דרך הבשמים או דרב אל סולטאן?
שלום לכוווולם
אני מתכנן לצאת בקרוב עם הסמוראי כמובן לטיול, הכיוון הכללי הוא מהערבה למכתש רמון.
ישנם שני צירים עיקריים מסומנים, דרך הבשמים - נחל נקרות ו "דרב אל סולטאן" שמופיעה בספר של ברקאי, שאלותי הם :
איך דרך הבשמים - נחל נקרות ? והאם יש למישהו את סיפור הדרך להעביר לי ?, איזו דרך עדיפה, האם ישנם בעיות מיוחדות טיפים ועוד..
Re: דרך הבשמים או דרב אל סולטאן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shaya
שלום לכוווולם
אני מתכנן לצאת בקרוב עם הסמוראי כמובן לטיול, הכיוון הכללי הוא מהערבה למכתש רמון.
..
קדם כל זה הכיוון היותר מעניין לדרכים שחותכות מז'-מע' באזור,מהערבה למכתש ולא ההיפך.
גם אני בעד נקרות-דרך הבשמים,מלבד האזור ששווה בפני עצמו יש הרבה פינות עם סיפורים משלהן בדרך לעצור לכמה דקות,להתרשם,לראות משהו מעבר לנוף(אם לא הייתי ברור אז הכוונה לעתיקות ושרידים שפזורים בשפע לאורך דרך הבשמים).
אני ממליץ על הכניסה במואה ומשם לעומר-ולנקרות-סהרונים ולמכתש עצמו. ככה אתה מרוויח את הנחל בעלייה ואת המשחקי עבירות הקטנים שיש שם בעלייה.
נשאר זמן? תמשיך לנוח-נפחא-עבדת.
לפני שנה התארחה אצלנו הסבתא מחו"ל,שם קשישים בני 84 קצת יותר אקטיביים מאלו בארץ כנראה ולקחנו אותה לסיור מודרך בדרך הבשמים בשני חלקים-סהרונים עד מואה ביום אחד רגוע(גם ככה העמסנו את סבתא בהיילקס גבוה.. :lol: ),כל העצירות בדרך ליד נק' עם ערך מוסף היו שוות והוסיפו הרבה למסלול שעשינו כבר אינספור פעמים לבד.
אם תרצה ניתן לך נ.צ. של דברים שמעט מכירים.
דרב-אל-סולטן מציב לך בעיה אחרת,המדרגה בעלייה מהמרזבה במצב לא הכי טוב כעת וצריך הרבה מע"צ כדי להמנע משפ"צ מכובד שם, בטח ובטח עם סמוראי. היינו שם פעם אחרונה לפני חודש וגם הפעם זה לא כיף לשפ"ץ לכיוון הואדי. מעבר לזה דרך הבשמים יפה יותר לדעתי.