-
בעיית מעקב עם אפליקציית OFFROAD
הטלפון הוא NORD 5G של ONE+ או בקיצור אנדרואיד
אצלי חצי שנה, ניווטתי איתו עם אופרוד מצויין עד לפני חודש בו הוא הפסיק להתקדם עם המיקום
כל ההרשאות פתוחות לאפליקציה אבל המפה נשארת במקומה והמיקום לא זז. אם אתקדם מרחק מסויים ואלחץ על כפתור המירכוז, לפעמים הוא יזיז את המפה למקום שאני עכשיו נמצא בו (ולפעמים לא) - אך לא מתקדם איתי
הסרתי את האפליקציה והתקנתי מחדש ללא הועיל, הבעיה בעינה עומדת
למען הסר ספק GPS, עמוד ענן עובד על המכשיר מצויין
יש למישהו רעיון?
תודה
-
תגובה: בעיית מעקב עם אפליקציית OFFROAD
אותה הבעיה על A73, עשיתי גם את אותו הסד"פ. ממתין לעצת המומחים
-
מהמר שלא בעיית מכשיר/gps וכו'
אלה בעייה בתוכנה, קורה לי הרבה באנדרואיד ברכב.
לא מצאתי פתרון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
-
הייתי בסרט הזה, יום בהיר אחד המיקום תקוע, חשבתי שיבושים אבל ווייז עבד סבבה.
הבעיה הייתה בהרשאות מיקום, צריך לאפשר הרשאות מיקום גם כשהאפליקציה ברקע או משהו כזה.
נתקלתי בכמה פניות כאלה בזמו האחרון, יכול להיות שהם עדכנו משהו וזה התשנה לכולם באחת הגרסאות האחרונות
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
-
קרה גם לי גם באופרואוד וגם בIHM בטאבלט אנדרואיד. בטלפון דווקא לא. אנסה לשפר הרשאות ונראה.
מישהו מאופרואד שירים את הכפפה??
-
נפתרה התעלומה
מהסוף להתחלה - אופרוד בהחלט עשו עדכון לאחרונה והחליטו במעמד צד אחד שהם עכשיו רוצים לעקוב אחרי המשתמשים שלהם כל הזמן ולא רק כשהאפליקציה בשימוש
הפתרון לבעיית המעקב היא התקנה מחדש ואישור מראש של כל ההרשאות לאפליקציה כולל גישה למיקום גם כשהאפליקציה אינה בשימוש.
אני מניח שהמפתחים הגיעו למצב בו המוצר נדרש מספיק ע"י המשתמשים שלהם כדי שלא יתנגדו למהלך הדרקוני הזה, ויש סחר במידע התנועה של המשתמשים שלה מעתה ואילך.
מניח זה גם חלק מהסיבה אם לא כולה למה הם אינם נגישים לפניות ולשאלות כבר מזמן
אני עוד זוכר שרשור ישן מאוד כאן בפורום הזה שהמפתחים בעצמם פתחו כאן כשהאפליקציה יצאה לאור והועלו טענות (מוצדקות) על דרישת הרשאות שנראות מוגזמות/ מוזרות כבר אז ביחס לאפליקציית ניווט (גישה לאנשי קשר מדיה ועוד) והם עוד היו עונים כאן תו"כ הבטחות שזה כי הם חייבים על מנת שהאפליקציה תעבוד
היום כשכולנו יודעים שאפליקציית ניווט יכולה לעבוד גם עם הרשאה זמנית בשימוש האפליקציה בלבד המסקנה היא לא אחרת מקצירת מידע וסחר בו בסופו של דבר
אשמח לשמוע מאחד המפתחים/ בעלים שהיו כותבים כאן בעבר שאלו אינם פני הדברים ואני טועה אבל אני סקפטי שדבר כזה יקרה
עד אז בעיניי מאכזב מאוד וכנראה שאשתמש בחלופות אופליין אחרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
אבל עד אז בעיניי מאכזב מאוד וכנראה שאשתמש בחלופות אופליין אחרות.
כמו מה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dozer
כמו מה?
