מי יודע מה למה לא מוכרים יותר את מפות סימון שבילים של החברה להגנת הטבע בחנויות? יש להשיג בעיקר באתר של החברה (משלוח או איסוף מתל אביב), או פה ושם בחנויות של הרטג בכניסה לשמורות טבע. פעם זה היה פשוט, נכנסים קונים ...
חמי
Printable View
מי יודע מה למה לא מוכרים יותר את מפות סימון שבילים של החברה להגנת הטבע בחנויות? יש להשיג בעיקר באתר של החברה (משלוח או איסוף מתל אביב), או פה ושם בחנויות של הרטג בכניסה לשמורות טבע. פעם זה היה פשוט, נכנסים קונים ...
חמי
הביקוש למפות נייר אפסי. אם אתה באמת צריך (או רוצה) תזמין.
הבנתי תודה
זה הזוי בעיני, כשיוצאים ליום או יומיים אפשר להסתמך על הניידים, אבל כשיוצאים ליותר, וצריך לקחת בחשבון זמן סוללה וכו, hard copy משמעותית יותר נח והגיוני. אבל אולי זה רק עוד סימן לזה שאני מתבגר בשנים.
חמי
בהנחה שאתה מטייל עם רכב...
זמן סוללה???? אין לך מטען ברכב???
Hard copy... לרוב יש יותר מסלולרי אחד
שלא תבין לא נכון, מפות נייר זה נחמד וכיף גם להסתכל עם הילד שלי אבל זה די מיותר בימינו.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני דווקא מצטרף לצורך במפות נייר.
תכנון מסלול הוא הרבה יותר נוח על מפת נייר, אני גם אוהב להסתכל על המפה בתחילת / סוף יום ובתצפיות.
לגבי קניית המפות - הזמנת המפות און-ליין דווקא מאוד נוחה, מגיע עד אליך ואתה מקבל את המהדורה המעודכנת (בניגוד למהדורות ישנות ששוכבות על המדפים בחנויות הספרים..)
אופרואד מוכרים גם כן מפות נייר.
לאחרונה רכשתי את מרבית הסידרה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אכן שבילנט דרך אופרוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם כבר זה עלה, המפות של החברה להגנת הטבע מפורטות יותר - יש יותר ציון מקומות (מעיינות, מערות, נק׳ גובה, וכו׳) ועניין סימון הגבהים בקוי הגובה, הרבה יותר מפורט.
ביחס למפות של שבילנט.
איך שאני רואה את זה - מפות שביל נט הרבה יותר נוחות לעין, יש הפרדה טובה בין הצבעים השונים; בעוד במפות של החברה להגנת הטבע יש הרבה צבעים שדומים מדי (למשל הגוון של שטח אש דומה לגוון של אזור של קוי גובה צפופים מאוד שאינו שטח אש).
אבל במפות של שבילנט חסרים פרטים שיש במפות של החברה -
- נקודות ציון מסוימות - מעיין או מערה וכד' שלפעמים במפות שביל נט פשוט לא מופיעות (וכם מופיעות במפות החברה).
- והכי בולט לדעתי - סימון של גבהים בקוי גובה. לפעמים צריך "ללכת" עם קו גובה מסוים כמה סנטימטרים ימינה או שמאלה בשביל להבין איזה גובה זה; במפות של החברה זה רשום בצורה טובה יותר. וכשמתכננים מסלול, בעיקר אם זה הליכה (ושוב סליחה, זה אמנם פורום גיפים, אבל תת פורום אופטופיק...) - זה הרבה יותר נח במפות של החברה.
מצורפת דוגמא. שים לב לקוי הגובה, וגם לסימון של מערה מעל עין אוזן.
קובץ מצורף 136297
קובץ מצורף 136298
יש בחנויות של ציוד טיולים.
אמנם המוכר מסתכל עליך מוזר... אבל לא נורא.
לא מוכרים כי אין ביקוש.
לא מכיר בעיה של דיגיטל , אני צעדתי 30 יום עם אייפון ומפות על app בשם gurumaps.
לו הייתי צריך לסחוב על הגב את מפות הנייר = לפחות 3.5 קילו (לפני חישוב הנפח בתיק)
יש יתרון משמעותי לדיגיטל על פני הנייר.
יכולת הזום , העדכונים, הבאת המיקום למפה , יכות החלפה למפה המועדפת.
זה נכון שאנו הזקנים קשה לנו עם המהפכה.
אבל למסור לספריה הציבורית שלושה ארונות ספרים ולעבור לקינדל או ל app עברית
הביא את הבית לרווחה , את הצורך בניקיון ולוחמה בדג הכסף ושאר מרעין בישין.
היתרון היחיד בנייר הוא לפרוש אותו על מכסה המנוע ולהראות לחברים לאן נוסעים.
אבל גם את זה פתר קובץ ה kml , שמשתפים עם החבר׳ה וכולם יודעים ברגע אחד
מה התכנון ולאן נוסעים.
היתרון העיקרי בנייר הוא היכולת להראות לילדים מקומות מוכרים במפת ישראל, כמו ים המלח /כנרת /תיכון ומיקומנו ביחס אליהם.
על הנייר זה פשוט יותר נוח
למרות שבסוף אני מנווט עם אפליקציה, לדעתי יש ערך מוסף לתכנון ראשוני ע"ג מפת נייר, ואין תחליף להצגת המסלול למשתתפים על מפה ענקית, שמאפשרת התמצאות כללית, טופוגרפיה וגם קצת רושם, שגם זה חשוב לפעמים.
אין מפה דיגיטלית שמאפשרת פריסה של תצוגה לשטח גדול כדי להבין תא שטח.
לזה אין תחליף למפת נייר.
לא שקלתי, אבל מטען של 20,000 mah לא שוקל יותר מדי. בנוסף ראיתי (לא ניסיתי, כי מעולם לא היה לי צורך) הרבה טיילנים שפשוט הולכים עם פאנל סולארי על התיק. זה לא שהפלא דלוק כל הזמן. כשהולכים ברגל, פותחים את הפלאפון פעם בהרבה זמן, לפרק זמן קצר. את רוב הסוללה היום, מחסלת המצלמה...
יש איפשהוא את מפות הסימון של החברה להגנת הטבע באפליקציה/אונליין (כלומר לא נייר)?
תכנון עושים על גבי מסך המחשב הגדול בבית כשאפשר לעשות זום אין וזום אאוט. כמו כן אפשר לעשות הצלבות בין האתרים השונים בעלי נקודות העיניין השיתופיים והצלבות גם מול תצלומי לווין.
יש לי עדיין מספר מפות נייר ופעם הייתי לוקח אותם איתי לטיולים אך הפסקתי אחרי שראיתי שאינני מוציא אותם מהתיק. הם נשארות להתיישן על המדף.
הצגת המסלול למשתתפים על גבי מפת נייר, אני מניח שחשובה למובילי טיולים בתשלום. בחבורות שאני מטייל עימם, מי שמכין את המסלול שולח את הקובץ כך שהמשתתפים יכולים לראות את הנתיב מראש.
אני בכלל לא חושב שאתה צודק.
הדור הצעיר רגיל לקבל אינפורמציה ממסכים ואני מסופק אם מפת נייר תשקף להם טוב ממסך את תמונת השטח.
האמת שגם עבורי שדי גדלתי עם מפות נייר כבר יצא ש״צבטתי״ את הנייר בנסיון סרק לשנות זום…