פטנט מעצבן .. אבל זה פטנט שעובד והוא זול.
למי שבא מרכב אוטומטי עם גיר פלנטרי הידראולי רגיל. זה נורא מוזר עד בלתי ניתן לחיות עם זה. לאח שלי עשיתי שיחת הבהרה לפני שבכלל הלך לעשות סיבוב. הוא הגיע מסוברו אמפרזה. כיום הוא לא מצליח להבין איך סבל את הסובארו. ( חרא של אוטו לדבריו ) ומתקשר מידי פעם לספר לי שהאוטו אחלה.
לומדים לחיות עם זה ולומדים לנהוג עם זה. זאת לא !!! מכונית מרוץ. זה גם לא אוטו כיפי לנהיגה. זה כן האוטו שעונה בדיוק לדרישה של צחי. או של אחותו. אוטו אמין וזול שנוסע מאלף לבית. והוא עושה את זה מעולה. ובחיסכון לא רע בכלל.
רק בשביל העובדות כמובן.
דיסקילמר: אני לא אוהב את האוטו ואני לא ממליץ על דאסטר לאחות של צחי ( בגלל התקציב ) ולא דוחף את דאצ׳יה בכל חור. למרות שזה נחמד לכתוב את זה מידי פעם. אני כן מציע רכבים שאני מכיר אישית כשנראה לי שהם מתאימים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לא בשבילי!!!
אחותי צריכה להחליף רכב.
הדרישות הן, משפחתי (היום יש לנסר 08), אוט, שיגיע מ-א ל-ב, אמין וחדש ככל האפשר.
החליטו שאני המבין המשפחתי ברכבים ושאלו אותי לגבי ה-MG כי המחיר הזול מאפשר לקנות אוטו 2015-2016.
אני עניתי שאני לא מכיר אבל אם אני הייתי קונה הייתי מחפש מ'הו יפניז/קוריאני יותר מוכר ונפוץ.
ובכל זאת... מי מכיר את ה-MG?
למה חשוב בכלל שהרכב יהיה "חדש" יותר? איזה ערך נוסף זה נותן למשתמש?
אחותך בעצם מתעניינת ברכב הסיני המצ'וקמק הזה רק כי בהצלבה של מחירון עם שנתון יצא לה מודל 2015 במקום מבחר גדול של כלי רכב מוצלחים הרבה יותר מודל 2012 או 2013.
לעיתים צריך לקנות חדש וזול. יש סיבות עסקיות מסוימות, ולפעמים זו פסיכוזת הניילונים היסטורית של ילדים משנות ה80' (זכרון השכן ה"עשיר" שקנה אופל אסקונה חדשה...). ואחרי שמישהו קנה חדש, אחרי שלוש שנים הוא שוב רוצה חדש, ומישהו צריך לקנות ממנו את הכמעט חדש - אולי אחות של צחי. ואחרי המישהו השני שעוד איכשהו נמצא, המכוניות והמותגים האלו נמוגים לערפל ההיסטוריה במגרשי גרוטאות.
הסרט הזה חוזר על עצמו שוב ושוב עם השנים. מדלתה 88 דרך יוגו ועד פג'ו 301/מיצובישי אטראז' לאחרונה, טאטא סהרה וטלקוליין, גרייט וול סטיד, ואף מילה על דאציה סנדרו.
אני לא רואה שום סיבה בעולם לקנות חרא של אוטו רק כי הוא יותר חדש. ב30-40 אפשר לקנות מכוניות סבירות ביותר היום, ובקלות. קח את אחותך בתור המומחה המשפחתי לסיבוב במגרשי ליסינג, אפשר למצוא לה יופי של מכוניות קוראניות, יפאניות וארופאיות ראויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הנפילה בכוח שאתה מרגיש היא שהמחשב לוחץ על המצמד ומכיון שיש רק מצמד אחד אז לוקח איזה שניה להעביר הילוך ולשחרר את מצמד חזרה.
זו בהחלט הסיבה, לוקח למחשב שניה ללחוץ, כמעט שניה לשלב ועוד שניה לשחרר...
