לאור הדיבורים על מחסור בחשמל בשנים הקרובות, חשבתי על פתרון בייתי המבוסס על אגירת חשמל ומכירת היתרה לחח״י. יש כאן משהו שכבר התקין מערכת כזאת יכול לספק מידע? האזור שלנו מועד להפסקות חשמל.
Printable View
לאור הדיבורים על מחסור בחשמל בשנים הקרובות, חשבתי על פתרון בייתי המבוסס על אגירת חשמל ומכירת היתרה לחח״י. יש כאן משהו שכבר התקין מערכת כזאת יכול לספק מידע? האזור שלנו מועד להפסקות חשמל.
אני גם בבדיקת התכנות כזו ולמיטב הבנתי זה עוד לא חוקי בארץ... כמו אגירת מי גשמים או מערכות מים אפורים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עבר ממש לאחרונה החוק המאפשר אגירת חשמל. הפיילוט שלא לומר הסיבה שהחוק הזה בכלל עלה יהיה 'החשמל הכשר'.
להבנתי לא מאפשר ללקוח פרטי לאגור חשמל.
אסף.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=hkft3kf3s
"מעבר לכך נקבע כי למגזר הפרטי תהיה עדיפות בהקמת מתקני האגירה על פני חברת החשמל."
למגזר הפרטי זה לא לאדם פרטי.
אסף.
סתם חושב בקול - נניח שאני בונה לעצמי UPS עם מערך מצברים גדול?
מחשבה אחרת - למיטב זכרוני פתרון של אגירת אנרגיה סולרית הוא אחד המסלולים הקיימים לבעלי פאנלים כאלו, לא?
שלום לכולם,
אגירת אנרגיה (חשמלית בעיקר) זה תחום חדש במערכות הסולאריות.
בקבוצת כהנא התחום כבר פעיל.
גילוי נאות - אני עובד בקבוצה.
אם מעוניינים ביותר מידע טכני, אפשר ליצור קשר עם
המהנדס שלנו שמוביל התחום :
ישי [email protected]
מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום .
רענן
אתה לא עובר על כלום.
אם תוכל, יהיה טוב אם תוכל להוסיף מידע לגבי השאלה הרגולטורית, שנראה שתפסה נפח בהמשך השרשור.
צריך לומר: למעט משחקים במחירי קניה ומכירה (שמגיעים כתוצאה מאינטרסים כאלה ואחרים של השלטון, גם אינטרסים חיוביים וחלקם אפילו טכניים) , אם מדברים על מחיר זהה לקנייה ומכירה אז אין לדעתי מודל כלכלי שיציג רווח באגירה פרטית של חשמל סולארי.
מחיר של קוט"ש אגירת אנרגיה שהוא במינימום שבמינימום 1000ש"ח, כנראה פי 2-3, לא יוחזר כתוצאה מסיבוב כזה, בזמן סביר, או בכלל.
גם אם יש לך אנרגיה חינם להכניס למאגר כזה (ואין לך) , אז רק לאחר כ2000 מחזורי טעינה-פריקה הוא יספק לך חשמל בעלות של כ1000ש"ח. אני מעגל מספרים, לצורך נוחות.
בזמן הזה, הסוללה כבר תהיה בין מתה-מזמן לבין די ישנה, כתלות בכימיה שלה.
החישוב הכלכלי שלך נראה נכון. אבל
הוא לא מתייחס לשאלה האמיתית של פות"ש
כמה שווה לך קווטש חשמל בזמן הפסקה יזומה של חשמל לאיזור שלך.?
ובהנחה שמשתמעת מהשאלה שלו , היא שעלולות להיות הרבה הפסקות יזומות בקרוב ברשת החשמל הארצית.
אז במילים אחרות ,
כמה אתה מוכן לשלם בכדי שבבית/ בעסק שלך לא תהיה הפסקת חשמל?
