נכתב במקור על ידי
YoavR
בועז,
עצוב לי מאוד לקרוא את התגובות שלך במיוחד מכוון שהתרשמתי שבד"כ התגובות שלך ענייניות ומבוססות.
תא השטח המדובר על סף קריסה.
בסגר השלישי כל הגבולות נפרצו וכמות ה SBSים שמסתובבים בשטח ללא הגבלה היא בלתי נתפסת. הנהגים באים מכמה מגזרים. לצעוק כל הזמן בדואים זה פשוט לתקוע את הראש בחול וחוסר יכולת של החברה היהודית להתבונן במראה.
באופן אישי אני חושב שהכלי הזה איום ונורא. הוא משחית את כל מי שנוהג בו. במו עיניי ראיתי איך אנשים רגועים ומיושבים בדעתם, חובבי טבע ודרך ארץ הופכים לחוליגנים מאחורי הגה של SBS. הקלות הבילתי נסבלת שבה הוא עובר כל דבר גורמת לנוהגים בו להתעלם משבילים וקוליסים קיימים. אני אפילו לא מדבר על התנחלות של קבוצה על דיונה אחת וטחינה שלה עד דק באופן שיטתי וממוקד. זה הרבה יותר דרך-אגבי: כלי בשיירה עוצר מסיבה כל שהיא. הבא אחריו מגיע, נעמד לצידו, מחוץ לשביל, לפטפט, כל שאר השיירה לא מתעקבת אפילו ועוקפת את שנייהם ויוצרת שביל חדש 3 מטר מהשביל הקיים.
סתם דוגמא שראיתי מולי המון פעמים. הם לא חושבים על זה בכלל.
נכון, חלק מהקוליסים יתכסו עם הרוח אבל הנזק לתשתית האקולוגית הוא יותר עמוק. אני לא כותב את זה כאקולוג מדופלם אלא מנסיון. השטח מנחל לבן מערבה היה עד לא מזמן מלא בחיים. מלא מכרסמים, המוני לטאות (כולל לטאות כח גדולות ומרשימות), צבאים, שועלים וצבועים. היום הוא שממה חולית. בעלי החיים עוברים הלאה והשיחים מתמעטים.
הנסיעה בתוך נחל לבן היום מעלה דמעות בעניים. אין אף גבעת חול ללא קוליסים. כל גדות הנחל הן מוקד התכנסות לתחרויות טיפוס-גיבעה של אופנועים וSBSים.
כמויות הזבל עצומות. פעם הייתי נוסע עם שקית זבל בשלוף ואוסף מידי פעם פחית או בקבוק. היום כבר לסיבוב ספונטני צריך נגרר לזבל.
נכון, פקחים אכפים את החוק רק מול שומרי חוק אבל את השטח הזה הרט"ג זנחה כבר והפקירה. הפקח האזורי עבר תפקיד, מכרז יצא מזמן אבל מחליף בנתיים אין.
כל מה שאני מתאר על נחל לבן נכון לכל איזור החולות. הנחל הוא פשוט תחת לאף והתרשמות שלי היא ששם הנזק הוא יותר מרוכז.
בועז, אתה מוזמן לבוא ולהתרשם. תעצור אצלי לקפה בסוף.
וד"א את כל זה אני כותב בתור מחבק חביות בנזין דולפות שלא מתבייש ולא שוכח לחבק גם עצים.
מה מטרת השרשור הזה? לא יודע...
על איזה עץ צריך לנבוח?
את מי זה מעניין בכלל?