http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1718744&m=1&mid=97050
או שמא אנחנו כבר מזמן מסומנים..
Printable View
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1718744&m=1&mid=97050
או שמא אנחנו כבר מזמן מסומנים..
אני לא הכוונת כי אני לא משפר אבל רכבים משופרים נמצאים על הכוונת.
דרך אגב - רק בגלל זה אני לא משפר, הייתי שמח להרחיב צמיגים
הכתבה הזו מתייחסת בעיקר לשיפורי מנוע שמיועדים למרוצי כבישים ...
הכתבה הזאת:
http://cars.walla.co.il/?w=/4704/1718904
מסבירה את המצב פיקס
(עם קשר ישיר לכתבה המדוברת)
ולצתת את קלינגר מ MASH
never argue with men with automatic weapons
אני מודע...של90% מהקוראים אין מושג מי זה קלינגר ומה זה MASH.....אבל זה מתאים.
אני לא חושב היום זה הם ומחר זה אנחנו כי :
כמובן בלי להכליל אופי הנהגים שונה בתכלית - ממה שהכרתי רוב הגיפאים עושים את השיפורים בטעם , כדי לעבור עוד סלע בשטח , כדי להגיע לתצפית יפה יותר .
הכוונה בכתבה היא בעיקר לנהגי מרוצי הכביש , שעושים את זה על כבישים ציבוריים !!
המרוצים האלה מסכנים את הציבור , מפריעים לסבירב (רעש) ושוב לעניות דעתי עושים זאת ללא כל פרופורציה.
במידה והגיפאים ילכו בדרכם אז כן - אנחנו על הכוונת
אבל במצב הנוכחי - לא
אתה צודק אין מסלולים לכך ...
אבל..
אפשר לעשות את המרוצים בשכונות מגורים - כפי שהרבה מהם עושים
עם זה יש לי בעיה !!
אני לא הייתי רוצה שברגע של אובדן שליטה של אחד מכלי הרכב האלה משפחתי תהיה באזור - הם לא רואים בעיניים - וראיתי מספר מרוצים כאלה סמוך לשדה דב !!
אני בטח שאתה עם גיפ משופר עד העצם לא הייתי מנסה לטפס מדרגה גבוהה ומאתגרת במרכז תל אביב ... האא ?
מעניין למה ...
קצת חומר למחשבה ופרופורציות
זה לא הנקודה בככככללל
בא נסתכל על דברים מבחינה סוציאלית-פוליטית
מצד אחד, תמיד היו ויהיו חובבי רכב שלא מסופקים ממזדה 3 1600 אוטומטית כסופה ככל שאר עם ישראל
מצד שני יש לך מדיניות ממשלתית שעושה הכל כדי לכפות עלייהם את המזדה הנ'ל, ויותר מזה, הממשלה עושה מעל ומעבר לגרום לאנשים האלה להשתנות או לעזוב.
אני לא "שוודי" כמוך, אבל בתור אמריקאי, אני מכיר תרבות קצת אחרת, ואני רואה את הצייד של המשטרה כצייד מכשפות
כל עוד הממשלה לא תתן דרך לאותם אנשים לעשות דברים בצורה חוקית, אין להאשים אותם על עברת החוק. נקודה.
אתה חושב שאתה עם הג'יפ המשופר לא הבא בתור?
חכה חכה......הם יגיעו גם אליך.......באחריות!
היי שבדי
להזכירך את שיחת הטלפון בת השעתיים שהייתה לנו שבוע שעבר :rolleyes:
שורה תחתונה
עצם זה שקנית ואתה נוסע ברכב שטח הופך אותך לעבריין בעיני המשטרע, ולא משנה אם הרכב חוקי לחלוטין או לא.
ראית אורלי וגיא במוצ"ש.
ואם לא ראית הינה הקישור http://ong.nana10.co.il
ראית את הכתבה שעשו על "רכבי השטח - מסוכנים לציבור". הכתבה הייתה על ילדים הנוסעים בטרקטורונים ! אבל עשו מזה רכבי שטח :confused:
צולם שמה נער מאיים (שאף איים בתוקפנות על גיא) נוסע ברחובות אשדוד - אתה חושב שמישהו יעצור אותו עכשיו ? יש הוכחות מצולמות הטלויזיה !