-
לכל מי שהמליץ על דאצעה ודברים אחרים. נשאלה שאלה נק על ה-MG.
נמרוד אני מסכים איתך לגמרי אבל אני לא קונה את האוטו.
-
אני יכול לומר לך מנסיון של רומן עם mg550 ליסינג חדשה, איך שיצאה לשוק,
היה רכב לא רע בכלל מנוע 1.8 טורבו זריז ללא תקלות מיוחדות, לגבי ה 350 לפי מה ששמעתי והגיוני להניח שחלקי החילוף יקרים כיוון שהרכב נדיר ואתה מוגבל עקב כך להשתמש בשירות היבואן לובינסקי.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
נסעתי על MG350 שנתיים , היה סבבה , אחלה אבזור .
התנגשו באשתי בכביש המהיר , היא והנוסע יצאו בהליכה , הביטוח קנה את הרכב במחירון אז אין לי חוויות מהצד של המכירה.
-
+1 לנמרוד
עזבו אתכם מזבל. רדו קצת במודל וסעו במכונית ראויה.
-
בסין מייצרים הכל...
החל מזבל עופות ועד לפרימיום (אייפון כדוגמא).
השאלה, איפו בסקלה נמצאת MG בעבר והיום...
-
התשובה פה לא ברורה (כי נראה לי שאף אחד לא יודע) אבל כרכב למישהי שלא חובבת רכב ותדע להזמין חלקים מחו"ל או להסתדר בכל מיני דרכים יצרתיות עדיף לדעתי ללכת עם המיין סטרים.
אני המלצתי לקנות משהו נפוץ, רצוי עם גיר פלנטרי ומינימום תחומים והכי טוב זה יפני/קוריאני מוכר.
-
ברור לי שהרוב לא מחפש חוויות נהיגה ואיכויות דינמיות אלא רק שיהיה הכי חדש שאפשר בתקציב נתון, שיפגין אמינות ושהעלויות השוטפות יהיו זולות. וזה בסדר גמור.
זה גם בסדר גמור להעדיף פרמטרים של כסף (סחירות, שמירת ערך) על פני איכויות דינמיות.
אני בכוונה לא נוגע בנושאים של נוחות כי זה עניין מאוד אינדיוידואלי.
אני יודע שגם שהציבור לא נוטה להחשיב את דעתם של עיתונאי רכב, הן כי זה לא מעניין אותו, אבל גם כי הם נתפסים כ"חובבי נהיגה" (שזה נכון) ולכן נוטים לייחס חשיבות רבה לאיכויות דינמיות שזה בדיוק מה שהציבור לא רוצה לשמוע - כי הדגמים הפופולריים ש"כולם אוהבים" בדרך כלל חלשים/נחותים מסורתית בתחום הדינמי (ואל תביאו לי דוגמאות לקוריוזים של מכוניות טובות על הכביש שלמשך תקופה קצרה היו מאוד פופולריות. הן היו פופולריות כי היו נמכרו בזול/נתנו תמורה טובה למחירן, לא בזכות איכויותיהן הדינמיות).
אם נוגעים בעניין הזה, של "רכב פופולרי = גרוע על הכביש" ראוי לציין שימי הסובארו ליאונה של שנות השמונים חלפו-עברו. בשנים האחרונות ההבדלים והפערים קטנים בהרבה מבעבר, אם בכלל. מה שמגדיל מאוד את חשיבותם של מוניטין האמינות והסחירות/שמירת ערך עבור הלקוח.
