יש צפי אצלנו לפחות מ4 מעלות בלילות הקרובים,
האם השארת ברז מים מטפטף יציל את מערכת הקולטים/דוד/צנרת/אחר?
מה אתם עושים במקרה כזה?
כמובן שרק בשביל הסיכוי הסביר אני משאיר מטפטף, אבל אשמח לשמוע את דעת המומחים.
תודה.
Printable View
יש צפי אצלנו לפחות מ4 מעלות בלילות הקרובים,
האם השארת ברז מים מטפטף יציל את מערכת הקולטים/דוד/צנרת/אחר?
מה אתם עושים במקרה כזה?
כמובן שרק בשביל הסיכוי הסביר אני משאיר מטפטף, אבל אשמח לשמוע את דעת המומחים.
תודה.
גם אני נוהג כך אע״פ שהקולט אצלי נחושת למיטב זכרוני. שיהיה…
הטמפ אצלנו 0.1 עכשיו…
קר שם בחוץ
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e5d0ebef20.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...72bc933452.png
שמעתי ברדיו את החזאי מזכיר להשאיר הלילה ברז מטפטף למניעת קפיאה ופיצוץ הצנרת...
נשלח מהנייד
את האנומליה של המים אני מכיר, זה באמת מפוצץ קולטי שמש?
תרגע, מים לא קופאים ב 4 מעלות.
כמה שנים אתה חי באזור שלנו? שמעת, פעם אחת! על מקרה של נזקים בצנרת כתוצאה של קפיאה?
אני מכיר דודי שמש שהתבקעו בקרה של 2008. באיזור מישור החוף.
מה שכן, זו היתה קרה חריגה מבחינת טמפ' המינימום. וגם במשך החשיפה מבחינת שעות ומס' הלילות ברצף.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
קרה לי פעם אחת, חורף 2008 אם אני לא טועה, קולט נחושת קפא ונסדק.
באזורים קרים מקובל להתקין "קולט סקדיול" - כלומר עם צינורות מפלדה ולא נחושת.
זה נכון שמים לא קופאים ב-4 מעלות, אבל טמפרטורת הגוף יכולה להיות נמוכה יותר מטמפ' הסביבה עקב פליטת קרינה לשמים בטמפ' נמוכה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%94
"לגבי האבנית, אני מניח שהפיצוץ קרה בגלל קרה (הטמפ יורדת מתחת לאפס במספר לילות
ברוב החורפים כאן), ולכן שתיקון ספציפי יאפשר הפעלה תקינה.."
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112280-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A9%D7%9E%D7%A9
זיו, הסר דאגה, אינני "מודאג", רציתי לשמוע האם מישהו "נפגע" מאירוע דומה
אני הפעלתי פעם ביטוח דירה על קולט שהלך ככה (נזקי טבע).
נכון שהוא היה ישן, אבל זה באמת היה באזור 2008, בכמה ימים קרים, באזור המרכז.
אם אתה רומז להתקררות קרינתית (אינברסיית קרקע), לא בטוח שהקולטים של דוד שמש מאפשרים היווצרות שכבה מבודדת הנדרשת לתופעה כזו
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%...A8%D7%A7%D7%A2
לא מכיר את התופעה שתיארת, התכוונתי למצב שבו מאזן החום על גוף גורם לירידת טמפ' הגוף מתחת לטמפ' סביבה.
כלומר פליטת חום בקרינה לשמיים במינוס 40 צלסיוס גדולה מקליטת חום על ידי הסעה בטמפ' סביבה נמוכה.
יכול לקרות משום שהקולט נמצא על גג ואינו מקבל חום מהקרקע, אם ייוצרו תנאים של אוויר עומד, בטמפ' קרה, שמיים פנויים (לא מעונן).. יכול לקרות.
אנשים יקרים,
אני מאוד שמח על הידע הפיזקלי והתאוריות שהוצגו כאן, אבל לדעתי פיקששתם את הנקודה הכי חשובה בתגובה שלי-
"כמה שנים אתה חי באזור שלנו? שמעת, פעם אחת! על מקרה של נזקים בצנרת כתוצאה של קפיאה?"
1- אנחנו שכנים, כלומר אני מכיר טוב את האזור מגורים של מוטי.
2- עובדתית, באזור שלנו, אנחו לא מכירים בעיות כאלו.
מה קורה בתאוריה או באלסקה......
דרך אגב, וסתם בשביל הכייף, איך בדיוק פתיחת של איזה ברז, משפיעה על קפיאה \ או לא קפיאה בקולטים? מישהו יכול להסביר?
לא שאלתי אם הקולט יכול לקפוא (אם יהיה מספיק קר, הכל קופא), שאלתי איך פתיחה של ברז (בבית) יכולה למנוע קפיאה כזו ?
ואני שואל, כי אני באמת לא מבין מה הקשר בין לבזבז מים כל הלילה וסירקולציה בקולטים :-(
נזילה מבוקרת לא מגינה על הקולטים אלא על הדוד וצנרת המים כי בקולטים אין זרימה ועיקרון הטרמו -סיפון לא מתקיים בלילות, וכשקר.
פעם כתבתי כך:
"כלל ברזל לקולטי נחושת:
באיזורים קרים בהם הטמפ' צונחת לקפאון לא שמים קולט נחושת, רק ברזל.
