-
מחפש מידע אודות מקודד AES128 ECB
היי,
אני צריך לפתח בעצמי מקודד + מפענח עבור AES128 ECB לתשתית בקרה\תוכנה שלא ניתן לטעון אליה שום ספריית קידוד מוכנה מוכנה מעולם התכנות הנורמלי , אז בבקשה לא להציע לי פתרונות מוכנים מהרשת.
מצאתי ברשת כל מיני הסברים על התהליך קידוד וגם על תהליך הפענוח, אבל האסימון לא נופל, אני פשוט לא מבין את ההסברים או שזה גדול עליי מתמטית או גם וגם.
לדוגמא:
https://he.wikipedia.org/wiki/AES
https://csrc.nist.gov/csrc/media/pub...s/fips-197.pdf
אם אתם מכירים לינק יעיל ברור יותר ממה ששמתי מעלה אודה לכם ,
אם יש פה מישהו שיודע להסביר לי שלב אחרי שלב מה צריך להתבצע (אני אכתוב את הקוד, הוא רק צריך להבין ולהסביר את השלבים) אני אודה לו מאוד אם ייצור קשר.
תודה מוטי.
0504445398
-
תגובה: מחפש מידע אודות מקודד AES128 ECB
-
לא יודע באיזה סביבה אתה עובד אבל בטוח אפשר למצוא קוד open-source ולהעתיק אותו לאן שצריך בלי לייבא ספריה חיצונית.
ארנון
-
חיפשתי, לא קיים.
יש במוצר דומה "ליד" אבל מאמץ ההמרה יהיה גדול מכתיבה לבד.
-
מחפש מידע אודות מקודד AES128 ECB
יש פה ספריה בקוד פתוח:
https://github.com/kokke/tiny-AES-c
גם אם אתה לא יכול להשתמש בקוד מסיבותיך, הוא לטעמי כתוב בצורה מסודרת וברורה יחסית ואולי תוכל להיעזר בו גם להבנת התהליך ואחכ למימוש.
נ.ב. אתה יודע ש ECB פחות מומלץ לפרוטוקולי תקשורת?
-
אני לא בחרתי, זה נתון.
תודה!
-
אני מחדד את השאלה אחרי שהבנתי את הרעיון הבסיסי, ובכל האתרים מוצג טיפול בטקסט של 16 תווים.
מה קורה בטקסט של 280 תווים(שזה מה שאני צריך) , איך אני מטפל בזה?
האם אני מחלק את זה לקבוצות של 16 תווים ומטפל בהם בנפרד עפ"י הלוגיקה הבסיסית?
-
הי מוטי
כן - כל פעם קוראים לפונקציית ה ECB עם 16 הבתים הבאים,
למשל בדוגמא שנתת זה 17 קריאות של 16 בתים, ועוד קריאה עם השמונה בתים האחרונים בתוספת 8 בתים של ריפוד (מכיוון שהפונקציה מטפלת רק ב 16 , לא פחות ולא יותר)
בסהכ 18 קריאות לפונקציה
שים לב שאם יש לך 280 בתים של מידע לא מקודד (plaintext) אתה תקבל 288 של מידע מקודד, בשביל לשחזר את המידע אתה חייב לשמור את כולו - אחרת (למיטב זכרוני / הבנתי) לא תוכל לשחזר את הבתים האחרונים (אותו בלוק שריפדת למעלה)
-
אתה עובד בבלוקים של 16 בתים בכל פעם. מומלץ שאתה מרפד להשתמש במידע רנדומלי ולא במידע קבוע (ובטח לא באפסים או אחדים).
יש עוד שיטה שמערבלת את המידע קצת יותר וזה ע"י שימוש ב counter לכל בלוק, שאותו אתה מכפיל במידע (XOR). זה מייצר רמת אבטחה נוספת. כמובן שה counter לא מתחיל ב 0 או 1. הכל תלוי ברמת האבטחה הנדרשת. גם לגבי מפתחות יש כל מיני הגדרות ודרישות סף כדי למנוע ממשתמשים לשים מפתחות מטומטמים ועד מפתחות שבנויים מפולינומים ספציפיים כדי להבטיח קידוד מיטבי.
-
אני מתחבר למוצר קיים ולכן אני לא בוחר את השיטה, השיטה כבר נתונה על ידי היצרן.
אני מתקדם בפיתוח, כרגע אני תקוע בשלב ה mix לא הבנתי מבין כל האתרים שראיתי, האם יש שם רק מכפלות בין מטריצות (הסטייט מוכפל בקבועה) או עוד משהו, אני חופר בזה בין לקוח ללקוח, לא פול טיים על זה.
