נכתב במקור על ידי
magili
בוקר טוב לכל ציפורי הלילה ומשכמי קום,
תחילה גילוי נאות, אני לא מכיר את הפורום הזה ואני לא נוהג לכתוב באף פורום אחר, פשוט חבר הפנה אותי לשטויות שכתבתם (למעט עידן), ובאופן בלתי נשלט הוריד הרומני שלי התנפח (אולי מעייפות, כי הילד לא ישן כל כך טוב בלילה).
אז ככה, כבעלים של טריוס שנת 98', שנרכש לאחרונה עקב אילוצים - ילד (מזגן + 4 דלתות), כמחליפו של סמוראי 91' שעדיין בבעלותי ושאגב למכירה (פרסומת), אני יכול לומר לכם שאם היה לי חשש כלשהו לפיצול אישיות , הייתי עלול לחשוב ש"האני האחר" הוא עידן שכתב פה לפני.
הטריוס לא יציב, זולל דלק - 8.6 (בעיקר בגלל שהוא 4*4 קבוע), וממש אבל ממש גרוע בחולות.
יחד עם זאת, המידות הקטנות וזוויות הגישה והנטישה שלו, מאפשרות לו לעבור איפה שכל המפלצות נדרשות לנעילות ושיפורים נוספים, המושבים האחוריים ומשענות הגב מתקפלות לחלוטין, והופכות את כל חלקו האחורי לטנדר של ממש, מה שמאוד נוח לטיולים (עצים, צדניות, ציוד שינה וכמובן ארגזי בירות). אין לי ניסיון עם השינה, אבל זה בהחלט נראה אפשרי.
התא מטען שלו לא גדול, אבל מי צריך תא מטען גדול שניתן לקפל את הכסאות כפי שכבר ציינתי. בכל מקרה, התא מטען בטוח יותר גדול מתא המטען של הסמוראי, בניגוד לקשקוש שקראתי פה קודם.
חוץ מזה, מתחת לתא המטען יש תא נוסף, לא קטן בכלל, שם ניתן לשים את כל ציוד החילוץ/תיקון שלא משתמשים בו ביומיום (גם לא בטריוס), ככה שתא המטען הרגיל פנוי ליומיום.
צר לי לאכזב את כל הגאונים של הפורום, אבל זו חוכמה קטנה מאוד לטייל ולטפס מעלים עם מפלצות משופרות, שלא ממש צריך לדעת לנהוג בהם, חוץ מלשים "רגל על הפח".
הטריוס לעומת זאת, מצריך חשיבה בכל צעד שאתה עושה, דבר שהופך את הנהיגה להרבה יותר מעניינת, וכן, עם צמיגי שטח הוא טיפס את משלט 21 ואת מעלה עשוש בכבוד, וידו עוד נטויה (מזל שהיו עדים, וכל פעם עדים אחרים).
חסרון נוסף של הטריוסים הישנים הוא הגובה. בטיולי מדבר, בנחלים עם חלוקי נחל כמו שהמדבר יודע להציע, חייבים אבל חייבים מגן גחון (אמיתי), וליצור קוליסים חדשים בנסיעה (מעניין כבר אמרתי?).
גם אני שמעתי וחשבתי את מה שרוב חברי הפורום כתבו פה, גם אני התביישתי לומר לחברים שרכשתי טריוס וגם אני קיבלתי תגובות שחצניות מבעלי מפלצות שטח, אך כולם, ואולי גם טריוס העולמית, היו בשוק ממה שהרכב הזה עובר.
אגב, נעילת הדפרנציאל שלו היא רק בין החלק הקדמי לאחורי, מאחר והוא 4*4 קבוע (למנוע הצלבות בכל מטר), מה שבסך הכל הופך את הרכב ל- 4*4 רגיל.
בקיצור, זהו רכב שצריך לתת לו כבוד, גם אם הוא בנוי לכך ולא בטוח שיחזיק מעמד במשך שנים, אבל הי... במחיר שרוכשים אותו זה לא כל כך נורא.
ולסיום חומר למחשבה - בשנים האחרונות הטריוס הוגבה וקיבל מנוע 1500 סמ"ק, מממ... מעניין מה הוא יעבור עכשיו?
ולא, לא שכרו את שרותי, פשוט לא יכולתי לקרוא את השטויות שרובכם כתבתם, רק משמועות ורכילויות, או מצפיה בנהגים חסרי ניסיון או רגש.
שיהיה לכם רק טוב, אני חוזר אל מאחורי הצללים.