נכתב במקור על ידי
Aviv-T
אז בגלל שרמת העבודה בימים האחרונים הייתה גבוהה - עדכון עד כאן עם הבעיות שצצו בדרך.
רקע מקדים:
הגיר הוא גיר NSG370 שישה הילוכים שידוע שמשומש ברכבים האלו.
הוא משודך לטרנספר NP231J - הגרסא המשודרגת ל231. זה מידע קריטי, כי כרגע הוא דופק אותי בעבודה
הכנות:
1. חיישן קראנק - חיישן הקראנק בNSG370 נמצא כ120 מעלות מול החיישן הקודם. אני לקחתי את הגיר לאורן מערכות ביבנה, שבנה תושבת לחיישן שיושבת בול. האוטו הניע בלי בעיה.
2. שמן - שמן ממסרות מיוחד מכיוון שהגלגלי שיניים של הגיר הזה הם מברונזה - נסעתי לסמלת בחדרה, הזמינו לי ותוך שבועיים הגיע לכאן
עבודה:
1. בגדול הכל יושב כמו הגיר הקודם. לא היה משהו משמעותי שאני יכול להגיד שתקע אותי עקב חוסר התאמה. יש אבל...
2. קונקטור למתג רוורס - לא הצלחתי לשים קונקטור גנרי, אז אני מניח שאמשיך לחפש. כרגע לא מצאתי איזה פתרון, נוסע בלי
3. ברגי תושבת אגזוז - יש 4 ברגים בתחתית הגיר שמתחברים לתושבת. בAX15 זה ברגי 7/16, בNSG זה 3/8. אורך 30 מ"מ נראה לי יתאים.
4. תושבת ידית 4X4 - מה שכרגע הכי תוקע אותי מכולם. מכיוון שהרכבתי גם את הטרנספר 231J ידית ההילוכים יושבת על תושבת שונה. למי שחוזר לטרנספר הישן,
א. לחתוך את שתי האוזניים ולעשות חור שישבו על הברגים של הידית הילוכים השמאליים
ב. לייצר תושבת - ישנם שישה ברגים שמחברים בין הגיר לטרנספר. צריך לחתוך ברזל שיהיה לו 90 מעלות וככה לוקחים מאחד הברגים לעיגול הגדול של הידית
אז אם למישהו יש מידע/חוברת על המנגנון של הידית 4X4 של הטרנספר המשודרג, אשמח