יפיוף אמיתי.
אבל
תראו את הסקירה של דאג....
וגם, רק לי ברור שרכב השטח הבא שלי הוא חשמלי? הרי החשמליים עברו במסלולים שרכב עם מנוע בעירה רק יכול לחלום עליהם...
Printable View
יפיוף אמיתי.
אבל
תראו את הסקירה של דאג....
וגם, רק לי ברור שרכב השטח הבא שלי הוא חשמלי? הרי החשמליים עברו במסלולים שרכב עם מנוע בעירה רק יכול לחלום עליהם...
4XE הוא היברידי ולא חשמלי מלא. וגם זה בקושי. הטווח החשמלי שלו הוא 40 ק"מ מוצהר על המצבר, בפועל יגיע אולי ל-30. זה לא נותן כלום. רק מוסיף 260ק"ג של משקל קבוע לרכב גם אחרי שהמצבר מתרוקן. (כמו 3 אנשים נוספים ברכב קבוע).
זה אולי מתאים למי שמשתמש בג'יפ יום יום לנסיעות קצרות לעבודה וחזרה ורוצה לחסוך את הדלק.
למי שבעיקר מטייל עם הרכב ועושה שטח אמיתי, הטווח החשמלי לא נותן כלום והמשקל הנוסף מפריע.
המסקנה היא אבולוציונית נטו. מנועי בעירה שייכים לעבר.
כן, זה ייקח עוד כמה שנים, אולי עשרות שנים, כי יש לא מעט שחושבים שמנוע בעירה זה הכי אחי
אבל בתכלס, אין מה להשוות, אין מנוע בעירה קונבנציונלי שיודע להגיע לרמות של מנוע חשמלי... זו אגב, עובדה.
ועוד אני לא מדבר על שאר היתרונות שיש...כמו היעדר הצורך במיגון גחון ועוד
מה זה העדר הצורך במיגון גחון?
מכות במצבר זה בסדר?
ונניח שהרכב החשמלי יהיה עם 4 מנועים, מנוע לכל גלגל. בלי סרנים בלי ביצים ובלי טרנספר. אז על המנועים שמחוברים ישירות לגלגל לא צריך להגן?
דווקא ברכב חשמלי אתה חייב מיגון גחון, ועוד מלא.
בכל הרכבים החשמליים שאני מכיר , מערך המצברים הוא על רצפת הרכב.
וברובם המצבר מכיל ליתיום , (לפחות בטסלה מדובר על מצברי LFP )
חומר שלא אוהב חשיפה לחמצן אשר באוויר.
פגיעה במצבר עלולה להפחית מאוד את הטווח או במקרה הגרוע לגרום לשריפה של הרכב
ומבלי לדבר שמיגון כזה יפחית את הטווח , היות שהקירור של הסוללות יפגע. (אין זרימה של אוויר מלמטה , המיגון חוסם)
אז כן , למנוע חשמלי יש יתרון של מומנט מסלד נמוך , התחזוקה שלו הרבה יותר קלה ,
ואפשר באמצעות בקרים להמנע מכל העניין של טרנספר , נעילות וכד'.
אבל כמו לכל דבר בחיים , יש לו גם חסרונות .
או בץ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגיד לי בכנות נולי, ראית את הריביאן במציאות ולא בתמונות?
שכבת מתחתיו וראית מה קורה שם? איך זה בנוי מלמטה? איפה הסוללה ועד כמה היא באמת מוגנת?
נסעת עליו? נסעת על משהו שדומה לו? שמזכיר אותו במשהו? בשטח?
אל תענה. התשובות הן לא ולא ולא ולא ולא.
אתה עוד לא יודע כלום עליו וגם אני לא.
כל מה שאנחנו יודעים עליו זה לדקלם נתונים ומספרים מרשימים שקראנו ברשת.
