-
הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
אז בשעה רעה נכנסתי לסטטיסטיקה :mad:
אתמול בלילה נגנב לנו הרוביקון מאזור הר הצופים בירושלים...
מהסתכלות באפליקציה של איתוראן, בשעה 20:56 הרכב הניע, בשעה 20:57 היה הטלפון מאיתוראן אלי (בזמן הזה הרכב כבר היה כק"מ ממקום הגניבה), אני מניח שלקח לי דקה להגיע למקום החניה (20:58) הרכב כבר בירידות למעלה אדומים נוסע במהירות של 150+ קמ"ש, עוד דקה עוברת והרכב כבר באבו-דיס, לאן שהמשטרה כבר לא נכנסת ללא הצבא.
אז נכון, שלא מכל מקום לוקח 3 דקות להגיע לשטחים ולהעלם, אבל עדיין, אם אני מקבל את הטלפון מאיתוראן רק לאחר שהרכב כבר הניע, זה כבר מאוחר מידי...
האם ישנה דרך "אמיתית" לעקב את הגנב מספיק על מנת שניתן יהיה להגיע אל הרכב לפני התזוזה מהמקום? (מנעול הגה מכני עם חיישנים? גלאי נפח? סנדלים?)
ועוד שאלה מניסיון של מי שיודע, האם תוספות שנקנו מהיבואן עם הרכב (כננת, מגני גחון, וו גרירה) נחשבים בחשבון ההחזר מהביטוח?
-
תגובה: הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
הדבר היחיד שבאמת מעכב גנבים זה ברזלים. הם יודעים שיש איתוראן ויש זמן תגובה שבו הם צריכים להגיע לחוף מבטחים, מה ששם אותך - קרוב לחוף המבטחים שלהם מרחק דקות בודדות - במצב של יעד מועדף.
ברזלים אפשר לחתוך / לשבור / לנתק. אבל זה עושה רעש. וזה מלוכלך. נכון שזו לא הגנה הרמטית אבל הגנב יעשה את החשבון אם לגנוב את הרוביקון שלך או של זה שאין לו ברזלים וילך לרוביקון השני.
אני מציע להוסיף גם יחידת איתור 'עצמאית' עם חיישן תנועה. יש מלא כאלו בשוק ועולות גרושים. היחידה שולחת sns ברגע שיש מכה או נידנוד של הרכב עוד לפני שהתניעו אותו. זו הדקה החסרה לפני שאיתורן קיבלו הודעה ושתי דקות לפני שאתה קיבלת את ההודעה מאיתורן.
חלק מהיחידות האלו כוללות גם אפשרות לשלוח אליהן sms עם פקודה לניתוק של ממסר שאותו אפשר לשים למשל על הקו של משאבת הדלק. זה לא חוקי ולכן איתוראן לא יציעו לך את זה. זה עלול לגרום לתאונה. אפילו קשה. עם נפגעים. תחשוב מה יכול לקרות כשהג'יפ דוהר ב150 בירידות למעלה אדומים ואתה מדומם אותו מרחוק. זה יכול להיות קטלני לנוסעים בג'יפ. וכמובן להשמיד את הג'יפ. מצד שני אף אחד לא יחשוד בך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אבו דיס לא היו חלק מהסגר שהתחיל אתמול?
אולי החביאו את הרכב מחוץ לכפר עד שיפתח הסגר או כדי "להתקרר"?
-
זה גם יכול לגרום לפציעה ומוות של בלתי מעורבים וכמובן אסף סתם הזכיר את זה כאנקדוטה
על אותו משקל הכרתי מישהו פעם שבפאגרו שלו הממסר הזה הפעיל מנגנון של שסתום גז ששיחרר גז מבלון קמפינג ולאחר השעייה מסויימת מנגנון אחר החל לייצר ניצוצות. זה יותר בקטע של נקמה לאחר שהרכב כבר בשטחים מאשר כל דבר אחר.
גם סנדל צריך לדעת איזה- ראיתי סנדלים שאנשים שמו שלא מנע גישה לאומי הגלגל ושום דבר לא מנע מהגנב להחליף גלגל עם גלגל הספייר של הרכב.
ראיתי כבר סנדלים חתוכים.