אני טוען שלא צריך להיות חובב רכב או נהיגה כדי להרגיש את ההבדל בין רכב טוב ואיכותי שמתנהג טוב לבין רכב שאינו כזה. מכוניות לואו-קוסט, מה לעשות, עדיין לא שם. כל מיני דגמים סיניים פשוטים, או דגמי בסיס של מותג לואו-קוסט מזרח אירופי כמו דאצ'יה ואפילו דגמי תחתית/בסיס של "מותג טוב" כמו מיצובישי אטראז' למשל. או דגם פשוט שמיועד לציי רכב כמו יונדאי אקסנט. אז נכון שבתכל'ס, בשביל להיתקע בפקק לא צריך יותר מזה, וזה נכון שתמורת כספכם תקבלו מכונית צעירה/חדשה יותר, במקרה של משפחתיות קטנות כמו האטראז' והאקסנט זה יהיה גם רכב מאוד פרקטי (מרווח יחסית, בגאז' גדול, פשטות מכנית וכפועל יוצא גם אמינות טובה יחסית), אבל לאורך כל תקופת הבעלות מכונית כזו לא תפסיק להזכיר לכם שהיא לואו-קוסט. בכל רגע נתון. בכל האצה, בכל פנייה, בכל כביש משובש. וכן, מרגישים את זה כל הזמן, גם בלי להבין כלום במכוניות ובנהיגה. וכשיגיע הרגע לשחרר הלאה, תגלו שאולי קניתם בזול לפני 3-4 שנים, ועכשיו תצטרכו למכור בזול. מאוד. כי הסטיגמה, מה לעשות, קיימת.
בכל מקרה הייתי מעדיף מכונית דומה בייעוד ובגודל, ותיקה בשנתיים-שלוש אבל איכותית. וברור כשמש שצריך להעדיף מנוע אטמוספרי וגיר ידני או פלנטרי, להימנע ממגדשי טורבו והזרקות ישירות, מגירים רובוטיים/רציפים/מרובי מצמדים ובכלל כל טכנולוגיה מיותרת שתכליתה לסבך את החיים ולייקר את אחזקת הרכב. מי שיתעלם מהאזהרות הללו אחרת יימצא את עצמו בסוף בסחרור מטורלל של הוצאות שקשה לצאת ממנו. בטח לא בזול.
-
הבעיה היא שהמחירים האלו - יש 'בור' בשנים הרלוונטיות במכוניות 'טובות'. אלו השנים הרעות של נסיונות משונים במנועי טורבו וגירים מחורבנים.
למשל פז'ו הצליחו לייצר קומבינציה טובה רק אחרי 2014 - ואז המחירים כבר קופצים הרבה מעל.
ואלו שתמיד היו עם דגמים טובים - ניקח מזדה3 כדוגמה - יקרים מאוד ובמחירים האלו יורדים הרבה שנים אחורה.
לעצמי לא היתה לי בעיה להמר על הרפתקה כזו - אבל מיצרן שיחסית עבר בשלום את דור הטורבורובוטי. אבל לאחות שאתה לא רוצה שתטריד אותך בכל תקלה? שתיתקע עם הכי חדש שאפשר - וגם הכי מעט סיכוי לתקלות - או למעשה המכפלה הכי יעילה שלהם.... וזה יהיה בהגדרה רכב שאני או דרור לא ניקח. משהו נחות דינמית. אפילו עלוב. אבל עם מזגן טוב, שקט, ואמין.
ומשזה נאמר.... בכל זאת לא לרדת לתחתית ולדוג מכוניות זבל שנועדו לעולם השלישי. זה לא מגיע לאף אחד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
חסר יונדאי (i10-30)? חסר קיה (פיקנטו, ריו, סיד...)? חסר סוזוקי (סוויפט, באלנו...)? ניסאן? השוק מוצף מכוניות משומשות אסיאתיות עם מנועים וגירים פשוטים, גם כשלא לוקחים בחשבון טויוטה מזדה והונדה שקצת יותר יקרות ביחס לשנתון.
-
נכון ולזה הכוונה שלי. מכוניות פשוטות וסבירות שאני או דרור נספר כמה הן נחותות דינמית.
מכונית לאחות או לנמרוד.
אגב.. ניסאן.. מחוץ לרשימה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
זה מה שאני אמרתי לה, יפני/קוריאני פשוט, אמין ונפוץ.
לא בטוח שיקשיבו לי והיא מכוונת לסקודה רפיד.