שמעת את סגן השר שדיבר.
אמר כי הפתרון יבוא בדמות חוק הספורט המוטורי - אותו חוק שאנחנו מחכים לו כבר כמה שנים :confused::?::confused::?:
אותו שר גם אמר כי בקליפורניה מצאו פיתרון בדמות שטחים מיוחדים ל"התפרקות" כזו - למה בישראל לא מכריזים על שטחים כאלו ? למה בישראל לא מאשרים מסלולים ?
שוב נחזור למה שכבר אמרתי לך.
קל להיטפל אלינו מאשר לפתור את הבעיה.
הממשלה בוחרת בפיתרון הקל ולא בפיתרון הנכון !!!!!
רפי
חברים,
ממתי אנחנו לא על הכוונת??
אני רגוע רק שאני נוסע עם הרכב של אישתי ששם הכל מקורי ,
חי בפחד שנוסע בסופה אז מה עם הכל ברשיון אז מה עם הכל יותר טוב מהמקור
אז מה , לא מחפשים אותנו? מחפשים , כל בוחן כל משרד תחבורה קל לו לעמוד בצומת מורשה לעצור שטויות במקום להזיע בדרום ובצפון לעצור משאיות שגורמות למוות ,
חברים זה מה שהיה וזה מה שיהיה,
נושא המכוניות המשופרות חרג מכל פרופורציה ,המרוצים התמידיים לא גורמים נזק לאיש כי אף אחד לא יודע מהם, מיידע שכזה יכול להגיע רק מהלשנות,ואם תקראו את הכתבה בין השורות תבינו מאין זה בא,
ואם מישהוא מכם חושב שאין בוחנים שעוברים על כל אות שנאמרת כאן אתם טועים,וטעים בגדול!!
ונניח שאיזה שוטר יחליט לטפל בנער הזה ובמקרה הנער יפגע בזמן המעצר?
בית המשפט ישלח את השוטר לכלא - ראה מקרה הבלש שירה בפורץ רכב.
המשטרה לא תעשה הרבה כי גם אם הנער יעצר ויובא למשפט בית המשפט ישחרר אותו.
הבעיה אינה במשטרה אלה במערכת כולה ובמקרה הכולל של מצב התנועה בארץ הדג מסריח מראש הממשלה ומטה.
אוי שבדי יקר, אתה כל כך תמים.
כנראה אתה לא ג'יפאי מספיק זמן כדי להבין ולהפנים שכאן בכלל לא חשובה המהות. מכוניות משופרות, בכביש או בשטח לא מעורבות ביותר תאונות או גורמות לתאונות.
העיקר כאן זה מראית העין, מציאת שעיר לעזאזל תורן, כותרו תבעיתונות, לא יותר. ברגע שאתה מפנה אצבע מאשימה לציבור מסוים, זה רק עניין של זמן עד שהאצבע הזו תופנה גם אליך.
אם באמת היו רוצים למנוע תאונות או לפחות להפחית את מספרן, היו משקיעים בחינוך. בתשתיות, בלימוד נהיגה נכונה.
אבל מדינת ישראל ממש לא מעוניינת שיהיו פחות תאונות, ואם להיות מדויקים יותר - מדינת ישראל לא רוצה שנפסיק לבצע עבירות תנועה. כי אז תיבש קרן השפע בדמות תעשיית דו"חות התנועה, לא תהיה עוד הצדקה לעשרות אלפי ג'ובים, למשטרת תנועה מנופחת ומיותרת, לעמותות "בטיחות בדרכים" למיניהן שראשיהן משתכרים מאד יפה...
בקיצור - הכל בא מכוחנות ורשעות נטו של רשויות, מתאווה בלתי נשלטת של פוליטיקאים לכספו של האזרח.
לדעתי ולצערי, הפתרונות לסיאוב ברמה כזו הם ממש לא בדיבורים.
דרור היקר ...
ברור לי שרוב התאונות לא מגיעות משיפורים אם בכלל...
ברור שיש להשקיע בחינוך לתרבות בכלל , מוטורית בפרט וכו ...
