כל העניין שלנו מתמצה כאן, ביצירת המופת של ארז בן שוהם.
אז תעשו פאוזה ותקדישו 44 דקות. לא תצטערו.
https://youtu.be/-BdEAGZG0kY
Printable View
כל העניין שלנו מתמצה כאן, ביצירת המופת של ארז בן שוהם.
אז תעשו פאוזה ותקדישו 44 דקות. לא תצטערו.
https://youtu.be/-BdEAGZG0kY
קסום.
תודה על השיתוף
הכותרת היתה קולעת אם היית רושם "עניין" במקום "סיפור".
מקבל. תיקנתי
חתיכת השקעה של ארז בן שוהם בבימוי, בצילום, בעריכה.
בוודאי כשנוסעים לבד וכל פריים ופריים צריך להיות מחושב - להניח מצלמה, לחזור אחורה, להגיע שוב, אח"כ לעצור, לאסוף את המצלמה, וחוזר חלילה. ובין לבין להרים רחפן תו"כ נהיגה, לחשוב טוב על כל זוית וכל תנועת חיתוך של בצל וקישוא ופרוסת דג, וכל פריים וכל סצינה....
וכמובן שהעוצמה והאווירה של סרט כזה מתקבלים במלואם רק כשנוסעים בג'יפ האמיתי או כל רכב שטח ישן/קלאסי אחר כלשהו.
כי ברור שאותו מסע בדיוק לא ייראה אותו דבר עם לנדקרוזר, או ברנגלר חדש. כי הם פשוט לא יכולים להתיימר אפילו לשדר את אותו דבר כמו CJ חבוט.
מזמן לא ראיתי סרט-ג'יפאות דומה עם כל כך הרבה עוצמה, כל כך הרבה אווירה, כל כך הרבה שלווה, שמעביר את מהות התחביב שלנו גם בלי סצנות הירואיות של טיפוסים והצלבות וענני חצץ מתעופף והרבה דרמות. וכמובן בחירה חכמה של מוסיקת רקע (בלי רוק כבד - ואני מת על רוק כבד!) בקטעים המתאימים, ועם שקט מוחלט בקטעים הנכונים.....
מעולם לא החזקתי מעצמו כחובב סרטים ו/או בעל טעם מעודן במשהו בכלל, אבל לדעתי ולטעמי, זה מאסטרפיס.
עשה לי פרפרים בלב ובבטן ובכלל עשה לי את הערב אתמול.
עונג צרוף.
תודה ארז!
ישר קפץ לי
https://youtu.be/DlzMlFXzfnY
Sent from my H3123 using Tapatalk
יפה מאד!
האיש הולך לישון צמוד למטרות בשטח אש פעיל מאד, לפעמים גם בחגים.
אמיץ?
לפי הספר, יוצרים קשר עם מתא"מ-פד"מ. אני עושה את זה תמיד.
אם שטח האש שקט בחגים, אז למה לא?
לגבי המטרות - אם המטוסים והטנק היו באמת מטרות, הם כבר מזמן היו פיסות מתכת שרופות ומעוקמות. אבל במשך שנים הם מונחים במקומם שלמים לחלוטין ללא שריטה (המטוסים נחצו לשניים כשהניחו אותם שם). כנראה לא באמת יורים בכיוון שלהם. ואם כן, סימן שלא פוגעים - ואז אוי לצבא הזה....
- - - Updated - - -
לגמרי.
עוד יצירת מופת.
לפני שנים היינו במטווח הזה בחג אחרי תאום מסודר רק כדי להפתיע שומר מנומנם של ג״ג למטווח טנקים.
אותו לא עדכנו שהשטח נפתח למטיילים.
המזל היה שהכיוון ממנו הגענו לא חצה קו יורים.
טנק נקי באזור הזה= פשוט לא ירו עליו עדיין.
לגבי המטוסים,
תסתכל בתצלום אויר, לרוב הם לא המטרה.
הם מונחים על סימון של דימוי שדה תעופה.
הטנק הזה עומד שם כבר שנים
מקסים!