ראיתי שרשראות ומפסקי דלק וחשמל נסתרים.
-
ההתקדמות בשנים האחרונות בטכנולוגיית הסוללות עבור הטלפונים הסלולארים ולאחרונה עבור הרכבים החשמליים, גרמה לכך שהיום דיסק על סוללה הוא חזק כמו דיסק על חשמל וחותך הכל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ההתקדמות בשנים האחרונות בטכנולוגיית הסוללות עבור הטלפונים הסלולארים ולאחרונה עבור הרכבים החשמליים, גרמה לכך שהיום דיסק על סוללה הוא חזק כמו דיסק על חשמל וחותך הכל...
הרעש נשאר רעש.
והסרבול בנשיאה, עבודה וזמן ממושך בתנאים שמושכים תשומת לב שנם הם לא רוצים.
חבר אתר סיפר לי על לקוח שהטנדר שלו נגנב בלילה שהתעצל/שכח לנעול את הסנדל.
הבחור התקשר לטלפון ברכב והגנב אמר לו שכמה חודשים הוא עובר ליד הטנדר ומחכה ליום שהסנדל לא יהיה על הרכב.
מה שמלמד שיש להם מערכת שיקולים ״מבצעיים״ ולא יתעקשו לשבור את הראש אם התנאים מסכנים אותם/יש אלטרנטיבה קלה יותר.
-
אני חושב ששילוב של מיגון באיתור, ביחד עם מיגון שמשבית את הרכב כמה עשרות עד מאות מטרים מהחנייה, הוא שילוב טוב.
כי אז הרכב כבר לא בחנייה שהיא מקום פרטי ופחות מחשיד כשאנשים עובדים בו על הרכב, אלא באמצע הכביש. זה מקום הרבה פחות מוצלח לביצוע אבחון מסודר, והבעלים של הרכב כבר בדרך.
זה יכול להיות גם מתקן watchdog בבית שחייב לקבל שידור ספציפי מהרכב על מנת שלא להתריע. כשהאות משובש (פריט חובה לכל גנב, זמין בעליאקספרס) או הרכב מתרחק אתה מקבל התראה.
מסיבות מובנות אני לא מפרט יותר.
בנוסף, כמו שאנחנו תמיד אומרים: לא לבנות על אף מיגון סטנדרטי. הגנבים מכירים אותו כאת כף ידם, וחלקם גם עובדים בהתקנה שלו במשמרת היום שלהם (מכיר אישית מקרה כזה, כולל שמות והכול).
דבר נוסף: עם כל הכבוד לברזלים למיניהם, ויש כבוד, כשמדובר באמצעי גלוי, לגנב יש זמן להתכונן מראש עבורו לאחר איסוף מל"מ.
-
[QUOTE=ד ו ר ו ן;1005137]הרעש נשאר רעש
חבר אתר סיפר לי על לקוח שהטנדר שלו נגנב בלילה שהתעצל/שכח לנעול את הסנדל.
הבחור התקשר לטלפון ברכב והגנב אמר לו שכמה חודשים הוא עובר ליד הטנדר ומחכה ליום שהסנדל לא יהיה על הרכב.
QUOTE]
אני מכיר סיפור דומה על פולריס ריינג'ר, נעלו אותו יום יום עם שרשרת בריאה, ביום שהתעצלו הוא נגנב
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
אם הרכב בטווח של כמה עשרות מטרים מהבית, יש חיישני IR אלחוטיים לאזעקה ביתית שאפשר לזרוק ברכב.
כשמישהו פותח דלת ברכב זה מפעיל צופר בבית.
אין חוט לנתק (או לזהות מראש), וזה לא בתחום עבודה של אזעקות רכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תחשוב מה יכול לקרות כשהג'יפ דוהר ב150 בירידות למעלה אדומים ואתה מדומם אותו מרחוק. זה יכול להיות קטלני לנוסעים בג'יפ. וכמובן להשמיד את הג'יפ. מצד שני אף אחד לא יחשוד בך.
אסף.
לא קצת נסחפנו?
ומה קורה עם פשוט שכחת למלא דלק? או תקלה במשאבת דלק?
או סתם הורדת את הרגל מהגז?