בעברי אפילו השתתפתי בפרוייקט נסיוני של משרד החינוך ועברתי שבועיים אחרי קבלת הרשיון קורס מעולה של נהיגה מתקדמת באשדוד ואני מיישם עד היום !!! חלק מהדברים של מדתי (עם שאר הדברים למזלי לא הזדקקתי ...) ואני ממליץ בחום לכל אחד לעבור השתלמות כזו - לצערי הפרוייקנט נגנז בגלל ... כמה מפתיע ... תקציב.
לענינינו ברור שהמשטרה לא עושה עבודה וכך גם הרשויות !! בשישי האחרון ב 11 בבוקר עמד שוטר ועצר נהגים ביישוב בו אני גר שהגיל הממוצע בו הוא 50 ... זה לא רציני ...
אותי מעצבנת תרבות הכל מותר ואני אעשה מה שבה לי - כמובן שיש הרבה משפרים שלא פוגעים באף אחד , אבל לפעמים נדמה שהזלזול והצפצוף גולש לדברים עקרוניים יותר בקרב אותם חבורות ושאתה נוסע עם רכב עם 500 כ"ס ומערכת בלמים כמו אצלי בפחונית (מזדה 3 - ליסינג .. ליסינג ..) אז לא היייתי רוצה להיות בסביבתו.
ידידי רפאל אמר שיש את Z350 אבל היא כנראה (אתה כתב רכב ...) בנויה ללחצים האלה.
אבל שוב הבעיה שהזלזול גולש גם לדברים עקרוניים וכאן הבעיה !!
טיילנו בעבר עם גיפים משופרים (לא שלנו רחנא ליצלן...) אבל השתמשנו בהם בזהירות ובתבונה תוך כדי הפגנת בטיחות כלפי הסובבים (אהבתי את הערותיך לגבי מלך הגבעה).
ביום שאני אשתולל ברחובות עם הרכב של אישתי (240 כ"ס וכבד ) תפנה אצבע מאשימה גם אלי.
לסיכום
אין ספק - חינוך לתרבות מוטורית זה הכרח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל יש כאלה (לא מכיר - לא יודע מי - אבל ראתי כאלה ברחובות בשישי ושאר ימי השבוע) שיש לעצור.
נ.ב
אני לא בא להאשים אף אחד
מה אכפת לי כמה כוחו תסוס יש לרכב?
נהג משתולל הוא נהג משתולל. אפשר להשתולל ולסכן חיים גם פיאט אונו 45 בת עשרים.
מי שעובר על חוקי התנועה, תן לו דו"ח. עבירה חמורות? שלו לרשיון, אפילו תכניס לכלא. מה אכפת לי. מה זה משנה אם הוא שיפר את הסופר לנסר שלו מ-113 כ"ס ל-120 כ"ס? זה משנה?....
מי שמכיר אותי יודע שאין לי סבלנות לטיפשים. השוטר הזה שמצוטט שם, אם הוא באמת מאמין בשטויות שהוא משחרר, הוא כנראה אידיוט מדופלם. אם היה יוצא לי לשוחח איתו, הייתי פשוט קם והולך, לא הייתי יכול לשאת את הטמטום.
"אגזוז לחץ" כהגדרתו - כמה כוחות סוס מוסיף? כמה בדיוק?.... אני מתערב איתך שאין לו מושג. לי יש קצת מושג. רק הדוד האחורי, שאחראי לרעש היפה ומנצנץ לשוטר דביל בעיניים, לא נותן יותר מ-2-3 כ"ס במקרה הטוב. תראה לי מישהו שיכול להרגיש הבדל בין אימפרזה STI עם 300 כ"ס במקור, לכזו עם 303 כ"ס.
מערכת פליטה איכותית קומפלט, מסעפת ועד קצה אגזוז אחורי, כבר תיתן (באותהאימפרזה עם 300 כ"ס במקור) עוד 15-20 כ"ס במקרה הטוב. זה גורם לאוטו "לא לעצור"? ואם אין לי סופית ניקל נוצצת? זה כבר לא "אגזוז לחץ"?.... אם לא, והאגזוז נראה מקורי, אז הבלמים דווקא כן בסדר...
