-
יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
היי,
אחרי 6 שנים עם לנד קרוזר 2008 בנזין החלטתי לשדרג.
מתלבט בין 2 רכבים:
רנגלר ספורט מנוע 2.0 בנזין או לנד קרוזר דגם ST7 דיזל
הרכב ישמש ביום יום
שני הרכבים סביב ה 340 אלף.
לא חובב דיזלים בעיקר בגלל הרעש (לא יודע איך המנוע של הלנד נשמע ומגיב - טרם עשיתי נסיעת מבחן)
רנגלר - עשיתי נסיעת מבחן, האוטו מטוס בהשוואה ל 3.6 ויותר רך בכביש.
לא עושה כמריר, טיולי משפחות (עבירות בינונית פלוס)
אשמח לחוות דעת על שני הרכבים
תודה
-
תגובה: יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
הלנדקרוזר מרווח, מפנק, איכותי ונעים יותר בכביש וביומיום.
הרנגלר טוב ממנו חד משמעית בכל סוג של שטח.
-
אתה מדבר על הזמנת רכב חדש מהסוכנות?
אם כן - בדוק גם מועדי אספקה...
כמה אנשים הרכב יסיע?
נשלח מהנייד
-
יחסית ללנדקרוזר ישן - הרנגלר לא יהיה ירידה באיכות החיים, בלנדקרוזר החדש תרגיש שיפור.
אם אתה בכלל שוקל רנגלר זה אומר שאתה רוצה רכב שטח. ובתור שכזה לנדקרוזר יהיה פשרה גם לעומת הרנגלר וגם לעומת מה שיש לך היום כלומר יידרוש שיפורים מינימליים כדי להגיע למה שאתה רגיל.
ולכן לדעתי מי שחושב על רנגלר - צריך לקנות רנגלר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אהבתי את המשפט : מי שרוצה רנגלר שיקנה רנגלר …. רק חבל שעם השנים הוא התייקר יותר מרכב יוקרה .
אם אתה רוצה שטח ועושה כל חודש לפחות טיול אז תקנה רנגלר בנוחות הוא כמו שיש לך , ולנדקרוזר עדיין יותר גניב מרנגלר לבנתיים
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
הייתי מכניס פורד ברונקו לשיקולים.
-
מודה שלא יצא לי לנהוג בלנדקרוזר חדש מהניילון, אבל נהיגה בלנדקרוזר (דיזל) בן 3 הזכיר לי נהיגה במשאית קטנה בהשוואה לרוביקון שלי (JK 3.6).
-
הלנדקרוזר מפנק ונעים כל עוד הכביש ישר וסלול היטב.
בולמי הזעזועים רכים-סמרטוטיים ומחייבים החלפה למשהו מרסן יותר גם אם לא רוצים להגביה. אבל אם רוצים לעשות שטח, מוכרחים להגביה, אחרת הוא יתחיל להיפצע ולדמם...
מנוע ה-2.8 עם 208 כ"ס שקט ונעים וסוחב סבבה לגמרי. לא משהו שמדביק את הגב למשענת כמו הרנגלר, אבל צובר מהירות בקצב משכנע לגמרי.
אם רוצים 7 מושבים אין כאן ויכוח.
הוא רכב טוב לכביש, שנוסע טוב גם בשטח.
וזה בדיוק ההיפך מהרנגלר - שהוא רכב שטח אמיתי שנוסע בסדר גם על כביש
גם רנגלר ספורט קצת נמוך ומוכרח הגבהה כדי לקיים את הפוטנציאל שלו
ברונקו? דגם האאוטר-בנקס הבסיסי הוא קצת "בזבוז" של הפלטפורמה. שווה ומומלץ להתאמץ יותר (עוד כ-50-60K שקלים) לכיוון הבדלנדס. אבל כמו בלנדקרוזר, זמני האספקה הזויים ורחוקים קדימה.
-
אם זה מהווה שיקול, קראתי בכלכליסט שהפאג׳רו ספורט בדרך לארץ ביבוא מקביל (בשם מונטרו ספורט).
-
זאת חיה אחרת. יותר עדינה.
רק בשביל הדוגמה.