בכל מקרה עדיף משהו שאני לא המלצתי כי ככה אף אחד לא יבוא אלי בטענות.
-
סקודה ראפיד היא אליה וקוץ בה.
היא עם גיר רובוטי דו מצמדי שנוטה לפורענות, מניסיון עם ג'טה ( אותו רכב כמעט בהעתק מושלם) ועלות החלפה של מוח או מחשב או לא זוכר מה החליפו לנו שם בזמנו, הייתה מאוד יקרה הרכב היה בן 5 עם 75 אק"מ.
מצד שני, היא גרמנית, והם יודעים לעשות מכוניות, מנהיגה של כמה פעמים עליה, ניכר שהיא זריזה, לא צריך לחשב מראש לצאת לעקיפות בכביש המהיר, וגם מאוד נוחה מבפנים, בישיבה, בתחושה ויתרון נוסף זה הדלת החמישית, בגאז' ענק.
אור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shalem
סקודה ראפיד היא אליה וקוץ בה.
היא עם גיר רובוטי דו מצמדי שנוטה לפורענות, מניסיון עם ג'טה ( אותו רכב כמעט בהעתק מושלם) ועלות החלפה של מוח או מחשב או לא זוכר מה החליפו לנו שם בזמנו, הייתה מאוד יקרה הרכב היה בן 5 עם 75 אק"מ.
מצד שני, היא גרמנית, והם יודעים לעשות מכוניות, מנהיגה של כמה פעמים עליה, ניכר שהיא זריזה, לא צריך לחשב מראש לצאת לעקיפות בכביש המהיר, וגם מאוד נוחה מבפנים, בישיבה, בתחושה ויתרון נוסף זה הדלת החמישית, בגאז' ענק.
אור
הראפיד מבוססת על פלטפורמה קטנה יותר.
הג׳טה מקבילה לאוקטביה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
בכל מקרה עדיף משהו שאני לא המלצתי כי ככה אף אחד לא יבוא אלי בטענות.
אם זאת התובנה שלך מהשרשור הזה אז הרווחת בגדול...
ואם כבר אתם כאן ואפילו נגעתם בנקודה מאוד רלוונטית למה שאני צריך, אז אתעלק לי ככה בכיף לשאול מה דעתכם על שברולט קרוז סטיישן 2014...
מנוע 1.8L עם 140 סוסים ואיבזור לא רע יחסית, זה לא נחשב יותר אוטו עבור התמורה?
טל.
-
הייתה לאחותי קרוז סטיישן 1.8 חדשה במשך 6 שנים כ130000 קמ, נרכשה בזול עם אפס קמ מחברת ליסינג
אכו הייתה תמורה טובה לכסף ולא נצפו בעיות חריגות, לא אמינות יפנית אבל בהחלט עובר.
לגבי משומשת? שאלה טובה ותלוי כמה עולה ומה מצבה.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
-
באחד ממקומות העבודה הקודמים שלי הייתה קרוז 1.6 כסוג של רכב זונה. האוטו הזה נסע בלי סוף וגם שהלך הגיר היבואן לקח אחריות וסיםק את כל החלקים ללא עלות ושילמו רק על העבודה וכך יצא שיפוץ גיר במוסך מורשה עם חלקים מקוריים בפחות מ-2000 ש"ח.
לדעתי היא נוסעת שם עד היום.
כרכב להגיע מ-א' ל-ב' בלי דרישות מיוחדות זה אחלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אחותי צריכה להחליף רכב.
ללא תמונה של האחות, יהיה קשה מאוד להתייחס ברצינות לבקשתך ולהציע סיוע.
לגבי ה MG אני חייב לציין שהדגמים הישנים הם פשוט זבל. אני זוכר שקיבלתי את ה 350 כשהיא היתה חדשה מהחברה ופשוט נבהלתי מכמה שהנדסת האנוש היתה זבל. הכתבה נפתחה במשפט : בקרת האקלים של MG 350, המשפחתית הסינית הראשונה בישראל, מקולקלת. כפתור הטמפרטורה הלך.