יש אופציה מצויינת שאני משתמש בה שנים בין שאר האפליקציות אונליין אבל לפני שנה היתה איתה בעיה שאילצה אותי להשתמש באופרוד ואף פעם לא הייתי מרוצה במיוחד ממנה (בעיות מיקום וכולי) - אבל "תודות" לשינוי ההרשאות באופרוד חזרתי אליה ונוכחתי לראות שעברה עדכון מרענן ועובדת מצויין היום
האפליקציה עובדת עם קבצי GPX - אפשר להכין קבצי ניווט כמו תמיד בעמוד ענן/ אופרוד ולהשתמש בGPX הזה כמו באופרוד
יש אפשרות להוריד מפת אופליין Israel Hiking Maps ישירות דרך האפליקציה ולעבוד איתה אופליין - זו הדרך הכמעט יחידה שאני מנווט באופן כללי
יש גם הדרכות של המפתח בהן הוא מסביר על כל הפיצ'רים והאופציות - ולמרות זאת היא יותר פשוטה לתפעול ויותר ידידותית מאופרוד ואינה דורשת הרשאות חריגות חוץ מגישה לקבצים (לצורך העלאת/ אכסון מסלולים) ומיקום בזמן השימוש באפליקציה (בלבד)
שם האפליקציה המחודש הוא ADV RALLY והיא זמינה רק לאנדרואיד
לינק להורדה מהפליי סטור - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abware.watchdog_client&pc ampaignid=web_share
לינק לערוץ ההדרכה על האופציות באפליקציה - https://youtube.com/@advriderwdappli...VbzBSup6UXlKK5
לינק לערוץ מחודש עם המשך הדרכות לאופציות החדשות - https://youtube.com/@adibardaadventu...-NWxLS-NOTJ4qo
יש גם אתר שבו אפשר להעלות/ לערוך/ להכין מסלולים על בסיס Israel Hiking maps למי שרוצה - http://advrider.co.il/ (אגב כל אלו עוד לפני שאופרוד צצה)
בנוסף יש גם באפליקציה ובאתר מאגר מסלולים ציבורי שאנשים שמשתמשים באפליקציה (וגם אתם) יכולים להעלות אליו/ לפתוח מסלולים ממנו אם תרצו ועוד דברים שאני לא זוכר
תהנו
-
ו- ISRAEL HIKING MAP...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
נפתרה התעלומה
מהסוף להתחלה - אופרוד בהחלט עשו עדכון לאחרונה והחליטו במעמד צד אחד שהם עכשיו רוצים לעקוב אחרי המשתמשים שלהם כל הזמן ולא רק כשהאפליקציה בשימוש
הפתרון לבעיית המעקב היא התקנה מחדש ואישור מראש של כל ההרשאות לאפליקציה כולל גישה למיקום גם כשהאפליקציה אינה בשימוש.
אני מניח שהמפתחים הגיעו למצב בו המוצר נדרש מספיק ע"י המשתמשים שלהם כדי שלא יתנגדו למהלך הדרקוני הזה, ויש סחר במידע התנועה של המשתמשים שלה מעתה ואילך.
מניח זה גם חלק מהסיבה אם לא כולה למה הם אינם נגישים לפניות ולשאלות כבר מזמן
אני עוד זוכר שרשור ישן מאוד כאן בפורום הזה שהמפתחים בעצמם פתחו כאן כשהאפליקציה יצאה לאור והועלו טענות (מוצדקות) על דרישת הרשאות שנראות מוגזמות/ מוזרות כבר אז ביחס לאפליקציית ניווט (גישה לאנשי קשר מדיה ועוד) והם עוד היו עונים כאן תו"כ הבטחות שזה כי הם חייבים על מנת שהאפליקציה תעבוד
היום כשכולנו יודעים שאפליקציית ניווט יכולה לעבוד גם עם הרשאה זמנית בשימוש האפליקציה בלבד המסקנה היא לא אחרת מקצירת מידע וסחר בו בסופו של דבר
אשמח לשמוע מאחד המפתחים/ בעלים שהיו כותבים כאן בעבר שאלו אינם פני הדברים ואני טועה אבל אני סקפטי שדבר כזה יקרה
עד אז בעיניי מאכזב מאוד וכנראה שאשתמש בחלופות אופליין אחרות.
האם יש באמת צורך להתקין מחדש או שמספיק לשנות את ההרשאות בהגדרות אנדרואיד?? כל ההרשאות הכרחיות כולל תמונות או רק מיקום?
