שלום לכולם!
אני מטייל בשטח כמה שנים, עם דאסטר 4X4 בנזין, אבל מתחיל להרגיש שעד כמה שזה רכב מעולה בתקציב שלו – הוא מזדקן, וגם יכולת השטח שלו לא מספיקה לי כבר. כך שאני חושב על שדרוג, ובגדול ננעלתי על רכבים מסוימים. אבל בואו נעשה את זה פורמלי:
1. התקציב, כאמור, ב120-130 אלף (אולי אצליח לגרד קצת יותר), הוא כולל גם יישור קו/ תחזוקה מיידיים, במידה ויהיה בכך צורך. כן, אני מניח שאיהיה מסוגל להתמודד גם עם הוצאה חד-פעמית בגודל שלך עד 10 אלף בהמשך, אם תיפול עליי אחת כזאת. לגבי הוצאות אחזקה שותפות – הייתי רוצה להבין עד כמה הן יהיו גבוהות יותר ממה שיש לי כרגע.
2. לרוב זה יהיה טיות לש בודד או זוג, לפעמים עם לינה בשטח. אבל חשובה לי יכולת להכניס 5 אנשים וציוד (או לקפל מושב אחורי ולהכניס הרבה מאוד ציוד), לא פחות ממה שיש לי כרגע בדאסטר.
3. סדר גודל של 12-14 אלף לשנה, עם טיול פעם-פעמיים בחודש (קשה להעריך בק"מ). הרכב יהיה גם בשימוש יומ-יומי, אם כי לא כל יום (אוכל להתמודד עם כמה ימי השבתה). רוב התחזוקה תתבצע ע"י אנשי מקצוע (שואף שהרכב יהיה אמין ולא ידרוש הרבה). אני גר במרכז הארץ (גוש דן).
4. כן, המטרה היא שיהיו גם טיולים שיידרשו מעברים קשים (מעלות, מדרגות וכו'). הקבוצות שטיילתי/אטייל איתם, חוץ מהקבוצה מבוססת דאסטרים (איך לא?) היו פאג'רו, פראדו, גאלופר ישן, רנגלר, טנדרים למינהם.. יצא לי לעשות מעלה רשף והמעלה לגולן מאנדרטת הטייסים הטורקיים ליער שעל הר שריר. הייתי רוצה לעשות: פרצים עליון, מעלה גרופית, עוד כמה מקומות.
5. העדפה שלי זה שיפור בעבירות בלי לאבד בשימושיות ועם עליה כמה שיותר מתונה בהוצאות אחזקה ודלק:).
גיר – עם הילוך כוח, העדפה מסוימת לאוטומט, אבל אין לי בעיה גם עם הידני.
מנוע – העדפה לדיזל, כי לפי מה שידוע לי, מנועי בנזין גדולים הם שתיינים וגם נותנים פחות מומנט מאשר מנוע דיזל באותו דגם הרכב. אם כי אין לי ניסיון של ממש עם רכב דיזל – כל הרכבים שלי עד עכשיו היו בנזין, עם מנועים קטנים.
תצורה – ארוך, אבל יכול לשקול גם טנדר (ממש לא בטוח איך הוא בשימושיות יום-יומית).
גיל – בתקציב הזה לא נראה לי חדש. העדפה שהרכב החדש לא יהיה פחות חדש מהנוכחי (2016).
6. העדפה שלי היא פאג'רו 2015-2016 (זה די על סף התקציב), אבל דואג קצת מהקילומטראג' מעל 200 אלף. נשקל גם רקסטון 2016-2017 (רכב נדיר שקשה למצוא, שמעתי שיש לו לא מעט תקלות קטנות ומעצבנות ובעיה של חלקי חילוף/אפשרויות שיפור) וגרנד ויטרה 2014-2015 (צריכת הדלק הגבוה שלו מפוצה ע"י הבדל מחיר, אבל הבגאז' שלו קטן מדאסטר, ויש לי רושם שמבחינת העבירות לא יהיה שיפור משמעותי, אפילו עם הגבהה). אם יש דגמים שלא חשבתי עליהם – אשמח לדעת.