בניסיון להרכיב פק"ל קפה טוב, אני אשמח אם תחלקו איך נראה הפק"ל קפה שלכם.
מה גודל הארגז/קופסה?
מה הוא מכיל?
באיזה כלים אתם משתמשים לשמור על הסוכר / קפה / תה?
וכל מידע נוסף
עירא
Printable View
בניסיון להרכיב פק"ל קפה טוב, אני אשמח אם תחלקו איך נראה הפק"ל קפה שלכם.
מה גודל הארגז/קופסה?
מה הוא מכיל?
באיזה כלים אתם משתמשים לשמור על הסוכר / קפה / תה?
וכל מידע נוסף
עירא
עירא, מה קרה, יש לך עודף זמן? גמרת לסדר את הוואזים, או שהפקל קפה הזה הוא בשבילם...?
בכל מקרה, אצלי הערכת קפה היא קטנה בהגדרה. גם בגלל הסמוראי אבל גם כדי שתיכנס בתיק במקרה של מסלול הליכה משולב בטיול ג'יפים. (להביא שתי ערכות זה כבר מוגזם).
הערכה מבד ולכן מודולרית ונוחה להכנסה תמיד מעל כל הציוד באוטו.
במצב מלא- 6-7 כובאיות עם פס איזולירבנד (נגד שבירה ולזיהוי הכוסות...), בתוך גרב תורנית.
מיכל קפה נדמה לי של סקיפי.
סוכר במיכל פלסטיק דומה אבל קטן יותר.
תה בהתאם למיקום הטיול והמלאי העונתי (קטלה חריפה, כוכב ריחני, אכילאה, וכיוצ"ב...)
גזית דקר פשוטה וקלה.
קומקום קטן שקיבל את הכינוי "פח השמן" כי איכשהו תמיד מספיק ליותר מכמות הכוסות שיש בערכה (גודל הכוסות לא רלוונטי...).
כפית (שבד"כ לא בשימוש)
ומצית שאלוהים יודע ממתי ואיך עדיין עובדת...
אני מניח שבגלל שאתה רוצה להרכיב פק"ל קפה "טוב" כהגדרתך, זה לא יהיה המודל שלך. :roll:
בכל מקרה, הייתרון של הערכה הזאת הוא בכך שע"פ רוב הקפה ששותים בטיולים הוא ממנה כי היא הכי מהירה להפעלה :) ויש אומרים שגם מרתיחה סיר פסטה גדול הכי מהר... :mrgreen:
תגיע כבר לצפון...
אצלי מדובר בשנים אחד הפקל הפשוט שקונים או מקבלים בכל חג כמו שאמר קודמי עניין של מהירות ונחות ובארגז תחמושת של 120 מ"מ שהוא יותר מטבח מאשר פק"ל קפה, עם כירה כלים רב פעמים וכול מה שאפשר לדמיין ולהכניס פנימה כמובן שכוסות שומרים בגרביים ואת שאר הדברים בכופסאות פלסטיק שנסגרות טוב
טוב, יש פריט חובה אחד בכל פק"ל קפה שמכבד את עצמו: הכפית עם הידית הארוכה - ארוכה הזו. קצת קשה להשיג אותן, אז פעם קניתי שישייה ויש לי ספרים. אם תשים כתובת בה"פ, אשלח לך אחת בדואר.
כמובן שמבדילים בין פקל לרכב לפק"ל רגלי.
נתחיל בזה שכל פק"ל קנוי ב- 120 ש"ח יעשה עבודה סבירה. המקור לקניית שאר החומרים הוא חנות כלי בית עממית או שוק בערים המעורבות, בנתניה, חדרה, וכו'.
לרכב- בארגז תחמושת 5.56, מרוסס בספריי צבע בולט לזיהוי. המהדרין משתמשים בארגז עץ גדול יותר.
