יום שבת אני מפרק את מוט ההגה לטובת הכנסת אוקולון בסופו כדי לבטל את הרעידות.
למי יש ניסיון בפירוק הזה?
מה זה דורש (פירוק כל המוט -מההגה עד לתיבת ההיגוי) ?
מישהו כבר הזמין כזה אוקולון (אני רוצה מידות) ?
תודה
Printable View
יום שבת אני מפרק את מוט ההגה לטובת הכנסת אוקולון בסופו כדי לבטל את הרעידות.
למי יש ניסיון בפירוק הזה?
מה זה דורש (פירוק כל המוט -מההגה עד לתיבת ההיגוי) ?
מישהו כבר הזמין כזה אוקולון (אני רוצה מידות) ?
תודה
אין צורך לפרק עד תיבת ההגה.תנתק את הצלב ליד הקיר אש. שים לב-בספרות הטכנית רשום שאסור לשלוף את המוט ההגה מתוך השרוול שלו,אין לי מושג למה.
לי יש את אותה הבעיה. אפשר לשלוף את האוקולון מבלי להוציא את מוט ההגה, ע"י ברגים
)להבריג חצי פנימה לתוך האוקולון ואז בעדינות למשוך( .לאוקולון ישנה טבעת מתכת בקצה על תשכח לשלוף גם אותה.
אין חלק כזה למכירה גם לא בחו"ל כניראה שיש סיבה מאוד טובה לכך. המוט נמכר רק "קומפלט".
למרות שאני אשמח לראות שאפשר לפתור את הבעיה ,בזהירות אם מערכת ההיגוי.טעות היא די קריטית.
פירקתי את המוט שמקשר בין התיבה לצלב (שהיה גמור) וגם את הצלב
בנוסף פירקתי את הלוח שעונים וההגה .
שיחררתי את 4 הברגים שהולכים מבפנים לכיוון קיר האש אבל נתקעתי עם הברגים שמחזקים בין המוט הגה לבין המוט חיזוק שעובר מתחת ללוח שעונים כי ההברגה שם היא כוכב\שטוח וזה בעיה לחלוץ אותם כי הם תקועים.
בכל מקרה כשהוצאתי את המנגנון של הוינקר נגלה מיסב (מלוכלך) ועל המוט עצמו יושב שימס.
השימס ירד ואז המוט "נפל" דפיקה קטנה עם המוט והגומי המבוקש עף.
עכשיו הגומי ביד (רואים שהוא שחוק בחלק הפנימי וממש יפה בחלק החיצוני).
לדעתי אי אפשר להשיג כזה גומי אבל אשמח לדעת אם מישהו השיג.
אני בכל מקרה הזמנתי מחבר אוקולון במידות האלה :17 מ"מ קוטר פנימי 30 מ"מ קוטר חיצוני (נמדד בעזרת קליבר) נקווה שיתאים.
הקופלונג הוחלף לחדש (היה קרוע) שהיה זרוק בבית.
לגבי צלב מישהו יודע מחיר במכשירי תנועה?
תמונות:
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f27670...670020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f27f05...4a0020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f288c3...0e0020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f24d57...320020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f2be79...d60020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f24e3b...dc0020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/6c55f2b330...650020000.aspx
לא להתייחס לתאריך על התמונות ולאיכות (מצלמה דיגיטלית "ספייר" כי את שלי לקחו) :P
סוזי בטח יחלוק על עדתי .. אבל.
צלב מקורי במכשירי תנועה ללא גירוז עולה בסביבות 200 ומשהו לפני מע"מ למיטב זיכרוני. ( אולי 260 ש"ח ? )
צלב רגיל אוניברסאלי במידה הנכונה עולה בסביבות 50-60 ש"ח עם פטמות גירוז.
אני העדפתי להחליף כל 10K 15K צלב מאשר להשקיע בצלב שישאר אחרי האוטו ..
אבל זאת רק דעתי !!!!!
אני מקווה שאנחנו מדברים על אותו צלב: מדובר על הצלב של המוט הגה ולא של הדריישאפט (קטנצ'יק כזה)
מוהנדס
הצלב הנ"ל עולה 200 ש"ח ומכיוון שיש חשיבות לברגים שעוברים דרכו (הם מאבטחים את הצלב כך שגם עם שיני ההזחה הולכות עדיין יש הגה ) לא הייתי מהמר
זה לא גל הינע שעם צלב כושל אתה נתקע
נ.ב אני לא מכיר צלב תחליפי ויכול להיות שהוא יעשה את אותה העבודה
מכיוון שאת לא מחליף את הצלב הזה כל יום (אני החלפתי אחרי 8 שנים וכמעט 200000 ק"מ)
אני חושב שההפרש לא מצדיק אבל זה אני
בכל מיקרה אשמח אם תחרוט עוד בוקסה כזו בשבילי
מוהנדס
אם היית מסתכל טוב היית רואה שאת חלק מברגי הכוכב אפשר גם לפתוח עם מברג שטוח רחב וגדול ובמידה ואין מספיק "מנוף" תנעל ג'פקה על המברג
אף על פי שאין צורך בכל הפירוק הנ"ל כדי להחליף את הבוקסה - הכל מתוך תא המנוע
תודה על המידות ,מה הגובה שכחת לציין.