כנ"ל פילטר אוויר למיניהו - מסנן פתוח טוב כמו KN ייתן לך כמה אחוזים בודדים. תרגיש רעש מחרמן של שריקה, תרגיש אולי תגובת דוושה טובה יותר. ביצועים בפועל? מתחייב לך שמול הסטופר כמעט אין הבדל. אולי ברמת עשיריות שניה בודדות.
ומה עם צ'יפים למיניהם? אף שוטר לא ייראה ולא יידע ויהיה לו קשה מאד להוכיח את זה, למעט במקרה הלשנה מכוונת.
זאת בנוסף - לא משנה כמה תשפר את המנוע שלך. לא תחליף גיר/יחסי העברה - האוטו לא ייסע מהר יותר! יאיץ מהר יותר? כן, בהחלט. יגיע למהירות המירבית שלו מהר יותר, ללא ספק. אבל הוא לא יגיע למהירויות בהן "הבלמים לא יעצרו אותו".
שיפור התנהגות - בולמים, קפיצים, רפידות בלם, דיסקים מאווררים וכו', זה שיפור שכל כולו רק לטובה!!!! אבל גם זה אסור.
ומעבר לזה - מה אנחנו, מדינה טוטליטרית מתוך סרט מדע בדיוני? ראית את "דו"ח מיוחד"? עוצרים כאן אנשים רטרואקטיבית על פשעים שלא בוצעו וספק אם אי פעם היו מבוצעים? אני לא רואה צורך לצטט מתוך הקישור - אבל השוטר הידען קובע "שמי שמשפר את הרכב שלו, מתכוון להשתתף בתחרויות לא חוקיות". אפשר להשוות את זה להאשמה של כל מי שמתאמן בחדר כושר ומעצב את הגוף שלו, שזה רק כדי לעשות רושם על נשים אחרות ולבגוד באשתו.
בקיצור - המשטרה יוצאת כאן גם רעה וגם טיפשה. עצם העובדה שהיא מוצאת זמן וכוח אדם להתעסק בזה, היא תעודת עניות למשטרה העלובה והמתועבת הזו, שגיבורה כמעט תמיד רק על חלשים. אני יודע שתיכף יתחילו להכניס כאן את עניין המתנדבים ליחידות המשטרה השונות, ש"משחררים שוטרים" למלאכה הבזויה הזו... אני לא נכנס לזה. אני יכול רק להבטיח לכם שגם אם לא יהיה ולו מתנדב אחד למשטרה, עדיין היא תעדיף להתעסק בקקה הזה ולא במניעת פשיעה אמיתית.
ואחר כך שואלים אותי למה אני שונא שוטרים... הריקבון עמוק. אוהו כמה עמוק.
קשקשנות :)
לפני 20 שנה זה היה סובארו הצ'בק עם מנוע 1600 במקום 1300 או אלפא סוד עם מנוע 1500 במקום 1200 ...
וגם אז אמרו בדיוק נחרץ את אותן מילים בדיוק .. הבלמים לא מספיק חזקים .. תושבות מנוע לא מספיק חזקות .....
אז החרימו כמה מכוניות, עצרו כמה אנשים ו ... כלום לא קרה.
אם לא יהיו מכוניות משופרות ממה תרויח ממשלת הרשע ? :)
ההתנהלות היא כזו... עוד מעט נגמרת שנת התקציב. ועכשיו זה הזמן להראות מעשים כדי לקבל תקציב לשנה הבאה. המעשים צריכים להיות מהסוג המתוקשר. שהדובר יכול להוציא מהם הודעות לעיתונות.
לא שמתם לב לשני מבצעים שהיו השבוע? האחד זה, המדובר בשרשור זה. השני "מבצע סילברדו" שבמסגרתו הורדו עשרות משאיות מהכביש לצמיתות. שניהם הגיעו לעיתונות, שניהם מבצעים שיש בהם "מודיעין" ו"בוחני משטרת התנועה" ועוד דברים כאלה שאני מנחש שמופיעים בהדגשה בספר התקציב לשנה הבאה.
