נכתב במקור על ידי עירא
תשמע, נראה לי קצת לירות באפלה עם הרכב שלך, יש לך ריבוי תקלות.
תתחיל לתקן אותן אחת אחת ולבודד את התקלות, זה בילתי אפשרי להתמודד עם כולן ביחד.
בתור התחלה, תסדר את נושא אלטרנטור / טעינה / מגעים על המצבר וכו' (מהתיאורים שלך ומאיך שאני מכיר את הדברים, אין שם שום בעייה ואתה סתם רוקנת את המצבר שלך, שהוא קצת חלש, בניסיונות ההתנעה) אבל צריך לבדוק רכיב רכיב ולוודא שהכל תקין, כתבת שאתה בטוח שהצבר תקין, מתי ואילו בדיקות עשית לו שגרמו לך להאמין שהוא תקין? (ד.א. לגבי זה שחיברת את הכבלים לרכב נוסף ועדיין הג'יפ לא הניע, אם אילו כבלים עשית זאת? יצא לי לראות יותר מפעם אחת שכבלים מאיכות נמוכה לא הצליחו להעביר את הזרם הדרוש להתנעה, חיבור של זוג כבלים נוסף, או שיפור המגע של קצוות הכבל לרוב פותר את הבעייה)
אחרי שתדע שמערכת החשמל שלך תקינה תעבור להתעסק עם מערכת הדלק.
אני אחזור על מה שכתבתי קודם, במידה ולאחר שהרכב מניע הוא עובד חלק ללא בעיות אז כנראה ואין בעיות באספקת הדלק כלומר אין צורך בפילטרים / ניקוי קרבורטור. (לגבי הפילטרים המלצתי היא פילטר דלק מפלסטיק שקוף לפני משאבת הדלק, ופילטר מתכתי עם כניסה אחת ושתי יציאות בין המשאבת דלק לקרבורטור).
לגבי משאבת הדלק, מה שאני כותב עכשיו הינו השערה בלבד, ואיני בטוח בנכונות הדברים. קיימת אופצייה שהממברנה במשאבת הדלק פגומה ומאפשרת חזרה של דלק לכיוון מיכל הדלק. למרות הבעייה, ברגע שהמשאבה עובדת היא מזרימה מספיק דלק ולא נראית בעייה בפעולת המשאבה לעין הבודקת. לאחר זמן רב זבו המשאבה לא עבדה כל הדלק שהייה גבוהה מקו מיכל הדלק (שזה למעשה כל הדלק בצינורות ובפילטר) יחזור חזרה לכיוון מיכל הדלק. כאשר אתה מנסה להתניע, הסטרטר לא מסובב את המנוע מספיק מהר והמשאבה לא מצליחה לשאוב מספיק דלק ולדחוף אותו לקרבורטור.
לגבי הקרבורטור, אני לא מכיר מספיק את המבנה הפנימי שלו, אבל הסבר ששמעתי כאשר חקרתי את התופעה (שהייתה זהה אצלי) הינו דליפה פנימית של דלק מתוך תא בקרבורטור שבו הוא אמור להישמר עקב בעייה בקרבורטור עצמו.
אצלי החלפה של משאבת הדלק למשומשת לא פתר את הבעייה, החלפה של הקרבורטור כן.
עירא