מחדד: אין לי לוחות סולאריים על הגג, אבל הכוונה היא לפתרון הכולל קולטים ומערכת אגירה שהעודפים שלה נמכרים לחח״י. ראיתי ברשת כמה ספקים (למשל ORMASH), אז זה כנראה אפשרי. השאלה שלי לא התייחסה לעלות, אלא להגיון שבמערכת כזאת לאור היערכות לא טובה של המדינה באספקת חשמל לשנים הקרובות. השפעת אקלים על הצריכה הכוללת , תלות עסקית בזמינות חשמל ובעיקר ניסיון של אחרים בפתרונות דומים.
לך על השיטה של חנן - רכב חשמלי עתיר מצברים עם יציאה של 220v...
טוענים את הרכב וכאשר יש הפסקת חשמל - מתחברים לרכב.
נכתב מהנייד
מתאים לך להחזיק מערכת אגירה יקרה כזו לצרכים שלך? אוקיי. אני מקבל.
מה שאני מציע זה לא לפרוק את המערכת כדי למכור חשמל לחברת חשמל, כי זה ישחוק את התאים, וזה כנראה לא משתלם, אלא אם המחיר שתקבל על החשמל יהיה גבוה במיוחד. אם אתה מחזיק את המאגר מלא ולא פורק-טוען אותו בשוטף אלא משתמש/מוכר את החשמל הסולארי בלבד, זה סיפור אחר, כמו מערכת סולארית ללא אגירה. זה בעצם הופך את השאלה לשתי סוגיות נפרדות: אגירה סטאטית בשביל הפסקת חשמל, וסולארי בשביל למכור וגם לשימוש עצמי.
כמה שטח יש לך לקולטים?
אתה מדבר על בית פרטי.
עשית קצת חשבונות כמה אתה מסוגל לייצר ואם זה כלכלי בקנמ שלך?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מאחר ובדקתי קצת את הנושא, כי אני מטפל בכמה מאות דונמים שאני מחפש הכנסה מקסימלי ת מהם - עניין האגירה של חשמל עדיין לא כלכלי.
הלוואי והיה.
לא כלכלי לאגירת אנרגיה סולרית ביום ושחרורה בלילה לגופים גדולים, אז בטח לא לפרטיים.
וכמחליף שקט ונטען לגנרטור בשעת חירום?
אצלנו בישוב יש לא מעט הפסקות חשמל בחורף, לעיתים של 24 ואף 48שעות. הייתי שמח לפתרון לבעיה הזו שלא גונבת שטח מהגינה ועושה רעש וזיהום כמו גנרטור חירום.
נכתב כבר ולא בצחוק, מכונית חשמלית.
במקרה הגיעה לא מזמן הסיכום השנתי של צריכת החשמל בבית שלי. מצ"ב צילום הסיכום השנתי. אם תחלק את הצריכה החודשית ל30 תראה שברוב עונות השנה, הצריכה היא 32-36 קוט"ש ליממה. איוניק 5 עם סוללה של 72 קוט"ש יכולה לכן, בתיאוריה, להניע את הבית שלי בלי בעיה למשך יממה ויותר.
מבחינה פרקטית, צריך לייצר מתקן להזנה בטיחותית, ויש מגבלה על ההספק אני משער. אפשר להזין פאזה אחת? יותר? לא יודע. אבל אני די בטוח שלהחזיק תאורה, מקרר ואלקטרוניקה למשך שעות ארוכות בלי שבני הבית ירגישו, לא צריכה להיות שום בעייה. חנן מה אתה אומר?
קובץ מצורף 144008
מוגי (?)
ראיתי שאתה מכרכור,
סע רגע דרומה לגן השומרון, הבית הראשון מימין משמש כמשרד של חברת סולארט, מהחברות הותיקות והמובילות בנושא האנרגיה הסולרית.
דבר איתם.
גילוי נאות, לקוח שלי.
לגבי האגירה - יכול לספר שיש כבר פרוייקטים (גדולים) בשלבים מתקדמים של תכנון הכולים שטח של כמה מאות דונמים עם פאנלים ועוד מערך מכולות מצברים לאגירה.
