-
בדיקת היתכנות - ערכת הקפה האולטמטיבית.
החלטתי עבורי לבנות ערכת קפה קטנה באיכות נצחית ומתוחכמת שתיכנס לארגז הקטן ביותר שלנו במידות 300-רוחב ,400 אורך, ו-240 גובה [מ''מ]. סה''כ 29 ליטר.הארגז יהיה מפח מגולוון וצבוע ויכיל את הפריטים הבאים.הגזיה השטוחה והמוכרת -בתחתית הארגז שתופסת כעשרה ס''מ מגובהו,שני מיכלי נירוסטה עם מכסה זכוכית לקפה וסוכר,פינג'אן נירוסטה,4 ספלים קורניניג בלתי שבירים,בקבוק מים מינרליים,ומקום נוסף לקופסת כירסומים או פירות יבשים.המכסה של הארגז יפתח לימין ,ויהיה מעין ''שיש'' לצורך ''פינויים'' של המוצרים והכלים שמונחים מעל הגזיה, וכן ''שולחן'' להגשת הקפה.הארגז במצב ריק יעלה כ-290 שקל ואילו כל הכלול בו - גזיה ,ספלים, מיכלי נירוסטה ופינג'אן יעלו עוד כ-160 ש''ח. האם לדעתכם יש מקום למוצר כזה??
עריכה 05-09-2007 - תמונה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=5850
-
חוזר: בדיקת היתכנות - ערכת הקפה האולטמטיבית.
נראה לי שיש כאן פוטנציאל,
בתור ג'יפאי מתחיל הדבר הראשון שהכנסתי לאוטו היה הפק"ל תה/קפה.
הוא היה קצת מסורבל לטיולים רגליים ולכן לא היה בשימוש - אבל בג'יפ משתמשים בו כל הזמן.
בכל עצירה קטנה תמיד יש סיבה למסיבה שבה מכינים קפה.
לי באופן אישי יש ויטרה קצרה, וגודל תא המטען הוא דוגמא מצויינת למונח "שואף לאפס".
צריך לבדוק טוב טוב שהערכה נכנסת גם בג'יפים עם בעיות של מקום אחסון (כמו ויטרה וסמוראי).
היוזמה ברוכה!
גל
-
נשמע רעיון טוב
תוודא שאפשר להכניס גם מקינטה לטובת חובבי האספרסו (יכול להיות במקום הפינג'ן למי שמוכן לוותר על קפה שחור). בנוסף הערכה צריכה להיות נוחה מספיק לנשיאה של כמה עשרות מטרים אם נקודת הקפה לא צמודה לרכב.
לא עדיף ללכת על גזיה רגילה במקום כירה וכך לחסוך בשטח רצפה?
קח בחשבון שהמחיר לא הכי זול וערכות קפה נמכרות בסביבות 100-200 ש"ח, כמובן באיכות פחותה יותר אני מניח
גלעד
-
2 קבצים מצורפים
חיים אחי,
זה יקר.
ברור שיש הצדקה (איכות, גימור, אלומיניום תעופתי וכו' וכו') אבל אני אישית ימשיך להעדיף ערכה שאפשר להכין ממזוודת אלומיניום של טכנאים (100 ש"ח) או ארגז כלים + ספוג שנחרוץ בו שקעים לכל מוצר + מחיצות מאולתרות - בפנים פינגן + שישה ספלים + קפה ותה וסוכר במיכלים + גזיה + כפיות ואפילו מגבת קטנה. אם נרצה מאד יש גם מקום למקינטה ובהגזמה לגמרי גם לקנקן נירוסטה להקצפת חלב.
הכל יעלה בערך חצי עד שני שליש, כולל הכל - תמונות רצב
דרך אגב http://www.4x4.co.il/shop/productDet...31productId=85 ראה בקישור ב 479 שח (לחברים) כולל שתי גזיות - ערכה מושלמת....