כלים: כפית כנ"ל, מזלג, סכין שוק חדה קצה עגול למריחה או מכוסה בלהב הרגיל שעליך (אולר שויצרי, מולטי טול, וכו').
גזייה: הלב של הפק"ל. אני מעדיף אלפינית של אמגזית, קל להגן עליה מרוח. גם גזיות הרטופליים למינהן יעבדו מצויין. יש גזיות עם מיכל חד"פ בתוך פעמון, רעיון טובו חסכוני (מיכלים מתברגים זה יקר), מבריגים את קצה ראש הגזייה החוצה לחסכון במקום ומניעת שבירה, שמים פקק על הדיזה שלא תסתם.
אנשים עובדים משתמשים בברנר שבעגלת הכלים, במקום גזייה...
כוסות: כמה גרסאות, יש המעדיפים כוסות זכוכית קטנות עגולות עם ידית, יש המעדיפים אותן ללא ידית, ויש המעדיפים "ספלוני כובע" בדווים קטנים מקרמיקה לבנה. תלוי אם אתה אוהב לראות את השתייה שלך, או לא. בכל מקרה, הכוסות צרורות יחד במגן גומי או בגרב עבה מגולגלת הפוך והדוק, זה מגן עליהן משבר, ויושבות בתוך הפנג'אן. יונתן - המילה הנכונה לכוס גדולה היא כבאי (מבוטא כובאי)."פנג'אן" זה בעצם כוס קטנה בערבית, וכתשתמע ערבי רוצה כוס קפה מאשתו (יבקש רק ממנה או מבנו, מאף אחד אחר לא יבקש בגלל הנימוס...) הוא יגיד "סווי לי פנג'אן אהווה" .
פנג'אן: הערת אגב - כאמור, המילה למעשה לא נכונה. המילה הנכונה לכלי ההכנה היא איבריק, ומקורה טורקי.
אני מעדיף פינג'אני נירוסטה, הם אלמותיים, מוצקים ולא שורפים את הקפה כמו פנג'ני הסגסוגות הקלים עם הטפלון. גודל הפנג'אן לפי כמות האנשים הממוצעת שאתה מכין להם קפה. כנ"ל מספר הכוסות + 2-3 ספר, כי נשברות או נשכחות בשטח.
לפנג'אן הורדתי הידית ובמקומה ידיתי טיולים פשוטה מאלומיניום להרמת סירים, עולה כמה פרוטות, רב שימושי.
כלים: כלי פלסטיק אטומים: של טחינה וכו'.אפשר כל כלי פלסטיק סביר אחר. יש המשתמשים בכלים השקופים עם המכסה הלבן, תלוי ברמת הטלטולים. מינימום ללקיחה: קפה, תה, סוכר. אופציה: מרק עגבניות מהיר, או קוביות אבקת מרק עוף (נהדר לימים קפואים בחורף, או כתבלין). למהדרין: שקית פסגור עם כל מיני צמחים מיובשים או טריים מהשטח - למשל מרווה, זעתר, זוטא לבנה, מנטת נחלים.
הדלקת אש: מצית אבן עגולה חד"פ - לא חייב עם גז, אפשר ישן שרק עושה ניצוץ גדול, להדלקת הגזייה. גיבוי: פק"ל אש - גפרורים וצד של קופסא, בקופסת פילים אטים למיים. ניתן להוסיף גם פק"ל הדלקת מדורה (גפרורים, נר, קצת קרטון או נייר שעווה להדלקת מנגל), הכל בפסגור קטן.
תבלינים: שקית קטנה עם שיני שום, קופסאות פילים עם מלח, פלפל שחור טחון טרי, בפנים גרגירי הל: בקבוקון לשמן זית, מפלסטיק, לא שביר (מבקבוק מיים 250 מ"ל, וכו' - לא חיבים למלא עד הסוף, גם שליש יספיק). ומה שעוד תרצה {כמון, כורכום, ג'ינג'ר...). יוצאי עדות חור"ן לוקחים את התבלינים כמו שהם בשקית, משתמשים פעם אחת, משאירים פתוח וזורקים בערכה. כל הטעם והריח הולכים, בפעם הבאה האוכל יוצא לא כ"כ טעים...את התבלינים בודקים תקופתית או לפני יציאה, ומחליפים מה שכבר לא טוב או פג תוקף.