חלפנו על פני ארז בנחל נקרות בחול המועד (היילקס וטרופר), עשינו שלום אחד לשני אבל רק אחרי חצי ק"מ הצלחתי להיזכר בשם של הזאב הבודד....
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
מקסים!
יושב בסלון עם TV בגודל 75" מזגן וכוס קפה , ובמשך 40 דקות לא מצליח להפסיק לרייר.
יצירת מופת (ללא ספק) בשוטים הקצרים, בזויות הצילום , בנופים ובשלווה שהאיש, הסרט והנוף משרים.
בעיקר מרייר מארוחות הגורמה המוקפצות להן או מבושלות להן על הסט.
אכן חלומו של כל ג'יפאי .
באמצע הסרט עבר לי בראש הרעיון שבעצם המקרר וסט המגירות עולה יותר מהרכב עצמו.
אבל יותר מכך הפליאה שבחול המועד הצליח האיש למצוא פינות חמד פרטיות
בלי להידרס מרייזרים ושאר כלי משחית שנעו בגיזרה כאילו היה זה איילון ב 04:00 בבוקר.
שאפו על יצירה מצויינת , על נופים מדהימים ועל מתכונים שרשמתי בהקרנה השלישית .
דבר ראשון שבדקתי זה את ה צ' של הכבד. אחרי שראיתי שזה לא 821142, שהיה ה- 6ב גל הכי הטוב אי פעם, לא אכפת לי שהחיל הזר אבל ידידותי יעשה ממנו מולקולות של פלדה. ואם כבר עצרתם ליד הטנק, שווה להציץ בחור שבמרכז קוביית הבטון הענקית.
על הסקייהוקים כואב הלב, את הצפוני מבין כולם אני זוכר כמעט שלם. המדבר אוכל אותם לאט. הבדוואים אכלו אותם מהר כשמתכות למחזור היו שווים יותר.
טנקים לא ממש יורים שם אבל זה מערבית לשטחי אש שבהם יורים. בכלל, נדיר מאד שטנקים נוסעים מערבה לנחל חיון.
דרור, תודה על השיתוף, צפינו בזוג ונהנינו מכל רגע.
תודה כמובן לארז, עבודת אומנות מענגת.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
תודה דרור.
ותודה לבחור שאני לא מכיר אבל הייתי שמח.
באמת מקסים.
אלו המטוסים בפארן? איפה נמצא הטנק?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אולי זה רק אני, אבל נראה שלא משנה באיזה 5 דקות מהסרטון אני צופה, אלו תמיד אותן 5 דקות
ככה זה במדבר.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואוו ...
אז מחקתם את התגובה שלי ... הבן אדם נוסע בכביש עם רכב סופר בטיחותי בלי חגורת בטיחות ... ציינתי את זה, מחקתם !
כל הכבוד, אז מעודדים פה לעבור על החוק וגם בטיחות זה לא משהו ...
מעבר לזה, אני לא מכיר את הבן אדם הזה, אבל לא מבין מה כל כך מדהים ואוו וקטלני בסרטון הזה ? ואם כל הסופרלטיבים נועדו רק לרומם את רוחו של הבחור .. אז כל הכבוד ! ואוו ! מדהים !
הוא אולי מושקע מבחינת צילום .. אבל הוא משעמם טיכו.
לטייל זה כיף, מעבר ל 2 מקסימום 3 דקות .. לראות אחרים מטיילים זה משעמם.
יאללה ... אפשר למחוק.
לא יודע מה מחקו לך.
מותר לך לא לאהוב אבל יש לו חגורה. הדגשתי לך.
חוצמזה, מה אתה מתעסק בזוטות. כל הנסיעות שלך בשטח נטולות סיכון?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d67ec290cf.png
דווקא התכוונתי בעיר.
קובץ מצורף 135561
יש סיכוי לקבל את המסלול שהוא עשה? או לפחות מסלול שעובר ליד המטוסים והנבלות ברזל? תודה מראש[emoji120]
שששש.....
Sent from my HD1903 using Tapatalk