-
תודה על התגובות שמאוד חשובות לי ללימוד הבעיה.אני מתנצל מראש באם אחלוק על חלק מהדעות ומאוד יתכן שאני הטועה. לגופו של ענין. יתכן וטעיתי בהגדרת המוצר ,היות והוא בעצם ערכת קפה ובישול קל. כלומר -אם תרצה חביתה בשטח - הערכה תשרת אותך בנוחיות סבירה. בהשוואה לערכת הקאפוצ'ינו - גודלה קטן בשליש לפחות והחשוב יותר - הארגז שלה יחיה כל עוד הקונה חי - חוזק שמאפשר לה לתפקד בתנאים הגרועים ביותר מבלי להפסיק לתפקד. אין לה צירים ,אין לה מנעולים ואין לה חלקים נעים אחרים שיכולים לפגום ביעילותה.המכסה חופשי לחלוטין , נכנס בלחיצה ומשמש כ''שיש'' או כמגש -לפי הצורך.דווקא הגזיה השטוחה עדיפה על הגזיות העומדות ,שבעברי כבר הפכתי מעליהן סירים רבים בסוף הבישול.רק הפחד המלווה את המבשל שהפינג'אן יתהפך -מקנה לגזיה השטוחה עדיפות מוחלטת. שלא לדבר על המחיר. בדקתי ערכות קפה ארוזות בתרמילי בד ומחיריהם בין 200 ל-300 שקל עם אביזרים ממש עלובים.ברור שההגדרה שכוללת בישול קל מרחיבה את הצורך באביזרים נוספים ,אך תצדיק מאוד את המחיר שנבקש.אי לכך אנחנו בוחרים בבנית מוצר שהוא בגודל ערכת קפה אך המאפשר בישול קל בשטח לארוחת בוקר או ארוחה קלה אחרת. אשמח לתגובתכם.
-
מנסיוני, יעילותה של "הגזייה השטוחה" לא משהו, במיוחד כאשר יש טיפה רוח, להבדיל מהגזיות
"רוטור פליים" הפשוטות של אמגזית. כשמדובר בקפה, מהירות ההרתחה היא החשובה, להבדיל מבישול של מרק או ספגטי...
כמובן, שאם אתה כבר בונה משהו כזה, והגזייה יושבת במעין תא מגן רוח- יעילותה גדלה.
לתשומת לבך.
-
חיים,
1. תמצא פתרון מובנה לסוגיית הרוח: המכסה מתרומם וסוגר מ3 כיוונים... וכיו"ב
2. איפה קונים ספלים בלתי שבירים של קורנינג? הם מזכוכית / דמוי זכוכית, או דמוי חרסינה?
יוני5
-
הבישול מתוכנן להיעשות בתוך הארגז - (מפח מגולוון וצבוע אפוקסי) - כשהוא מוגן רוח מארבעת צדדיו.הגזיה הזו מאוד חזקה וחסרונה היחיד הינו צריכת גז לא קטנה. אבל זה הכסף הקטן שבהפעלתה.בינתיים חשבנו לקרוא למוצר ''ערכת קפה ובישול שטח''. לצורך כך הוספנו וגרענו מספר דברים ,והערכה כוללת עכשו את הפריטים הבאים. גזיה שטוחה עם בקבוק גז. בקבוק גז רזרבי. פינגא'ן נירוסטה עם בסיס רחב. מחבת טפלון בינוני.4 כוסות קפה דורלקס. 2 צנצנות פלסטיק מתברגות לקפה וסוכר.לארגז יש שתי ידיות גומי קפיציות לנוחיות השינוע, והמכסה המשמש כמגש או משטח עבודה.נותר מקום רב להכנסת צנצנות תבלינים, סכו''ם, צלחות פלסטיק,קופסת צנימים או פירות יבשים,שימורי טונה, בקבוקון שמן ,ושישית ביצים.מחירי העלות לחברתנו 389.45 ש''ח. בכדי להריץ את הפרויקט אנו מוכנים לספק לחברי האתר בלבד 10 ערכות ראשונות במחיר -.400 (בתוספת מ.ע.מ) לנרשמים כאן.אספקה - עד סוף החודש. אולי יהיו תמונות בהמשך.
-
לגבי קורנינג - יש מספר חנויות בשרון - פשוט , כתוב בגוגל ותיקח מספר כתובות.בגלל המחיר נאלצנו לרדת מזה.
-
חיים,
זה המחיר לערכה המלאה?
במחיר הזה אני מעוניין אבל איור או סקיצה יעזרו מאד.
-
זה המחיר לערכה המלאה לפי המפרט האחרון שבשרשור,עבור עשרת החברים הראשונים בלבד.צלמתי אותה אתמול אבל אני מחפש מישהו שיודע להעלות את הצילומים לאתר,ואני מקווה למצוא אותו תוך יומיים שלושה.מחיר המחירון שלה יהיה כ-600 ש''ח + מ.ע.מ עם אחריות לתיבה לכל החיים.
