-
המלצה ל-3 מזגני 1 כוח סוס
שלום לכל החברים
אשמח להמלצה למזגן 1 כוח סוס (עדיף לא אינוורטר) לחדרי ילדים בגודל 10 מטר
אם אפשר לא יקר אך שקט ואמין עם שנות אחריות
מבקש לשמוע מהניסיון שלכם
ראיתי דגם של חברת HAIR בפחות מ-1000 שח - לינק
וכן דגמים של חברת טורנדו - דגם שנקרא - SAGA - לינק
המזגנים יהיו פעילים בעיקר בלילות
תודות
-
תגובה: המלצה ל-3 מזגני 1 כוח סוס
אצלי תדיראן אלפא 1 כ״ס ב 3 חדרים, בפרופיל עבודה דומה לזה שהזכרת.
4 שנים עובדים מצויין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אצלי תדיראן אלפא 1 ומשהו בחדרים ו2.5 במטבח ובסלון, בני 8 שנים, סה"כ 5 יחידות אין לי שום תלונה.4 מהם עם wifi ואחד (טעות שלי) ללא.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
כמעט כל המזגנים האלו הם תוצרם Midea או Gree הסיניות.
מידאה עדיפה. בעבר היא הייתה של טורנדו ואלקטרה ״גנבו״ להם את הזיכיון מולם. נדמה לי שכיום גם תדיראן מוכרים מידאה.
יש מספר סדרות לכל יצרן ולכל יבואן. תבדיל בינהן לפי העיצובים והאחריות.
הייתי משקיע במזגן עם האחריות הארוכה ביותר. בטורנדו זה היה 7 שנים והם משכו חלק מהתעשיה אחריהם
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
תדיראן מייבאים בעיקר GREE (יצרן המזגנים הכי גדול בסין), למיטב ידיעתי לא מיובאים יותר מזגנים טפשים והעלות (ליבואן) של האינוורטרים כיום היא יותר זולה ממה שעלו המזגנים הרגילים לפני שנה - אז לא הייתי מתלבט היום ובעיקר מהסיבה שציינת - מעדיף אינוורטר ולא מזגן טיפש ממלאי ישן.
אצלנו מותקן באחד החדרים אינוורטר בן 12 לפחות, מהראשונים שאלקטרה הביאו, אין מה להשוות למזגנים הטפשים בשאר החדרים - יותר נעים, לא מרעיש.
-
יש לי ניסיון טוב עם טורנדו בהפעלת אחריות שנדרשה - וכך גם מדווח ברחבי הרשת.
כנראה שהייתי לוקח את ה- Top Inv 140X שלהם.
נמכר ב1240 שקל עם 7 שנים אחריות.
בנוסף, אינוורטר של היום זה לא מה שהיה אז וזה כבר המיינסטרים ואנשי מזגנים יודעים לתקן במחירים סבירים.
יתרה מכך, במחיר מזגן של 1200 שקל, בין אם הוא אינוורטר ובין אם הוא ON/OFF, כל תיקון שהוא מעבר לבסיסי, יגרור זריקה לפח של המזגן. לפחות תהנה מהיתרונות של האינוורטר עד שזה ייקרה.
-
תודה לכל המגיבים
האם יש חשיבות למתקין של המזגן או שבמזגנים זה לא קריטי ?
למה קריטי לשים לב בשלב ההתקנה ?
יש לי מתקין שהוא עוסק פטור (חוסך 17 אחוז מעמ) עם 3 שנים ניסיון
-
קריטי.
טכנאי דביל חיבר אצלי את האפס של קו התאורה השכן להארקה של המזגן. באו פעמיים לתקן, בסוף נשבר לי ותוך רבע שעה עליתי על זה בעצמי.
-
מזגן 1 כס מקבל הזנה פנימית מהשקע לידו.
יש הכנה לחשמל?
יש צנרת בקירות?
ככול שההתקנה דורשת הכנת תשתית, חשיבות המתקין עולה.
בעיקרון אלו מזגנים מאוד קלים ופשוטים להתקנה אבל אם המתקין חעפר והידים צומחות לו מהישבן אז פחות כיף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מזגן 1 כס מקבל הזנה פנימית מהשקע לידו.
יש הכנה לחשמל?
יש צנרת בקירות?
ככול שההתקנה דורשת הכנת תשתית, חשיבות המתקין עולה.
בעיקרון אלו מזגנים מאוד קלים ופשוטים להתקנה אבל אם המתקין חעפר והידים צומחות לו מהישבן אז פחות כיף.
