-
האם שירות צבאי מלא כשוטר צבאי מזכה ב"תעודת לוחם"?
בעקבות ההקלות שבתקנות החדשות בתבחינים לקבלת רשיון נשק לפיהן כמעט כל מי שיש לו תעודת לוחם כהגדרת צה"ל זכאי לרשיון נשק - באה השאלה שבכותרת.
https://www.ynet.co.il/news/article/s1jftra11p
שירתתי שירות צבאי מלא + 3 חודשים נוספים בשל החלטת רפול להאריך השירות בשל מלחמת שלום הגליל כולל שירות בלבנון. רובאי 04.
בדקתי ברשת ולא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלה מי זכאי לתעודת לוחם ויש מצב שאני זכאי- מי שיודע תשובה יותר החלטית או היכן ניתן לבדוק זכאות אשמח.
פרט נוסף רלבנטי (או שלא) בשנת 1980 בעת שהייתי חייל קיבלתי רשיון נשק (מתוקף השירות) ורכשתי אקדח ברטה 7.65 מחודש מעודפי הצבא/ משטרה באיטליה. לאחר שהאקדח שלא נרכש כחדש היה ברשותי כ- 25 שנה ביקשתי להחליף אותו באקדח חדש אחר והובהר לי שאיני רשאי לעשות זאת אם אני לא מוציא רשיון נשק מחדש - לא עמדתי בתבחינים דאז וכן בלית ברירה ויתרתי על רשיון הנשק שהיה לי ומסרתי האקדח שלי למשטרה.
רוצה כבר כמה זמן רשיון נשק וכעת יותר מתמיד ומכאן הפוסט הזה.
-
תגובה: האם שירות צבאי מלא כשוטר צבאי מזכה ב"תעודת לוחם"?
כל אתר שהוא שאינו הרשמי של הבטפ, קח בערבון מוגבל. ההחרגות משתנות כל שעתיים.
מניח שאפשר לפנות למוקד הטלפוני של הבטפ לבירור, השאלה אם הוא לא קרס.
לחילופין מחר בבוקר להתחיל תהליך באתר הבטפ ולראות אם אתה מצליח להתקדם. הכל מתחיל שם בין כה. תבחין, הרשמה, העלאת מסמכים וקביעת תור לראיון (שלהבנתי נכון לעכשיו אפשר גם ראיון טלפוני).
בהצלחה.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
-
למרות כל המצב מבחינת המדינה מי ששירת בצה"ל אך אינו רובאי 03 ומעלה אינו זכאי לרשות להגן על עצמו, והציבור ישאר פגיע.
-
קולגה מספר שמרגע מילוי הטופס באתר והעלאת המסמכים עד קבלת אישור חלפו יומיים בלבד.
-
הוא כנראה התכוון לאישור שהם קיבלו את הבקשה, והטיפול ימשך 14-30 יום ולא לאישור המותנה שאיתו בעצם הולכים לקנות אקדח.
-
חברים פה מקבלים אישור מותנה תוך 24 שעות מרגע הבקשה,מטורף
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
יש תבחינים שמקבלים אישור מותנה כמעט מייד, ויש כאלו שדורשים התערבות ובדיקה אנושית מעמיקה יותר ומתעכבים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
זה מ-gov.il
- קצינים ונגדים: תעודת קצין או נגד לפי העניין.
- רובאי 07 או 08: "אישור על מהלך שירות צבאי" (טופס 830) מאתר צה"ל המעידה על הכשרה כרובאי 07, רובאי 08.
- שירות כלוחם ביחידה מיוחדת: אישור על גבי מסמך רשמי של קצין משאבי אנוש בגוף הביטחוני הממליץ, החתום בחותמת הממליץ, לפי מתכונת שנקבעה על ידי הרשות המוסמכת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
הוא כנראה התכוון לאישור שהם קיבלו את הבקשה, והטיפול ימשך 14-30 יום ולא לאישור המותנה שאיתו בעצם הולכים לקנות אקדח.
אל תדייק אותי בבקשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל אדיב
זה מ-gov.il
- שירות כלוחם ביחידה מיוחדת: אישור על גבי מסמך רשמי של קצין משאבי אנוש בגוף הביטחוני הממליץ, החתום בחותמת הממליץ, לפי מתכונת שנקבעה על ידי הרשות המוסמכת.