-
-
חיים,
יום אחד אני עוד אצליח להגיע אליך לביקור :-( ...
תחשוב על הרעיון הבא, איזה מין כמו סיר קטן, מפח, טבעת שיש לה קרקעית, לקרקעית יש שלוש מגרעות או חורים או חלקים חסרים בדיוק בצורה ובגודל של הרגליים של הגזיה שעליהם נישען הסיר / פינג'אן. אתה מניח את ההטבעת הזאת על הגזיה ומשחיל את החורים בדיוק על המקום של החלקים שמחזיקים את הסיר ואז אתה מניח את הסיר על זה.
אתה מקבל תא אטום לגמרי כמעט שיאפשר חמצן לאז אבל לא יאפשר רוח לחלוטין.
זה חייב להיות סנטימטר או שניים גבוע מהאש שיהיה לאש מקום. אבל לא יותר מידי שלא ימנע את חימום הסיר.
אם לא הבנת אותי אני אנסה לצייר משהו.
-
גיא וזה אומר שאתה נדרש לאפשר שליטה לכמות האויר שתיהיה מסביב לאש
אחרת האש תתחיל לפייח את הסיר .
עוצמת האש היא דבר משתנה וכמות החמצן הנדרשת לאש לא קבועה .
זה מה שיש בקמינים לפעמים דרך פתח היציאה של האויר
לפעמים דרך פתח הכניסה של האויר .
איציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
חיים,
יום אחד אני עוד אצליח להגיע אליך לביקור :-( ...
תחשוב על הרעיון הבא, איזה מין כמו סיר קטן, מפח, טבעת שיש לה קרקעית, לקרקעית יש שלוש מגרעות או חורים או חלקים חסרים בדיוק בצורה ובגודל של הרגליים של הגזיה שעליהם נישען הסיר / פינג'אן. אתה מניח את ההטבעת הזאת על הגזיה ומשחיל את החורים בדיוק על המקום של החלקים שמחזיקים את הסיר ואז אתה מניח את הסיר על זה.
אתה מקבל תא אטום לגמרי כמעט שיאפשר חמצן לאז אבל לא יאפשר רוח לחלוטין.
זה חייב להיות סנטימטר או שניים גבוע מהאש שיהיה לאש מקום. אבל לא יותר מידי שלא ימנע את חימום הסיר.
אם לא הבנת אותי אני אנסה לצייר משהו.
יקירי:
יש מוצר כזה בדיוק ל - MSR.
אבל צריך לקחת משכנתא בשבילו.
-
הבנתי גיא. אבל יש לזה נפח גדול מאוד ולכן רצוי שהענין יוכל להתקפל. חוץ מזה הבעיה האמיתית הינה בבסיס הצר של הגזיה שהוא בגודל מיכל הגז. אם הטיפשים היו מיצרים מיכלים בקוטר גדול יותר ובגובה קטן יותר הבעיה היתה מצטמצמת מאוד והיציבות של המתקן היתה גדלה מאוד. האמת היא שרובם של אלה שמתכננים עבורנו מעולם לא היו בשטח ובטח לא במילואים.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
הבנתי גיא. אבל יש לזה נפח גדול מאוד ולכן רצוי שהענין יוכל להתקפל. חוץ מזה הבעיה האמיתית הינה בבסיס הצר של הגזיה שהוא בגודל מיכל הגז. אם הטיפשים היו מיצרים מיכלים בקוטר גדול יותר ובגובה קטן יותר הבעיה היתה מצטמצמת מאוד והיציבות של המתקן היתה גדלה מאוד. האמת היא שרובם של אלה שמתכננים עבורנו מעולם לא היו בשטח ובטח לא במילואים.
חיים זה לא מדויק, הצורה של מיכלי הגז - כמו כל מיכל לחץ - היא הנדסית, ככל שהיחס בין הקוטר לעובי קטן יותר ניתן להחזיק יותר נפח ביותר לחץ על ידי אותה כמות "ברזל". נקודת התורפה היא המכסה - שאותו צריך לרתך/להלחים או לחבר בדרך כלשהי לגליל, ככל ששטח המכסה קטן יותר כך הכוחות שפועלים עליו קטנים יותר. מיכל שטוח כמו שאתה רוצה הוא לא הדרך הנכונה לאחסן גז בלחץ.