פותחן שימורים טוב רגיל, עם מיתר צבעוני בקצה, שלא ילך לאיבוד.
מגן רוח: אופציה. שלי עשוי מסיר ג'חנון ישן.
שטיפת כלים: חול מהריצפה, שתי אצבעות, ומיים. תנקה את הכלים טוב בכיור בביית, כשתחזור מהטיול.
יש המעדיפים ארגזים גדולים ושם שמים כל מה שתרצה, כולל סירים, מחבתות, רקדניות בטן, וכו'.
לפק"ל רגלי: כנ"ל, בהבדלים הבאים:
תיק- שקית סנדלי שורש.
גזייה - גזיית טיולים קלה ייעודית.
כפית - חד"פ מפלסטיק, איכותית, הן מחזיקות שנים. סכין: ללא, יש עלי אולר. מזלג: קל, ידית חתוכה בפנים עם פס (דיסק מתכת קטן), לחסכון במשקל.
כוסות - ללא. שותים ישר מהפנג'אן.יורד מלא משקל...
פנג'אן- קטן יותר, 180-250 מ"ל, קל, מסגסוגת.
כלי לקפה - קופסא מהשוק, 200 מ"ל גג. תה: 5-7 שקיות, בפסגור קטן. סוכר: קוביות,5-7 קוביות לכל ארוחה צפויה עם שתייה חמה.
תבלינים - מקוצץ למלח, פלפל, שום, הל. השאר מהטבע, יש מספיק צמחים בדרך.שמן זיית - בקבוקון פלסטיק זעיר 50 מ"ל.
פק"ל אש- מצית כנ"ל ופק"ל מדורה.
פותחן- צהל"י קל, או דומה.
מגן רוח: שפצור מנייר אלומיניום עבה, רשת + נייר אלוימיום, קופסת פח דק של עוגיות חמאה , וכו'...
קפה ונרגילה
הארגז זה קופסא של סטארטר של האמר
גלדיאטור - שאפו גדול על הדיגום!!!
לא יודע איך אצלכם,אבל אצלי הכל קטן! מאד קטן.
ערכת בישול,גזיה,במזוודה שחורה.קומפקטית.
ארגז 0.5 .בתוכו שתי כוסות קטנות ,כמו בפרסומת,עטופות בגרב[נקיה].!צלחת לעוגה,אין אצלי חד פעמי בכלל!
קופסה עם סוכר קנים.. קופסה קטנה[מיתון].
אחת עם קפה טורקי +הל,מה לעשות כך אני אוהב [ומי שרוצה שיביא משלו] סוציומט אמרתי!
אחת עם תיונים של תה רוסי חזק.[ללא וודקה].
ערכת סבתא שלי זל,ציפורן,מקלות קינמון.זה הסוד לתה עילאי!מרוקאי,מתוק וגזעי.
כפית אאארוכהה לעירבוב.[נגד כיוון השעון ].סכין חיתוך[לעוגות].
וסיר בישול קטן לקפה,
ופנגן שורק כמו פעם, לתה!
אבל הכל קטן קטן .שלא יתפוס עוד מקום יקר בפייב!!.
אחד הדברים הגדולים בערכה הם אריזות העוגות והעוגיות...
תענוג.
הפק"ל קפה שלי בדרך כלל או נסחב על הגב בטיולים רגליים או על מנשא אחורי של האופניים. מספיק לעד 4 איש.
http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-...99297_5653.jpg
תכולה:
1. כהולייה + סטנד הכולייה
2. קומקום
3. חוסם רוח
4. פנס
5. מצית
6. כל מני שקיות עם: קפה שנטחן לפני היציאה לטיול, כל מני עשבים לתה, סוכר- בשתי שקיות, קינמון, תה וכו'.
