-
ג'יפ עד 15 אלף שקלים.
שלום.
יש לי תקציב של 15.000לקניה,מה מומלץ?
חשובה לי האמינות ושתהיה לו עבירות טובה.לא ג'יפ צעצוע.
-
תגובה להודעה: ג'יפ עד 15 אלף שקלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר שיר
שלום.
סמוראי או סיקס. אמינות גבוהה לא תהיה (בכל זאת אתה הולך לקנות רכב בן 20+) ולא ישאר לך כסף ליישור קו אפילו בסיסי. אבל סמוראי וסיקס אפשר לתחזק לבד (לפחות את רובו). בגדול אתה יכול למצוא סמוראי סביב שנת 88 במצב די טוב במחיר הזה.
-
אתה יכול למשל לכתוב 15000 בחיפוש
ולקרוא מה כתבנו לכל האלפים ששאלו את אותה שאלה בדיוק. אבל בדיוק באותם מילים.
למשל... ;). ובהצלחה. *
-
סמוראי ישן וחבוט. הוא לא יהיה נוח, לא יפה, לא הכי אמין - אבל יותר אמין מכל דבר אחר שיש לך סיכוי לקנות ב15,000 שקלים... קרא את זה. נכתב מזמן אבל העקרונות עדיין נכונים, והסכומים אותם סכומים.
-
אני חושב שאולי הכתבה לא ממש עדכנית, מחירם של סיקסים טובים יותר מ 20 ומה שעולה פחות מ 20 זה זבל עופות כפי שאתה נוהג לומר.
מה גם שמחירם של ה SUVים היפניים הגדולים ירד מאוד שבנה וחצי האחרונות ומכונית שנת 95 ומעלה לא יעבור את 30 אלף שח בשום מקרה. לא שהם לא יהיו נבלות, אבל יש נבלה ויש נבלה ... ואחת כזאת שהפחחות שלה לא משהו אבל מכניקה סבירה פלוס, או מערכת חשמל תקינה .. אפשר לחיות איתה בכיף.
אני לא הייתי ממליץ .. אבל הנסיון שלי עם ניבה למשל מלמד ( נכון, לפני כמה שנים .. ) שאפשר גם אחרת.
מי שמודע לתוצאות האפשריות, יכול לשחק באש.
-
תכלס לא הבנתי אם הניבה זה אופציה או לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני לא הייתי ממליץ .. אבל הנסיון שלי עם ניבה למשל מלמד ( נכון, לפני כמה שנים .. ) שאפשר גם אחרת.
מי שמודע לתוצאות האפשריות, יכול לשחק באש.
אני דווקא כן הייתי ממליץ, אבל אני שרוט...
מה שכן כל רכב במחיר הזה יצריך יישור קו לפעמים לא זול , בניבה המחיר הזה יכלול יישור קו רציני ביותר עם קצת עודף , החכמה למצוא את הניבה הכי טובה שאפשר ויש הרבה כאלה.
ואחרי 12 שנים על ניבות, רכב מטופל מגלה אמינות מפתיעה (מנוע מקורי 350K ק"מ לא קלים בכלל),יש את המחלות כמו בכל רכב אבל הן קלות לטיפול ובעיקר לעבודה עצמית בבית...
ליאור
-
שוב, גם אני נהניתי מאד מהניבה, אבל זה משהו שצריך להגיע אליו מוכן.
והאוטו הזה לא מתאים לכל אחד.
זה, משהו שלא כל אחד מבין ואז האכזבה גדולה מאוד.
-
רוצה להתעלק על השרשור -
מחפש SUV בתקציב של 25 אלף ש"ח, שיהיה עם 7 מקומות, אמין וחסכוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
שוב, גם אני נהניתי מאד מהניבה, אבל זה משהו שצריך להגיע אליו מוכן.
והאוטו הזה לא מתאים לכל אחד.
זה, משהו שלא כל אחד מבין ואז האכזבה גדולה מאוד.
אפשר להגיד את זה על כל ג'יפ ישן.
suv בתקציב של 25k תנסה טראנו מהמודלים הראשונים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
רוצה להתעלק על השרשור -
תשובה אחת בלבד - מוסו.
למרות הגועל והנפש ( והאיטיות .. )
זה סבבה של אוטו.
אני כמעט קניתי במקום הטראנו, מודל 2000 ב 20000 כולל כננת, הגבהות וכמה חלקי חילוף גדולים ... פשוט אין לי איפה להחנות את המשאית הזאת וכננת כבר יש לי ... אז ויתרתי :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
רוצה להתעלק על השרשור -
דיסקברי דיזל. אמין, חסכוני ונוח.
במחיר הזה - יש כאלו כמו זבל ביד2. רק תפתח ואתה מוצא.