כל מה שקראת ברשת, נדחף לשם ע"י יחצ"נים. ותרשה לי לגלות לך (אחרי 22 שנים בעיתון יומי ו-23 שנים בעיתונות הרכב. מקצוע נפסד) שיש הבדל קטן (באנדרסטייטמנט) בין הצהרות יחצ"ניות בומבסטיות לבין מה שקורה אחר כך בפועל. הריביאן באמת מרשים, אבל אני מבטיח לך בץ, וגם מוכן לשים על זה כסף שאין לי (:rolleyes:... כי עיתונות רכב היא כאמור מקצוע נפסד, כזה ששכרו אינו בצידו. אני עדיין בשלב ההתאוששות הכלכלית ממנו), שעין קצת יותר מנוסה תמצא גם בו שלל טעויות יסוד שפוסלות אותו כרכב שטח עוד לפני שנסע מטר אחד בסלעים/חולות/בוץ, אבל נעזוב את זה עכשיו. תאמין לי שזה יגיע כשהריביאן יגיע - אם וכאשר תהיה לי הזדמנות להשתטח מתחתיו ויותר מזה, לקחת אותו ל-48 שעות, אני מבטיח לך שהוא לא יהיה שמן זית זך כמו שאתה מפנטז, ולא כי יש לי משהו כנגד האוטו הזה או כנגד רכב חשמלי בכלל, אלא כי העולם של היום מונע על ידי שקרים, פנטזיות, מצגי שווא ובעיקר הצהרות יח"צניות - כלומר בעיקר פייק אחד גדול. ולפעמים אין שום קשר בין כל אלה לבין המציאות.
ואכן העתיד הוא חשמלי ומנועי הבעירה מתקרבים לסוף דרכם. וזה לא כי חשמל זה טוב ובעירה פנימית זה רע או להיפך, אלא כי זה עניין שמוכתב על ידי רגולציות = בכפייה. בדברים כאלה מה שחשוב זה מי צועק יותר חזק ולא האמת, במיוחד כשיש יותר מאמת אחת.
עכשיו כל המכורים לטכנולוגיה יקפצו ויספרו שוב שפעם היו רק עגלות וסוסים ומנועי קיטור ובכלל שכל נסיון לומר משהו רע על הנעה חשמלית בפרט ונגד טכנולוגיה בכלל, זה דמגוגיה. בוא נספור - 10...9...8...7...6...5...4...3...2...1.. .
בעולם של היום אין ממש חשיבות ללכת ולראות ולהרגיש בידיים. פעם הייתי דופק על אבטיחים, היום אני פשוט מזמין אותם אונליין.
לענייננו, תחתית הרכב מוגנת ע"י פלטה משוריינת, הרכבים כבר נוסו ע"י עשרות אולי מאות נסיינים ש"קרעו" אותם בשטח, שככל הנראה בארץ לא תגיע לרמות כאלה של מאמץ.
צריך לזכור, הרכב מסוגל לעבור כמעט כל שטח שתזרוק בפניו, אבל הוא לא מיועד לקריעה, אלא פשוט לעבור מכשולים בדרך ל...
הנה כמה קטעים שיעשו שכל (אפילו הבאתי לנקודה הספציפית, אבל כדאי להקשיב להכל)
https://youtu.be/qdaC-HVd9Ww?t=111
ועוד אחד שבדיוק מדבר על הטענה שלך לגבי המכות בגחון
https://youtu.be/KGqexebCcUo?t=176
כל הסימנים מראים שזה הולך להיות להיט
להיט. מה גודל הגלגל? משום מה הביקורות שראיתי לא מופיע. אולי כי הנסיינים לפחות בכל הראשון של נסיעות המבחן היו כולם בלוגרים מתחום הרכב החשמלי והגאדג'טים ולא אנשי רכב. והאם הגודל הוא פולסייז או מיד ביחס? זה לא מיני טראק בטוח. ואם זה כמו f150 זה אולי יהיה להיט אבל בישראל הגודל כן קובע. דרגת רשיון למשל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פנטזיה מעניינת. 80 אלף דולר בארה"ב = 800 אלף ש"ח בארץ. לא חושב שלחכות שיגיע זה באמת רלוונטי למישהו.