7. קופסאות קטנות לתבלינים
8. כפית ארוכה
9. תא לכוסות - 4 כוסות זכוכית בין כל כוס ניר סופג.
http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-...827629_225.jpg
ברקע בקבוק אדום שבו אלכוהול לכהולייה. בקבוק שכזה מספיק ל-2 אנשים 3-4 ימים.
אם משקל לא היה מהווה בעיה הייתי מוסיף מקינטה, קפה טוב בשטח זה לא רק שחור.
אלירן.
ערכה לתרמיל- טרנגיה (אופציה לטיולים בארץ- בנזיניה דראגוןפליי של MSR עם הבקבוק רבע ליטר) ופינג'ן קטן (שימושי לכל מיני בישולים), קפה בקופסת פלסטיק קטנה עם מכסה מתברג. סוכר כנ"ל. כפית קטנה, שני ספלי איקאה מנירוסטה שכבה כפולה. אופציה (אם יש מקום בתרמיל)- מקינטה קטנטנה. כל הדברים ה"קשיחים" בתוך פאוץ' של סנדלי שורש, הפרודוקטים זרוקים בתרמיל איך שמסתדר עם כל השכנים.
ערכה לאוטו/ ג'יפ מזדמן - בתוך מין מארז קשיח/ רך של דיוידי נייד של LG, בנזינייה+ משפך, מקינטה קטנה, שני ספלי איקאה, שקית ziplock עם אספרסו מקפנטו, שקיות סוכר חום שאני לוקח כשאני קונה קפה מבתי קפה בדרך, כפית קטנה.
ערכה שמחכה ששוב יהיה לנו ג'יפ (כשהיה, היתה מזוודת באופן קבוע) - ארגז פעולה מעץ (של מרגמות, אני חושב, זה בגודל של 60 על 40 על 30 בערך), בתוכו גזיה רוטופליים עם בלונים חד פעמיים, הערכה מהסעיף הראשון (באופציית הבנזיניה) מחכה לגיחה רגלית במהלך הטיול, פינג'ן גדול, מקינטה גדולה, רשת עם רגלים בגודל של פינג'אן (לבישול על מדורה קטנה) ספלי פלסטיק וכוסות פלסטיק (רב פעמי, הכל), קופסת סוכר גדולה (שאיכשהו תמיד נמצאת לקראת הסוף), סוכריות ועוד כל מיני דברים שאלוהים יודע איך הגיעו לשם.
בקמפר- עוד לא סידרתי, אבל יש גז שתי להבות, אז נראה לי שערכת האוטו תמצא מקום.
לא משנה איזו ערכה, יותר מדי פעמים זה הגפרור האחרון. ועוד יותר פעמים זה אחד אחריו. ואם יש קופסה מלאה היא נרטבת כשממלאים את הפינג'אן. אז עוד גפרורים בתא נפרד (אמרתי לעצמי יותר מדי פעמים וזה לא הולך).
מה לעולם לא:
כוסות זכוכית (די, נשברו יותר מדי)
קפה נמס (זה לא קפה)
חלב (עמיד, מרוכז, לא יודע מה)
פולים, מכתש ועלי (מוגזם... ואני מקווה שצ. לא רואה את זה, ואם כן, שהוא ייתן לי בכל זאת לשתות מהקפה שלו)
אסף.
אז אני מניח שנמשיך לחפש...
:-)
בלי הנ"ל, איך שותים קפה בשטח ??
http://www.jeepolog.com/508.html
תוסיפו לערכה 2-3 קופסאות קרטון קטנות (250 מ"ל) חלב עמיד, ואני מסודר :razz:
(בנוסף, אם יש תקלה וצריך סיליקון ... :shock:)
שרשור מדליק ביותר. לא חשבתי שערכת קפה יכולה להראות כלכך מגניב.
