-
איך אני מעביר תמונת וידאו מהשטח למשרד?
יש למוסך ניידת שירות, שמגיעה למשאיות שתקועות בשטח עם תקלות. במשאיות יש צג, בגודל של 4X10 או 8X10 ס"מ, שניתן בעזרת דפדוף במסכים השונים שלו לקבל דיאגנוסטיקה בסיסית של מחשבי הרכב.
הבעיה: איש השירות לא יודע אנגלית, הוא גם לא יכול להקריא לי מה הוא רואה במסך, כי הוא מבטא את האותיות בצורה מוזרה ובלתי מובנת.
אני קרוב למשרד עם גישה רצופה למחשב ולאינטרנט.
לאיש השירות יש ברכב MIO שמשמש אותו לצרכי GPS.
איך עושים שהוא יוכל לצלם בוידאו את מה שהוא רואה בצג ואני אקבל את זה ONLINE אליי, ואוכל להנחות אותו איך לדפדף במסכים השונים, כדי שאני אקבל את המידע שאני זקוק לו?
חשבתי על שני סלולאריים מתקדמים שיכולים להציג וידאו איכותי בONLINE, אבל הצג של הסלולארי קטן מכדי שיהיה אפשר לקרוא בצורה ברורה.
אפשר להעביר מסלולארי איכותי לאינטרנט?
אולי לחבר את המיו לאינטרנט ולחבר אליו מצלמה איכותית?
בקיצור, לחובבי הגאדג'טים שביניכם: יש לכם הזדמנות להפגין יצירתיות.
תודה.
-
חוזר: איך אני מעביר תמונת וידאו מהשטח למשרד?
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
ונגיד שתצליח וזה יעבוד לך
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
איציק
-
לא הבנתי.
אתה טוען שהמידע לא יעזור לי?
הוא יעזור מאוד, בהרבה מקרים. יש הרבה מאוד תקלות שאם אני מזהה אותן במחשב אני יודע לומר לאיש השירות איך לפתור אותן בזמן קצר עד אפסי.
דוגמא? אם אני מזהה שחיישן קרנק פגום מונע התנעה, אני אומר לאיש השירות לנתק את החיישן, ואז אין בעייה לנסוע במשאית עד שיוזמן החלק למחסן במוסך והמשאית תוזמן לתיקון.
-
אני טוען שהיצרן לא רואה אותנו ( אנשי האחזקה \ טכנאים \ מכונאים )
אנחנו מפריעים לו למכור עוד ועוד .
רכב מתוקן שעובד משבש מכירה של רכב חדש .
רכב לא תקין או רכב שמתקלקל כל הזמן הוא רכב שעוזר למכירת מוצר חדש .
ותחשוב על זה לעומק
ועכשיו יותר ברצינות .
אם היה מי שהוא שבאמת חושב ובאמת יכול לעזור אז היו מתכנתים את המערכת להוציא קוד במספר תקן שהוא נכון בכל מקום בעולם .
במקום המסך שמוציא הודעות זעם ופחד בשלל שפות
מדליק מנורות ומעביר את מחשבי הרכב לתפעול חרום
ובסוף מתברר שבסה"כ חסר נוזל במיכל השפריצר :-x
חנן אנחנו מפריעים לכלכלה העולמית לא רוצים תיקונים רוצים מכירות
שנתיים שלוש שקט וקדימה לקנות חדש .
כחלק מקידום המכירות של מפלצות מוצצות מה הבעיה עושים גם מסך שהנהג חשוב כאילו ...
והמכונאי יהיה בטוח שמכאן תבוא לו הישועה
אתה יודע כמה שנים מדברים על לשלוח את כל הלוג של מחשב הרכב בסלולור ישר למוסך
מדברים מדברים
אבל לא עושים
למה ????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תשלח ניידת שרות
ותשלח מכונאי לקורס באנגלית טכנית
ואת הטכנאים דוברי הרוסית תהפוך להם את המחשבים לרוסית
זה ממש לא רציני
אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שהיצרנים לא בדיוק חושבים על אנשי האחזקה .
איציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
יש למוסך ניידת שירות, שמגיעה למשאיות שתקועות בשטח עם תקלות. במשאיות יש צג, בגודל של 4X10 או 8X10 ס"מ, שניתן בעזרת דפדוף במסכים השונים שלו לקבל דיאגנוסטיקה בסיסית של מחשבי הרכב.
הבעיה: איש השירות לא יודע אנגלית, הוא גם לא יכול להקריא לי מה הוא רואה במסך, כי הוא מבטא את האותיות בצורה מוזרה ובלתי מובנת.