אם בפאג'רו ספורט הישן היה ניתן למצוא גלגלים במידה 265/65/17 (מידה סבירה, עם מבחר צמיגי שטח), הרי שבחדש (22) מידה 265/60/18.
למעשה עצם העובדה שכמעט בלתי אפשרי למצוא מפרט טכני שכולל מידת צמיג, ובכל המקומות רק מתהדרים ב"גלגלי סגסוגת 18"...", אומרת דרשני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זאת חיה אחרת. יותר עדינה.
רק בשביל הדוגמה.
אם בפאג'רו ספורט הישן היה ניתן למצוא גלגלים במידה 265/65/17 (מידה סבירה, עם מבחר צמיגי שטח), הרי שבחדש (22) מידה 265/60/18.
למעשה עצם העובדה שכמעט בלתי אפשרי למצוא מפרט טכני שכולל מידת צמיג, ובכל המקומות רק מתהדרים ב"גלגלי סגסוגת 18"...", אומרת דרשני.
מנהלי השיווק והמכירות של יבואני הרכב מבינים במפרט שטח כמו שאני מבין בפיזיקה גרעינית.
הם בטוחים ש"חישוק סגסוגת" נוצץ בקוטר ענקי עושה הרבה רושם על הלקוחות. יש מצב שזה גם נכון, רק שלשטח זה ממש לא מתאים.
וכך לנדקרוזר לימיטד וסהרה החדשים, "רכבי שטח" מהנחשבים ביותר בשוק עם הילת גיבורים מכאן ועד יפן, מגיעים עם חישוק 19' וצמיגים עם דופן בחתך 55... אלוהים ישמור.
-
כמו שכבר הערתי לך בעבר זו הכללה ובמקרה הספציפי גם לא נכונה. מנהל השיווק של טויוטה, ג'יפאי ותיק, חבר (מזמן לא פעיל) באתר, ובשטח נוסע (גם) עם 6 צילינדרים קרבורטור וחלון מופשל.
מה שאומר שכנראה גם מי שכן מבין משהו יכול להחליט לשווק רכב שטח במפרט שונה ממה שאני או אתה חושבים שהוא הנכון ביותר לשטח - כדי למכור ולהרוויח כסף על חשבון אישור ממי שממילא לא ירכוש את הרכב.
אסף.
-
ולכבי פג'רו ספורט- לקחו את הטרייטון - רכב עם מרווח גחון הקטן בקטגוריה, מתלה קדמי נטול מהלך ובעייתי להגבהה, גיר אוטומטי שמתחמם בעמידה, ולקחו ממנו את הדבר היחיד שעומד לזכותו - יכולת נשיאת משקל גם בשבילים ואפילו מעבר להם. מה יכול להיות רע?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ולכבי פג'רו ספורט- לקחו את הטרייטון - רכב עם מרווח גחון הקטן בקטגוריה, מתלה קדמי נטול מהלך ובעייתי להגבהה, גיר אוטומטי שמתחמם בעמידה, ולקחו ממנו את הדבר היחיד שעומד לזכותו - יכולת נשיאת משקל גם בשבילים ואפילו מעבר להם. מה יכול להיות רע?
אסף.
נכון אבל היום כל קוץ זה פרח… יש שלדת סולם, הילוך כח וסרן חי.
בטח יעלה פחות מלנדקרוזר.
-
ההשוואה הנכונה היא לפורטונר (הגלובלי) / פוראנר (האמריקאי) ולא ללנדקרוזר היקר מהם.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ההשוואה הנכונה היא לפורטונר (הגלובלי) / פוראנר (האמריקאי) ולא ללנדקרוזר היקר מהם.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
נכון, אבל המצאי כל כך נמוך שאין ברירה אלא להשוות לקטגוריה שמעל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כמו שכבר הערתי לך בעבר זו הכללה ובמקרה הספציפי גם לא נכונה. מנהל השיווק של טויוטה, ג'יפאי ותיק, חבר (מזמן לא פעיל) באתר, ובשטח נוסע (גם) עם 6 צילינדרים קרבורטור וחלון מופשל.
מה שאומר שכנראה גם מי שכן מבין משהו יכול להחליט לשווק רכב שטח במפרט שונה ממה שאני או אתה חושבים שהוא הנכון ביותר לשטח - כדי למכור ולהרוויח כסף על חשבון אישור ממי שממילא לא ירכוש את הרכב.