משבת נוסף, מרוחק , של משאבת דלק, נראה לי לגיטימי לגמרי.
-
גם לי. רק שבמידה וזה כן גרם לתאונה אתה אשם.
אסף.
-
הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
שופט שיפסוק דבר כזה אסור לו להיות אפילו שופט כדורגל בליגה ג.
וזה כנראה בערך כל השופטים בארץ היום
-
אין סיבה כי איש לא יידע.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
תנחומי, באמת.
אבל עכשיו, דווקא לאור הגניבה, ספר ופרט בבקשה, בכדי שכולנו נלמד:
1. איך ובמה הרכב היה ממוגן.
2. מה חברת האיתור עשתה/ראתה, ומה לא.
3. היכן עשית את החידוש שנדרש (כי אולי דווקא שם אירע משהו).
האם היה מדובר במיקום קבע של הרכב, או בחנייה חד פעמית במקום מסויים (כלומר - האם הזמנת גניבה, או גניבה מזדמנת).
עזור לנו לשפר את המיגון וההשגחה על היקר לנו....
1 - הרכב היה ממוגן עם איתוראן שדורש הביטוח
2 - חברת האיתור זיהתה הנעה של הרכב ללא קוד קודן, ביררה מולי, ובערך זהו (הרכב היה תוך 3 דקות באבו-דיס)
3 - את החידוש עשיתי באותה חברה שהייתי מבוטח בשנה האחרונה (החידוש אפילו עדיין לא נכנס לפועל)
4 - הרכב חנה במקום מזדמן על הכביש, בדרך למקום הייתה לי הרגשה שמישהו מתצפת עלי, אך בערך כ 3 ק"מ לפני המיקום שעצרתי הרכב "העוקב" פנה לכיוון אחר, ככה שחששותי קצת נעלמו, אך זה לא אומר שלא המשיכו לעקוב בלי שראיתי
פעם מזמן הקודנים היו גם מנתקים הנעה, היום הקודנים רק מתריאים, מישהו יודע למה? האם זה לא היה נותן עוד דקה שתיים למערכת האיתור להבין שמשהו לא תקין קורה?
פעם היו גם גלאי נפח ברכבים, אם היה נשבר חלון האזעקה (בזמנו, היום אפשר להחליף ל SMS) הייתה מופעלת, האם עדיין קיימים כאלו דברים?
ותודה לכל המגיבים, יש פה כמה ראיונות מעניינים, השאלה כמה ההפעלה שלהם תיהיה פשוטה, כי בסופו של יום, אם בכל יציאה/כניסה עם האוטו לכיוון המכולות (או לכל סיבוב) אני צריך 10 דקות לפני ואחרי, אז או שהאוטו לא יצא מהחניה או שזה לא יקרה
-
צודק, ומבחינת ברזלים זה מה ששבר אותי אישית, אישתי היתה חוזרת ממשמרת ערב בבית חולים ואני כמו כלב הייתי יורד ב2330 לשים סנדל ומדי פעם לבדוק שהמיכל גז מלא.
-
כן. יש הבדל בין רכב אספנות או ג'יפ טיולים שזז פעם בשבוע שבועיים לבין דיילי.
אסף.
-
ההגנה הכי טובה היא ההתקפה.
כשאין פחד לא יעזור כמה בונקרים תשימו. בסוף זה כנראה ייגנב.
תדאגו שיהיה לכם ביטוח טוב ו/או חניה פרטית סגורה גם לא תזיק. גם מגורים בישוב קטן עם כניסה מבוקרת.
-
מדבקות של מג״ב, צה״ל, משטרה.
גולגולות…חזירים, לא יודע.
באסה.
-
בעבר השתעשעתי ברעיון כדלקמן,
להחליף את גלגל החלוקה למשהו שונה.
בין החיישן קראנק למחשב להוסיף יחידת עיבוד על בסיס אלטרה
שהתוכנה (הנוסחת תיקון) נטענת לאלטרה מרכיב זכרון רק לאחר הקשת קוד נכון מקודן שמחובר אליה.
לדעתי קשה בטירוף להתגבר על זה אם לא יודעים שהורכב מעגל חלוקה שונה.