יש הכנה של שקע חשמל ליד המיקום שהמזגן ומקל סבא לגג
רק בממד צריך קידוח
ושואל על עוד דגם - ספק הציע לי magic 120 של אלקטרה - שעולה 1250 במקום 1500 שח - אבל הוא משנת 2021 - האם זה משנה משהו ? גם מבחינת פלסטיקה ורעש בהמשך וכו ?
בתודה
-
כמה אמורה לעלות התקנה?
לא ממ"ד, חדרים רגילים, אין מגבלה לשים את המעבה מצד שני של הקיר (לא יותר מדי נחושת).
זה משהו שאפשר להתקין לבד או שצריך כלים מיוחדים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
duplo
יש הכנה של שקע חשמל ליד המיקום שהמזגן ומקל סבא לגג
רק בממד צריך קידוח
ושואל על עוד דגם - ספק הציע לי magic 120 של אלקטרה - שעולה 1250 במקום 1500 שח - אבל הוא משנת 2021 - האם זה משנה משהו ? גם מבחינת פלסטיקה ורעש בהמשך וכו ?
בתודה
התקנה בממד דורשת קידוח ואיטום. לא יודע אם לכל המתקינים יש את הרצון והיכולת לבצע. זה כבר לא לילדים .
מקל סבא ריק או שהעבירו צינורות וכבל חשמל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
כמה אמורה לעלות התקנה?
לא ממ"ד, חדרים רגילים, אין מגבלה לשים את המעבה מצד שני של הקיר (לא יותר מדי נחושת).
זה משהו שאפשר להתקין לבד או שצריך כלים מיוחדים?
לא צריך כלים מיוחדים. אם יש כאלה אז אפשר לעשות עבודה יותר מקצועית, לעשות וואקום, לבדוק דליפות לפני שמשחררים גז. זה לא חובה.
תעשה לך חיים קלים וקנה סט צנרת מוכן. לפעמים זה מגיע עם המזגן. תבדוק שלא תבזבז סתם כסף.
לא יודע כמה עולה. התקנתי כ20 מזגנים עד היום ללא עזרה. אני עם כל הכלים המקצועיים, אבל בהתקנות הראשונות שלי הייתי בלי והכול היה בסדר.
-
חנן, אתה משוכנע במה שאתה אומר במקרה הזה?
יש לו התקנות על הגג על הגג עם מעבה גבוה מהמאדה ( לכידת שמן).
לא יודע אם יש הכנה בממד למזגן או דורש קידוח
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בועז, תראה למה הגבתי.
לא שמתי לב.
יש לי הרגשה שאני יודע מי יתקין אותם בסוף ומי לא יקנה אפילו פלאייר חלוד
-
יש לי נסיון עם התקנה לא טובה. מתקין שמייד רואים שהוא חאפר. ברמה של ללכת לחפש בחצר אולי זרוק איזה חבר כדי להרים את המעבה כשהוא עומד על סולם.....
אבל מה כבר יכול להיות תגידו?
הוא לא חיבר את הצינור ניקוז למעבה למשל. השכנה מתלוננת ובצדק ואין מה לעשות בשלב זה. או שאני אוהב שהשלט יושב על הקיר בתוך התושבות שלו אבל הוא זרק אותה עם הקרטון. וכן הלאה וכולי. לכאורה דברים קטנים אבל חאפר זה חאפר.
אסף.
-
תודה על התשובות
ושאלה אחרונה על דגם נוסף - ספק הציע לי magic 120 של אלקטרה - שעולה 1250 במקום 1500 שח - אבל הוא משנת 2021 - האם זה משנה משהו ? גם מבחינת פלסטיקה ורעש בהמשך וכו ?
-
לא מכיר את המציאה אבל כמה אחריות הוא מקבל מאלקטרה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא מכיר את המציאה אבל כמה אחריות הוא מקבל מאלקטרה?
האחריות היא ל-5 שנים כמו דגם חדש של אלקטרה
השאלה היא בעיקר על האם הפלסטיקה מתיישנת ועל זה שלא מדובר בinverter (שלהבנתי אמור להיות יותר שקט) ?
יש רעיון דומה של תדיראן שקוראים לדגמים הישנים amcor ונותנים להם אחריות 3 שנים -האם יש בזאת חיסרון ?
-
לי יש בבית שלושה מזגני אלקטרה פשוטים.
אחד גדול 4 כ"ס (לא זוכר במדויק) בסלון/מטבח מקרר טוב אך מרעיש.
שניים קטנים בחדרים 1 (או 1.25) כ"ס מסדרת פלטינום.
שקטים, ומצוינים. הותקנו לפני 8 שנים.