אם כבר קיים, דאג לנזילה מבוקרת בלילות המועדים לקרה. (ובספק אם זה יעזור כי זה טוב בעיקר להגנה על הדוד)"
ככלל, אתה צודק - אם יש אל-חוזר ביציאה מהדוד אל הקולט, לא אמורה להתרחש סירקולציה קרה בדוד ולכן ברז פתוח לא אמור להשפיע על המים העומדים בקולט.
אבל 2 הערות:
1. לא מתווכחים עם וותיקי י-ם וזקני הגליל!
2. לא משאירים ברז פתוח, אלא מטפטף (על חמים) ולכן בזבוז המים די מינורי.
ובג'יפולוג, כמו בג'יפולוג - אי אפשר בלי הצעה קונסטרוקטיבית: התקנת משאבת סחרור על הקולט כתחליף לברז ברז מיטפטף...
הנה אנחנו מתקדמים....
אז הסכמנו שזה לא מגן על הקולטים.
עכשיו בו ונדבר על הדוד - מיכל מים, בנפח גדול (150 ליטר ?) עם בידוד, שאנחנו מחממים לצרכי מקלחת ( ל 60+ מעלות).
נניח שהדוד בחוץ, חשוף על הגג, ויש רוח.... ועדיין, נגיד שבתחילת הלילה המים בטמפ' 25 מעלות, לכמה זה יגיע עד הבוקר???
סתם להשוואה, בטרופר שלי, יש מיכל מים חמים של 30 ליטר עם בידוד חפיף בעובי 1 ס"מ. בבוקר של מפגש ג'יפולוג, היו שם מים בטמפ' 27 מעלות.
בקיצור, אין בעיה עם הדוד.
אז נעבור לצנרת הביתית - בתוך הקירות, של בית, שאפשר להניח שטמפ' הפנים לא יורדת מ 18 מעלות. יאללה ביטלנו גם את זה.
בקיצור מוטי - אני מניח שאתה שואל כי בקיבוץ לא משלמים על מים :-) אבל בכל זאת, זו לא סיבה לבזבז מים .
בבתים בהם דוד השמש נמצא על הגג חשוף (רוב הבתים בישראל למיטב ידיעתי )
עדיין יש צנרת שמובילה מים מהדוד ולדוד והיא בחוץ חשופה. ביחוד באיזור הכניסה / יציאה מהדוד.
שם המים עלולים לקפוא. ולגרום לנזילות . אם מדובר על החיבור לדוד , זה עלול לגרום לנזילה ב"דוד" וידרוש החלפה שלו.
כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת לאפס , המים בצינורות קופאים , לפחות בצפון רמת הגולן זה קורה
(לא יודע אם הפעם יהיו טמפרטורות מספיק נמוכות לכך. )
טפטוף של מים מזרים כל הזמן מים "חמים" יותר לצינור שלא מספיקים לקפוא.
איך שלא תסביר , העובדה היא שצינורות עדיין מתבקעים בעיקר מחוץ לבית כשהמים בתוכם קופאים. ואם צינור מים קרים, או אחר, שמתחבר לדוד התבקע באיזור החיבור ושבר את ההברגה, מבחינתי אפשר לזרוק את הדוד.
לגבי המספרים שנקבת: אם מוטי נוסע לחופשת סקי לשבוע עם כל המשפחה? גם אז תהיה הטמפ' בדוד 25 מעלות?
לפני מספר שנים באחד מלילות החורף הקרים יותר, התבקע הפקק שבתחתית הקולט.
כשניגשתי לקנות אחד חדש הסבירו לי שיש פקקים מיוחדים לאזור ירושלים, כמו זה שהיה מותקן אצלי, שמתבקעים כשקר מידי ומונעים נזק מהקולטים.
קניתי שניים למקרה של כשל חוזר, לשמחתי עדיין לא קרה.
הודעה מהגיחון (חברת המים של ירושלים)
לקוחות יקרים,
בהתאם לתחזית מזג האוויר.
ברצוננו לעדכן, כאשר הטמפרטורות יורדות ומתקרבות ל- 0 אנו ממליצים להשאיר ברז מים חמים מטפטף וזאת בכדי למנוע קיפאון ונזק לצנרת הביתית.
לדיווח על תקלות ומפגעים, עדכנו אותנו 24/7.
חורף חם ונעים,
חברת הגיחון 2070* שלוחה 3
להסרה השב הסר למספר 0508085077
משלמים פה מים, תעריף חקלאי.
השאלה עלתה לצורך הדיון עצמו בלבד,
אכן השארתי זרזיף, זה לא בכמות שבאמת מבזבזת מים,
לגבי שינוי הטמפ בדוד במשך הלילה, אני מבטיח להעלות מחר בבוקר גרף שינוי טמפ' המים בדוד (יש לי Pt100 בדוד ואני שומר גרף 12 שעות אחורה, אז כרגע יש לי רק החל מ5 וחצי בבוקר)
מה שקורה בדוד פחות מעניין (ומן הסתם השארת זרזיף תוריד בו את הטמפ' יותר מהר). מה שמעניין הוא מה שקורה בצנרת.
זיו, שאל מהי ירידת הטמפ בדוד.....
גם אצלנו התפוצץ קולט נחושת בחורף של 2008.
גם אני שמעתי שפתיחת ברז לא יכולה להגן על הקולט אלא רק על דוד + צנרת חשופה, לא בדקתי את זה לעומק.
אבל אם מחליפים את הפקק המתבקע בחלקו התחתון של הקולט.... בברז, אז פתיחה שלו על טפטוף תעשה את העבודה.
אולי לאזורים המאוד מועדים לזה יש פתרונות אוטומטיים אחרים ?