למה צריך כפית עם ידית כלכך ארוכה?!
השאלה נובעת מזה שאני רוצה להכין מתנה לחבר ערכת קפה, וכידוע לך הערכה שלי היא לא ממש מודל לחיקוי אז אני פונה לטובים וגדולים (ומשועממים) ממני.
אני עדיין דוגל שהכי חשוב לשים את הערכת קפה, עם מעט מאוד דברים בפנים, מספיק עמוק בג'יפ כדי שמישהו אחר יוציא את שלו :twisted:
קיבלתי כאן הרבה רעיונות טובים, תודה לכל העונים ותרגישו חופשי להמשיך את זה, יש פה כמה אנשים מאוד יצירתיים.
עירא
אצלי יש בהשג יד לוף . :)
איציק ,איפה אתה משיג לוף אורגינלי- חוץ מהצבא??
אני מת לקנות 10 קופסאות במיידי.
מי שרוצה להשקיע בכפיות ארוכות לקפה מוזמן לקבל אחת, אצלי ללא תשלום - בתמורה לרכישת חולצת ג'יפולוג.( סוג של ספונסר לא גדול)
את ערכת הקפה שלי אני לא מציג כאן בכדי לא לייאש את משתתפי השרשור. (סוג של התחשבות ג'יפאית.)
לוף יש בהרבה מקומות
המקום הנפוץ זה שטחי \ איפה שהחברה אוכלים ...
אפשר לבקש יפה ותמיד יש מי שנותן
ולאחרונה יש גם בדרום תל אביב \ לוינסקי בשוק .
את הטעם אפשר להרגיש בתמונה :)
היות ואני לא מתרחק יותר מידי מהרכב ולגיחות קצרות ברגל אני לוקח רק מי שתיה
אז הפקל שלי הוא די גדול והוא משמש גם לבישולים קלים ובינוניים
תכולה:גזייה עם מיכל מתברג (מאז שמיכל הנעיצה התפרק לי באוטובוס וכולם חשבו פיגוע...)
פינגאן בינוני
סוכר וקפה בקופסאות הקטנות של נס קפה עילית (נסגר יופי אף פעם לא נשפך)
תה ויסוצקי שקיקים
כפית רגילה
סכו"ם ברזל רב פעמי 2X
כף עץ + מזלג עץ לבחישה ועירבול
מלקחיים2X
כוסות זכוכית2X
כוסות חרסינה עם ידית בשרוול ייעודי (תשתמשו אתם בגרביים בשבילי בתאבון הוא המטרה)
פותחן יין
פותחן שימורים קל צהלי מתקפל
מצת רגיל
גפרורים
נר שעווה
שמן
מלח,פלפל,תערובת תבלינים במליחיות קטנות שמתאימות בול
קרש חיתוך שקוצר והותאם
כל הנ"ל בתוך מזוודת פלסטיק מהום סנטר שהתחילה את דרכה כפקל קפה סטנדרטי
כמו כן יש בגי'פ גם שתי מחבתות כירה ניידת ורשת צלייה
להלן התמונות
הערכה כעיקרון מיועדת רק לרכב (אם הג'יפ לא מגיע עד שם, אין שום סיבה שאני אתאמץ)
- ארגז פצמ"רים מעץ, מדופן מבפנים בשטיח עבה (מודבק על התחתית וכל הדפנות).
- גזייה רוטופליים + כירה ניידת (בנפרד מהערכה, הג'יפ סוחב) + מיכל גז ספייר לשתיהן.
- קפה שחור עם הל, טחון טרי. מאוחסן בבית בפריזר ורק כמות קטנה ממנו (שתספיק לטיול) מוכנסת בצנצנת זכוכית עבה.
- סוכר בצנצנת זכוכית עבה.
- סוכרזית + תיונים רגילים/בטעמי פירות וצמחים למיניהם בקופסת פלסטיק.
