-
אסדו ב 7 דקות?
ראשית סיפור קצר
היום בדרך הביתה עברתי ליד חוות רונית ולפתע שלט חדש תפש את עיניי - "אסדו ביקום". אחרי היסוס קצר הופיע השד שמסביר שדווקא היום אני לא ממהר ואין סיבה שלא לבדוק במה מדובר.
את מסעדת אסא החליפה "אסדו", חישפתי לשווא את המתקן המפורסם, את הגחלים - נאדה.
אקצר...בעל הבית הסביר שבכול דרום אמריקה במסעדות מוכרים כמעט תמיד רצועות דקות של אסדו (ברחוב של כ 10 מ"מ)ורק בארועים מיוחדים הולכים על הקונספט של 5 שעות צליה. נראה לי חשוד אבל השד שוב הופיע והנחה אותי "לזרום". שים לי מנה נראה מה זה שווה ביקשתי.
תוך פחות מ 7 דקות היו על הצלחת זוג רצועות דקות עם חתיכות העצם המפורסמות (כ 400 גרם) - שורה תחתונה לא מדובר במנת בריאות, אבל בהחלט ליקקתי את האצבעות!!
שאלה - מכירים אסדו ב 7 דקות??
אם כן, איזה תהליך עובר הבשר כך שלא יהיה מסטיק \ קשה? המנה שהוגשה הייתה עסיסית, רכה, ועם טעם אמיתי של בשר.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
-
6 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
למה ללכת רחוק בתמנות
תראה את יום העצמאות האחרום במשפחתי ( ארגנטינאים כמובן)
אפשר לעשות אסאדו ב 7 דקות עם אתה חותך לרצועות קטונות , זה כמו סטיק
אין סיבה שבמידה והבשר שקניתנ לא יהיה טוב
שהבשר יצא לא טעים
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
אני מקווה בשבילך, אוהד, שגודל הבשר היה יותר מגודל התמונות שצירפת. :)
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אני מקווה בשבילך, אוהד, שגודל הבשר היה יותר מגודל התמונות שצירפת. :)
:D:D:D גדול אתה!
-
7 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
huski360
:D:D:D גדול אתה!
קבלו תיקון בתמונות באמת יצאו טיפה קטנות ;)
זה היה בערך 3-4 שעות על האש יצא מעולה
אפילו האחיינית הקניבלית שלי אהבה!:-o
דרך אגב למי ששואל את עצמו זה 12 קילו!
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
הרגתם אותי לגמרי.
הריר נוזל על המקלדת.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
אוהד,
יש לנו הזדמנות לקבל יעוץ מארגנטינאי אמיתי--בנוגע לבשר ה"צלוב",סוג? עגל?כבש?--הנחיות צלייה בבקשה.
תודה,דרור הראל
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
אתם מקבלים חברים חדשים למשפחה?:rolleyes:
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
עבדתי פעם עם עולה מארגנטינה שהיה צמחוני , אבל יותר גרוע היה שם המשפחה פרנקנשטיין .
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
אנחנו נפלנו עם הארגנטינאי היחידי שהגיע אי פעם לגור בקבוץ ואין לו שום מושג בכדורגל או באסדו,אבל לנוח הוא ידע.
דרור הראל
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
עבדתי פעם עם עולה מארגנטינה שהיה צמחוני , אבל יותר גרוע היה שם המשפחה פרנקנשטיין .
צמחוני מארגנטינה?? הוא לא עלה, הוא גורש!
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
אוהד,
יש לנו הזדמנות לקבל יעוץ מארגנטינאי אמיתי--בנוגע לבשר ה"צלוב",סוג? עגל?כבש?--הנחיות צלייה בבקשה.
תודה,דרור הראל
זה עגל !
אסאדו זה הצלעות של הפרה.
כמובן אסאדו זה גם שיטת העשיה.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
התמונות רק מצדיקות את אמרתו של הגדול מכולם, הומר סימפסון -
לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני.
ונאמר אמן.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
נוזל לי ריר מהפה עקב התמונות הקשות האלו ...
טוב , מי בא לאסדו בשבת ?:p
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
יסלח לי כול הקבינט המכובד אבל 15 תגובות, למעלה מ 300 כניסות לאשכול ואפילו אין צדיק אחד שיודע לכתוב תשובה רצינית \ מקצועית שתשפוך קצת ערך מוסף על האפשרות לצלות רצועות אסדו דקות על הגריל? :twisted:
הכול קישוקוש (חוץ משוש)?
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ככול שרצועת הבשר קטנה יותר כך גם זמן הצליה שלה מיתקצר ו7 דקות זה יותר מידי זמן לצליה של רצועת בשר אולי זה הזמן שלקח להם להגיש לך את המנה
והרגת אותי בגללך נאלצתי להזמין חברים באמצע הלילה למנגל :))) אסור להראות דברים כאלה בךי אזהרה מוקדמת :)
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שרון בן ארי
יסלח לי כול הקבינט המכובד אבל 15 תגובות, למעלה מ 300 כניסות לאשכול ואפילו אין צדיק אחד שיודע לכתוב תשובה רצינית \ מקצועית שתשפוך קצת ערך מוסף על האפשרות לצלות רצועות אסדו דקות על הגריל? :twisted:
הכול קישוקוש (חוץ משוש)?
למה אמרתי לך שכאשר הרצועות דקות אין סיבה שזה לא יהיה מוכן ב 7 דקות ,
אש חזקה הופכים את הבשר הרבה , במידה הוא בשר טרי וטוב הם גם יצא עסיסי וטעים .
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
טרי?
הייתי בטוח שמחפשים מיושן...
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ohadw50
זה עגל !