-
אצלי גם הייתה בעיה דומה. זה הסתדר ברגע שאיפשרתי את ההרשאה למעקב בכל זמן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dozer
כמו מה?
למיטב ידיעתי,
ה-Twonav שמותקנת אצלי לא עוקבת אחריי כשהיא לא מופעלת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
biranit50
ו- ISRAEL HIKING MAP...
- - - Updated - - -
האם יש באמת צורך להתקין מחדש או שמספיק לשנות את ההרשאות בהגדרות אנדרואיד?? כל ההרשאות הכרחיות כולל תמונות או רק מיקום?
אם יש לך אפשרות להגיע להגדרות המיקום כשהיא מותקנת ולפתוח את אפשרות המעקב בכל זמן ולא רק בשימוש האפליקציה אתה יכול לנסות
אני לא מצאתי אפשרות כזאת בלי התקנה מחדש, רק כדי לראות שזו באמת הבעיה ואין אפשרות שימוש באפליקציה הזאת בלי מעקב קבוע ואכן כך הדבר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
יש אופציה מצויינת שאני משתמש בה שנים בין שאר האפליקציות אונליין אבל לפני שנה היתה איתה בעיה שאילצה אותי להשתמש באופרוד ואף פעם לא הייתי מרוצה במיוחד ממנה (בעיות מיקום וכולי) - אבל "תודות" לשינוי ההרשאות באופרוד חזרתי אליה ונוכחתי לראות שעברה עדכון מרענן ועובדת מצויין היום
האפליקציה עובדת עם קבצי GPX - אפשר להכין קבצי ניווט כמו תמיד בעמוד ענן/ אופרוד ולהשתמש בGPX הזה כמו באופרוד
יש אפשרות להוריד מפת אופליין Israel Hiking Maps ישירות דרך האפליקציה ולעבוד איתה אופליין - זו הדרך הכמעט יחידה שאני מנווט באופן כללי
יש גם הדרכות של המפתח בהן הוא מסביר על כל הפיצ'רים והאופציות - ולמרות זאת היא יותר פשוטה לתפעול ויותר ידידותית מאופרוד ואינה דורשת הרשאות חריגות חוץ מגישה לקבצים (לצורך העלאת/ אכסון מסלולים) ומיקום בזמן השימוש באפליקציה (בלבד)
שם האפליקציה המחודש הוא
ADV RALLY והיא זמינה רק לאנדרואיד
לינק להורדה מהפליי סטור -
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abware.watchdog_client&pc ampaignid=web_share
לינק לערוץ ההדרכה על האופציות באפליקציה -
https://youtube.com/@advriderwdappli...VbzBSup6UXlKK5
לינק לערוץ מחודש עם המשך הדרכות לאופציות החדשות -
https://youtube.com/@adibardaadventu...-NWxLS-NOTJ4qo
יש גם אתר שבו אפשר להעלות/ לערוך/ להכין מסלולים על בסיס Israel Hiking maps למי שרוצה -
http://advrider.co.il/ (אגב כל אלו עוד לפני שאופרוד צצה)
בנוסף יש גם באפליקציה ובאתר מאגר מסלולים ציבורי שאנשים שמשתמשים באפליקציה (וגם אתם) יכולים להעלות אליו/ לפתוח מסלולים ממנו אם תרצו ועוד דברים שאני לא זוכר
תהנו
מסקרנות התקנתי , אבל אני רואה רק את צילום הלווין און ליין של גוגל. איפה יש אפשרות להתקין ולהפנות למפות אחרות עם דגש על אוף ליין
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
biranit50
מסקרנות התקנתי , אבל אני רואה רק את צילום הלווין און ליין של גוגל. איפה יש אפשרות להתקין ולהפנות למפות אחרות עם דגש על אוף ליין
https://youtu.be/Y2zyb4mQSuw?si=g68iIOV5xqwIYpyL
לחיצה ארוכה על החץ הכחול למטה
לכתוב run ihm
אחרי הורדה והתקנה לעבור למפה offline, בלחיתה קצרה על אותו החץ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
אם יש לך אפשרות להגיע להגדרות המיקום כשהיא מותקנת ולפתוח את אפשרות המעקב בכל זמן ולא רק בשימוש האפליקציה אתה יכול לנסות
אני לא מצאתי אפשרות כזאת בלי התקנה מחדש, רק כדי לראות שזו באמת הבעיה ואין אפשרות שימוש באפליקציה הזאת בלי מעקב קבוע ואכן כך הדבר.