כמובן שאין היתכנות שגנב יחליף מעגל חלוקה תחת הבית "ויג'מפר" את יחידת העיבוד.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
. גם מגורים בישוב קטן עם כניסה מבוקרת.
גנבו אצלנו לפני כמה חודשים טויוטה chr חדשה, הגנב, עמד שעתיים באזור השער חיכה לשעה שבו הוא נפתח אוטומטית ויצא עם הרכב. (על פי המצלמות)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
קודם כל תנחומי... אבל ממש!
גם אם עושה רושם שבעל הרכב קיבל את יחסית "יפה" אני מתאר לעצמי שזה מפח נפש עצום.
הביטוח כנראה לא יכסה את עלות השיפורים אם קיימים..
חוץ מזה שהר הצופים זה איזור קשוח ביותר ומועד לגניבות רכבים, בטח בתקופות כאלו של לפני בחירות.
מעצבן להתעסק עם ברזלים ברמה היום יומית בטח אם הרכב משמש לנסיעות יום יומיות.
כיום מעטים שיכולים לגנבים האלו. הם פשוט מתוחכמים יותר וחסרי פחד יותר מאיתנו.
גם לי גנבו גיפ לפני יותר מ - 20 שנה. סופה ארוכה מדהימה שהסבה לי לכל כך הרבה אושר ותחושת חופש.
במקרה שלי הצלחנו ליצור קשר עם הגנבים ( יש דרכים..) , לשלם כופר ולהחזיר את הרכב הפצוע מבית לחם. זה היה טיפשי ביותר ולא מציע לאף אחד לעשות כך.
מאחל לכולם לקום בבוקר כל יום ולראות את יקירהם בחניה.
-
מבחינה טכנית יש בעייה עם כמעט כל ההצעות היותר מתוחכמות. לגרום להן לעבוד אך ורק בתנאים המאד מסוימים של ארוע אמת אך לא להפריע לשימוש ברכב בכל תנאי אחר. הסיוט ההנדסי המוכר בשם "וריפיקציה".
-
ולגבי משבתים סודיים. כדאי לזכור איך מניעים.
https://youtu.be/uq5rQlfEcjY
-
לא.
אין הגנה אמיתית 100%
בסופו של דבר ברזלים כבדים - סנדלי דנבר בריאים שמכסים את ברגי הגלגל + שרשרת כבדה, כנראה הכי מעכבים ובעיקר מרתיעים.
הגנב אינו סופרמן. הוא אולי מקצוען וחסר פחד וכו', אבל אין לו זמן לזה.
כן זה כבד ומסורבל ומלכלך ידיים ולפעמים גם פוצע (אם זה נופל על רגל חשופה - מכנס קצר וסנדל/כפכף) וזה ממש כבד וקשה לתפעול לנשים ענוגות ומעצבן בהתעסקות עם זה ביומיום.... אבל כנראה שזה הכי יעיל
ואל תבנו על המשטרה ועל מערכת המשפט. אתם יודעים בדיוק באיזו רמה אנושית ורמת שיקולים מדובר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא.
אין הגנה אמיתית 100%
בסופו של דבר ברזלים כבדים - סנדלי דנבר בריאים שמכסים את ברגי הגלגל + שרשרת כבדה, כנראה הכי מעכבים ובעיקר מרתיעים.
הגנב אינו סופרמן. הוא אולי מקצוען וחסר פחד וכו', אבל אין לו זמן לזה.
כן זה כבד ומסורבל ומלכלך ידיים ולפעמים גם פוצע (אם זה נופל על רגל חשופה - מכנס קצר וסנדל/כפכף) וזה ממש כבד וקשה לתפעול לנשים ענוגות ומעצבן בהתעסקות עם זה ביומיום.... אבל כנראה שזה הכי יעיל
ואל תבנו על המשטרה ועל מערכת המשפט. אתם יודעים בדיוק באיזו רמה אנושית ורמת שיקולים מדובר.
לא מסכים, אתם מייחסים לגנבים האלו תכונות על.
הם בסה"כ מפרקים את מה שהם למדו להרכיב בבוקר אצל המתקינים.
בעידן של מיחשוב הולך וגובר ( זה לא קרבורטור ופלוינות, זה מחשבים והרבה חישנים), אין בעיה להשבית רכב.