פתרון אחר שאתה יכול ליישם בקלות הוא להוסיף רגלי יצוב לגזייה, או יותר פשוט - חצובה מתקפלת וקלת משקל להעמדת הסיר - עכביש אלומיניום עם שלוש רגליים - שהגזייה - כלשהי - עומדת מתחתיה בחופשיות.
-
יקירי:
לזה יש פתרון אחר, בדמות "גזיה אלפינית" - שבה ראש הבערה לבדו עומד על 3 רגליים ומחובר למיכל הגז בצינור גמיש. (כמו בבנזיניות המשובחות של..... MSR) כך גובה הלהבה הסופי נמוך מאד והמיכל מתוכנן ובנוי "נכון".
-
5 קבצים מצורפים
עכשו הבנתי יותר טוב למה בחרתי בכירת גז שטוחה שאין בה אין כל הצרות האלה.
והנה תמונות:
-
חיים
איך מפעילים את הגזיה כשהיא בתוך הארגז? - גישה לכפתורים?
-
לעניות דעתי,ונסיוני הדל פק"ל קפה רציני לא יכול להיות בעל אחת הכירות השטוחות הנ"ל אלא אם יש משהו שאני לא מכיר באיכות מאד גבוהה ואמינות גבוהה,הכירות השטוחות נוטות לדלוף לאחר התעללות בשטח,החיבור בין בלון הגז לכירה מפוקפק,העוצמה שלהן לא משהו במידה ורוצים לבשל,ולאחרונה שמעתי על תאונות שנגרמו בגלל שימוש בסוג כזה של כירות(יש הרבה שהן באיכות מאד נמוכה).
לאחר שימוש בסוגים שונים של גזיות,אני משתמש כיום בגזיה האלפינית של אמגזית(זאת כשאני לא משתמש במטבח שבניתי ברכב-לאחרונה קיבל ברז יעודי חשמלי),לא יקרה,חזקה מאד ויעילה,יש לה רק מגרעת אחת,היא רועשת.
חוץ מזה,אישתי יקירתי הכינה פק"ל מדהים ממזוודת איפור שקנינו באייס,לצערי אני די מוגבל בהעלאת תמונות.
דרור הראל
-
לכירה יש חלון לצורך הדלקה בחזית ובמיקום הנכון.דרור ,זה בסדר להשתמש בכירות האלפיניות אך לכל אחד יש את ההעדפות שלו - מה עוד שכאן מדובר גם בבישול קל ולא רק בערכת קפה - וזה בכל זאת מאוד שונה. הכירות שנמצאות עכשו בייצור תהיינה צבועות במגוון רב של צבעים ,כך שגם מבחינה זו מעט התקדמנו.
-
למסע קטן ברמת הגולן לקחנו איתנו אתמול את המערכת לסידרת עינויים ובדיקות שטח. התוצאה - אכזבה מוחלטת מהגזיה הסינית. נאלצתי לפרק אותה בשטח בכדי להשמיש אותה - מה שגילה לי את חלקיה הפנימיים והמסקנות העגומות הנובעים מהם. אין שום אפשרות לתת אחריות למוצר כזה גם לעשר דקות. זו בושה טכנולוגית לייצר כזה זבל. התכנון הבסיסי מאוד חכם והושקע המון בתכנון, אך בחירת החומרים איכותם ורמת ההרכבה אינם מצריכים את הכתובת ''תוצרת סין''.אנו יורדים מיידית מהגזיה הזו ונאלצים לחזור לשולחן התיכנון בכדי לייצר /להרכיב/ ליישם גזיה שתהיה לרוחנו. זה יקח זמן -כרגיל ,אבל לפחות נהיה מרוצים מהתוצאה.סביר שגם המחיר ישתנה אך לפחות נוכל לעמוד מאחורי המוצר ללא חששות. התנצלותי לממתינים שהזמינו והם יקבלו את המוצר החדש במחיר שהובטח להם ללא קשר לעלויות שטרם ידועות לנו.
-
חיים,
איכפת לך לפרט יותר לגבי הבעיה עם הכירה הניידת הסינית ?
למה אני שואל ?
ֿכי אני משתמש בכזאת כבר מעל שנה בשימוש אינטנסיבי למדי. מעבר לאכזבה שלי מאיטיות הבישול במקרה של צורך בהרתחה של סיר מים גדול ( ספגטי למשל .. או קפה לכמות גדולה מאוד של אנשים ) אז מעבר לזה לא ניתקלתי בשום בעיה וכבר חלפו אצלי כמה וכמה מיכלי גז.