תקראו את הכתבות בעיתונים ובאתרים ה"מובילים". יש כתב לענייני משטרה במעריב למשל, עיתונאי הוא לא, שנראה לי שלא טורח אפילו לקרוא את ההודעות של דובר המשטרה לפני שהוא עושה מהן, כמו שהן, כתבה עם השם שלו חתום למעלה. אני בטוח שזה משתלם לו כי הוא "מקושר" במשטרה. והוא לא היחיד. עיתונאים לכאורה, גועל נפש.
ואם להתייחס לתוכן, השוטר אומר שהשיפורים "מיועדים למרוצים בלתי חוקיים" או משהו בסגנון. כלומר - הוא מוריד מכוניות מהכביש בשל הכוונה של בעליהן. לא בשל המעשים, אלא בשל הכוונה. הוא יודע למה הם מתכוונים. הוא יודע שאין שום סיבה לשפר אלא כדי לעשות מעשים בלתי חוקיים. הוא יודע. הוא שוטר. הוא התכונן. בא עם בוחנים. ואספו מודיעין. כן, אנחנו טובים. מנענו פשע לפני שהתרחש. אנחנו יודעים מה אתם חושבים. שלא תחשבו שלא. אנחנו קוראים מה אתם כותבים בפורומים שלכם. כן. תפחדו. אנחנו רואים הכל.
שני העקרונות עליהם מתבסס הפאשיזם:
האמונה בעליונות הלאום על פני לאומים אחרים
האמונה כי הלאום חשוב יותר מהפרט
אסף.
ההשוואה הנכונה היא לזה שמפתח שרירים כי המטרה שלו היא להכות אנשים חפים מפשע.ציטוט:
אפשר להשוות את זה להאשמה של כל מי שמתאמן בחדר כושר ומעצב את הגוף שלו, שזה רק כדי לעשות רושם על נשים אחרות ולבגוד באשתו
(לבגוד באשתך זה לא פשע, אלא אם כן לא סיפרת לזאת שאתה מזיין שאתה נשוי וערבי. אז זה אונס)
אסף.
זה אמצעי לא מחייב. אני מדבר על העקרונות האידיאולוגיים. (ויסלחו לי, רשמתי מהזכרון, אם הניסוח לא מדוייק... המדינה כערך עליון)
אסף.
עוד נקודת מבט על שיפורי מכוניות:
חפשו ברשת את Tune it! safe. יש המון חומר על תוכנית ההסברה הזו של ממשלת גרמניה, ואני לא רואה צורך לצרף את כל הקישורים. תעשו חיפוש.
לפני שבוע וחצי ביקרתי בסדנת BRABUS הגרמנית שנמצאת ליד העיר אסן. בראבוס זה אחד השמות הגדולים ביותר בענף הטיונינג - לא "סדנא" מחתרתית של מטר על מטר בקצה איזור תעשיה מאובק כמו אצלנו... אלא מפעל ענקי. כל דבר עם גלגלים ומנוע יכול לעבור שם (כמובן תמורת חופן של אלפי אירו רבים עד מאוד) טרנספורמציה וקאסטומיזציה למשהו מלהיב לחלוטין... שם בגרמניה, טיונינג זה עסק חוקי ולא מחתרתי, ושם התוודעתי לראשונה לסיפור המעניין של התוכנית הזו.
שיפורי רכב הם חוקיים, ואין קטסטרופת תאונות מטומטמות היסטרית כמו אצלנו (יחסית), אבל למרות זאת, מכיוון שכל תאונה היא מיותרת וחבל על כל מי שנפגע - הרשויות מצאו לנכון לפתוח במבצע הסברה המכוון לקהל היעד העיקרי של טיונינג לסוגיו, שבאופן טבעי הוא גם קהל צעיר - איך לעשות זאת נכון, עם דגש מיוחד על בטיחות. אז פצחו במסע הסברה גדול ורציני, בשיתוף פעולה מלא מצד המשטרה.
אתם מבינים את זה? הולכים איתך ולא נגדך. האמצעי - חינוך והסברה, לא ענישה והטלת טרור.
מה יש להוסיף? לקנא, רק לקנא. לא עושים לך מארבים בכבישים כדי למדוד לך את הצמיגים... לא באים אליך הביתה באישון לילה רק כי יש לך מכונית משופרת ועוד בעקבות הלשנה מלוכלכת, כמו במשטרים אפלים... לא מורידים לך את הרכב מהכביש בגלל צמיג בחתך נמוך או פילטר פתוח או גלגל הגה ספורטיבי או סופית של אגזוז.
