ובכן, הסיפור ארוך מאד, למעשה אני סוחב איתו כבר למעלה מחצי שנה וכבר שילמתי עליו בשיפוץ סטרטר. העליתי אותו בשירשור בעבר, אבל נראה לי שכדאי לפתוח שירשור חדש ולסכם עד כאן על מנת שכולנו נוכל ללמוד ביעילות.
התופעה
כיוונים שנבדקו (מבלי להכנס כרגע לסיבות)
- מנוע קר - מניע בנגיעה
- מנוע חם - סטרטרים ארוכים מאד, עד כדי כ-15 שניות (!) ולעיתים נדרש סטרטר שני. פימפום בגז עוזר - ייתכן, לא ודאי
ממצאים
- פירוק וניקוי מנוע צעדים
- החלפת חיישן טמפרטורה
- החלפת חיישן קרנק
- בדיקת לחצים (עם ובלי ואקום - כ-10% מעל ערכי הספר; לאחר דימום מנוע - נפילת לחץ רצינית)
- החלפת פלגים (לספליטפייר)
- אינפוזיה בחליל
- החלפת משאבת דלק
- ניקוי קונקטור מתח למשאבת דלק
- החלפת צנרת דלק גמישה (בתא המנוע)
- החלפת ממסר משאבת דלק
מה בתוכנית?...
- לחצי דלק במנוע מונע תקינים עם סטייה; במנוע דומם נפילה מעבר למותר
- כאשר נותנים חצי סוויץ' ולאחר מכן התנעה, מתקבלת אחת משלוש התוצאות הבאות באופן כמעט רנדומלי:
- תקין - ממסר דלק מחובר לשתי שניות, נוצר לחץ מיידי בקו, הנעה חלקה (כ-2 שניות) וללא עזרת דוושת גז
- לא תקין - ממסר דלק מחובר לשתי שניות, לא נוצר לחץ בקו, הנעה ארוכה מאד
- לא תקין - ממסר דלק אינו מחובר, לא נוצר לחץ בקו, הנעה ארוכה מאד
- הפעולה היחידה שנראה היה שתורמת במשהו, היתה ניקוי ממסרים ומגעי ממסרים ופיוזים בבית פיוזים ראשי בתא המנוע
התחושה היא שלאחר כל הכיוונים שנבדקו, אני הולך וסוגר על הבעיה אבל עדיין לא מצליח להניח את האצבע במדוייק. כיווני בדיקה נוספים שעולים בדעתי:
קדימה, אחרי היכרות אינטימית עם קומפוננטות מעניינות באוטו הגיע הזמן לסגור את הפרשייה אחת ולתמיד, או שאעבור הסבה לקרבורטור :shock:
- בעיה בסוויץ' (מגעים?), לאור ממצא מס' 2
- אולי המגעים בבית פיוזים וממסרים עדיין מטונפים ב'רמות', ואז כיצד ניתן לטפל בזה?
- וסת לחץ דלק, שאולי מקצין את הבעיה שממילא קיימת איפשהו ב'גזרה החשמלית'
- מפל מתח הנגרם כאשר המנוע חם, ולכן ממסר דלק לא תמיד מגיב כראוי; להזכירכם - במנוע קר אין כל בעיה
- ממסר ASD קשור בכלל לעניין?