-
שחר,יש פה עוד כמה "נעלמים".
א.האם זה אמור להיות רכב יחיד שלך?
ב.כמה ק"מ אתה מתכוון לנסוע איתו?
ג.האם יש לך ידע טכני מינימלי? על הסיקס,יש ספרי טיפול בעברית וחלקים בשפע.על השאר,אני מניח שלא.
אם אתה מטפל לבד,יש לסיקס יתרון משמעותי בתחום.
(אני גם בדקתי כמה ניבות טרם קנותי סיקס).
בהצלחה.שמואל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר שיר
שלום.
לא קונים ג'יפ ב15,000 ש"ח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
לא קונים ג'יפ ב15,000 ש"ח.
+ 1
אני מסכים, חבל עליך אם זה התקציב שלך אז תתמוטט מזה מהר מאוד וזה ישאיר עליך חוויה מאוד לא נעימה, כך את הזמן, סע עם חברים, כשיהיה לך תקציב נוח יותר תקנה.
ב15K אין דבר כזה ג'יפ אמין, פשוט עוד לא המציאו אותו, הם ישנים מדי, החלפים יקרים ונדירים מדי, או שהם רכבים שהיו אמינים אבל במצב של חוסר אמינות משווע.
אל תתפתה לכאלו שרק שנה שנתיים ארבע אין להם טסט, אל תתפתה לרכבים של חברים (זה סתם יוצר מתח) בתקציב הזה אם מצאת משהו שתתמודד איתו שנה בכיף, ובשביל זה אתה קונה אותו בשביל הכיף, תמלא כבר לוטו באותה הזדמנות. אחרת מצפה לך עבודה קשה והתקציב צריך להתחיל ה25 אחרי יישור קו שיביא אותו לרמת אמינות סבירה.
whisky
-
קיצר,האחרונים ממליצים לרדת מהסיפור.
אני ישמח לקרוא עוד דעות לפני שאני מחליט.
הג'יפ יהיה האוטו היחיד והוא אמור לנסוע מקס 5 אלף בשנה.ככה אני עם האוטו של ההורים.
תודה ליועצים.
-
אני חולק על שאר חברי הפורום, על תגנוז עוד את חלום הג'יפ הזול
לי היה שנה סמוראי שנת 87 שרכשתי ב13 אלף שקלים ושירת את המשפחה מידי פעם ללא תקלות מיוחדות
לאדה ניבה ב7000 ש"ח שהייתה ברשותי שנתיים ללא תקלות כלל
הכל תלוי ביכולת לקנות רכב שנראה טוב ולדעת לאבחן את הרכב באופן מקצועי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר שיר
קיצר,האחרונים ממליצים לרדת מהסיפור.
אני ישמח לקרוא עוד דעות לפני שאני מחליט.
הג'יפ יהיה האוטו היחיד והוא אמור לנסוע מקס 5 אלף בשנה.ככה אני עם האוטו של ההורים.
תודה ליועצים.
תחסוך עוד 5 ותתחיל לחפש
אם תקנה ג'יפ ב15 אתה תקיא עוד 10 בלי בעיה.
בהצלחה.
-
תחסוך עוד 225000 ותקנה אוטו חדש מהחברה עם אחריות אחרת אתה תאכל חרא ותמכור את הבית כדי לתקן את האוטו, לא תיסע בו מטר וכל היום תהיה במוסך....
מספיק עם ההפחדות האלו, גם לי אמרו אל תקנה ניבה אתה תהיה כל היום במוסך, תקנה סמוראי..קניתי סמוראי ונפלתי על חרא של אוטו אז מה?...כל הסמוראים לא טובים?..
בסוף קניתי ניבה למרות ובגלל כל ההפחדות (טוב גם היה לי צפוף בסמוראי), 3 שנים ראשונות לא ראיתי תקלה אחת..קלאץ' מת בשנה השלישית, ועד היום 11 שנה עם אותה ניבה התקלה הכי גדולה הייתה ראש מנוע לפני שנה ואחרי 350000 ק"מ..!!!
כל השאר זה חלקים מתבלים כמו בכל רכב, מעולם לא נתקעתי במצב של לא מניע או לא נוסע...
אז לא קונים את הגרוטאה הכי זולה שמוצאים אבל אם מחפשים אפשר למצוא ניבה, סמוראי או סיקס שלא ישחטו אותך...
סבלנות זה המפתח , גם אם תקנה רכב ב-80000 יש לך סיכוי ליפול , גיר יכול ללכת בלי התראה ויש עוד מיליון תקלות, אלו רכבים שעובדים בשטח וגם הצעירים שבהם לא חסינים מתקלות..