לפי מיטב הבנתי ממה שקראתי בתקנות החדשות, בכתבה וברשת נדרשת רק "תעודת לוחם" שמונפקת לפי הקריטריונים של צה"ל. ממה שהבנתי בקריטריונים של צה"ל תעודת לוחם ניתנת למי ששירת בשירות הכולל פעולות באיזורי סיכון ולאו דווקא קרבות או יחידה קרבית מובהקת מה שמכונה בחלק מהמקרים תומכי לחימה.
לא נדרש אישור על שירות ביחידה מיוחדת ואני מניח שמשטרה צבאית לא נחשבת ל"יחידה מיוחדת".
-
תוריד מאתר האישורים הצהלי את
אישור על מהלך שירות צבאי (830)
-
ממה שקראתי, ושוב לא מהבט"פ אלא מכתבות, זה שמי שעשה רובאי 03 ומעלה יהיה זכאי (זה עדיין לא אושר סופית) אבל רק בתנאי שהוא השתחרר מהשירות לפני פחות מ 20 שנה. כרגע זה רק מי שהשתחרר אחרי 2003.
-
האישור 830 כבר 11 יום תקוע באותו מצב
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לפי מיטב הבנתי ממה שקראתי בתקנות החדשות, בכתבה וברשת נדרשת רק "תעודת לוחם" שמונפקת לפי הקריטריונים של צה"ל. ממה שהבנתי בקריטריונים של צה"ל תעודת לוחם ניתנת למי ששירת בשירות הכולל פעולות באיזורי סיכון ולאו דווקא קרבות או יחידה קרבית מובהקת מה שמכונה בחלק מהמקרים תומכי לחימה.
לא נדרש אישור על שירות ביחידה מיוחדת ואני מניח שמשטרה צבאית לא נחשבת ל"יחידה מיוחדת".
אני גם בדיוק התחלתי את התהליך, אם אני זוכר נכון תעודת לוחם מקבלים רק מי ששירת ביחידה קרבית..
בכל אופן ככה זה היה בתקופתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
האישור 830 כבר 11 יום תקוע באותו מצב
שלום,
במהלך הימים האחרונים אירעה תקלה בהפקת אישורים באתר האישורים של צה"ל.
הנושא טופל וכעת ניתן למצוא ולהוריד את האישור באתר האישורים תחת "האישורים שלי".
לנוחיותכם לינק לאתר האישורים https://ishurim.prat.idf.il
-
תודה על העדכון
עדיין אין אבל נחכה ליום א ונראה
הד
-
מישהו יודע מה האופציות לקבלת רשיון לנשק בפני מי שהיה בשירות צבאי אך אינו רובאי (לדוגמה התנדבות לצבא עקב פרופיל נמוך) ? יש ועדה או משהו אחר?
אפשר גם בהודעה פרטית.
-
תעבור על התבחינים החדשים ותבדוק אם אתה עונה על אחד לפחות, אם לא אז כנראה שלא.
-
למרות ההייפ הנוכחי - חשוב להפנים שלהחזיק נשק פרטי זה כאב ראש מתמשך. אחריות לא פשוטה.
חידוש.. ריענון... כספת... גניבות נשק... שלא לדבר על המניאק שיכול להתלונן שאיימת עליו רק כי היה נדמה לו ששמת יד על האקדח - ובסוף עם יד על הלב - נגד ג'יהדיסט עם ארפיג'י או קלאצ' זה לא כוחות.
אני בעד שאזרחים יתחמשו - אבל אם בסוף אתם לא מוכנים לכל הכאב ראש מצד אחד והזהירות הנדרשת מצד שני מסביב זה לטווח ארוך - עזבו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
תעבור על התבחינים החדשים ותבדוק אם אתה עונה על אחד לפחות, אם לא אז כנראה שלא.
יש תבחין בו יש שירות צבאי, מפרטים מקום עבודה , אבל לא בוחרים רובאי.
נראה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למרות ההייפ הנוכחי - חשוב להפנים שלהחזיק נשק פרטי זה כאב ראש מתמשך. אחריות לא פשוטה.
