ניסיון כאוב עם מנוע מפירוק
לכל הקורא, הודעה זו לא באה להשמיץ, אלא ללמד מניסיון אישי כאוב.
את סיפור המנוע שלי חלקכם קראתם, חלקכם צחקתם, אבל לצורך העינין למי שלא...
הבלוק הקודם שלי נסדק, מים נמצאו בחלל הבוכנה, ומים נתגלו באגן השמן. נקודה רות סוף.
לאחר לבטים רבים ואופציות משונות, הוחלט על הרכבת מנוע מפירוק מצמד בחורים (או איך שתקראו להם), בשם רועי וגיא, מיהוד.
המנוע שנבחר היה מנוע לאחר "חצי אוברול" (עד היום עוד לא הבנתי מזה בכלל).
כלומר מיסבי גל ארכובה חדשים, מיסבי גל זיזים חדשים, ורינגים לבוכנות.
המחיר המבוקש, 2800 ש"ח. נשמע מציאה לא? לפחות ככה חשבתי בהתחלה.
לאחר שהובטח לי ע"י צמד החמד כי המנוע שופץ על ידם באופן אישי, וכי המנוע מגיע עם אחריות של 3 חודשים, והבטחה כי המנוע יסודר/יוחלף במידה וימצא לא תקין (לא שעלתה שום אופציה כזו, אלא הבחורים החרוצים שיפצו מנוע זה בידיהם המנוסות.
הכל בע"פ כמובן (בטיפשותי הרבה).
המנוע הועבר למוסך לבחירתי (מכונאי מקצוען ברמות הגבוהות ביותר) ע"מ להרכיבה, למלות שמן מים ולסוע לדרכי.
עד כאן טוב ויפה.
לאחר הרכבת המנוע, עם ההנעה הראשונה, הממצא הבא מתגלה,
לחץ שמן במנוע קר (לא רלוונטי יותר מידיי) הינו 40 עד 45 PSI בסרק.
לחץ שמן במנוע חם. יותר אט אט. עד שמתייצב למספר המדהים של 0 PSI.
נכון. 0 PSI, לא יותר לא פחות.
לאחר שהוחלף השעון המכני לשעון חדש מהקרטון ונבדק ברכב אחר (ונמצא תקין כמובן), מתגלה הממצא של 2 PSI וגם זה בלחץ אם מסתכלים באלכסון :wink: . מטריד.
גיא, בעל המנוע מגיע למוסך לבחון את הממצאים ומכריז כי החלפת פילטר השמן לפילטר "משופר" של K&N תפטור את הבעיה. מיותר לציין כי זה לא עזר כלל.
בחור נוסף שהגיע עם גיא (אביו?) מגיע למסקנה כי השעון של המוסך (שנבדק ונמצא תקין וחדש) אינו תקין.
בזריזות (חצי שעה פחות או יותר) מצליחים הצמד להחליף שעון לחץ שמן לשעון "מיוחד" מהתיק המקצועי של הצמד, בהכרזה כי השעונים של המוסך הינם מסוג זול ואינם אמינים.
השעון שהורכב על ידם בעל 3 אזורים, ירוק, צהוב ואדום, ללא שנתות בכלל. כלומר ללא שום מדד אמיתי על הלחץ עצמו.
לאחר שהמנוע מונע, הלחץ שהשעון "המיוחד" מראה הינו בתחום הירוק, ולטענת גיא ואביו, הלחץ תקין. לאחר שביקשתי הסבר למקור השעון, ומהו הלחץ האמיתי שהשעון מראה ומהו בעצם הלחץ האמיתי (אין מספרים בשעון) קיבלתי תשובות מנופפות של, "ירוק משמעו תקין, נקודה".
לאחר בקשה של החזקת השעון בידי (עד עכשיו השעון מוחזק בידיו של אביו של גיא) קיבלתי סירוב
אך לאחר התעקשות פשוט לקחתי אותו, והממצאים הנם: על השעון רשום "Fuel Pressure Guage".
באותו רגע כבר הבנתי עם מי יש לי עסק. קחו את המנוע, שלום ולא להתראות.
ממצאים נוספים לאחר פירוק הקרטר עצמו (בהסכמתם):
1. עלים ומשקעים רבים בקרטר עצמו, בוצה שלא תבייש שום מנוע בן 20 שנה.
2. מיסבי טלטלים במצב סביר.
3. מיסבי גל ארכובה במצב סופני (מעיד על כך שהמנוע לא היה מחזיק בכלל)
4. משאבת שמן סתומה חתיכות עלים (כן כן, של עצים).
5. רווח ברור לעין בין הבוקסות של גל הזיזים, מה שמפרש את בריחת לחץ השמן במנוע.
בכל מקרה, רגלי לא תדרוך אצלהם לעולם.
נכון לעכשיו.
הוחלט על בלוק מנוע אחר, ובוכנות סטנדרט של סופה.
האוברול מתבצע ע"י המוסכניק שלי.
שאלות יתקבלו בברכה, כמובן שעוד כמה סודות שמורים במערכת :lol:
אלי.