אני קרוב למשרד עם גישה רצופה למחשב ולאינטרנט.
לאיש השירות יש ברכב MIO שמשמש אותו לצרכי GPS.
איך עושים שהוא יוכל לצלם בוידאו את מה שהוא רואה בצג ואני אקבל את זה ONLINE אליי, ואוכל להנחות אותו איך לדפדף במסכים השונים, כדי שאני אקבל את המידע שאני זקוק לו?
חשבתי על שני סלולאריים מתקדמים שיכולים להציג וידאו איכותי בONLINE, אבל הצג של הסלולארי קטן מכדי שיהיה אפשר לקרוא בצורה ברורה.
אפשר להעביר מסלולארי איכותי לאינטרנט?
אולי לחבר את המיו לאינטרנט ולחבר אליו מצלמה איכותית?
בקיצור, לחובבי הגאדג'טים שביניכם: יש לכם הזדמנות להפגין יצירתיות.
תודה.
אם אתה יכול לצייד את הטכנאי במחשב נייד, לא חייב חזק במיוחד, עם כרטיס מודם סלולרי של 2.5 מגה לשניה, אפשר פשוט לצ'וטט דרך סקייפ או תוכנה דומה.
אני לא חושב שלמיו יש מצלמה אבל באמת שזה לא התחום שלי. אולי לחדשים יש מובנת או אפשרות הרחבה.
יותר מזה, אם אתה מצייד את הטכנאי במחשב נייד שיכול להתחבר למחשב של הרכב, אתה לא חייב את הטכנאי ויכול להשתלט על המחשב מרחוק ולקרוא לבד את קודי התקלות.
-
חנן,
על איזה פלטפורמת מחשב ומערכת הפעלה עובד המחשב אצל איש השירות שלך?
-
שאלה נוספת: איזה סוג תקשורת עובר מהרכב למחשב הבדיקה?
ייתכן והרבה יותר פשוט להרחיק את התקשורת למשרד שלך ומשם תוכל להפעיל את אפליקציית הבדיקה.
גם השתלטות מרחוק היא אופציה טובה - בד"כ יותר פשוטה ומפשטת את הפתרונות.
-
איציק, אתה אומר דברים גדולים, וחשובים, ואני בטוח ויודע שרובם ככולם גם נכונים.
אבל זה לא משנה את העובדה שאני יכול במהלך כזה לחסוך הרבה מהמקרים שבהם ניידת השירות יוצאת לשטח, וחוזרת כלעומת שבאה, כשמדובר בתקלה שאני בצורה קלה מאוד יכול לפתור בשלט רחוק. מה חושב על זה היצרן זה לא מעניין בנקודה הזו. הנקודה היא שעל חילוצי דרך מוצלחים אנחנו מרוויחים כסף, כבוד ולקוחות. על חילוצי דרך לא מוצלחים אנחנו חוטפים על הראש מכולם, בלי לפרט ממי, כי אתה יודע יותר טוב ממני.
כשאיש השירות אומר ללקוח שהוא חייב לגרור את הרכב למוסך בעלות של אלפי שקלים (במשאיות אין שירותי מנוי לגרירה) ואז המשאית נגררת למוסך ואני בשלוש דקות מתקן אותה, הלקוח רואה את זה, ותובע, או לפחות מאוד כועס.
למי שהציע עוד מחשב דיאגנוסטיקה שיתחבר לאוטו, נכון לעכשיו זה לא בא בחשבון עקב העובדה שהעלות של מחשב כזה היא הרבה עשרות אלפי ש"ח, ולתת את זה לאחד שלא יודע אנגלית זה...נו...
לאיש השירות יש MIO. אני לא מכיר את המכשיר ולא יודע לספר על היכולות שלו.
לגבי התחברות לשקע הדיאגנוסטיקה של האוטו, עזבו. זה לא ישים.
נסו להתמקד במה שביקשתי: העברת וידאו ואודיו אונליין, וככל שזה יהיה זול יותר, יהיה לי קל יותר להשיג את זה.
-
תבדוק אם למיו יש אפשרות חיבור למצלמה. אם תתן את הדגם הספציפי אני אנסה לעזור לך בזה.
אם זה לא מתאפשר, אפשר לקנות מחשב נייד משומש, פנטיום 3 עם חלונות XP מינימאלי יכול להספיק, עליו להתקין SKYPE ומצלמת רשת USB פשוטה. בנוסף קונים מודם סלולרי ומחברים את המחשב לאינטרנט.