חידוש.. ריענון... כספת... גניבות נשק... שלא לדבר על המניאק שיכול להתלונן שאיימת עליו רק כי היה נדמה לו ששמת יד על האקדח - ובסוף עם יד על הלב - נגד ג'יהדיסט עם ארפיג'י או קלאצ' זה לא כוחות.
אני בעד שאזרחים יתחמשו - אבל אם בסוף אתם לא מוכנים לכל הכאב ראש מצד אחד והזהירות הנדרשת מצד שני מסביב זה לטווח ארוך - עזבו.
אסף.
לעניות דעתי הגדרת החזקת נשק פרטי כהייפ חוטאת לאמת במציאות הנרקמת מול עינינו.
מדובר בצורך השעה. מי שיכול, למרות הקושי והחסרונות שציינת, צריך לעשות את המאמץ -אם לא למען עצמו אז למען משפחתו וסביבתו הקרובה.
לטווח ארוך או קצר, ימים יגידו. להחזיר תמיד אפשר.
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
-
אותי אתה לא צריך לשכנע אבל זה באמת לא מתאים לכל אחד.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אותי אתה לא צריך לשכנע אבל זה באמת לא מתאים לכל אחד.
אסף.
אמנם לא מתאים לכל אחד, אבל לדעתי אין קשר ולא צריך להיות קשר לרובאי של מבקש הרשיון.
הרי אם אתה עומד בתבחין של מקום מגורים, גם אם לא עשית צבא בכלל, וגם אם את חרדית עם 10 ילדים, מגיע לך אישור לשאת נשק.
היום כשכל המדינה היא קו עימות בפוטנציה, תבחין הרובאי לדעתי לא תורם.
מה שחשוב זה תבחין רפואי/פסיכולוגי, תבחין עבר פלילי או כל בעיה אחרת גם אם היא לא פלילית ומעבר הכשרה של יותר משעה/שעתיים במטווח.
-
אני חושב שההגיון הוא שמי שעבר טירונות של שלושה שבועות עם מטווח אחד בודד - מתייחס שונה לנשק אישי ממי שחי צמוד לנשק במשך תקופה. בעיקר בצד של להיזהר ממנו ולהבין ששימוש בנשק דורש אימון ולא רק הדרכה של 50 כדורים.
אסף.
-
מתישהו, המציאות תשתנה. ואז מדינת ישראל תהיה מוצפת בכלי נשק בידי אנשים שלא כולם ראויים להם או אחראים מספיק.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
כל עוד מבינים שצריך להתאמן והרבה, במיוחד מי שלא היה בעברו לוחם/ פעיל בקו עימות.
לצד, כמו שאסף אמר, ההבנה שמדובר בנטל נשיאה ואחריות. אז זה נכון להתחמש וגם אז, ההתחמשות צריכה להיות פרופורציונלית ולא להכנס להוצאה ענקית ורכישת כלי שלא בהכרח יתאים לשימוש. כל מיני תוספים וכיוב.
ירי ביד אחת, ביד חלשה, התמודדות עם מעצורים, ירי בסביבת אנשים (ריבוי מטרות או חפים מפשע או משולב), ירי במבנה, ליד מבנים ומחסות, תנאי ראיה לקויים עד חושך מוחלט, החלפת מחסניות, ריבוי יורים (מניעת דו"צ). ועוד ועוד ועוד...
לא לומדים ביום אחד, גם לא בחודש אינטנסיבי. וזה גם לא זול, בלשון המעטה, לאדם מהיישוב.
בהצלחה ושלא נצטרך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
מתישהו, המציאות תשתנה. ואז מדינת ישראל תהיה מוצפת בכלי נשק בידי אנשים שלא כולם ראויים להם או אחראים מספיק.
יקחו אותם חזרה, כמו שקרה בעבר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
והרי החדשות:
היא כבר מוצפת.
ומכיוון שכך, וכל עוד לא נאסף הנשק הלא חוקי, הדבר המתבקש הוא "מאזן אימה" בין הנשק הלא חוקי לנשק החוקי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
תוריד מאתר האישורים הצהלי את
אישור על מהלך שירות צבאי (830)
נכון. במידה והיית לוחם המילה "לוחם" תופיע בטופס 830
-
אני יכול להבין ולקבל שמי שלא החזיק נשק בצבא ואינו רובאי נדרש להכשרה ארוכה יותר.