אסף.
אני לא יודע מי מחליט איך ייראה המפרט של כל דגם שמיובא לארץ וגם לא באמת אכפת לי אם יש לו סיקס בחצר.
אבל אם ג'יפאי הארד-קור חתום על המום/פגם המדהים הזה בלנדקרוזר, זה מעלה רק מחשבות עצובות.
לקבוע שצמיג בחתך 55 לא מתאים לשטח זה לא שגעון פרטי שלי או שלך - זו עובדה. עובדה כואבת שתכה את הלקוחות בכיס - תגרום להם לתקיעות במקומות נידחים, להוצאות כבדות ולהרבה עוגמת נפש.
כן, אני יודע שאסור ללכלך על טויוטה... אבל מדהים שהנפצה הזויה/מטורללת כזו מגיעה מיצרן עם כל כך הרבה מוניטין בתחום השטח.
וכן - אני מבין שהמטרה (למכור יותר) מצדיקה כל אמצעי, מטומטם ככל שיהיה - שהרי רוב הלקוחות הם אכן מטומטמים ומשוללי ידע בסיסי במידה שלא תיאמן - וצריך רק להתאים את המכסה השבור לסיר העקום.... אבל רכב שמצויד בצמיגים במידות כאלה הוא לא רכב שטח. צמיג בחתך 55 הופך את הלנדקרוזר לסוג של סובארו XV מגודלת.
לא הייתי טורח להתייחס לזה בכלל אלמלא חוקיה המטומטמים/מרושעים של מדינת ישראל שתוקעים אותך לדראון עולם עם מידת הצמיג המקורית שקיבלת מהיצרן.
אז לכל מי ששוקל לרכוש לנדקרוזר מדגמי לימיטד וסהרה ומתכוונים לנסוע איתם גם בשטח - שימו לב לעניין הזה.
דרשו בתוקף "לשנמך את הרכב" לחישוקי 17 עם צמיגי 265/65 גם אם איש המכירות מנסה לשכנע אתכם שחישוק 19 זה הדבר הכי נכון והכי IN. צאו מנקודת הנחה (הנכונה לחלוטין) שאיש מכירות מבין במכירות ולא במכוניות ובוודאי לא ברכבי שטח.
-
אם הנוחות בכביש חשובה ושטח קשה פחות - היית שוקל רנגלר סהרה. יותר מפנק מהספורט והרוביקון. תמיד אפשר לשדרג כשמגיע הצורך.
רעיון נוסף הוא ייבוא מקביל של ברונקו, אפשר להשיג תוך כחודשיים.
ובקצה אפשר לחשוב גם על פוראנר חדש בייבוא מקביל - טויוטה אבל עם יכולות שטח עדיפות על הלנדקרוזר.
-
במה רנגלר סהרה נוח יותר מספורט או רוביקון?
הוא עולה כמו רוביקון ונחות ממנו מכנית. ההבדל הוא בריפודי עור ושאר קשקושי איבזור ועיצוב שאין להם שום קשר ליתרון בנוחות.
היתרון היחיד שלו, אם אפשר לקרוא לזה "יתרון", הוא במערכות בטיחות אקטיביות מקוריות לעומת המובילאיי המעצבן שבשאר הדגמים.
ויש ברונקו ביבוא מקביל תוך חודשיים? אם זה נכון אני לא מבין מה יש להתלבט בכלל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.
דרשו בתוקף "לשנמך את הרכב" לחישוקי 17 עם צמיגי 265/65 גם אם איש המכירות מנסה לשכנע אתכם שחישוק 19 זה הדבר הכי נכון והכי IN. צאו מנקודת הנחה (הנכונה לחלוטין) שאיש מכירות מבין במכירות ולא במכוניות ובוודאי לא ברכבי שטח.
מדוייק. ונכון לכל קנייה של כל רכב שטח. חשוב לבדוק מה מידת החישוק הקטנה ביותר האפשרית / קוטר וחתך הצמיג הגדול ולהתעקש עליהם
כן, גם רנגלר.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ויש ברונקו ביבוא מקביל תוך חודשיים? אם זה נכון אני לא מבין מה יש להתלבט בכלל.