הגלגל דווקא גדול. רובו כמובן מורכב מג'נט 20 אינץ' = צמיג חתך נמוך. בדיוק מה שצריך בשטח... בדיוק כמו אבטיחים במשלוח אונליין.
מזכיר לי שיחה בין שני בעלי פורסטר. "בוא'נה, הוא עובר הכל אחי. זה כמו ג'יפ".
עוד מעט יתחילו נסיעות המבחן של הברונקו בארץ. תוכלו לקרוא אחלה מבחנים של כל מיני בלוגרים שמתמחים בשטח.
לקרוא?
אתה מתכוון לצפות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עוד לא התחילו.
אלה הסרטונים של המרכז הישראלי לסיור של יקי שקרל (עוד יש דבר כזה, מסתבר, הם מבינים משהו בשטח בלשון המעטה, והיום הם עוסקים בהפקת אירועים) שמתאמנים/לומדים את האוטו לקראת ההשקה הישראלית לעיתונאים שהם מפיקים אותה.
אני לא יודע מי זה דאג ומי זה דג ומי זה שו-איסמו כזה או אחר ואיך קוראים לצמד-חמד הזה, אבא ובן או משהו וכל מיני כוכבי יוטיוב אחרים. לא רוצה לזלזל באף אחד, חלקם כן יודעים מה הם עושים. אבל עובדה שריביאן הזמינו קודם כל את הבלוגרים האלה, כל מיני גיקים של טכנולוגיה ורכב חשמלי שהם סוג של קהל שכבר נמצא בכיס של היצרן הזה שעוד לא קיים בתכל'ס ועוד לא מכר מכוניות בכלל, כדי לחוות דעה - כאלה שאפשר לדחוף להם סיסמאות יחצ"ניות ולהרשים אותם עם שפריצים של בוץ, ולא את עיתונות הרכב הסו-קולד "מקצועית" שאולי תשאל שאלות קשות מדי? ותצביע על חסרונות שבטוח התפלקו?..... זה אומר משהו. הרכב מאוד מרשים ועם נתונים שומטי לסת, אבל אני לא ממהר להתלהב מהסרטונים לפני שאניח יד על אחד כזה וארגיש אותו בעצמי או לכל הפחות שאיזה שם מפורסם שידוע כמקצועי בתחום, יגמור עליו את ההלל.
לא מפתיע... אתה גם כנראה לא קונה אבטיחים באונליין :rolleyes:
אז הנה, ה 2 סנט שלי. אגב דאג אולי הסוקר האובייקטיבי היחיד והוא לא חושש "להיכנס" ביצרניות ולומר את דעתו.
https://www.youtube.com/c/DougDeMuro/videos
וקישור לסקירה על הריביאן
https://www.youtube.com/watch?v=CYrunRy8hmw
ולבדיקה הקלה בשטח
https://www.youtube.com/watch?v=QeACRO3hoek
דאג דימיורו מבין בשטח כמו שאני מבין באבטיחים אונליין...
דווקא הסקירה של הפיצ'רים ב F150 Lightning עשתה רושם של רכב שבנוי לעבודה,אולי לא לשטח אבל לפחות נבנה במחשבה על מי שבאמת צריך פיקאפ..
(דרך אגב, האבא והבן לא קיבלו את הריביאן...כנראה למדו לקח מסיפור הדיפנדר. .)
עם כל הכבוד לדאגי. העליה הזאת לא בוחנת שום דבר. אולי בעצם את יעילות הבקרת משיכה של האוטו.
עם ארבעה מנועים טבוריים, אין דיפרנציאלים (כי אין צורך), ולכן גם אין צורך בנעילות וגם לא בבקרת משיכה.
אבל להוציא קצת אויר מהצמיגים תמיד צריך. מה זה משנה איזה מנוע מסובב אותם? צמיג זה צמיג. עגול, שחור, עשוי מגומי ומנופח באויר.
הדג לא חשב על זה כנראה. מה לעשות, מומחה לשטח שקונה את האבטיחים שלו באונליין.
בץ, תמשיך לצרוך "עיתונות רכב" מהיוטיוב.