שמיל, אם מעניין אותך, אחבר אותך ללקוח שלי (חברה אחרת) שמקים כזה אתר.
האיוניק5 נותן 3.5KW בפאזה אחת. לצערנו אנחנו סובלים מהפסקות חשמל, והתנסינו יותר מפעם אחת בהפעלה בו זמנית של שני מקררים בבית והקליניקה של טלי, שכוללת מזגן ותאורה. אני מעביר כבל מאריך בין הצרכנים הנ"ל. הקליניקה ניזונה גם ככה מכבל מאריך עם כניסה של תקע ביתי (לא ליפול עליי. בוצע ע"י חשמלאי ועבר ביקורת חח"י) אז הסידור עובד חלק.
אבל אם אתה מעוניין בחיבור מסודר לארון החשמל של הבית, והמקרר עובד על פאזה אחת והמזגן בחדר השינה שלך על פאזה אחרת? או שאתה מסדר מראש את כל הצרכנים הקריטיים על פאזה אחת בלוח החשמל (נראה לי פתרון מועדף) , או שאתה הופך את הפאזה שיוצאת מהרכב לתלת פאזי. כמובן שהכול חייב להיות מבוצע לפי התקנים. זה לא מצחיק. ניתן להרוג בחיבור לא נכון חשמלאי שעובד על הרשת הישובית.
לא בדקתי אם יש ממירי מתח מחד פאזי לתלת פאזי, נשמע לי הגיוני שיש. אם לא, אז לא צריך להיות מורכב מדי לטעון מצבר מהחד פאזי ומהמצבר לצאת לממיר תלת פאזי.
מעניין. לא מדובר בחברה קקיונית, אז זה כן חוקי?
https://imageshack.com/i/pn2rMkhrj
כפי שכתבתי קודם - לפני מספר שבועות אושרה אגירת חשמל במסגרת חוק החשמל ה'כשר'.
לכן מותר לאגור חשמל.
אסף.
מערכת נפרדת של יצור+אגירה לא שונה מגנרטור, לא נראה לי שהיתה בעייה חוקית. לחבר אותה לבית בצורה שתעבור בדיקה של חח"י, זה היה המכשלה. אם המכשלה הוסרה, בס"ד, סולראדג' (וטסלה, ועוד) רק חיכו עם הפתרונות הטכניים.
למי שכמוני כבר מייצר חשמל סולארי ומוכר לחח"י במחיר גבוה בחוזה ל20 שנה, זה כמובן לא משתלם. אבל היום, למערכת קטנה חדשה, יתכן שכבר לא שווה למכור אלא לנצל לצריכה עצמית. זה אפשרי גם איפה שאין הקצאות של חח"י אני מניח. מעניין לשמוע את חישובי הכדאיות, בכל מקרה זה הגיע מוקדם יותר ממה שאני לפחות צפיתי. ושוב, תודה, בס"ד :D
במה זה שונה ממאהל בדואי/התיישבות בודדים/ממסר סלולרי בשטח עם פאנלים ומצברים ללא חיבור לרשת?
זה נקרא רשת off grid
לא בדקתי אבל אם זה חוקים כמו גנרטור אז יש מגבלות יצור kva שמעליהן צריך לכאורה אישור ורישום של המערכת.
לא יודע כמה באמת מקפידים. במיוחד כשרוצחים מסתובבים בלי שהמשטרה מזדעזעת.
זה עדיין אגירת חשמל לשעות שאין שמש.
סוללת מצברים.
עדכנתי תשובה קודמת
דורון,
יש הבדל גדול אם הפאנלים לא עולים לך כסף, המצברים מגיעים ממלגזות (כמעט תמיד 1/2 - כי נדרש 12V ולא 24) ובכלל, הצריכה הכללית היא נמוכה יותר לדעתי, לא בטוח שעובדים במקביל 4 מזגנים, אז למקרר, תאורה ועוד משהו - מספיקה מערכת בינונית ומטה.
בברכה,
יוני5