לפחות בטלפון הסיני שלי (וואן פלאס 7 טי) שינוי הרשאת המיקום פתר מיידית את הבעיה (תוך כדי שהאפליקצית אופרוד עובדת):
Settings, Apps, App management, Off Road, Permissions, Location, Allow at all times
תכלס למי שחשוב זה לוקח כמה שניות לאפשר את זה בתחילת הטיול, ולבטל בסופו.
-
למה שנאפשר לאפליקציה (כל אפליקציה! ) לעקוב אחרי המיקום שלנו כאשר היא לא בשימוש?
אני אדגיש שלא הייתי מוציא כסף על מפות סמ"ש לאופרוד אם הייתי יודע שזה יהפוך לדרישה כי זה בהחלט יגרום לי להסיר אותה לפחות מהטלפון.
אסף.
-
היום קפצה לי הודעה שאני צריך לעדכן הרשאות לאפליקציה, כנראה היא עודכנה (למרות שבגוגל פליי כתוב שהגרסה האחרונה יצאה בדצמבר 23)
בחרתי רק "מיקום בזמן שהפליקציה עובדת" והמיקום הסטטי שלי מוצג נכון, בכל פתיחה היא מבקשת לעדכן הרשאות, אשרתי וזה ממשיך בלי שינוי בהגדרות, אבדוק מחר בתנועה האם עדיין עובד.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למה שנאפשר לאפליקציה (כל אפליקציה! ) לעקוב אחרי המיקום שלנו כאשר היא לא בשימוש?
אני אדגיש שלא הייתי מוציא כסף על מפות סמ"ש לאופרוד אם הייתי יודע שזה יהפוך לדרישה כי זה בהחלט יגרום לי להסיר אותה לפחות מהטלפון.
אסף.
גם אני. הסרתי מזמן.
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=983587
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=983627
-
חלופה אחת - אורוקס. הגרסה החינמית עובדת פיקס. תודות לחברים פה מצאתי לינק הורדה של הגרסה באופן לגיטימי, השרשור פה.
חלופה שניה - תן לאפליקציה הרשאה בזמן שאתה משתמש בה ותסיר את ההרשאה כשאתה מסיים. זה קצת טרחני אבל אם לאפליקציה יש ערך מוסף עבורך, ניצחת את המערכת.
אופרואד עברו איזה שינוי, זכור לי לפני כמה חודשים שהם הכריזו על סגירת העסק ואז פתאום חזרו. כנראה (ניחוש בלבד), מצאו משקיע או מודל עסקי שונה וכמו שנאמר פה מסתדר עם הטענות.
אבל אתם לא באמת חושבים שצריך את ההרשאות כדי לעקוב אחריכם/נו, נכון?
הבסיס של הטלפון (מערכת ההפעלה, הדפדפן, תקשורת האינטרנט, הוויפי, התא הסלולרי ועוד) מהווה מקור מעקב, ממנו נובעות הפרסומות שאתם רואים למשל...
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
-
גם לדפדפן לא חייבים לתת הרשאות מיקום.
אין לי אף אפליקציה עם הרשאה 'כל הזמן'.
ברור שמערכת ההפעלה והסינים אם רק ירצו - יודעים לעקוב.
תכף ישאלו 'מה אכפת לך' וזה. אז אכפת לי. ככה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גם אני. הסרתי מזמן.
כנ"ל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם לדפדפן לא חייבים לתת הרשאות מיקום.
אין לי אף אפליקציה עם הרשאה 'כל הזמן'.
ברור שמערכת ההפעלה והסינים אם רק ירצו - יודעים לעקוב.
תכף ישאלו 'מה אכפת לך' וזה. אז אכפת לי. ככה.
אסף.
אסף, זה לא קשור להגדרות/הרשאות gps אלא רכיבים אחרים במבנה מערכת ההפעלה והדפדפן המובנה. אבל עזוב, זזנו מנושא השרשור.
-
כאמור - מה שמןבנה במכשיר אבוד לי. אני יודע ונוהג בהתאם.
ונכון. זה לא הנושא.
אסף.
-
אז חזרה לאופרוד
האפליקציה עולה ומבקשת לשנות הרשאות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb1facf85b.jpg
אני לוחץ אישור אבל לא משנה כלום.