מצד שני למען ההגינות יש לציין ששם "ציות לחוק" זה לא מושג אמורפי ובטח לא פחיתות כבוד כמו אצלנו. אתה לא נחשב שם לחנון ופראייר אם אתה שומר על חוקים ומכבד את זולתך. הם לא מקמבנים, ולא מרעישים, ולא זורקים ליכלוך, ולא צועקים ולא משתוללים, כי זה חלק מהאופי ובעיקר תוצאה של החינוך. וכשבנאדם מחונך, מכבד את החוק ומכבד את זולתו, אין שום בעיה כשהוא מסב את המשפחתית התמימה עם 110 כ"ס שלו למפלצת עם 500 כ"ס. כי הכל-הכל-הכל, מה לעשות, מתחיל בחינוך. וכמובן, יש תנאים שמסייעים - שם אפשר להוציא את העצבים והאגרסיות ולמצוץ מהמכונית המשופרת את כל מה שהיא יודעת לתת - על מסלול מסודר, ולא על כביש ציבורי. חושב שאתה שווה משהו מאחורי ההגה? נראה אותך גבר מול השעון בנירבורגרינג, לא ברייסים של ליל שישי על האיילון.
אני מנסה לדמיין את מוחו המוגבל והחלוד של פקידון מושחת במשרד התחבורע שלנו, מנסה להבין איך זה ששם נוסעים יותר מהר, (ובגרמניה גם אין הגבלת מהירות בכביש מהיר), ובכל זאת יש פחות תאונות ופחות הרוגים?... (כאמור, יחסית - ביחס למספר תושבים, ביחס למספר מכוניות, ביחס לקילומטראז' ממוצע, ביחס לכל דבר שתרצו) ואיך זה שאצלנו כל הזמן מגבירים את האכיפה, ורמת הענישה שוברת כל שיא הגיוני, ובכל זאת כל הזמן יש יותר תאונות... וככל שאוכפים יותר, ומענישים יותר, ומטילים יותר טרור וקנסות והגבלות ואיסורים, ככה עמישראל דורס יותר ומפקיר יותר ומתנגש יותר ומתהפך יותר, ובעיקר - הורג ונהרג יותר.... טוב נו, כי פה זה לבאנט, ושם זה אירופה, שם יש ספורט מוטורי לגיטימי ומפותח עוד מסוף המאה ה-19, ללא שום צורך ב"חוק" מיוחד ש"יסדיר אותו" כמו אצלנו... ושם מנהלים את העניינים אנשים שקצת יותר מבינים, והעיקר - הם לא יהודים. הראש שלהם פתוח, והם לא חוטאים בחטא היוהרה כמונו - "העם הנבחר" עאלק, שבאמת ובתמים מאמין בגניוס היהודי ומשוכנע מעבר לכל ספק שהוא החכם שבעמים...
נגיד מה שנגיד. עם נבחר אנחנו בטח לא. אנחנו טובים בעסקנות ובפוליטיקה, אנחנו נהדרים בתככים ובקומבינות, אנחנו מושחתים לעילא ולעילא - אבל אבוי, את הגלגל לא אנחנו המצאנו. לרשויות שלנו באמת אין שום מושג ירוק בתחום הזה. מה שיש להן זה רק כוח להשחית כמעט בלתי מוגבל, והרבה רוע, ואינסוף מוטיבציה להתעלל באזרחים. ובגלל שאנחנו שותקים לנבלות האלה, זה גם מה שיהיה בהמשך. מגיע לנו.
כן , אבל כשבא מישהו ומרים את הכפפה מה אתה עושה דרור ? מצתרף ? ממשיך לשתוק ?
שלא נדבר על זה שבאתר הזה ממש נמחקים שרשורים שבאמת מתחילים לקבל כיוון לפעולה כזו או אחרת ( ואני לא מדבר על שרשורים מתלהמים ).
אז דיי לבכות , בוכים רק אחרי שנלחמת והפסדת ... לא לפני המערכה הראשונה .
