אז כפי שהוחלט, אני פותח שרשור ייעודי כחלק מהשרשור המרכזי לבניית הוואן.
נתחיל. אני רוצה לבנות גגון מעל כל הגג של הוואן. כמו שכתוב בכותרת, גגון לרכב מסעות. מה שאומר הרבה שטח ונסיעות ארוכות למקומות מרוחקים.
העיקרון המנחה הוא שהגגון צריך להיות חזק ואמין אך עם זאת כזה ששוקל כמה שפחות.
אני מוכן לקנות גגון יקר אבל באופן כללי מעדיף לבנות לבד כדי לקבל מוצר מותאם ואיכותי.
מה הולך להיות על הגגון?
- בחלק האחורי: 2-3 ארגזים לציוד קל עם נפח גדול שלא בשימוש יומיומי (תיקים -מוצ'ילות- לטיול רגלי, שקשי שינה, אוהל וכו,).
- בחלק האחורי: ציוד חילוץ גדול – את חפירה, היי ליפט, שפאלות (ה-2 האחרונים אולי יהיו על הפגוש האחורי).
- מעל הארגז: פאנל סולרי.
- בחלק המרכזי, מעל הסאנרוף - גלגל ספייר שניתן להרים ל-90 מעלות כדי לצאת מהחלון החוצה.
- החלק הקדמי יהיה פנוי לקשירה של דברים מזדמנים כמו עצים למדורה, שקיות זבל, אולי ג'ריקן מזדמן.
- בצידי הגגון:
- אופציה למיכל מים נוסף – יהיה בשימוש בעיקר במסעות או אם רוצים לחמם מים.
- צילייה נפתחת הצידה (יש לזה שם אחר בעברית? Awning).
- תאורה היקפית.
הייתי מהמר שלפני המים יש כאן משהו כמו 80-90 קילו, הגיוני?
מה עוד?
- ברשותי אמצעים ביתיים ובאפשרותי לרתך ולחתוך (אלומיניום ופלדה).
- מעדיף בנייה על קנייה אם ניתן לחסוך בעלויות ולהגיע לתוצר טוב יותר ומותאם לצרכים שלי.
- שוקל להוסיף וונטה כזו בחלק האחורי של הוואן (מעל המיטה). זה אומר שבאמצע הגגון יהיה חור כדי לאפשר לוונטה להפתח.
- אני רוצה לשמר את החלון בגג. הוא יכול להיות מוצל עם הספייר אבל שיכנס אור ויהיה אפשר לפתוח אותו לאוורור.
- מחבב את השולחן אלומיניום שנכנס בין הגגון לגג (הוואן הלבן בתמונות).
- חשבתי גם שפיצ'ר נחמד יכול להיות שמעל הגגון ייווצר משטח ישר כדי להניח עליו את המזרון. בימים חמים שקשה לישון בפנים או סתם רוצים להנות מהכוכבים זה יכול להיות נחמד לישון חוץ אבל לא על הרצפה.
אשמח לרעיונות ועצות.
לקנות או לבנות? מאיזה חומר? משטח פתוח או סלסלה עם מעקה? מה המרווח המינימלי שצריך לשמור בין הגג של הוואן לגגון?
כרגע לוואן יש מסילות עליהן היה מותקן אוהל גג, האם כדאי להשתמש בהן או ללכת על 4-5 תומכות סטנדרטיות למרזב בכל צד?
מצרף סקיצה של מה שיש לי בראש וכמה רפרנסים.
הגג של הדליקה עם מידות:
קובץ מצורף 133963
החלוקה שעליה חשבתי:
קובץ מצורף 133964
ארגזי ציוד מאחורה עם פאנל עליהם, במרכז הספייר, החלק הקדמי פנוי לדברים מזדמנים.
קובץ מצורף 133965
בשאיפה שהגגון הקבוע (בלי ציוד) לא יחרוג מהגובה של השנורקל
קובץ מצורף 133966
(1) רעיון נחמד לתאורה שנראה קליל באופן יחסי.
קובץ מצורף 133967קובץ מצורף 133968
(2) רפרנס נחמד מלבד המוטות הקדמיים (בטח שוקל טון):
קובץ מצורף 133969
(3) גגון מכוער עם פרופיל נמוך
קובץ מצורף 133973
(4) בלי שוליים, רק פלטה
קובץ מצורף 133970
(5) עוד רפרנס נחמד
קובץ מצורף 133971
(6) גגון פשוט וקל עם אחסון מעניין לשולחן:
קובץ מצורף 133974קובץ מצורף 133975 קובץ מצורף 133976 קובץ מצורף 133977
קובץ מצורף 133978 קובץ מצורף 133979
(7) גגון מאוד מאוד נמוך וקרוב לגג הרכב
קובץ מצורף 133972
עוד כמה רפרנסים
קובץ מצורף 133980קובץ מצורף 133981קובץ מצורף 133982קובץ מצורף 133983קובץ מצורף 133984
תודה!!