מישהו כתב על זה (בין השאר) בכלכליסט - https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sjblousw5
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לדעתי ה"מישהו" הזה חבר פה בפורום...
בכל מקרה, ברונקו יד שניה כמעט חדש ניתן למצוא במגרשים בארה"ב. של כאלו שלא עמדו בתשלומים, התגרשו ומחלקים רכוש, נקלעו לקשיים ועוד. קניה ושליחה לארץ לוקחת כחודשים. השאלה היא כמה זמן האוניה תחכה בארץ מחוץ לנמל עד שיפרקו אותה.
-
השאלה המעניינת יותר כמה זה זול יותר מברונקו חדש.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
השאלה המעניינת יותר כמה זה זול יותר מברונקו חדש.
אסף.
בשנה עד שנתיים הקרובות הברונקו בכל שיטה שהיא לרכוש אותו בארץ יהיה יקר יותר מרנגלר - הוא נמכר מעל מחירון בכמעט כל ארהב וזמני האספקה מבאסים
וכשיש לא מעט יכולת לרכוש רנגלר ובפחות מברונקו ולמעשה הוא טוב יותר בשטח ובכלל בידע של המוסכים שלו בארץ הברונקו לא יהיה תחרות בארץ לעת עתה נקווה שישתנה
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ולכן לא רלוונטי לדיון הזה.....
אז חוזרים לשתי החלופות שפותח השרשור העלה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
כשיש לא מעט יכולת לרכוש רנגלר ובפחות מברונקו ולמעשה הוא טוב יותר בשטח
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את האמירה הזו. מכיוון שיצא לי לעמת את השניים ראש בראש, המסקנות שלי הן..... תקרא במגזין אוטו שייצא בתחילת יוני.
ובכלל בידע של המוסכים שלו בארץ
עניין של זמן.
הברונקו לא יהיה תחרות בארץ לעת עתה נקווה שישתנה
כל ברונקו שמגיע לארץ לא מחפש קונים. הכל נמכר.
אין ספק שטרלול הקורונה שיבש הרבה תכניות של כל היצרנים, אבל קשיי אספקה תפגוש אצל כל היבואנים וכל המותגים. למעשה, חלק מהיבואנים הרשמיים מייבאים היום באופן "עקיף" כדי להימנע מזה/להקטין זמני המתנה.
Sent from my iPad using Tapatalk
למעט מחיר דומה, 4 גלגלים והנעה 4X4 אני לא רואה שום דבר משותף בין לנדקרוזר לרנגלר. אלה כלים מקטגוריות שונות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למעט מחיר דומה, 4 גלגלים והנעה 4X4 אני לא רואה שום דבר משותף בין לנדקרוזר לרנגלר. אלה כלים מקטגוריות שונות.
צודק מסכים איתך.
אבל עדיין לרוב האנשים בארץ על שבילים בארץ עושה מה שצריך ורוב המוסכים יודעים לטפל בו גם ….
מה שאני לא מבין למה המחיר שלהם זהה בארץ במיוחד שיש להם יתרונות אחד על השני במקומות שונים ועונים על צרכים שונים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
צודק מסכים איתך.
אבל עדיין לרוב האנשים בארץ על שבילים בארץ עושה מה שצריך ורוב המוסכים יודעים לטפל בו גם ….
מה שאני לא מבין למה המחיר שלהם זהה בארץ במיוחד שיש להם יתרונות אחד על השני במקומות שונים ועונים על צרכים שונים
אז אתה בעצם פשוט שואל את ברלי למה טויוטה עולה כמו שהיא עולה ?
רק מניח את זה כאן [emoji41]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
אז אתה בעצם פשוט שואל את ברלי למה טויוטה עולה כמו שהיא עולה ?
רק מניח את זה כאן [emoji41]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
תכלס מעניין
למרות שאני יודע מה התשובה - ״יש מי שיקנה הכל ובכל מחיר …. ״ כמו שענה לי איש מכירות של דלק מוטורס על הברונקו .
זה המקום שאנחנו חיים בו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
זו התשובה, לא השאלה.
כנראה שאם הרכבים היו זהים, המחיר היה שונה...
נשלח מהנייד