מוצאים איזה חישן שרוצים להשבית, ומוצאים מקום שעל מנת להגיע לצמה, צריך לעשות פירוק ארוך וקשה, חותכים את החוט, ומוצאים שני חוטים לעבר מפסק סודי ( במקום לא סטנדרטי).
מי שרוצה לקחת צעד קדימה, מחליפים את המפסק בריילי ופיקוד על חוטי ( שלט).
יש להם הבנה אפסית ברכב, יש להם 10 דקות וחושך....
אין שום בעיה למצוא מקום שגם בעל מקצוע, עם סורק, יצטרך הרבה זמן בשביל לפצח.
וכן, דווקא פתרון עם השהייה , שיתקע את הרכב באמצע הכביש, ימנע כל יכולת לנסות להתגבר עליו.
-
כל זה טוב ויפה, עד שהם מחליטים שנכון יותר לגרור את הרכב לפינה שקטה ושם לעבוד על הרכב עם המעקפים שלהם.
כל כמה חודשים צץ לו שרשור כזה - קורבן גניבה מספר את מה שעבר ומה שהיה לו ואז כולנו מספרים את הנסיון שלנו
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא מסכים, אתם מייחסים לגנבים האלו תכונות על.
הם בסה"כ מפרקים את מה שהם למדו להרכיב בבוקר אצל המתקינים.
בעידן של מיחשוב הולך וגובר ( זה לא קרבורטור ופלוינות, זה מחשבים והרבה חישנים), אין בעיה להשבית רכב.
מוצאים איזה חישן שרוצים להשבית, ומוצאים מקום שעל מנת להגיע לצמה, צריך לעשות פירוק ארוך וקשה, חותכים את החוט, ומוצאים שני חוטים לעבר מפסק סודי ( במקום לא סטנדרטי).
מי שרוצה לקחת צעד קדימה, מחליפים את המפסק בריילי ופיקוד על חוטי ( שלט).
יש להם הבנה אפסית ברכב, יש להם 10 דקות וחושך....
אין שום בעיה למצוא מקום שגם בעל מקצוע, עם סורק, יצטרך הרבה זמן בשביל לפצח.
וכן, דווקא פתרון עם השהייה , שיתקע את הרכב באמצע הכביש, ימנע כל יכולת לנסות להתגבר עליו.
אין להם שום תכונות על.
הרבה פעמים אלה סתם נערים צעירים.
אבל זה ה"מקצוע" שלהם. יש להם הבנה ונסיון ומכשור מתאים, הרבה תעוזה וזלזול מוחלט בכוחות אכיפת החוק שלנו. זלזול שמבוסס על היעדר המשילות המוחלט שלנו שהוא עובדה מוגמרת ומבוססת וגם על ידיעה ברורה ומוכחת שגם אם ייתפסו, לא יעשו להם כלום ושברוב המקרים אולי אפילו ישוחררו עוד באותו לילה. אישית אני יודע על כמה וכמה מקרים כאלה, של גנב שנתפס פעמיים באותו לילה, פעמיים נעצר ונפתח לו עוד תיק (בנוסף על עשרות תיקים קודמים על התפרצויות וגניבות) ופעמיים שוחרר. המשטרה והמדינה פשטו רגל לחלוטין בנושא הזה. כל כך פשטו רגל, עד שמאוד הגיוני לחשוד שלא מדובר בסתם אזלת יד משוועת עד כדי כך, אלא במדיניות ברורה שמוכתבת מלמעלה. למדינת ישראל יש אינטרס מובהק שייגנבו המון כלי רכב כאלה שעולים 450,000 שקל... כי זה מכניס לה הון.
ברזלים מסיביים וכבדים מאוד מרתיעים - כי לחתוך אותם בטוח שאפשר, אבל זה מרעיש וגוזל זמן יקר. ולגנב - מיומן או לא, אין זמן.