כשתרצו להפסיק לבכות ולהתחיל לפעול אז באמת נדבר .
דרור , אני מכבד ומעריך אותך , אתה יודע את זה , אבל באמת נמאס לי לשמוע כל הזמן את הבכיות שלך לגבי 10000 דברים , בא ותקנה את הזכות שלך לבכות .
אמנם השעה מאוחרת מאוד ואני לא מאופס לגמרי אבל זה חייב להאמר .
ד"א - אנחנו טוענים לכתר העם הנבחר , אבל גם לגרמנים היה איזה קטע כזה לא ?! משהו בסגנון הגזע הארי העליון ?!
אני לא חושב שהתאור שלך נכון, לא מאמין שזה רוע לב.
מה שיש לנו (לכם) פה (שם) לכאורה זה עירבוב של GOD COMPLEX ו נטיה להצדיק את קיומה של המערכת המסריחה והכושלת, הפקידונים (או שוטרים, או פקחים, או כל שותה דם אחר) כולו עושים את מה שהחוק הרקוב דורש מהם לעשות,
אתה דרור משלם את המשכורת של הפקידונים כדי שישמרו עליך מאותם פושעים-ערסים-פושטקים שמתפרעים על הכביש ודורסים זקנות ותינוקות בלי להעלות גבה.
כרגיל, הכל מתחיל מהראש ומטה משם
ברצינות,
קשה לי להאמין שאותו שוטר (האגזוז לחץ) מאמין לשטויות שהוא פולט (אלא אם כן הוא אדיוט רשמי ומוחלט)
אבל בא נסתכל על התמונה הגדולה.........זה בדיוק מה עם ישראל רוצה לשמוע.
דואגים לי
שומרים עלי
המשטרע לטובתי, הם לא ירשו לפושעים האלה להטריד אותי על הכביש.
שרות דוב אני אומר, רק אף אחד לא מעוניין לשמוע, עדיף לחשוב שהחוקים הם לטובת הציבור ולא כנגדו.
נו, תגיד שאני טועה.
אז מה היה לנו?
חינוך......לא יעבוד כי עם ישראל משוכנע שכלי רכב שונה מהמזדה ליסינג זה כלי מסוכן שדורש גריסה.(הבנתם? זה הכלי רכב, לא הנהג!!!!)
שוטרים.....מטומטמים ברמות (מנסיון אישי)
חוקים דרקוניים מתקופת הבולשביקים שמענישים כול בעל רכב (רכב=$=עשיר,ובקומוניזם, העשיר צריך להענש)
כל משפר רכב זה פושע, אפילו אם הוא לא נוסע על הרכב.
עם שמשוכנע שהחוקים נועדו להגן עליו.
נו מה יהיה?
צחי,
מה בדיוק אתה מצפה מדרור לעשות?
הוא עושה מה שהוא יכול בדרכו,
הלואי והיו מליונים כמוהו, הזירה הפוליטית היתה נראת שונה לגמרה והחוקים היו מישתנים לטובתך.
ג'ו ,מי זה צחי ? ( רמז- תסתכל עוד פעם לחתימה שלי )
דרור יודע בדיוק למה התכוונתי , וזה שאתה לא מבין למה התכונתי זה בגלל שדברי ותגובות אחרות נמחקו ( בשרשור אחר) , ולא בגלל שדיברתי לא לעניין או לא יפה .
ויש לנו כאן מליונים כמו דרור בדיוק , בוכים בוכים ולא עושים כלום בנידון .
טוב נו , בטח גם זה ימחק אוטוטו ...
איפשהו שם ,אני מצודד בך שגיא, אכן אנחנו מומחים בהקלדות יותר מבמעשים לפעמים...
מצדד, לא מצודד... לצודד זה בהקשר של צריח של טנק....:)
זה מוזר, אבל גם אני מצדד במה ששגיא אומר.
אבל אלה לא בכיות אלא תמונת מצב. בסך הכל אני שם לנו מראה מול הפרצוף.
קודם כל - לא כולנו צדיקים. הציות לחוקים באמת נתפס כאן כמשהו להתבייש בו ותקנו אותי אם אני טועה.
שנית - כמה מכם, כולל אני וכולל כולם, יכולים ומוכנים לעשות משהו דרסטי?