כי מכפלה לבדה מוציאה אותי מחוץ ל FF ואני מאבד דאטה.
עובד על זה....
-
מבין שיש מכפלה ובמקום חיבור(כמו כפל מטריצות רגיל) יש xor.
עובד על זה....
-
תודה לכולם , כרגע השלב של פענוח הדאטה שאני מקבל ב AES128 +"ריפוד" , עובד!
אחרי שצפיתי במלא סרטונים ב"אנגלית" של הודים ( וואו המבטא שלהם קשה! ) בשביל להבין את הרעיון מאחורי התהליך, התחלתי לתרגם קוד פתוח ב C שמצאתי ברשת (השפה שאני עובד מבוססת פסקל, אז הסינטקס מעט שונה ואין לי שום הכרות בפועל עם C, אז הייתי צריך לחפש גם מה המשמעות של כל הסימנים)
אחרי הפענוח מ AES128 נאלצתי (עפי הגדרת המוצר) להוסיף "פענוח" מ BASE64 לטקסט , אבל זה היה מוכן לי בספריה.
השלב הבא הוא קידוד הבקשה שאני שולח בסדר פעולות הפוך, אבל נראה לי שזה יהיה כבר החלק הקל.
תודה לכולם!
-
באיזו שפה אתה כותב ?
לפני המון שנים (אם זכרוני אינו מטעה) השתמשתי בספריה כזו ב- perl שהיתה כתובה כולה ב- perl, כך שניתן במאמץ סביר לתרגם אותה גם לשפות אחרות.
בשלוף מצאתי את זה:
https://metacpan.org/pod/Crypt::Rijndael_PP
(זה לא מה שהשתמשתי אז, אם זה יכול לעזור אנסה לדוג את הקוד הישן)
-
:)
איזה nerds פה!
מילא מקודדים, אבל פסקל/פרל?
מה שיותר גרוע, שגם אני תכנתתי בהן
ארנון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
-
אתה מתכוון "איזה זקנים פה" ...
עוד אחד ב- perl
https://metacpan.org/pod/Crypt::Perl
-
אני עובד על בקר מתוכנת של חברת beckhoff( החברה בה אני עובד)
התכנות מתבצע בשפה מבוססת תקן iec 61131-3( שנולד אי שם בשנות ה80) שמכילה 7 שפות "גרפיות" שונות: דיאגמת סולם, בלוקים בשורה, בלוקים בדף נקי (כמו lab view), תרשים זרימה,משהו שדומה לאסמבלר (ברעיון הכללי של נגישות לשטחי זכרון) וגולת הכותרת שפה טקסטואלית שנקראת ST( stucture text) וזה מאוד דומה לפסקל (לפחות ממה שאני זוכר מתיכון כשלמדתי פסקל).
יש תמיכה צדדית גם ב C אבל לא הצלחתי להפעיל את זה, משהו עם רגיסטרציה של סרטיפיקציות ולא רציתי להתאמץ על זה, זה משהו שאנו כמעט ולא מוכרים אז ה ROI של זה נמוך, העדפתי לשכתב הכל ב ST על מנת להבין מה כתוב שם ולדעת לדבג את זה.
זהו לגבי התשתית.
לגבי הצורך, זה ממשק בין הבקר בבית למזגני תדיראן ב wifi מבלי הצורך לחשוף את המזגנים לשרת החברה בסין (המזגן מיוצר ע"י תאגיד Gree ) וכל פתיחה של האפליקציה שלהם מחוייב גישה לענן.
הרעיון בפתרון שלי, שאני עובד עליו מידי פעם ככר 4 שנים מאז סיום הבנייה, הוא לאפשר גישה GUI מבוסס web (שהוא גם מוצר שלנו) מכל מקום בעולם לבקרה בבית ע"ב הדפדפן בטלפון.
הבקר אצלי בבית שולט בהשקיה, בחימום המים בדוד, ובאזעקה של הבית, המזגנים נרכשו עם wifi במטרה לחבר אותם לבקר גם כן, לאפשר הפעלה/כיבוי מרחוק או סתם כיבוי של המזגנים בחדרים כשיוצאים מהבית.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
:)
איזה nerds פה!
מילא מקודדים, אבל פסקל/פרל?
מה שיותר גרוע, שגם אני תכנתתי בהן
ארנון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
גם אני הצצתי בלוח השנה לוודא שלא עברתי מסע בזמן.