הגדול הצהיב בחלק מהפלסטיקה ובחלק לא. הקטנים אולי שינו גוון בקטנה אבל לא הצהיבו.ף, ובהחלט נראים טוב.
סה"כ רכישה שהייתי חוזר עליה. אין לי מושג אם אלו אותם פלטינום שמוכרים היום, או שעשו שינויים לטובת חדש ומתקלקל כמקובל בשוק. אבל חיצונית הם נראים כמו מה שמפורסם בחנויות.
-
בגדול כל החברות אותו החרא, ומחליפות ביניהם מפעלי ייצור כל הזמן.
ולכן ההמלצה שלי היא ללכת לראות אצל חבר כלשהו דגם שהוא מבסוט ממנו, ולקנות בדיוק (אבל בדיוק) כזה.
בנוגע להתקנת מזגן.
אם אין לך מקדח כוס (וכנראה שאין).
אחרי כמה וכמה התקנות כאלו, הגעתי למסקנה שזה לא שווה את ההתעסקות אם יש לך מתקין סביר ומעלה במחיר טוב.
תחשב את כל הנסיעות והתלך - תביא, עבודה, הרמות לגג, חוסר באחריות.
תוריד מחיר גשטל, קיט צנרת.
לא כזה חיסכון גדול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
duplo
האחריות היא ל-5 שנים כמו דגם חדש של אלקטרה
השאלה היא בעיקר על האם הפלסטיקה מתיישנת ועל זה שלא מדובר בinverter (שלהבנתי אמור להיות יותר שקט) ?
יש רעיון דומה של תדיראן שקוראים לדגמים הישנים amcor ונותנים להם אחריות 3 שנים -האם יש בזאת חיסרון ?
מזגנים שאינם אינוורטר יש בהם שני חסרונות מרכזיים-
1. אף פעם הטמפרטורה לא נעימה ואף גרוע מכך, כשהוא במצב אוף אחרי זמן מסויים שהוא מותקן אצלך, הוא מתחיל להיות מחניק ומפיץ ריח או תחושת מחנק.
2. צריכת החשמל חסכונית בהרבה.
הנסיון עם האינוורטר מלמד שענייני האלקטרוניקה לא פקטור בכלל. ניסו להפחיד עם כרטיסים שנשרפים אבל זה שטויות
-
אולי הם השתפרו. אצלי נשרף כרטיס לפני כמה שנים ולא היה כלכלי לתקן...
עבד שנתיים או פחות...
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
המלצה ל-3 מזגני 1 כוח סוס
כשאתה קונה מזגן עם אחריות ל 5-7 שנים ב 1000 שקל פלוס מינוס, אחרי התקופה אם היה מתקלקל הייתי מזמין טכנאי שיתקין מזגן חדש או שהייתי מתקין בעצמי.
מה הטעם למשוך אותו עוד?
נדמה לי שאצלך זה היה מותג נחשב עם אחריות קצרה ולא איזה פושטי עם אחריות ארוכה.
אני קונה כאלו מוצרים לפי מחיר חלקי אחריות ומוציא מהחשבון מוצרים שפסלתי מסיבות שונות כמו סלידה מהיצרן או רעש וכו.
מה שמעל האחריות הוא רווח שלי.
-
מנסיון, עברתי למזגני אינוונטר ואני ממש מרוצה, יש לי 7 מזגנים בבית, 1 כ"ס בכל חדר ו2 בסלון מטבח.
5 חדרים עם אלקטרה פלטיניום אינוורטר ש4 מתוכם אני מדליק קבוע 24/7, מיוני וועד באוקטובר, הם כולם בקומה השנייה ובעצם מקררים את כל הבית כולל בריזה נעימה לקומה הראשונה, בקומה הראשונה השקעתי במזגנים יותר רציניים והתקנתי אינוורטרים של daikin , 2.5+1.25 מוסתרים.
במזגן 2.5 כ"ס אני כמעט ולא משתמש, הוא בכוננות ספיגה :-) , מדליק אותו פעם בכמה ימים רק להפעלה קצרה שלא ילך או שיש לי כמות גדולה של אורחים וחם מאד , והמזגן 1.25 מקרר לי את המטבח סלון וחדר אוכל כ70 מטר בשעות היום, הבית שלי על עמודים , מלא חלונות ו3 קירות חיצוניים , זה פשוט לא הגיוני איך שהמזגן הזה עובד.
בקיצור בית של 160+ מטר נטו 6 חדרים הכל קירות חיצוניים כולל הגג והרצפה, מקררים אותו 5 מזגנים של 1-1.25 כ"ס אינוורטר וכולם מכוונים על 25 מעלות , והחשבונות פחות מחצי בהשוואה למזגנים הקודמים שלא היו אינוונטר, אני כבר 5 שנים מאז ההתקנה, לשמחתי אין תקלות.
