אהלן,
עברתי אם השרשורים הקיימים,
רוצה לבנות טאבון אבן בגינה,
מבוסס גז.
מישהו עשה את זה ויכול לשתף ?
דעות ? עצות ? תודה.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Printable View
אהלן,
עברתי אם השרשורים הקיימים,
רוצה לבנות טאבון אבן בגינה,
מבוסס גז.
מישהו עשה את זה ויכול לשתף ?
דעות ? עצות ? תודה.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
היי,
הייתי במצב שלך לפני כחודש (וכבר קניתי חבית ברזל...)
אח"כ יצא מבצע על ה- ooni 16 ב... פחות מ 2600 ש"ח.
איך שלא הסתכלתי על זה - זה היה יותר טוב מבניה (ואני מאוד אוהב לבנות לבד דברים).
לדעתי - תציץ על זה. יותר קטן, יותר מבודד, כל הרכביבים כבר שם, מגיע לאחלה טמפרטורה ...
בקיצור - ביטל את ההצדקה שבבניה
https://electrogas.co.il/Web/?PageType=9&itemid=233449
קפץ לי בפייסלבוק
1690 שח
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
גם אצלי אוני 16 החליף טאבון תוצרת בית.
שים לב שטאבון אבן עובד על "חום צבור", חימום ארוך וזמן קירור ארוך.
האוני ושאר טאבוני המתכת מתחממים מהר מאוד ומתקררים מהר יחסית.
זה נהדר לפיצות ועוד כל מיני דברים, אבל להכניס סיר ג'חנון ללילה זה לא מתאים.
יש קבוצות לבניית טאבונים בפייסבוק (באלו שאני מכיר, לרוב, ידחפו לרכישה של אחד מוכן ממנהל הקבוצה ;) )
והרבה סרטונים ביוטיוב.
אם לא בדקת והגדרת מה הצרכים שלך מהטאבון, כדאי לעשות זאת לפני תחילת הבניה.
סער
(שבנה 4 טאבונים ועכשיו משתמש באוני 16 - ישודרג בקרוב לאבן מסתובבת)
אחרי 10 שנים עם טאבון אבן שנאלצתי להרוס, מתלבט בין רכישה לבנייה. כמו שכתבו טאבון אבן זקוק להמון זמן לחימום, והוא עשוי להיות יקר לבנייה מעבר לעלות של טאבון מתכת.
היתרון הוא בעמידות בתנאי מזג אויר, ובכך שהוא "רהיט" נחמד בחצר לעומת המתכת שצריך הגנה או החסנה מפיגעי מזג האויר.
יותר ויותר נוטה הפעם לרכישה.
Sent from my GM1900 using Tapatalk
אם זה לא מאבן אז מה רע באלו מהפח שנמכרים אצל הערבים בכ 400 שח?
בתור התחלה יש מספר שאלות
1. מה הגודל הרצוי
2. טבון אבן או ברזל יש יתרונות לכאן ולכאן
3. הסכום אותו אתה מעוניין להשקיע והשמיים זה הגבול
4. גז או עץ קח בחשבון שגז ישנה בעיה בטיחותית והחוק מחייב מתקין מורשה לא לזלזל
5. מאכלים בבישול ארוך או קצר
אחרי שתגבש לך יעד יהיה אפשר לתת עצות לבניה
טמפרטורת עבודה ושמירה עליה: הטאבונים עליהם מדובר (אוני/רוקובוקס/ארבל וכו') מגיעים לטמפרטורה גבוהה יותר (400-500 מעלות צלזיוס)
חומרים: רוב הטאבונים "מהערבים" (סליחה על ההכללה) עשויים מפח מגולוון שפולט חומרים רעילים בטמפרטורות גבוהות.
רובם המכריע ללא אבן בתחתית מה שמשפיע על תחתית הפיצה כמובן.