כשהטכנאי מגיע למצב שהוא לא יכול לפתור, הוא מתחבר לאינטרנט ומדבר איתך אונליין דרך המצלמה.
לא מבין מה הביג דיל, טכנולוגיה קיימת ופועלת.
אם זה חשוב לכם ככלי עבודה אז אתם תשקיעו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אם אתה יכול לצייד את הטכנאי במחשב נייד, לא חייב חזק במיוחד, עם כרטיס מודם סלולרי של 2.5 מגה לשניה, אפשר פשוט לצ'וטט דרך סקייפ או תוכנה דומה.
.
זאת נשמעת כהאפשרות הכי נורמלית ושהכי קל ליישם אותה
או לשלוח את הבחור לקורס אנגלית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
לא מבין מה הביג דיל, טכנולוגיה קיימת ופועלת
אף אחד לא דיבר על כמה הדיל הוא גדול או לא. אני לא מבין בזה, ולכן שאלתי איך לעשות את זה. שים לב שלא הגדרתי תקציב מקסימלי. עדיין, זה שאין תקציב מקסימלי לא אומר שלא נעדיף פתרון שהוא זול יותר, אם הוא אכן פתרון טוב.
בניידת יש אוסף גדול של כלים ששווים "קצת" יותר מלפטופ, כשהיא עצמה משאית חדישה. אז לפני שקופצים ומאשימים בקמצנות...
הערכתי שאני יכול ישר ללכת על הפתרון של לפטופ עם אינטרנט סלולרי ומצלמה טובה, אבל פתחתי את השרשור כדי לשמוע עוד רעיונות, אולי זולים יותר, ואולי כאלה שמסתמכים על הימצאות המיו ברכב. מחר אני אדע לתת את דגם המיו.
-
אני לא האשמתי בקמצנות חס ושלום. אתה כתבת שככול שזה יהיה זול יותר יהיה יותר קל חהעביר את זה.
מזה נובע שהפתרון חייב להיות זול בעיקרו.
לא מצאתי לך מצלמות לMIO. מה גם שבלי דגם ספציפי זה יותר מסובך.
אני מניח שאפשר להשתמש בנייד עם מצלמה שישלח לך תמונות למייל, התפעול של דבר שכזה יכול לקחת הרבה זמן אבל גם זו אפשרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אני מניח שאפשר להשתמש בנייד עם מצלמה שישלח לך תמונות למייל, התפעול של דבר שכזה יכול לקחת הרבה זמן אבל גם זו אפשרות.
זה לא תואם לדרישת הONLINE ולכן פתרון זה נופל.
-
חנן, ברשותך - אני מבין שעניין העלות הוא משהו מאוד רגיש פה, אבל אם תחליט ללכת על מחשב נייד עם מצלמה:
אני לא יודע איך זה עובד במשאיות, אבל אני יודע לדוגמא שלגרום ללפטופ לתקשר עם מחשב רכב שפועל ב ODB-II זה לא סיפור מסובך בכלל, וגם מה שכן מסובך - זה בדר"כ הגדרות חד פעמיות.
אם כבר החלטת לבחור בנייד, כמה דברים:
א.חיבור לרשת - אתה יכול לרכוש כרטיס מודם אלחוטי מספקיות הסלולאר השונות - או - להשתמש בפלאפון בתור מודם נייד. ל%90 מהפלאפונים יש את זה היום, זה אומנם קצת יותר איטי, אבל מניסיון זה מספק את הסחורה.
ב.חיבור המחשב למחשב הרכב והשתלטות - זה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע. בדיוק כמו שאתה מחבר מחשב במוסך למשאית, אתה יכול לבקש מהבחור שלך לחבר את הכבל אל מחשב הרכב,
לאחר מכן אתה משתלט על המסך של המחשב הנייד בתוכנות שנותנות לך לראות בדיוק מה שהנייד רואה (RDP, logmein, vnc) וככה לקרוא את כל הסריקות מהמחשב.
זה נשמע הרבה יותר מסובך ממה שזה - אם תרצה עזרה, תרגיש חופשי ל בקש
-
יש מערכות אבטחה ניידות שמיועדות בדיוק לזה- העברת וידאו מהשטח למשרד. אני מכיר מישהו שעוסק בכך והראה לי צעצוע עובד (מחשב כף יד עליו הוא רואה תמונות מכל מיני אתרים שיש בהם מצלמות בלי שום חוטים מחוברים). תהרגו אותי- לא יודע איך זה עובד, אבל זה עובד. (חנן- אם אתה רוצה אני אקשר אותך לבנאדם).
