-
חימום מים מהיר חשמלי ( לבית )
ערב טוב
האישה החליטה שהיא רוצה חימום מהיר למים.
הדרישה היא חימום של כל הברזים והמקלחות בבית. יחובר בטור לאחר הדוד שמש
על השולחן 2 אופציות:
* חימום גז
* חימום חשמלי
בנוגע לגז, רק לפני שנה העפתי את כל הבלונים והתקנתי אינדוקציה. בנוסף בעבר היו בעיות עם המחממים בגז שהמים החמים הגיעו בפולסים וזה לא היה רציף.
חימום חשמלי, ישנם היום מספר מחממים: היטרון, clage, טרמוספיד ( שני האחרונים תוצרת גרמניה )
בחשמלי זה דורש 3X25 או 3X40
מישהו התקין כבר מחמם מים מהיר חשמלי ( שהוא לא אטמור ) ?
הראשי יסחוב גם כאשר האינדוקציה והמזגנים פועלים ?
על פניו נראה שחשמלי זה הבחירה הנכונה, חשמל זול יותר ( וכנראה אף יהיה זול יותר בעתיד ) וגם בטוח יותר
לא בדקתי עדיין עלויות + התקנה אבל מניח שהדברים דומים פחות או יותר
-
תגובה: חימום מים מהיר חשמלי ( לבית )
אין לי חשמלי. עם גז כבר כמעט 20 שנים. במכשירים יפניים של rinnai, אין בעיה של יציבות טמפרטורה של המים.
המכשיר מחייב שימוש בבלונים גדולים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
לא מבין למה המכשירי גז האלו יקרים כל כך בארץ.
באוקראינה לפני 20/25 שנים היו מכשירים מאוד זולים, משהו בין מאה למאתיים דולר שהיו מותקנים במטבחים כמעט בכל בית.
אספקת הגז הייתה באמצעות צנרת ברזל בקוטר 1״ לערך.
עבד יוצא מהכלל.
אגב, חשוב לוודא שהמכשיר גז פועל רק כאשר אין מים חמים מהשמש. בישראל מרבית השנה יש מים חמים חינם וחבל לא לנצל את היתרון הזה
-
אנחנו עם מכשיר גז 10 שנים. הפסקת חשמל הכניעה אותו והוא נשרף. התקנו מכשיר גז חדש. שניהם ממש שומרים על יציבות גם כשפותחים עוד מקלחת. היתרון בחשמל שאף פעם לא צריך להתעסק עם הזמנת גז... חשבנו להתקין חשמלי אבל כשיש עוד צרכני חשמל כבדים בבית עלולה להיות בעיה. מזגן רציני, אינדוקציה וכדומה. התקנתי לאמא שלי חשמלי והיא ממש מרוצה. גם שם המים חמים וממש יציבים. לסיכום, אשתך צודקת ומחמם מים מהיר זה ממש תענוג. אם אתה בוחר בחשמלי אתה יכול לקנות באמזון ולחסוך כסף. רק תשים לב שבחשמלי לא כולם יודעים לעבוד בשילוב עם דוד שמש
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
אחרי הרהורים ובדיקות וחישובים וגם נסיון שלא צלח- ויתרתי.
שמתי מפסק חכם שמאפשר תכנות והדלקה מרחוק.
הדוד 120 ליטר כמדומני ( הכי גדול לשוק הביתי) ועם מאיץ לחימום שבאמת יעיל.
הדוד נדלק אוטומטי לפנות בוקר לשעה בערך- למקלחות הבוקר.
ולאחר מכן לכמה שעות מ 1600 בערך כך שאם היתה שמש הטרמוסטט לא יכניס את גוף החימום לעבודה מיותרת.
עלות החשמל לדוד באופן הזה אינה גבוה.
ויש לי מים חמים מאוד כל השנה.
ואין חי כאבי ראש מהאישה והילדים....
-
הייטק.
אצלי אותו דבר אבל עם שעון שבת....
לגבי 120 ליטר, ממש לא הכי גדול.
יש 150 וגם 200. (יש גם 300, אבל כזה באמת לא ראיתי בעין).
120 הוא הסטנדרט הנמוך היום. הדודים של ה70-80 ליטר הם בבתים ישנים/יחידות דיור/דירות מחולקות.
נ.ב.
כמו שציינו רבים וטובים. במהלך כל הקיץ, הדוד כבוי לחלוטין. השמש עושה את העבודה.