ליאור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
תחסוך עוד 225000 ותקנה אוטו חדש מהחברה עם אחריות אחרת אתה תאכל חרא ותמכור את הבית כדי לתקן את האוטו, לא תיסע בו מטר וכל היום תהיה במוסך....
מספיק עם ההפחדות האלו, גם לי אמרו אל תקנה ניבה אתה תהיה כל היום במוסך, תקנה סמוראי..קניתי סמוראי ונפלתי על חרא של אוטו אז מה?...כל הסמוראים לא טובים?..
בסוף קניתי ניבה למרות ובגלל כל ההפחדות (טוב גם היה לי צפוף בסמוראי), 3 שנים ראשונות לא ראיתי תקלה אחת..קלאץ' מת בשנה השלישית, ועד היום 11 שנה עם אותה ניבה התקלה הכי גדולה הייתה ראש מנוע לפני שנה ואחרי 350000 ק"מ..!!!
כל השאר זה חלקים מתבלים כמו בכל רכב, מעולם לא נתקעתי במצב של לא מניע או לא נוסע...
אז לא קונים את הגרוטאה הכי זולה שמוצאים אבל אם מחפשים אפשר למצוא ניבה, סמוראי או סיקס שלא ישחטו אותך...
סבלנות זה המפתח , גם אם תקנה רכב ב-80000 יש לך סיכוי ליפול , גיר יכול ללכת בלי התראה ויש עוד מיליון תקלות, אלו רכבים שעובדים בשטח וגם הצעירים שבהם לא חסינים מתקלות..
ליאור
+1
סמוראי זו עדיין האופציה עם הכי פחות סכוי ליפול. רוב הניבות בארץ שטוחות, וסיקס במחיר הזה יהיה קשה למצוא אחד נורמלי. אבל אפשר לקנות רכב שטח גם בתקציב הזה.
-
בניגוד למה שכתבו הרוב לפני,
ס מ ו ר א י.
הכל תלוי כמובן בצרכים שלך, אם לטיולי סופ"ש להנאה וכיף ללא מבחני עבירות, טיפוס מצוקים, בורות הרצליה וכד' אזי:
חפש טוב, בסוף תמצא אחד שלמרות היותך יד 9/10/11/12 יראה פחות קרוע, ללא יותר מידי חלודה וכד'.
קניתי לפני שנתיים אחד(87) ב-11000 ש"ח ומכרתי לפני שנה ב-12000 (לאור התרחבות המשפחה).
התקלה היחידה הית החלפת משאבות ברקס בגלגלים האחוריים (200 ש"ח) והוא נסע וטייל לא מעט.
רוב המגיבים כאן, גם אם אינם נוסעים ברכבים חדשים, נוסעים ברכבים מושקעים (מאוד) ומשופרים (לדעתי במקרים רבים יותר מידי) ובמקרים רבים בעלי יכולות גבוהות ביותר, הרבה מעבר לנדרש לטיולי סופ"ש (בטח למתחיל).
בעוד מספר שנים, תהיה מנוסה יותר, מבוסס מעט יותר ומחוץ לסינר הוריך (ולא תצטרך לתת להם דין וחשבון), תדע יותר טוב מהם צרכיך ותרכוש ג'יפ חדש יותר, מושקע יותר וגם, מה לעשות, יקר יותר.
-
אז זהו שסמוראי זה באמת משהו כזה, הבעיה היא שכשאני קניתי סמוראי 86 והייתי יד 15 ב 17000 בשנת 2000. הוא היה ישן. כשמכרתי אותו אחרי 4 שנים ב 17400 אחרי שנסע המון והיה משופר לגמרי ... הוא היה אז עוד יותר ישן .. והיום הוא כבר ממש ממש ישן.
עייפות החומר ... זה לא בהכרח רע, אבל יש לזה מחיר. כמו שכבר כתבתי למעלה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
בניגוד למה שכתבו הרוב לפני,
ס מ ו ר א י.
הכל תלוי כמובן בצרכים שלך, אם לטיולי סופ"ש להנאה וכיף ללא מבחני עבירות, טיפוס מצוקים, בורות הרצליה וכד' אזי:
חפש טוב, בסוף תמצא אחד שלמרות היותך יד 9/10/11/12 יראה פחות קרוע, ללא יותר מידי חלודה וכד'.
קניתי לפני שנתיים אחד(87) ב-11000 ש"ח ומכרתי לפני שנה ב-12000 (לאור התרחבות המשפחה).
התקלה היחידה הית החלפת משאבות ברקס בגלגלים האחוריים (200 ש"ח) והוא נסע וטייל לא מעט.