- שקיות מרק נמס
- שקיות שוקו נמס
- 2 פותחני קופסאות
- כמה מציתים + קופסת גפרורים.
- כפיות, מזלג, סכין, כולם ממתכת (לא סובל פלסטיק)
- כוסות חד פעמיות מקרטון (הזכוכיות נשברות גם בתוך גרב)
- פינג'ן נירוסטה ישן וחבוט.
- מחבת קטנה.
- בקבוק שמן זית.
- מלח גס, פלפל גרוס, פפריקה, בקופסאות פלסטיק קטנות.
- מנות קרב (לא לצחוק!!! זה שימושי כשנתקעים!!! סה"כ כמה קופסאות שימורים)
- מעט סבון כלים, בצנצנת קטנה.
- סבון לידיים.
- מגבונים לחים.
והכי חשוב - בקבוק של וויסקי אירי טוב כדי לרומם את מצב הרוח בחניון לילה או סתם כשנתקעים.
חשוב מאוד! לרענן את תכולת הערכה לעתים קרובות!
הכל טוב ויפה, אבל כוסות זכוכית שלא נשברות עדיין לא מצאתי :)
יש למישהו פתרון לנושא? שהוא לא מורכב מכוסות פלסטיק?
ספלי נירוסטה (שכבה כפולה) של איקאה, או מכל מקור אחר. לא נשבר, מבודד היטב, ואפילו קל לניקוי.
אשף.
הבעיה שלי עם ספלי נירוסטה היא שעוד לא מצאתי ספל שנכנס מודולרית אחד בשני כמו כוסות זכוכית.
בחנויות מחנאות בארץ, יש ספלי נירוסטה. בחו"ל יש אפילו ספלי טיטניום. עולים 18-50$, מיועדים במיוחד למחנאות קלה.
ספלי פח או אמאייל גם הולך, לרוב לא יפים במיוחד.חפשו בשווקים הגדולים, רמלה לוד וכאלה, וחבנויות כלי ביית עממיות. הפח מתעקמים די מהר.
אני אוהב לראות את הקפה שלי, ואם כוסות הזכוכית בפק"ל מוגנות מספיק טוב, אין בעייה. בשנה על הדיפנדר, 44000 ק"מ, מהם לפחות רבע בשטח ולא מעט עבירות קשה + מסע בטומקאר של 250 ק"מ כולל מעלה יבנאל ונסיעה בגז עד הסוף בבמפים של גדר המערכת + ראלי רייד דו יומי 4 סטייג'ים בשטח קשה בסופה, נשברה כוס אחת, ורק בשפה.
לוקחים גרב עבה
מכניסים הכוסות, יושבות טוב אחת בתוך השנייה- זה הסוד, לגרב
מהדקים היטב את הכוסות זו בתוך זו ולתחתית הגרב
עושים חצי סיבוב על הקצה העליון
ומגלגלים את שאר הגרב שוב למטה על הכוסות.
שמים את הכוסות בתוך הפנג'אן.
ומי שדואג לגרב, הגיינה, וכו'...קודם כל, על גרב נקייה מכביסה שמעתם? אז גרב, אז מה. ושנית, פק"ל קפה אמיתי שיורד לשטח, יותר מפעם אחת או פעם בשנה, הוא דבר שמתלכלך ועובד. תראו לי פק"ל קפה "אמיתי" שהוא באמת מדוגם ומצוחצח...
למרות ניקויים תקופתיים מסורים, וכמה וכמה טיפולי 10,000 בכיור, כולל בידי אישתי שתחייה - פק"ל הקפה שלי חבוט ומשופשף, הפנג'אן כולל כל מיני בליטות פנימיות טרמינליות ומושחר מהמון מדורות, בפינות הארגז יש גרגירי חול מכל הארץ ... מה לעשות, שטח זה שטח וההסדרות בתנאי השטח, היא חלק מהקסם.