כמו שנכתב בהתחלה החץ מופיע במקום שבו פתחתי את האפליקציה אבל לא מתקדם איתי.
הסיבה בגינה התקנתי את אופרוד מהתחלה היתה חוסר היציבות של עמוד ענן ולמרות ששתיהן מותקנות אופרוד הפכה לברירת המחדל שלי.
עכשיו עמוד ענן יציב מתמיד כך שיחד עם השינוי במדיניות הפרטיות של אופרוד אני לא רואה סיבה לא לחזור לעמוד ענן כברירת מחדל לתוכנת עזר להתמצאות.
אסף.
-
בעיית מעקב עם אפליקציית OFFROAD
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אסף, זה לא קשור להגדרות/הרשאות gps אלא רכיבים אחרים במבנה מערכת ההפעלה והדפדפן המובנה. אבל עזוב, זזנו מנושא השרשור.
תפריד בין הגדרות האפליקציות עם הרשאות הרשת וספק הרשת.
איכון מהרשת זה אירוע עם מגבלות חוקיות מוגדרות.
אפליקציה לא יכולה לחלץ (באופן חוקי) נתוני מיקום אם לא אפשרת לה באופן יזום, או שכחת לסגור את ברירת המחדל (אנדרואיד..) של ההרשאות.
אם התחבאת לוויפאיי מזוהה, אז ידעו שהיית שם נקודתית. אבל התחברת יזום..
אם אפליקציית ניווט כלשהיא מאפשרת לך הקלטת מסלול מקומית אצלך במכשיר, אבל לא משקפת לך שהיא גם שומרת עותק אצלה.. אפעס לא בא לי טוב.
אז עכשיו באופרואד זה מוצהר, ועדיין לא בא לי טוב.
-
לא שאני שולל אופציה של שימוש לרעה ע''י אפליקציות, מכיר טוב את הנושא כי זה המקצוע שלי ולא חסר כאלו.
אבל השימוש פה הוא למטרה אחרת כנראה, בשביל אפשרות להקליט מסלול בצורה טובה ורציפה, גם אם תוך כדי הטיול עברת לרגע לאפליקציה אחרת, נגיד לקרוא הודעות או כל דבר אחר. זה לא כדי להקליט מיקום כשהאפליקציה כבויה, בשביל זה צריך הרשאה אחרת, לפחות באוף רואד זה לא קורה, וגם קל מאוד לראות איזה אפליקציות רצות בכל רגע, אוף רואד לא ממשיכה לרוץ אחרי שסוגרים אותה.
אני גם לא רואה קשר ישיר בין ההרשאה הזאת לחוסר המעקב אחרי המיקום במרכז המפה, לא אמור להיות שום קשר כזה, לא שאני שולל שזה לפעמים עוזר,זה רק לא אמור להיות כך
ארנון
-
יש קשר נסיבצי.
עם ההרשאה החץ זז. בלי ההרשאה לא זז.
אסף.
-
אצלי בלי הרשאה אין בכלל חץ, והוא מופיע רק לאחר הרשאה.
אכן האפליקציה מבקשת לשנות את ההרשאה מייד כשפותחים אותה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
מה שאתם אומרים זה בוודאות באג באפליקציה, אין שום קשר בין הצגת מיקום באפליקציה בפרונט לבין ההרשאה הזאת.
אני מניח שיש בדיקה באפליקציה אם יש את ההרשאה, וכשהיא לא מוצאת אותה, היא לא מראה את החץ או לא מעדכנת מיקום, כאמור זה באג.
כתבתי יותר מאפליקציה אחת שמראה ועוקבת מיקום ולא דורשות את ההרשאה הזאת.
השוני בהתנהגות בין מכשירים שונים, לםעמים עובד, לפעמים חלקית, לפעמים בכלל לא, זה בד''כ נובע מהבדלי גרסאות תוכנה, והבדלי גרסאות אנדרואיד. גוגל (ובעקבותיה יצרניות אנדרואיד) משנה המון דברים כל הזמן, זה כאב ראש לעקוב אחרי השינויי הרשאות וכו'.
ארנון
-
זה לא באג כשזה מותנה בשימוש, ומגובה בהצהרת שמירת ההקלטה שלך.
זה פשוט תנאי לשימוש.