ניתן לצפות בעמוד זה
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4096
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4096
אוקי. צריך להקצות להם מתחם נפרד במפגש ג'יפולוג.
לחלופין, לא צריך להביא קרשים למפגש.
תמשיכו אתם... :rolleyes:
320000 רכבים זה כולם בעצם, לא?
ככה אני אדע לא לחנות לידם בלי להתלבט
שאלה טובה.
במאמר הזה ממאי 2025 מצויין שנמכרו 250,000 רכבי רנגלר 4xe במשך השנים, בארה"ב. אם הריקול הוא ל228,000 אז זה לא כולם אבל רובם הגדול. אפשר לשער שמתאריך מסוים בעיית האיכות הספציפית בלוחות המפרידים בתוך הסוללה תוקנה והריקול מדבר על כל הרכבים שיוצרו עד התאריך הזה.
מה שנשמע רע זה שיש ריקול אבל עדיין אין פתרון מוגדר... להחליף סוללות ב320,000 ג'יפים זה הפסד מטורף וגם סיוט לוגיסטי כי אין מלאי כזה של סוללות.
HR פורד בתגובה : יום כיף הבא יערך בתאילנד, כולם יטוסו בביזנס, אפשר להביא משפחות וחברים.
צריך להבין אם הבעיה והסיכון נובעים ממערכת הטעינה החשמלית, דרך המטען והכבל או בעיה בסוללה עצמה. אם הבעיה בסוללה, אז לדעתי אי אפשר בכלל להשתמש ברכב כי הרגנרציה עדיין עובדת והסוללה נטענת בירידות, עצירות וכו'
הבעיה היא באיכות הסוללות על פי מה שכבר פורסם בעבר.
.
אסף.
אז אם התפוצצו 19 מכוניות מתוך 320,000, זה מספר נמוך וזניח,
או שמא סכנה אמיתית (באמת שואל), והאם זה קורה בבת אחת או שאפשר לעצור בצד ולהתרחק מהרכב כשמתחיל ריח שרוף?
במילים אחרות, אם מתייחסים לשרשור פצצה מתקתקת,
מי מתאר יותר נכון את המציאות,
חנן, או אסף?
אני חושב שסטטיסטיקה כזו היא בעיקר עניין של מזל או היעדרו.
כשהבטריה לא מופרדת מתא הנוסעים אני לא בטוח שתספק לברוח.
אסף.
מעניין אם חברות הביטוח יפסיקו לבטח את הדגם, על פניו מתבקש שיפסיקו, למה להן הכאב ראש?
קישור לPDF של הריקול
https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/202...5V741-6856.pdf
קראתי בעיון, להלן תקציר והפרשנות שלי.
כל רנגלר 4XE שיוצר מיולי 2020 ועד אוגוסט 2025 חשוד בכך שיש לו דפקט ברכיבים מסוימים בתוך סוללת המתח הגבוה שעלולים לגרום להתלקחות, למרות שהסיכוי שאכן יש דפקט הוא נמוך מאד.
יש פה הצהרה שנסיון התיקון הקודם באמצעות עדכון תוכנה נכשל באופן רשמי.
ההמלצה כרגע היא לחנות בחוץ (מאד רלוונטי לאמריקאים) אבל אין המלצה לא לנהוג:
קובץ מצורף 149870
מעבר לזה אין פתרון, התיקון (remedy) נמצא בפיתוח.
מעבר לזה יש סיפור על 19 מקרים חלקם קרו לפני חלקם אחרי עדכון התוכנה (95B) והמסקנה היא שזה לא עזר בכלל.
בתור מישהו שפעם ניהל מרוצים נגד הזמן בדיוק עם צרות מהסוג הזה, אמנם בעולמות תוכן שונים, הנושא מוכר לי לחלוטין. אני מנחש שהמהנדסים בקרייזלר ובעיקר סמסונג ספקית הסוללה עובדים קשה על שני כיוונים במקביל:
א. זיהוי וודאי של סדרות תקינות ולא תקינות של סוללות על מנת לצמצם את מספר הרכבים המושפעים. זה אומר חפירה עמוקה בהיסטורית היצור ומסמכי העקיבה (tracability) אצל סמסונג והספקים שלה. זה אני מניח שנעשה ברובו ולא ממש הצליח, לכן היקף הריקול הגדול מאד. השלב הבא, יתכן, הזמנה יזומה של רכבים מסוימים מסדרות מסוימות שלהם יחליפו סוללה על מנת לקחת ולחקור לעומק את הסוללה שלהם, לזהות את התקינות שלה ולהשליך מכך סטטיסטית על סדרות יצור שלמות. זה אומר מאות ואלפי רכבים שישלפו לכאורה באקראי. מה שעלול לבלבל את עיתונות הרכב ובהמשך את הלקוחות. זה אומר, למשל, שהם ילקחו בעיקר או רק בצפון אמריקה ואז מישהו בישראל יגיד אבל למה לא מחליפים לי ויכעס על היבואן... תתכוננו.