-
היה לי חבר ששנים עבד בצורה הזאת, של שעון שמדליק אוטומטי וגם עם הדלקה מרחוק וטען שזה עובד מדהים וכולם בבית מרוצים. לפני כחודש התקין חימום מהיר חשמלי, והוא אומר שזה עולם אחר והוא לא מבין איך הוא לא התקין לפני. זה פשוט לגמרי מוריד את עניין המים החמים מסדר היום. כשיש מים חמים בדוד המחמם לא עובד, ושהמים נגמרים הוא מתחיל אוטומטית לחמם בלי שהמשתמש ירגיש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moutzi
היה לי חבר ששנים עבד בצורה הזאת, של שעון שמדליק אוטומטי וגם עם הדלקה מרחוק וטען שזה עובד מדהים וכולם בבית מרוצים. לפני כחודש התקין חימום מהיר חשמלי, והוא אומר שזה עולם אחר והוא לא מבין איך הוא לא התקין לפני. זה פשוט לגמרי מוריד את עניין המים החמים מסדר היום. כשיש מים חמים בדוד המחמם לא עובד, ושהמים נגמרים הוא מתחיל אוטומטית לחמם בלי שהמשתמש ירגיש
יודע להגיד איזה פירמה ?
-
מניסיוני המועט כמשתמש בבית של ההורים:
1. כשגז נגמר הוא נגמר בפתאומיות, דוד חשמלי מסמן לך לאט לאט שטמפרטורת המים יורדת ויש זמן להיערך למים קרים.
2. גם מכשיר גז דורש חשמל להצתה, פעם היה לנו מכשיר גז טהור ללא חשמל, היה שם נר קבוע שעבד תמיד וההצתה היתה מכאנית, אבל הוא היה בזבזן גדול בגז.
אז ברוב מכשירי הגז שדורשים חיבור חשמל להצתה אין יתירות שאם אין חשמל עדיין יש חימום בגז.
3. במכשיר הנוכחי שלהם, לאחר כל הפסקת חשמל יש צורך בהדלקה מחדש, אז אם נכנסת למקלחת ולא ידעת שהייתה הפסקת חשמל תגלה שאין לך מים חמים.
4. אם לא נגמרים המים החמים, הבנות לא יסיימו מקלחת אף פעם
5. מכשיר גז צורך כמיכל גז גדול בחודש, אז תוסיפו התעסקות עם ספק הגז.
6. לי יצא לקלח את הילדים עם המכשיר גז שלהם, לא הצלחתי אף פעם להגיע לייצוב מים חמים, בבית החדש התקנתי דוד חשמלי, מנוהל עם סוג של שעון שבת, עם אפשרות הפעלה מרחוק בסמס
זהו, תהנו
-
לאמא שלי קניתי מחמם חשמל בוש באמזון גרמניה. החבר קנה בארץ, אשאל אותו מחר מה הדגם.
לגבי הפסקת החשמל וחוסר החזרה לעבודה, תתקשר למתקין שהתקין להורים שלך שיבוא ויתכנת. אחרי הפסקת החשמל הראשונה שהיו לי מים קרים התקשרתי, הטכנאי בא לדקה ותיכנת ומאז המחמם חוזר לעבודה בצורה אוטומטית אחרי הפסקות חשמל. דרך אגב, המחמם גז הקודם שהיה בן 12 נשרף בהפסקת חשמל ולכן התקנתי מחמם גז חדש...
לגבי יציבות החום, ממש לא ברור לי. החום ממש יציב גם בקודם וגם בחדש...
-
יש לי בבית מחמם מים בגז ואני ממש ממש מרוצה ממנו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפי כהן
יש לי בבית מחמם מים בגז ואני ממש ממש מרוצה ממנו
ברוך הבא לפורום ותודה שהקפצת שרשור וותיק עם קישור מסחרי.
מטעמים מובנים הקישור הוסר. אתה מוזמן לפרט ולנמק וגם להוסיף גילוי נאות אם צריך.
-
לחמם דוד של 150 ליטר ל55 מעלות לוקח כ4 שקלים.
להחזיק דוד ב55 מעלות במהלך יממה עולה כ90 אגורות.
הדוד שלי דולק קבוע מהיום שהותקן, ובפעם האחרונה שהלכו לי הדוד והקולטים, קניתי רק דוד. יש מים חמים 24/7 , הטמפ' יציבה במקלחת, וכולן מרוצות.
אני חושב שגם אם ניתן לחסוך כמה עשרות שקלים בחודש על שיטה אחרת, מורכבת ויקרה יותר או יותר לרכישה, התקנה ותפעול, זה לא שווה את זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הדוד שלי דולק קבוע מהיום שהותקן, ובפעם האחרונה שהלכו לי הדוד והקולטים, קניתי רק דוד. יש מים חמים 24/7 , הטמפ' יציבה במקלחת, וכולן מרוצות.
אני חושב שגם אם ניתן לחסוך כמה עשרות שקלים בחודש על שיטה אחרת, מורכבת ויקרה יותר או יותר לרכישה, התקנה ותפעול, זה לא שווה את זה.
מעניין. אז יוצא לך עלות החשמל לדוד סדר גודל 150 ש"ח בחודש, או יותר אם מחממים יותר מדוד אחד ביום.