אסף.
-
יש לא מעט פתרונות יצירתיים לנושא:
1) כמו שהוצע, לאפטופ עם מודם סלולארי שאתה בתור לקוח עסקי
מקבל במחיר די זול (סלקום/אורנג וכדומה).
2) טלפון דור שלישי עם מצלמה. יצלם את המסך וישלח לך באימייל
תמונת סטילס תעבור די מהר. יש היום סלולאריים עם מצלמת
3 מגה פיקסל במחירים די זולים.
3) טלפון שהוא גם PDA (יש גם עם GPS בתוכם) יכול לבצע את 2.
ויכול להפעיל SKYPE, MSN, או כל דבר אחר.
לדוגמא, המכשיר הכי חזק בשוק בארץ הוא ה HTC TYTN 2
יש אותו גם באורנג' וגם בסלקום, הוא דור שלישי, מצלמה 3 מגה פיקסל
GPS פנימי WIFI וגם מקלדת.
המגבלה פה היא התקציב שלך.
-
אגב, אם כבר סלולרים דור שלישי- מה עם "סתם" שיחת וידאו?
אסף.
-
קיימת אופציה נוספת והיא מצלמת IP לחבר לה קו סולולרי .
איך בדיוק זה עובד אני לא יודע אבל אתה יכול לבדוק עם כל חברה סולולרית הם יענו לך על זה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אני מכיר מישהו שעוסק בכך והראה לי צעצוע עובד (מחשב כף יד עליו הוא רואה תמונות מכל מיני אתרים שיש בהם מצלמות בלי שום חוטים מחוברים). תהרגו אותי- לא יודע איך זה עובד, אבל זה עובד.
אסף,
זה הכיוון הקל. המצלמות קבועות בנקודות מסויימות. אתה מחבר אותם באינטרנט אלחוטי לנתב בטווח של כמה עשרות מטרים, ומשם ב-ADSL / כבלים לאינטרנט (וזו הנקודה. יש לך חיבור אינטרנט פשוט במרחק מאוד נגיש - מה שאין לחנן).
לך הצופה יש אינספור אפשרויות להשיג אינטרנט (כולל דרך נייד) ולמשוך (!) את התמונה ...
חנן,
מכונאי בשטח, עם משאית תקועה, שכל דקה עולה המון כסף, נמצא בלחץ. מצפים ממנו לתוצאות.
עכשיו להתחיל להסתבך עם מערכת מחשב + מודם אלוחטי + מצלמה = קריסה.
אלו לא אנשי מחשב מיומנים.
אתה צריך פתרון פשוט, של מכשיר יחיד.
חיפשתי באינטרנט כל מיני מצלמות עם יכולות GSM (רעיון דומה למצלמות אינטרנט שהזכרתי קודם) ולא מצאתי כאלו.
הפתרון שראשון שהייתי בוחן ממש לעומק הוא טלפון סלולרי עם יכולות שיחת וידאו.
משהו שמכונאי (בלי לזלזל, אבל להבדיל מטכנאי) יפעיל בשלוש לחיצות. לא יותר.
-
מה עם ההצעה הכי טריוויאלית שמשום מה אף אחד לא הזכיר?
חנן, תנסה לפטופ עם כרטיס מודם.. :lol: :lol: :lol:
ועכשיו ברצינות רגע..
מיו (בסיסי) מגיע עם חיבור USB ( יציאה קטנה כמו של המצלמה )כדי להוריד עידכונים, תמונות, שירים וכו' מהמכשיר למחשב ולהפך.
למיו אין מע' הפעלה כמו של הPALM או WINDOWS Mobile
הוא מצוייד בתוכנת ניווט, תמונות, הגדרות ועוד משהו (סה"כ 4 אופציות ).
אין יציאה לGPRS.
אלא אם כן זהו מכשיר מיו משולב מע' הפעלה לרוב Win Mobile( לא משהו שמשקיעים בנהגים שאין להם סינכרונים של מיילים, פגישות, ספר טלפונים וכו' )
ואז פותחים את הבלוטוט במכשיר, ודרך חיבור הבלוטוט של הסלולרי אפשר לגלוש עם המע' הפעלה לרשת (כמו לדוגמא עם תוכנת Connectmobility-E2C).
אם הצלחת להתחבר איתו לרשת, דרך החיבור USB אפשר לבדוק אופציה של מצלמה(יש חיבור USB, יש Add Remove Progrem)חייבת להיות קומבינה של חיבור, דרך Adapter או משהו כזה.
