לנדרובר דיפנדר 110 של אסף
זה התחיל בחבר שהעלה את הרעיון לקנות ג'יפ (סופה או דיפנדר פתוח) ממכרז (כדי שיהיה זול מאוד), ולשפץ לאט לאט... אמרתי לו שהכלים במכרזים במצב על הפנים, ששיפוץ לא יהיה זול ועוד דברים מייאשים כאלה. בכל זאת הסכמתי ללכת איתו לראות מה יש במגרש של המשטרה... ככה- בשביל הספורט.
ואכן, במגרש היו סופות במצב סופני, דיפנדרים גמורים וגם... 110SW אחד, במצב טוב (חיצונית ופנימית), בלי שום עדויות למכלל גדול שהלך (תאמינו לי, בחלק מהכלים שיש שם, רואים מבחוץ שהלך מנוע/ גיר/ טרנספר), אבל עם עדויות לזה שהמנוע הוחלף (כלומר, הקילומטרז' של הרכב נמוך, אבל למנוע יש עוד פחות). חוץ מזה, צמיגים חדשים על ג'נטים טיובלס HD.
ביררתי בכמה יצאו דיפנדרים במכרזים האחרונים, והמחיר שהגעתי אליו שכדאי להציע על ה110הזה, היה גבוה מדי בשביל החבר מחפש המציאות. אז את המחיר (הגבוה, יחסית)- הצעתי בעצמי. נזכה- סבבה. לא נזכה- במילא זה מחיר גבוה, אז יותר לא כדאי להציע.
כמובן שזכיתי במכרז (מחיר כזה... לא מפתיע)
ה110 החדש שלי נגרר אחר כבוד ל"סדנא" בחצר המשפחה (250 ש"ח), והעבודה החלה.
קודם כל, רציתי להניע- לראות מה תקין ומה לא... אבל פחדתי. בדיגום המשטרתי של ה110, יש לפחות שני מכשירי קשר, כ4 דיבוריות, פנס כחול, פנס גישוש, כריזה והשד יודע מה עוד... במסגרת הוצאתו מהשירות- כל המכשירים הוסרו בעדינות- המכשירים פורקו, והחוטים נחתכו. זאת אומרת- אם אני פותח סוויץ'- יש סיכוי סביר שהאוטו יעלה באש...
השלב הראשון, לפני שאני פותח סוויץ' בפעם הראשונה- לנקות את מערכת החשמל. הוצאתי מהאוטו כ5 ק"ג חוטים, פתחתי עשרות "גנבים", וסידרתי מחדש את הצמות המקוריות.
בהזדמנות, פירקתי את כל הפלסטיקים בקבינה, בשביל להוציא את חוטי החשמל, ובין השאר גיליתי, שבלנדרובר הזה אין אף חלל ריק. כל חלל פנוי היה מלא בחוטי חשמל, או בקליפות של גרעינים שחורים, או גם וגם.
החשמל נוקה, הפלסטיקיה הוחזרה למקום, כיסא נהג (שהיה שבור-ריפוד) הוחלף במושב מפירוק, והמושבים האחוריים פורקו. עלה דרך, החלטתי לפתור את בעיית התקרות הצונחות, והחלפתי את התקרות (3 חלקים) בחדשות (מפירוק, מרכב חדש לחלוטין אחרי תאונה קשה).
מצבר חדש, שמן מנוע חדש, נוזל קירור חדש (אחרי שטיפת המערכת) פילטרים (שמן, סולר)- והאוטו מניע בלי בעיה. וגם נוסע בלי בעיה. רק מה- יש חופש עצום במערכת ההנעה.
שיט. הטרנספר גמור. בכל זאת נבדוק- אולי זה רק צלבים.... נו- טוב.. שיפוץ גל הינע אחורי (550 ש"ח), והזמנתי גם גל הינע קדמי חדש. ואין שום חופש. הטרנספר בסדר גמור.
אז על מה השביתו אותו????
אולי על מוט שפור עקום?? (מוט חדש, מחוזק מ'אספיר' - 700 ש"ח)
רשיון זמני ל30 יום במשרד הרישוי בחולון (32 ש"ח), הכנת מספרי רישוי (80 ש"ח), ביטוח חובה ומקיף... והאוטו שלי באופן רשמי, ונוסע באופן חוקי (בינתיים ב2X4, עד הגעת הגל הינע הקדמי החדש)
(המשך יבוא)