מוזר לי שבכל מיני קטעים נראה כאילו יש דיפרנציאלים ובקרת משיכה רגילה.
למה שגלגל אחד יחליק והשני יעמוד? לדעתי או שהדגם שקיבלו הוא עדיין אבטיפוס לא מבושל עד הסוף או שבאמת משהו בתפעול לקוי.
אבל בגדול, אני מסכים עם דודו זר. זה ברור שהאבטיח הזה טעים. על פניו יש לריביאן רק שתי נקודות חולשה בשטח - הצמיגים (שאפשר להחליף) ומשקל גדול יחסית, שזה מה יש.
מהסרטון הזה נראה שבקרת האחיזה לא מכויילת בשיט. או שהבוחן לא שם אותה במוד הנכון.
ממש ממש לא מרשים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
דרור לכולנו מובנת הכוונה. אבל בוא נצא שניה מהקופסא הישנה. בקרה היא לא בהכרח משהו שחונק מנוע או מפמפם על הבלמים. בעידן המודרני, אני מתייחס לזה כאל כל בקר/מחשב שיודע לגרום לגלגל לא לפרפר ולהעביר כוח ביעילות לקרקע.
ואם נזרום קצת הלאה, דווקא כאן במנוע החשמלי, שמרגיש גם את מומנט ההתנגדות לסיבוב, יכול להיות יתרון אדיר על פני מערכת מיושנת שמנטרת רק מהירות סיבוב. זמן התגובה אמור להיות אפסי.
(בכוונה לא מדבר על מערכת שיודעת לזהות הבדלי פתיחת מתלה ולנעול סרן ברכב מנוע בעירה, או מערכת שיודעת לחוש משקל על כל גלגל).
לא נבדקו מהלך מתלים והצלבות (מהלך המתלים לכאורה אמור להיות טוב, כי אין ציריות שזויות העבודה שלהן יפריעו לבניית מתלה עם מהלך ארוך). מצד שני אין צורך במהלך ארוך שיחרבן לו את התנהגות הכביש.
הוא ציין כמה פעמים כמה הרכב הזה כבד, 6,000LB (יותר מ-2.7 טון יבש, שזה המון - ועדיין פחות מהטנדרים פולסייז המקובלים בישראל) אבל לא צויין המשקל הלא-מוקפץ החריג (כי למשקל הלא מבוטל של כל יחידת מתלה+בלם+גלגל נוסף מנוע טבורי בתוך הגלגל, שמוסיף עוד משקל גדול שלא נתמך מתלה).
עם מנועים טבוריים למעשה אין צורך במכניקה כלל. למעט מערכות בלמים והיגוי. אין דיפרנציאלים. בקרת משיכה יש? האם צריך בכלל TC כשאין דיפרנציאל? להבנתי לא. מספיק שגלגל אחד יאחז בקרקע והרכב יתקדם. גם אין מה לפחד מגלגלים מסתחררים שנבלמים בפתאומיות. כי הגלגל ייבלם ויעצור מנוע חשמלי - אין התנגדות מכנית. אין ציריות ומפרקי ציריות וסטליטים שיישברו.
ובסוף זה הסיפור של כל רכב בשטח - אחיזה ומשיכה. הגלגלים החליקו על הדרדרת כי היו מלאים באויר. אמנם חתך נמוך וג'נט 20, אבל עדיין קוטר חיצוני 34', וזה אומר שהדופן מספיק גבוהה (כמו בלנדקרוזר "ישראלי", נגיד) כדי לרוקן ממנו קצת אויר ולשפר אחיזה ומשיכה. דאג לא חשב על זה כי.... כי הוא אולי לא באמת איש שטח?...
האוטו הזה סופר-מעניין עם פוטנציאל מטורף וכנראה טוב בהרבה ממה שמסתמן מה"מבחן" הזה. הוא ראוי למבחן רציני יותר.
לדעתי גם עשו לו איזה מבחן. ואפילו דיברנו על זה.
דרור אתה כותב שוב "מנועים טבוריים" אבל נדמה לי שאתה טועה.
והמשקל הוא לא הרבה יותר מדיסקברי 4.