ב. פיתוח של דרך יעילה לבדוק בשטח, במוסכי הדילרים את תקינות הסוללה. לעשות את זה בלי לפתוח את הסוללה, על ידי תוכנה, זה מן הסתם מה שנעשה כבר בריקול הקודם... ונכשל. האם אפשר בכלל לפתוח סוללה ולבדוק את הלוחיות המפרידות בצורה יעילה? מישהו כמו חנן יכול לחשוב על פתרון.
שני כיווני ה"פיתוח" האלו קריטיים כדי לצמצם את הנזק, כי הפתרון הטכני הוא החלפת סוללת 400V וזה וואחד הוצאה כספית על פני 320,000 כלי רכב גם לקרייזלר וגם לסמסונג. צריך יהיה הרבה פופקורן בשביל המשפט בינהן וספקיות המשנה. זה לא סדר הגודל של כריות האויר של טקאטה שעד היום ממשיכים להחליף במליוני כלי רכב של פחות או יותר כל יצרן, אבל עדיין.
מה הייתי עושה אם הייתי בעלים של רנגלר 4XE? אישית, לא הייתי נכנס מראש ואכן לא שקלתי מעולם רכב כזה. אבל אם כבר הייתי במקום הזה, הייתי מתעלם לחלוטין ונוסע כרגיל כי אין לי משהו יותר טוב לעשות והסיכוי לשריפה הוא ככל הנראה באמת מזערי. זה שהיצרן לא יכול להתעלם משד שכבר יצא מהבקבוק לא אומר כלום לגבי.
מי שהוא או אשתו לא מאלו שמסוגלים לשבת על פצצת אקראיות כזאת... תחתוך הפסדים אחי ותמכור עכשיו.
למיטב ידיעתי אין שום דרך לפתוח תאים לבדוק את הספרטור שלהם.
זה לא לפתוח סוללה. את זה עשיתי המון. זה לפתוח את התא, וזה למיטב ידיעתי מעולם לא נעשה בצורה הפיכה. נעשה בדרך הרסנית כדי לראות מה יש בפנים, אבל לאחר מכן התא לא שמיש.
בח"א היה מקובל להגיד שצרות באות בשלשות....
https://www.thedrive.com/news/stella...ng-turbo-fours
מחיר של החלפת בטריה ומנוע..... נשמע שלסטלנטיס יהיה זול יותר לעשות מעשה פולקסוואגן ולקנות את כל המכוניות מהלקוחות במקום לתקן את שני הריקולים יחד.
אסף.
אולי אם הם ימכרו את המותג jeep לאיזה אמריקאי, סוף סוף יחזרו לייצר ג'יפ כמו שצריך.
המתנה שלא מפסיקה לתת...
מסמלת עוד לא ראיתי שיצאה הודעה כלשהי נכון ?
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
סמלת לא ייבאו באופן רשמי 4XE
למרות שלפי החוק הם חייבים לטפל גם במקרים כאלו
מנסיון העבר , במקרים כאלו , לרוב , היבואן לא ממהר להכריז על ריקולים
לוקח את הזמן הכי הרבה שהוא יכול.
אם משרד התחבורה לא פירסם את הריקול במאגר שלו - היבואן יכול בקלות להתחמק. הבעיה היא שלדגמים שלא נמכרו בארץ לא תמיד הריקולים נרשמים.
החוק מנגד קובע שעל היבואן הרשמי לטפל באחריות גם ברכב ייבוא אישי כולל ריקולים מטעם היצרן. לכן גם אם לא פנו אליך ולא נרשם הריקול במשרד התחבורה אתה יכול להצטייד במספרי הריקולים של היצרן ולקבוע במוסך ליישום שלהם.
מראש תצפה לזה שינסו להתחמק בטיעון שאיןצלהם את החלקים וההוראות ודברים כאלה. תן להם זמן להתארגן על החלקים אבל לא להתחמק.
אסף.