רוב המגיבים כאן, גם אם אינם נוסעים ברכבים חדשים, נוסעים ברכבים מושקעים (מאוד) ומשופרים (לדעתי במקרים רבים יותר מידי) ובמקרים רבים בעלי יכולות גבוהות ביותר, הרבה מעבר לנדרש לטיולי סופ"ש (בטח למתחיל).
בעוד מספר שנים, תהיה מנוסה יותר, מבוסס מעט יותר ומחוץ לסינר הוריך (ולא תצטרך לתת להם דין וחשבון), תדע יותר טוב מהם צרכיך ותרכוש ג'יפ חדש יותר, מושקע יותר וגם, מה לעשות, יקר יותר.
עד כמה שאני זוכר אתה קניתה את הסמוראי מהבחור שאני מכרתי לו(משלומי).
הסמוראי הזה עבר אצלי ישור קו רציני מאוד אצלי.
האמת שאם הוא היה למכירה עשכיו היהתי קונה אותו.
-
אם מחפשים הרבה אני מאמין שאפשר גם למצוא גם CJ במצב סביר בסכום הזה
אני קניתי את שלי לפני שלש שנים במצב סביר\טוב ועם נעילה אחורית במחיר הזה, תיקונים לא היו לי יותר מידי בזמן הזה (שיפורים היו לי הרבה מאוד אבל זה מבחירה שלי)
לפי דעתי הבעיה היא אחרת, אם אתה קונה רכב ב 15 אלף ש"ח, ואחרי כמה חודשים\חצי שנה אתה מגלה שהלך גיר\מנוע\טרנספר\סרן, תיקון שעולה בין 2000 ש"ח ל 5000 ש"ח (לצורך הדוגמא), מה אתה עושה אז? משבית את הרכב ומוכר אותו ככה בהפסד או שיש לך כסף להשקיע ולתקן את הרכב?
לפי דעתי תשובה על השאלה הזאת היא תשובה אם כדאי לקנות רכב ב 15 אלף ש"ח, זאת השאלה ששאלתי את עצמי לפני שלש שנים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נימי
אני קניתי את שלי לפני שלש שנים במצב סביר\טוב ועם נעילה אחורית במחיר הזה,
שלום נימי,מה שלומך וכו',זוכר אותך לטובה.
הייתי ממליץ לך לקרוא את השרשור "מחירי הסיקסים לאן?"
לגבי שחר.
אכן-כפי שכתבת-השאלה שהבחור צריך לשאול א"ע היא,אם יש לו כסף בצד לתיקונים.זה נכון בקניה של כל רכב ישן וכל שכן לרכב שטח.
-
טוב,אני חושב שאני צריך לחכות קצת עד ש"יתיישב לי בשכל" כל התשובות שקיבלתי.
כנראה כדאי לחסוך עוד קצת מזומן לתיקונים וכאלה,כינתיים אני משוטט בפורום הנהדר שלכם שאני מקוה שעוד מעט אני יוכל לכתוב "שלנו"
אני ממשיך לחפש תוך כדי.אם יש משהו,אני מעדכן פה.
תודה חבר'ה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
עד כמה שאני זוכר אתה קניתה את הסמוראי מהבחור שאני מכרתי לו(משלומי).
הסמוראי הזה עבר אצלי ישור קו רציני מאוד אצלי.
האמת שאם הוא היה למכירה עשכיו היהתי קונה אותו.
אלדד, אני קניתי מבחור בשם דוד מנהריה.
קנה אותו "עבור" אישתו שפחדה לנהוג בו וכך הרכב נשאר שלו (סיפר לי שקנה מאיש חיל האויר).
שימש רק לירידה לחוף לדייג, וגם זה באספלט בלבד.
לא ידע אפילו לשלב 4X4.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
אלדד, אני קניתי מבחור בשם דוד מנהריה.
קנה אותו "עבור" אישתו שפחדה לנהוג בו וכך הרכב נשאר שלו (סיפר לי שקנה מאיש חיל האויר).
שימש רק לירידה לחוף לדייג, וגם זה באספלט בלבד.
לא ידע אפילו לשלב 4X4.....
כן זה הג'יפ שהיה שלי:( הייתה לו מדבקה גדולה של כמאל טרופי על כסה מנוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
כן זה הג'יפ שהיה שלי:( הייתה לו מדבקה גדולה של כמאל טרופי על כסה מנוע.
אלדד,
אכן שלך :rolleyes:
עשה אצלי עבודה טובה, והדביק כמו שצריך את הנוער ולא פחות חשוב את שותפתי האהובה בחידק.:D
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
אלדד,
אכן שלך :rolleyes:
עשה אצלי עבודה טובה, והדביק כמו שצריך את הנוער ולא פחות חשוב את שותפתי האהובה בחידק.:D
הג'יפ היה מודל 86.
סתם תמונה של הג'יפ:o