כמה מכם מוותרים עכשיו על לא יודע כמה ימי עבודה, ויוצאים לרחובות?
10 זה לא מספיק, גם לא 100 או 1000 ואפילו לא 10,000, שזה אפילו לא רבע מנדט. אלה לא מספרים שמישהו למעלה סופר בכלל.
הרוב רבותי, נוסע במשפחתומטית ליסינג בצבע אפור. לא מבין על מה מדובר, ממש לא מתעניין בזה ולא ממש אכפת לו. נהפוכו - הרוב, גם אם מגדיר את עצמו חרד לדמוקרטיה בלהבלהבלה, מאוד מצדד באכיפה הזו (מילה טובה, לצדד) ומאוד בעד הפאשיזם הזה!!! - מאוד בעד הורדה של כ-ו-ל-ם מהכביש (חוץ ממנו עצמו כמובן), מאוד בעד אכיפה ברוטלית (כל עוד לא עוצרים אותו כמובן) ומאוד-מאוד בעד ענישה מטורפת (כל עוד זה לא הוא על ספסל הנאשמים). ואנחנו לא מדברים כאן על פשיעה פלילית... תקראו שוב את התגובות של חברי הטוב השבדי - בנאדם איטילגנטי, אחד משלנו, ג'יפאי מתוכנו, בחור טוב במלוא מובן המילה (ואני מכיר אותו, אנחנו יורדים על סטייקים טובים ובקבוקים טובים ביחד בתדירות לא קטנה) איך הוא רוחץ בנקיון כפיו ומגדיר במדויק כמה רק אחרים הם לא בסדר. היום זה הם, אלה שלהגדרתך "משתוללים", מחר זה אתה שתואשם ללא עוול על זה בדיוק, ידידי השבדי. לא תבין למה ומה בעצם רוצים ממך, אבל בשם יחסי ציבור וסיסמאות, המערכת תסמן אותך כשעיר לעזאזל התורן ותמחץ גם אותך.
המצב לא משהו בכלל. היה מי שאמר (נדמה לי שזה אתה, אמיר הסנדק) שבכלל הכי טוב להמשיך לחיות "תחת הרדאר", ומשום מה אני נוטה להסכים איתו.
אני לא אוהב אותם יותר ממך. אבל לדעתי הם הבינו בדרך הכי קשה כמה הם טעו.
אולי בגלל זה הולכים שם היום בכיוון השני. היום מאוד קשה להצביע על טעויות אצלם.
כמעט כל מילה בסלע.
במיוחד הקטע שמתייחס להאשמה של חפצים. תצפו שוב ושוב בתכנית של אורלי וגיא.
עוד לא היו מטומטמים כמו הצמד-חמד הזה.
מאשימים שם את הכלי ולא את הרוכב. מבחינתם זה הטרקטורון שאשם...עצם קיומו של הכלי הוא שורש הרע...
איוולת כזו מזמן לא ראיתי. דמגוגיה בגרוש.
ואני מוכן להתערב איתכם על מה שתירצו: מתוך 100 אזרחי ישראל שצופים בזה, 99 גם יסכימו עם כל מילה שהזוג המגוחך הזה פולט!...
על דבר אחד אני חולק - חינוך כן עובד. הבעיה של חינוך הוא שהתהליך איטי. ובישראל רוצים פתרונות מהמותן, כאן ועכשיו, זבנג וגמרנו. לפני שעוד ממשלה מתחלפת.
אולי .... רק מחשבה ....
אם דמגוגיה בשקל ( דרור, גרושים ניגמרו מזמן ) פועלת כל כך טוב, אולי נוכל למצוא משהוא שיעניין את כל ההמונים קהיי החושים ויעזור לגרור אותם למאבק, לא רכב / דלק / נכים / רכבת / ... כי זה לא מעניין אותם, יש להם ליסינג מהעבודה והם לא משלמים דלק. אבל משהו שכן יעניין אותם, ועל הדרך נוכל למנף את זה למיגור הרוע ?
משהו כמו ... אדמה ? חזון ? ערבים ? יהודים ? לא יודע .. משהו שכן מזיז לחרא הצף הזה שנהיינו.