אל תקשיבו למתקינים , החישובים שלהם ממש לא רציניים , בכל ההצעות שקיבלתי דחפו מזגן 5 כ"ס בסלון ו1.75-2 כ"ס בכל חדר , החלטתי לא להקשיב ולעשות מה שאני חשוב לנכון, יצא לי זול בעשרות אלפי שקלים והצלחה מסחררת , הטמפרטורה בבית נוחה , לא משתנה , וקרירה במידה הנכונה בדיוק כמו שאני אוהב , גם בחמסינים הטמפרטורה לא משתנה אפילו במעלה 1 .
תלמדו את הנושא לפרטים ואל תתפשרו , מזגנים טובים זה איכות חיים
-
עופר, מה גובה התקרה שלך?
אפשר לראות תמונה שח החלל סלון-ממטבח (70מ שהזכרת) מסקרנות מנסה ללמוד את זה לקראת השיפוץ הגדול.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
עופר כדאי לדייק פה משהו.
אם אתה מדליק מזגן 24/7 מיוני עד אוקטובר אתה לקוח מאוד מאוד לא רגיל ולכן אולי קיבלת גם חישובים לא רגילים
כי רוב המתקינים לא יודעים איך לאכול סנריו כזה.
תחשוב על התרחיש ההפוך, לקוח ממוצע נניח....
יכול לבוא הביתה חצי שעה לפני שהוא מארח 15 איש לראות יורו, כאשר כל היום הבית היה ריק וחם,
ועכשיו צריך לתת פצצה של עבודה כדי שהחלל יתקרר מהר, משם לפעמים נגזרים הגדלים של היחידות, לפי הפיק, ולא לפי קירור רציף.
כנ"ל לגבי המסקנות שלך על ביצועי המזגנים של דייקין, בסוף BTU זה BTU, וכל עוד היצרן לא שיקר אין אפשרות לקסמים בנושא (מניסיון עם מיצובישי).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
עופר, מה גובה התקרה שלך?
אפשר לראות תמונה שח החלל סלון-ממטבח (70מ שהזכרת) מסקרנות מנסה ללמוד את זה לקראת השיפוץ הגדול.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כן , גובה תקרה 2.70 , תמונות אשלח מחר לפרטי :-).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
עופר כדאי לדייק פה משהו.
אם אתה מדליק מזגן 24/7 מיוני עד אוקטובר אתה לקוח מאוד מאוד לא רגיל ולכן אולי קיבלת גם חישובים לא רגילים
כי רוב המתקינים לא יודעים איך לאכול סנריו כזה.
תחשוב על התרחיש ההפוך, לקוח ממוצע נניח....
יכול לבוא הביתה חצי שעה לפני שהוא מארח 15 איש לראות יורו, כאשר כל היום הבית היה ריק וחם,
ועכשיו צריך לתת פצצה של עבודה כדי שהחלל יתקרר מהר, משם לפעמים נגזרים הגדלים של היחידות, לפי הפיק, ולא לפי קירור רציף.
כנ"ל לגבי המסקנות שלך על ביצועי המזגנים של דייקין, בסוף BTU זה BTU, וכל עוד היצרן לא שיקר אין אפשרות לקסמים בנושא (מניסיון עם מיצובישי).
קודם כל אתה צודק , המשתמש הרגיל מכבה ומדליק מזגנים לפי הצורך.
המתקין שלי , חבר טוב לתחביב דחף אותי לכיוון הזה של הדלקה 24/7 , בעצם מה שהוא אמר זה שהייעוד של האינוונטר הוא לשימוש 24/7 , אינוונטר הוא מזגן בעל תפוקה משתנה, ברגע שהטמפרטורה יורדת לרצוי האינוורטר יורד בתפוקה עד ל0.4-0.6 כ"ס (תלוי במזגן) ולצריכת חשמל נמוכה , הוא לא נדלק ונכבה כמו המזגנים הרגילים.
לגבי הדייקן , כנראה שכמות האוויר שהוא מוציא היא גדולה יותר ממזגן סטנדרטי , למזגנים יש מספר פרמטרים מעבר לכ"ס, עדיין הוא מפתיע, רוב המתקינים צחקו עלי שתכננתי 2 מזגנים בכוונה כדי להשתמש בקטן קבוע ובגדול כגיבוי.
אתה גם מוזמן לקפה בבוקר להרגיש את התוצאה , ולהבין איך הכל מנגן ביחד כל כך טוב(גם סולי מוזמן להגיע ולהתרשם לפני השיפוץ).