חוץ מזה שהיום גם נאמר לי שאפשר להשתלט על המחשב כף-יד דרך ה-VNC (אם הוא מחובר לרשת ) אבל את זה עדיין לא בדקתי.תוסיף את זה למצלמה מהחיבור USB והרי לך הדרך לפתור תקלות בשלט רחוק.
אופציה נוספת, מסורבלת אבל גם כן אופציה-
מצלמה דיגיטלית יש לנהג?
אם כן-
אפשר לצלם את המסך, ואם יש לו מיו מתקדם הוא יכול להעביר את הכרטיס SD מהמצלמה למיו ולשלוח לך את התמונה למייל.(תמונה איכותית וברורה ). אבל לפי ההודעה של זאביק, אופציה זו נשללת ללא מחשבה נוספת.
שוב פעם, איזה מיו יש לפלוני אלמוני?
-
לפני שנתיים-שלוש הציגו לי בסלקום פתרון להעברת תמונה מבוססת סלולר בצורה פשוטה יחסית.
התמונה צולמה ע"י מצלמת IP פשוטה (כאן השאלה האם האיכות מספיק טובה עבורך ... בכל מקרה תמיד אפשר ללכת לכיוון מצלמות אבטחה יקרות יותר שדוחסות אוטומטית את התמונה או לחילופין על פתרון יקר יותר של מצלמה אנלוגית ודוחס וידאו) ומודם סלולרי של סלקום שיצר רשת IP "פרטית" (VPN ע"ג האינטרנט) לצפיה בתמונה. מדובר היה ב"קופסא" שלמעט הגדרות התחלתיות לא היה צורך לשחק איתה למעט הדלקה וכיבוי, אם אני זוכר נכון. אני מניח שהיום כבר יש פתרונות יותר טובים וזולים שיכולים להתבסס על העיקרון הזה.
לדעתי הפתרון לבעיה נמצא אצל חברות האבטחה שמתעסקות בטלוויזיה במעגל סגור (טמ"ס) כחלק מפתרונות לאבטחת אתרים מבודדים (אתרי סלולר למשל).
-
תגובתי הקודמת אומנם היתה ארוכה אבל היא באה מהשטח
אני יותר ממבין את הבעיה של חנן
והרושם שאני מקבל מקריאת הפתרונות .
סליחה
יש לכם עסק עם נהג משאית ומכונאי ביום קיץ חם כשהרכב תקועה בצומת וכולם מצפצפים ( ועוד לא הכנסתי את המשטרה לתמונה )
איציק
-
איציק- גם אני מבין את הבעיה של חנן ולכן שאלתי על איזה פלטפורמה עובד המחשב במשאית. לא ה-MIO שכולם מנסים לתת פתרונות דרכו.
אם נדע את הפלטפורמה- יתכן וניתן יהיה להעביר את התמונה של המסך למשרד של חנן בהשקעה כספית מינימלית ובתוצאה מצוינת של איכות תמונה, (ע"י תוכנות השתלטות כדוגמת F.Loops), וללא דרישות מצד המכונאי במשאית להפעיל מספר גאדג'טים ולצרוך זמן יקר נוסף.
אגב- יש ארגון (די גדול) בארץ שעושה שימוש ברשת מחשבים ע"י רשת מירס- משהו ששווה לבדוק אותו לטובת התקשורת. אבל קח בחשבון שהכיסוי הארצי לא משהו...
חנן- Your Side Have The Ball...
-
אני לא מבין כלום בענף מוסכי המשאיות אבל כל המצב נראה לי קצת מוזר.
אם חשוב כל-כך לעשות את המקסימום ע"מ למנוע גרירה למוסך, לא כדאי למצוא טכנאי שטח שיודע אנגלית בסיסית? שיעלה עוד 15,000 ש"ח בשנה, האם זה לא שווה את זה? האם בעלי המשאית לא יסכימו לשלם 150 ש"ח תוספת על השירות במידה ונחסכה גרירה שעולה אלפי שקלים?
רעיון אחר - שלחו את הטכנאי הקיים לקורס ערב של אנגלית בסיסית. העלות מצחיקה, הרי מדובר בהכשרה מקצועית שמוכרת במס.