אסאדו זה הצלעות של הפרה.
כמובן אסאדו זה גם שיטת העשיה.
אסאדו זה לא צלעות!!!!!!!!!!
כרגיל מאכילים אותכם לוקשים
ASADO
או ASADA
במרכז אמריקה בניגוד לדרום אומר בפשטות צליה
CARNE ASADA
בשר בקר צלוי, בגריל
זהו.
אגב, לא הבנתי את כל השרשור הזה, מה בדיוק הבעיה עם ה7 דקות?
לחתכים מסוימים, כמו SKIRT STEAK (חתך דרום אמריקאי מאד) 5 דקות זה יותר מדי.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אסאדו זה לא צלעות!!!!!!!!!!
כרגיל מאכילים אותכם לוקשים
ASADO
או ASADA
במרכז אמריקה בניגוד לדרום אומר בפשטות צליה
CARNE ASADA
בשר בקר צלוי, בגריל
זהו.
אגב, לא הבנתי את כל השרשור הזה, מה בדיוק הבעיה עם ה7 דקות?
לחתכים מסוימים, כמו SKIRT STEAK (חתך דרום אמריקאי מאד) 5 דקות זה יותר מדי.
תשאל כל ארגנטינאי והוא יגיד לך שאסאדו זה הצלעות !
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
TZAGI, יש נתח שהדרום אמריקאים מכנים אותו "אסאדו" והוא צלעות בקר ( בשר מספר 9 עם עצם ).
אתה צודק שאסאדו הוא שמה של שיטת הצלייה.
הנתח הכי יפה ויזואלית, ומהטעימים ביותר הוא ה"אסאדו" ולדעתי בגלל זה הודבק לו הכינוי.
מספר 9 מפורק ("אסאדו אצבעות") ניתן לעשות בהצלחה ב7 דקות, בבישול איטי יצא יותר טעים.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שרון בן ארי
הכול קישקוש (חוץ משוש)?
הכל קישקוש חוץ מבמבה ...
וגם, בדיוק השכנה ממול הניעה מנגל ועושה לי ריחות, אז לשגיא: יש מצב...
נדב.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ohadw50
תשאל כל ארגנטינאי והוא יגיד לך שאסאדו זה הצלעות !
שאל כל ישראלי מה זה בקאקס קידמי והוא כבר יגיד לך.....
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
למי שהעיר על נושא "הישון" ,נכון שישון הוא תנאי קרדינלי לטעמו ורכותו של הבשר,אך באסאדו הדרום אמריקאי שתהליך הצלייה בו נמשך כמה שעות בטמפרטורה נמוכה(בגלל המרחק)השריר בכל מקרה מאבד כל חשק להתכווץ,והבשר יוצא "תענוג".
ומשהו כדי שתהיו יותר רעבים--עכשיו בשדור חי מתבשל אצלי בסיר טפלון ללא מכסה-גוש בשר(לצערי לא מיושן-גרמנים מה לעשות)משובח,שמתבשל לאיתו בחמאה ויין ריוחה ספרדי מעולה,חצי ראש שום צף להנאתו והפעם צירפתי למשט פלפל ירוק ארוך חריף וטרי-לפני דקה יצא הפלפל ונכנס לחתיכת חלה לבנה שנטבלה בציר,הטעם אלוהי וגם חריף בטרוף.
בישול פשוט שבסופו הבשר יוצא כמו משהו שחולמים עליו בלילות אחרי שהיא הלכה.
שבת שלום
נ.ב תגיד לי מר ג'ו,זה לא אצליכם שנוהגים לקחת בשר משובח ולשפוך עליו רוטב?
דרור הראל
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
כנראה לא קראת אף פעם הוראות שימוש לרוטב ברבקיו..טוב נו,
הרוטב משמש כתבלין לצלעות (סיגנון סנט לואיס) או לעוף
כמובן שיש מפגרים(בעיקר ישראלים שאני מכיר) שגם שופכים קטשופ על בשר, אבל זה חתיכת מרחק מנהוג ומקובל...
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
האשכול הכניס אותי לאמביציה ואחרי הפסקה ארוכה מבשר בטיב טעם (נתניה) נכנסתי בראבק כדי לרכוש נתח אסדו שיעביר עלי שבת חלומית. אכזבה - היום אין אסדו אמר לי הקצב.
בסדר, גם תבשיל אוסובוקו יסדר את סופ"ש. ברקע יושבות לי הכתבות על איכות הבשר בסניף ופעמיים שנעקצתי בשנים האחרונות. התלבטתי אם לבקש להריח את הנתחים וירדתי מזה... זו הייתה טעות!
בבית, נחו 2 ק"ג מסרחים של נבלת בשר אוסובוקו (עד עכשיו יש לי בחילה) - בני אלף זו@ות - הם לא לומדים שום דבר בסניף הזה??
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
אז איפה באזור המרכז כן אפשר לקנות נתח גדול, בריא ואיכותי של אסאדו?
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פארן
אז איפה באזור המרכז כן אפשר לקנות נתח גדול, בריא ואיכותי של אסאדו?
איזור השרון גם טוב?
1. אחים מנשה בכפר סבא. חשוב לבקש שיבא לכם מאחורה ולא לקחת מהויטרינה. יקר!!!
2. עיראקי יוסף בטירה (הקצב השני בבניין עם הקשתות, אם נכנסים מכיוון רמת הכובש), רצוי להזמין מראש.
-
תגובה להודעה: אסדו ב 7 דקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פארן
אז איפה באזור המרכז כן אפשר לקנות נתח גדול, בריא ואיכותי של אסאדו?
"מו ומו" ברחוב הרצל ברחובות.