-
אם הייתה ספריה מוכנה ממקור מהימן הייתי לוקח אותה as is אבל אין, ולכן כל דבר שאני אמור "לאמץ" מחייב אותי להכיר אותו לעומק,
בכללי, אני כזה שמעדיף לחפור ולכתוב בעצמי אם אני מרגיש שהמקור לא מהימן לחלוטין.
-
קשה להאמין שלא כתבו כבר דבר כזה, תוכל לתרום לנו עוד כמה מילות חיפוש טובות, כמו הדגם של הבקר, סביבת הפיתוח שלו, שם מדוייק וגירסה של שפת הפיתוח, וגם של השפות הנוספות שזמינות לך עבור הבקר ?
-
המוצר שלנו נקרא twincat , התקן מכונה בשם codesys שזה מוצר תוכנה של חברה שהבינה שיש פה משהו לעשות כסף ממנו,
אבל ל codesys יש פתרון לזה, הוא לא עובר בילד אצלי, כי הסביבות ריצה שונות, רק הנראות של שפות התוכנה, אין לזה פתרון בעולם שלי, למיטב ידיעתי אף אחד לא נתקל בזה, ואף אחד לא כתב לזה פתרון, עד עכשיו.
וכבר לא צריך לחפש לזה פתרון, כי כבר יש לי, מותאם בדיוק לממשק עם המזגן,ועכשיו כשאני מבין אותו הוא יכול להיות מותאם בקלות להיות גנרי לארכי טקסט שונים (אולי לא תהיה לי ברירה ואהיה חייב להתאים אותו לגדלי טקסט שונים, טרם הגעתי לכל הפקודות הנדרשות)
-
-
תודה נדב, אבל את הממשקים מכל עולמות התוכנה לבקר שלנו אני מכיר טוב, ותומך בלקוחות כאלה על בסיס כמעט יומ יומי, יש לנו DLL כמעט לכל פתרון תוכנה סטנדרטי שמתחבר לעולם שלנו שנקרא twincat ads
כן, יכולתי לקחת קוד מוכן ב #C או pythin או Java שיעבוד כמאין סרוויס מתאם, פשוט בחרתי שלא ללכת בכיון הזה, אלא במימוש מלא בתוך קוד הבקר.
-
סביר להניח שלמרות שכבת המעטפת הנוספת, קוד חיצוני כזה היה עובד ביעילות הרבה יותר גבוהה מאשר ליישם קריפטוגרפיה בשפה עילית.
-
יעילות? מאיזו בחינה? זה תקשורת עם מזגן פעם ב...זה לא קו מאובטח לשרותי תקשורת בין לווינים
-
יעילות מבחינת ביצועים וגם מבחינת זמן פיתוח, אלא אם כן אתה לוקח את זה בתור אתגר בשביל הכיף...
סביר גם להניח שספרייה מוכנה כזו תכיל פחות באגים ותתמודד טוב יותר עם מצבים פחות סטנדרטיים, נניח הודעה ספציפית שהיא 283 בתים במקום 280.
-
גם שלי כרגע לא "עגולה" היא מרופדת קצת.
אבל ברור שמשהו מדובג מסודר עדיף, לא מצאתי כזו, לכן פניתי לפיתוח כזה, זה עבורי, לביתי שלי, נעשה בשעות הלילה לאחר פנטזיה ארוכה רבת שנים שאני חולם לממש את זה,לכן שעות העבודה לא נספרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
השלב הבא הוא קידוד הבקשה שאני שולח בסדר פעולות הפוך, אבל נראה לי שזה יהיה כבר החלק הקל.
חשבתי שיהיה קל, הקטע של ה mix הרג אותי שרף לי איזה שעתיים בלילה, כל ניסיונות החישוב עלו בתוהו, בסוף, הלכתי על 2 טבלאות lookup וזה עובד נהדר.
אז, יש מקודד ויש מפענח!
[emoji16]
-
הכי חשוב - יש מזגן ?
סחטיין על ההתמדה [emoji846]
-
המזגן עובד בלי קשר, חחחח
הממשק למזגן עדיין לא בוצע, הייתי צריך להבין שיש לי פתרון לקידוד /פענוח של הפקודות והתשובות, השלב הבא זה בניית המנגנון עצמו מול המזגן: יש תהליך חיפוש, התחברות לwifi של המזגן ושליחת פקודה להתחבר לwifi הביתי (כל פרטי ה ssid +password) ואז ניתן להתחיל לשלוח לו פקודות הפעלה/מיזוג /תריסים וכו...