-
:lol:
למצוא מי שהוא שיודע אנגלית
ויש לו רשיון נהיגה למשאית
שיכול לתקשר עם נהג משאית אחרי 10-12-16 שעות נהיגה
והוא עולה רק 15000
יש איזה שרשור אחד לפחות
זה בסדר המפלצת מוצצת בקרוב זה יהיה גם ברכבי השטח
איציק
-
חנן - תתחיל מהבדיקות הפשוטות
צלם את מסך הדיאגנוסטיקה במשאית עם מצלמת סלולר ועם מצלמה דיגיטלית איכותית - לא ווידאו - תמונה בודדת פשוטה - תעביר את התמונה למחשב ותבדוק עם התמונה קריאה עם כן נמשיך משם.
אופציה נוספת לבדיקה - האם ניתן לחבר מודם סלולרי (GSM) למחשב המשאית ולחייג אליו - יכול להיות ששאלה זו שווה בדיקה מול היצרן
במקביל לחברי הפורום - האם יש דרך לעשות ווידאו קונפרנס ממכשיר סלולר למחשב?
כרגע הבעיה שחנן הציג היא עדיין לא איכות המצלמה או איכות אות הווידאו המועבר - כרגע הבעיה היא גודל התצוגה במכשיר הסלולר שאצל חנן - יתכן ווידאו קונפרנס ממכשיר נייד עם מצלמה איכותית למחשב נייד עם צג גדול יתן פיתרון טוב
מן הסתם אפשר להריץ תוכנת IM עם יכולות ווידאו קונפרנס על מכשירי כף יד או טלפוני דור XYZ כלשהם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eran4x4
אופציה נוספת לבדיקה - האם ניתן לחבר מודם סלולרי (GSM) למחשב המשאית ולחייג אליו - יכול להיות ששאלה זו שווה בדיקה מול היצרן
לשם בדיוק אני מכוון.
זהו הפתרון הזול, המהיר, היעיל והנוח ביותר עבור חנן. אבל עד שחנן לא יחזיר לנו תשובה באיזה מחשב מדובר... (או לפחות אם ניתן להריץ עליו תוכנות HOST) הכל דיבורים באויר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Juv
האם בעלי המשאית לא יסכימו לשלם 150 ש"ח תוספת על השירות במידה ונחסכה גרירה שעולה אלפי שקלים?
בעלי המשאיות יחפשו חברה אחרת שנותנת שירות, כזו עם טכנאים שיודעים לפתור את הבעיה ב 30 שניות בשטח, כמו שחנן יודע לעשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Juv
רעיון אחר - שלחו את הטכנאי הקיים לקורס ערב של אנגלית בסיסית. העלות מצחיקה, הרי מדובר בהכשרה מקצועית שמוכרת במס.
אני בטוח שאם חנן היה רוצה לשלוח את הטכנאי לקורס אנגלית הוא היה עושה את זה.
חנן ביקש פתרון טכני לבעיה מאוד ספציפית, הרעיונות מה לעשות עם הטכנאי - מיותרים. קבלו את זה כעובדה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Juv
אני לא מבין כלום בענף מוסכי המשאיות אבל כל המצב נראה לי קצת מוזר.
אם חשוב כל-כך לעשות את המקסימום ע"מ למנוע גרירה למוסך, לא כדאי למצוא טכנאי שטח שיודע אנגלית בסיסית? שיעלה עוד 15,000 ש"ח בשנה, האם זה לא שווה את זה? האם בעלי המשאית לא יסכימו לשלם 150 ש"ח תוספת על השירות במידה ונחסכה גרירה שעולה אלפי שקלים?
+1
וכשאני חושב על זה , הבחור בכלל לא יכול לקרוא את המיקום של הפיוזים השונים בקופסא , אז איזה זכות קיום יש לו במקצוע?
לפחות שידע לקרוא ולהעביר את הנתונים בטלפון.
להשקיע אלפי שקלים על החוסר יכולת של טכנאי לדבר אנגלית , הזוי...
(אני ושחף כתבנו באותו זמן)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
לשם בדיוק אני מכוון.
זהו הפתרון הזול, המהיר, היעיל והנוח ביותר עבור חנן. אבל עד שחנן לא יחזיר לנו תשובה באיזה מחשב מדובר... (או לפחות אם ניתן להריץ עליו תוכנות HOST) הכל דיבורים באויר.
כמעט....
צא מנקודת הנחה שמערכת ההפעלה נעולה ורק היצרן יכול לספק פיתרון שכזה.....נקודת ההנחה השניה היצרן יודע את הערך הכלכלי של פיתרון שכזה ומתמחר אותו מאוד גבוה
אולי נקודת ההנחה השניה תתברר כלא נכונה....