הברזלים מקבעים את הרכב למקומו וזה בנוסף לכל האמצעים האלקטרוניים שהוזכרו שאני ממש לא פוסל. נהפוכו. בהסתייגות אחת:
ואני יודע שזו הכללה, אבל זה מאוד הגיוני: חלק מאותם עובדים במרכזי ההתקנות שמתקינים לכם את האמצעים האלקטרוניים - הם לטעמי האישי ורק לדעתי כמובן, אולי החשודים המיידיים במעורבות בגניבה - בין אם בביצוע הגניבה עצמה פיזית, ובין אם בהעברת/מכירת המידע לכנופיות הגנבים.
גם ברכב ישן וטיפש עם מפתח פשוט שנטול כל מיני מפתחות מקודדים וכו' - אחד כזה, בכמה דקות שאתם לא נמצאים פיזית לידו בזמן ההתקנה (נכנסתם לשירותים או קפצתם לאכול משהו), לא יתקשה לשכפל מפתח שנמצא בסוויץ'. לעתים סתם להעתיק אותו תוך שנייה עם "שבלונה" מפלסטלינה. ואז, הוא לא רק יודע מה מותקן ברכב ולאן לגשת, אלא יש לו גם מפתח והופ - לוקח את האוטו בקלילות בלי לשבור כלום... גם על מקרים כאלה כבר שמענו.
-
דרור,
הרבה יותר קצר והרבה יותר פשוט-אין שם ידע במכונאות, יש ציוד ונוהל קרב שמוכן מראש מתוך הכרות אינטימית עם המערכות הקיימות.
מי שגונב בשטח, לא מתחיל להפעיל ידע ולחפש חריגים.
יש נוהל סטנדרטי, וכל תוספת חריגה ולא סטנרטית תשבית את הגנבים.
אין להם ידע וזמן לחפש תקלות ברכב.
-
אתה מזלזל בהם. גישה לא בריאה.
היה צליל זלזול...
-
שרשור מתסכל.
מסכים עם קודמיי.
אמצעים סטנדרטיים אלקטרוניים הם לא באמת מכשול. הם נועדו לקומבינה שבין הביטוח לחברות האיתור. הגנבים יודעים היטב למה לצפות. וגם ככה ברגע שהאוטו מונע- אין להם משמעות שתוך 3-10 דקות הם חוצים מחסום כזה או אחר.
לחלופין מתגברים ומקררים את הרכב איפשהו .
אתה מתגורר באזור עוד יותר מאתגר.
ומכאן שהייתי מתחיל בחניה הקבועה של הרכב. כשגנב רואה כל יום רכב מעניין שחונה במקום קבוע קל לו יותר להיערך.
ולכן צריך לברזל את החניה כהוגן.
זה לא עמנע גניבה אקראית מהסופר אבל כנראה שיש סבירות גבוה יותר כאמור שיגנבו מהבית.
בכללי סנדל. שרשרת. מנעולים רבים וחסונים ידרשו יותר עבודה וימשכו יותר תשומת לב- וזה כנראה מדפר קצת את הסיכוי. גם בבית. וגם בחניה אקראית.
זה מבאס. אבל ככה זה כאן בישראל.
( צוחקים עליי על הנוהל נעילה עם הסופה)
אלקטרוניקה ומשבתים למניהם תוספת טובה אם מתקינים אותה בדרך לא שגרתית...... אבל שלא תתקע אותך עוד 4 שנים במעבר מים...
לגבי איתור-
ונגיד ותראה שהרכב זז
מה תעשה??
תלך לעצור אותו בעצמך?
להתעמת עם גנב שהמקצוע שלו זה להיות עבריין ולחרבן על החוק?
אחד שלא יהסס לדרוס למוות שוטר ... או אזרח...
אני משתדל לא לכתוב ולגלוש לדברים שקשורים בפוליטיקה. אבל מה שדרור אמר.... + קצת להכיר את מערכת החוק והתקדימים. לדעתי ברגע שהגנב התחיל בתנועה נגמרה היכולת לאדם הנורמאלי לעשות משהו.
זה דפוק ברמת על! אבל זה המצב.
לגבי תוספות מהייבואן- רק הם הן הופיעו בביטוח ושילמת עליהן פרמייה חברות הביטוח לא חברות דל אף אחד.
אם יש לך סוכן טוב תתחיל ממנו...
שוב מצטער לשמוע.
מאחל מוות טבעי ומהיר לכל הגנבים.