אצלי ההבדל בחשבון החשמל בין עונות המעבר לחורף הוא סביב 200 ש"ח בחודש, שזה בעיקר הדוד (בקייץ החשבון עולה שוב בגלל המיזוג, בחורף אני מחמם בנפט). כלומר אותו סדר גודל כמו אצלך, למרות שאני מפעיל עם טיימר רק כשעתיים ביום.
מישהו יודע לתרום כמה עולה הגז לחימום המיים במהלך החורף? נשמע שהROI להתקנת מערכת גז הוא של שנים רבות מאוד.
כמובן הכיף של מיים חמים ללא הגבלה ותכנון זה נתון חשוב בפני עצמו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
החישוב הזה עלול להטעות, מכיוון שההפרש הזה בעלויות יתקיים רק אם לא משתמשים במים המוחזקים חמים. אם כן משתמשים הפער כמובן יקטן כי כבר לא מדובר בשמירה על טמפרטורה אלא בחימום המים הקרים שנכנסים במקום החמים.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
מעניין. אז יוצא לך עלות החשמל לדוד סדר גודל 150 ש"ח בחודש, או יותר אם מחממים יותר מדוד אחד ביום.
אצלי ההבדל בחשבון החשמל בין עונות המעבר לחורף הוא סביב 200 ש"ח בחודש, שזה בעיקר הדוד (בקייץ החשבון עולה שוב בגלל המיזוג, בחורף אני מחמם בנפט). כלומר אותו סדר גודל כמו אצלך, למרות שאני מפעיל עם טיימר רק כשעתיים ביום.
מישהו יודע לתרום כמה עולה הגז לחימום המיים במהלך החורף? נשמע שהROI להתקנת מערכת גז הוא של שנים רבות מאוד.
כמובן הכיף של מיים חמים ללא הגבלה ותכנון זה נתון חשוב בפני עצמו.
אצלי ההבדל בעלות הגז בין חורף לקיץ הוא סביב 200-300 שח לחודשיים.
5 נפשות עם מחמם רינאי שמחובר בטור אחרי הדוד שמש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
החישוב הזה עלול להטעות, מכיוון שההפרש הזה בעלויות יתקיים רק אם לא משתמשים במים המוחזקים חמים. אם כן משתמשים הפער כמובן יקטן כי כבר לא מדובר בשמירה על טמפרטורה אלא בחימום המים הקרים שנכנסים במקום החמים.
אני לא בטוח שאני מבין על איזה הפרש ופער אתה מדבר.
בכל מקרה, בשעות שבהן מתבצע חימום, אובדן האנרגיה מהדוד קטן, כי המים פחות חמים ביחס לסביבה, אז בפועל עלות שמירת החום ביממה תהיה קטנה מ90 אגורות.
אני גם טעיתי מעט, כי 90 אגורות זה בשביל להחזיק את הדוד ב70 מעלות, ולא ב55, אז ב55 זה יעלה פחות.
אני לא בטוח ששווה להשקיע אנרגיה בפרטים השוליים האלה. הסדר גדול מובן וזה מה שחשוב.
-
כנראה לא הבנתי אותך נכון,
התכוונתי שבפרקטיקה של שימוש ביתי רגיל, השקעת האנרגיה הדרושה להחזיק דוד על טמפ' קבועה של 55 (או 70, לא משנה) מעלות לא בהכרח פחותה מאשר השקעת האנרגיה הדרושה לחימום הדוד פעם ביום לאותה טמפרטורה.
(חשבתי שהתכוונת להגיד שיותר משתלם להחזיק את הדוד בטמפ' קבועה מאשר לחמם אותו פעם ביום).
-
לא. ברור שעולה יותר להחזיק אותו חם קבוע, כי אובדן האנרגיה לסביבה גבוה יותר. הטענה שלי היא שעבור עלות נמוכה מ27ש"ח לחודש, אני מרוויח זמינות מים חמים מוחלטת, וזה שווה לי.
-
כן, עכשיו הבנתי [emoji28]
-
שמת לב להשפעה על הבלאי של הדוד עצמו?
Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
-
לא נתקלתי בבלאי מיוחד. החלפתי את הדוד הקודם לאחר כ 9 שנות שימוש עקב קורוזיה בתבריג בצינור המוצא. בתקופה הזו הוחלף גוף החימום פעם, אולי פעמיים - לא זוכר בדיוק.
-
זה מצוין. אצלי קצב החלפה של גוף חימום פעם בשנה-שנתיים (ללא קולטים סולריים, דוד עובד בערך 4 שעות ביממה). אבל אולי זו איכות גופי החימום, אני לא רואה כמויות יוצאות דופן של אבנית.
-
אנחנו עם דוד וקולטים של כרומגן.
השבוע פרץ אחד המחברים לדוד. הדוד בן 13.
תוקן וממשיך לעבוד. נראה כמה זמן יחזיק.
לא משתמשים בגוף החימום בכלל.
מותקנת מערכת חימום גז.