בטיחות, המבער בטאבונים האלו הוא בדרך כלל צינור מחורר, בטאבונים היקרים יותר מדובר במבער בעל עוצמה גבוהה ובדרך כלל גם טרמוקפל שמונע זרימת גז במידה ואין להבה, זה כמובן קריטי ביותר בטאבון
הייתה תקופה שממש נכנסתי לנושא ההכנת פיצה בטאבון. כל ההתפחה הארוכה, הכידרורים והייתי סופר מגניב עם האקדח חום ביד. עשיתי את זה עם אותו טאבון "שנמכרים אצל הערבים בכ 400 שח" אם באמת תביאו אותו לטמפרטורה הרצוייה הוא יתחיל לעשן לכם יופי - להבנתי בין החלק הפנימי לחיצוני - בין המתכות יש צמר סלעים. אותי זה הפחיד לראות אותו ככה. לי הייתה אבן עגולה שהוספתי בכ300-400 שקל. אין לו שום מנגנון בטיחות.
אני עדיין מדליק אותו מדי פעם. אבל בטמפרטורות נמוכות בהרבה -200~ בערך.
שכנעתם.
נמשיך עם דומינוס
בעקבותיך קיבלתי השבוע את זה, וזה הכי קרוב כנראה שאגיע לנאפולי או לטאבון או כמו שגיא גורס- פחמימות זה רעל
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...179ad0c48d.jpg
בועז,
זה אחלה תנור.
ככה התחלתי עם הפיצות בשטח. תזהר, זה ממכר :)
יש לינק לאבן בשבילו?
לי יש ooni 16 pro מהדגם הישן שניתן להפעי עם מבער גז ומבער פלט (יש לי את שניהם). הגז מחמם במהירות (כרבע שעה ל- 450 מעלות) ותוך דקה ורגע יש פיצה נפוליטנית עם קראסט יפה. הפלט הרבה יותר איטי, דורש הפסקות לצורך חימום מחדש והזנה מתמדת של פלט (במילוי נכון יש עשן שקוף) והאפיציה לוקחת קצת יותר זמן, אבל עם ארומה מתאימה.
זה תנור שניתן לקפל לו את הארובה והוא קומפקטי ונייד. לחבר יש תנור עצים שבנה, בערך מה שאתה מבקש. התנור הזה הרבה יותר ורסטילי, מתאים לאפיית לחם, אבל דורש התעסקות מהבוקר, ניקוי המשטח, הזנה מתמדת בעץ - בקיצור הרבה התעסקות. אני העדפתי תנור מהיר במידות פיצה של עד 30 ס״מ והרבה פחות עבודה.
אגב, כפי שנכתב פה ב thread אחר, יש מחשבוני פיצה באפליקציות שונות, כולל אחת של אוני, והמון ברטונים ב youtube שלהם ושל מלא יצרנים ואופים.
הגדרת בדיוק אוני קודה 12 (או החיקוי שלו שעולה סביב ה 1000).
אם תשאל אותי, עדיף להשקיע קצת יותר ולקנות את ה 16.
(המספרים זה קוטר מקסימלי של הפיצה באינצ'ים)
אז אפשר באוני 16 להכין 245/75/16?
רק את הג'נט :)
חישוק סער, חישוק, פה זה ג'יפולוג ,ג'נט זו מילה של ערבים.
חברים , אמנם אין לי מחשבות על טאבון אך יש לי מכר שהוא טכנאי גז ויש לו מספר טאבונים יפיפיים שמתאימים לחצר או גג למכירה .
ראיתי טאבון לעניות דעתי סביב 80/80 עובד על מבער גז כאשר יש לו לבני שמוט - נראה ממש מוצר איכותי ונדמה לי של ממש יקר .
זה הטלפון שלו - אילן כהן 052-2580777.
אילן
גם אני בעד האוני, יש שני גדלים 12 ו16, ההבדל ביניהם הוא בגודל של משטח העבודה והפתח ובמספר המבערים, תבדוק מה מתאים לך
רכשתי בסופו של דבר טאבון של חברה איטלקית.
למי שרוצה לבנות , מעוניין להיפטר מלבני שמוט, בידוד (חדש), ארובת נירוסטה משקוף ודלת לטאבון. עלות נמוכה.
Sent from my GM1900 using Tapatalk