אף פעם לא נאלצתי לגעת שם במשהו מעבר להחלפת מיכל גז.
או שטיפה כללית במקרה של גלישת הבישול.
המכשיר שלי יובא על ידי שז"ר בחיפה. ומוצאו מארץ הדרקונים.
תודה.
-
גיא
מה גורם לך לחשוב שמה שיש לך ומיוצר בסין דומה למה שיש לחיים ומיוצר בסין
חלק מהבעיה אם הסינים שבכל משלוח אתה יכול לקבל מוצר אחר, ברמת העיצוב, ברמת החומר, ברמת העבודה ברמת הגימור ובביקורת האיכות (שקימת רק במיקרים מיוחדים...).
בכדי לקבל בקרת איכות טובה וסבירה ויציבות באיכות המוצרים נדרש הרבה ניסיון, קשרים ודרכי עבודה מתאימות.
רק לדוגמה חבר שלי מוכר עכשיו נעליי הרים מעולות (סולית וויברם, גפה מקרום חד כיווני נושם) ששוווים בחנויות כ 700 ש"ח
בכ 100 ש"ח לזוג בגלל פשלה שטותית של הסינים בתפירה
-
ערן
1. מאיפה לי דעת ? מה אני יבואן סיני עתיק ? :-) אני שואל כי אני לא יודע ...
2. למה אתה שומר את הנעליים בשושו ? אולי תשווק לנו לאתר פה ? אני בדיוק זקוק לנעלים לחורף.
-
גיא
לצערך וצערי הנעלים עם התפר הלא יפה הגיעו במיגות 37-41 ו 41 כבר אזל....
-
חיים, מוצר טוב ומעניין.
1. מבחינה הנדסית - מגן הרוח. אכן יש אפשרות למגן רוח פשוט, קל עגול ומאוד יעיל על גזייה אלפינית. הפתרון שלך, לצורך שלך, יותר טוב ויותר יעיל.
2. החלט על סוג קהל היעד. הוא מתחלק לקוני הזול (שזה הרוב), ולאוהבי הטוב (שקשה להגיע אליהם). אם אתה הולך על מוצר משובח, מחירו בהתאם.
3. הערכה שיצרת מתאימה מאוד לזווד צהל"י סטנדרטי, למשל, ויש מקום להציע אותה למשהב"ט או לאנשי הרכש הרלונטיים ביחידות. יש התעוררות בתפיסת המילואים בצבא כולל האוכל, הגזיות היום זולות משמעותית. הייתי יותר משמח לראות ערכה כזו אצל כל צוות מילואים בנגמ"ש או בכלי, כחלק מציוד החירום. לקהל האזרחי? פוטנציאל נמוך יותר, הרבה יותר.
4. ממליץ על הגעה לעיתונאי מוסף עיתון יומי כמוצר מומלץ. יכול להתאים.
-
הגזיה הסינית ,ואני מחזיק אצלי שלוש כאלה ממשלוחים שונים,מתוכננת להפליא, אך עקב בחירת חומרים חסכונית מאוד כל המנופים עשויים ממתכת דקה מדי ,כל הצירים אינם סגורים עד הסוף ואז הנמופים מתעוותים, כל הברגים הם ברגי פח מהסוג הזבלי במקום ברגי מכונה או ניטים.בקיצור -המערכת עובדת תחת ניסים יומיומיים.תתכן אף דליפת גז מסוכנת כשהבקבוק נלחץ עקום - וזה ממש מפחיד,במיוחד לאדם שמעשן ומטפל בגזיה באותו זמן.מצאתי גזיה אלטרנטיבית אך אני חייב לבדוק אותה ולהתאים לה בקבוק גז עם ווסת מתאים. זה יקח זמן מסויים אך נוציא לשוק מוצר ממש טוב לאורך שנים. בחשיבה שלנו אנו רוצים שהמוצר יהיה איכותי כדבר ראשון ואין לנו בעיה אם הוא יימכר לפחות אנשים עקב מחירו היותר גבוה.הגזיה הסינית עולה לנו 60 ש''ח ואילו הגזיה החדשה שכוללת בקבוק 400 גרם פרופן, ווסת לחץ, וגזיה יעלו לנו לפחות 150 ש''ח.אך נוכל לעמוד מאחרי המוצר לאורך שנים. ברור שזו אמורה להיות ערכת בישול קלה שתתאים בוודאי למילואים, ולכל מי שרוצה יותר מקפה בשטח.