במקור אמור לשבת שם אוקולון ולא גומי. יכול להיות שהאוקולון הוחלף בעבר?
200 שקל זה הרבה מאוד אבל נראה לי שבזה לא משחקים לגבי האוקולון
אני הייתי רוצה עוד אחד גם בשבילי אבל אני לא בטוח במידות
וזה גם חבר של חבר של אבא שלי שעושה את זה איפשהו ברחובות
אז לא היה נעים לבקש ... בכל מקרה אם הכל ילך חלק וזה יתאים אני אנסה לבקש עוד כמה במידה הזו.
את מידות לא לקחתי עם מיקרומטר(למרות שיש לי אחד) אלה עם קליבר
עכשיו יש כמו מגרעת שהגומי הקודם יצר במתכת של המוט אז לקחתי לפי המגרעת
אני לא בטוח שזה יכנס - מקסימום אני אשפשף קצת עם בד שמיר.
בכל מקרה מחר אני במכשירי תנועה.... (200 שקל ... FUCK ... לרגע אחד אתה חושב שיצאת מזה ...)
life is a beach :P
מה שאני כתבתי מתיחס לצלב רגיל לגל הינע !!
תשכח מכל מה שכתבתי בהתיחס לצלב של מוט ההגה !!!!!!
and then you marry one...ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
טוב אז הגיע החלק מסתבר שהוא יוצר במכון וייצמן (!!!) במעבדה לחומרים פלסטיים
כטובה לחבר של חבר של אבא שלי (תסבוכה רצינית) בגלל זה אני מצטער סוזי אני לא אוכל לבקש עוד אחד :cry: אולי בשלב יותר מאוחר ...
בכל מקרה הוא גם לא ממש התאים בקוטר החיצוני כלומר הוא נכנס בקלות יחסית
אז ייצרנו שימס מפחית קולה (הלכתי במיוחד כדי לקנות בקיוסק) ונכנס בכח ועכשיו יושב ממש טוב.
הבעיה לא הסתדרה עד הסוף כי כשהחופש שם נעלם החופש במיסב בהגה הורגש יותר טוב ועכשיו צריך גם "לטפל" בו.
חשבתי על ניסור העיקום שעשו על הלאגר (מן סימרור כדי שלא ייצא מכיוון מעלה)
וקניית לאגר חדש.
בכל מקרה נראה לי שעכשיו אחרי שגם הצלב הוחלף (250 ש"ח!!!!! הגזמה פראית וזה גם עם 10% הנחה) הוא יעבור טסט חלק.
תקבלו עידכונים לגבי הלאגר העליון אם זה יעבוד בעלי סמוראי יוכלו לחסוך אלף שקל ומעלה בקניית מוט חדש להגה אם הוא רועד.
עזוב אותך מהטסט, אתה נוסע עם פחית קולה בהגה. זה נשמע לך הגיוני? אל תסביר לי כמה זה מדוייק ויושב טוב, כי אותי לא תשכנע.
זה כן מקובל עלי כפתרון זמני עד שתמצא חלק כזה בחו"ל, לדוגמה (או עד שתרים אלי טלפון ואני אגלה לך איפה יש אחד, אבל רק אחד כזה שכנראה תקין) ותביא אותו לארץ.
השימס הזה יחזיק מצויין (אגב פחית קולה מהווה אחלה שימס) גם עוד חמישים שנה.
לא חשבתי להכניס אותו בלי שימס גם ככה. זה אולי נשמע מוזר אבל זה עובד ויושב שם בלחץ שלא תזיז אותו מכת פטיש 5 (אגב אם אתם לא יודעים אצלכם יש בסמוראי משהו הרבה יותר "דרדל'ה"- מן גומי קטן ועלוב שיכול לצאת בקלות יחסית החוצה עם דפיקה קלה ,אין מה להשוות למה שייצרתי עכשיו גם לא כשהגומי המסכן חדש דנדש).
על איזה חלק אתה מדבר ? על כל המוט כי אותו אפשר להשיג...מפירוק אבל למה? ברוב הסמוראים שבדקתי החופש אותו חופש כמו אצלי או יותר גדול.
במכשירי תנועה רוצים מעל אלפייה .אם אתה תשיג אחד שהוא גם טוב וגם בגרושים צור איתי קשר בפרטי ואוריד בפניך את הכובע.
יש !!!!!!!
קניתי לפני איזה שבועיים במכשירי תנועה קופלונג מקורי (הגומי המעפן הזה)
רק היום התקנתי ומסתבר שזו היתה הבעיה ...
הגומי החדש נלחץ יותר ומביא את כל המוט קדימה והוא משחק על חשבון רוחב עבה יותר במקום שהיה בו חופש קודם.
למי שיש בעיה של רעידות במוט הגה שיתחיל עם קופלונג חדש ומקורי יש להדגיש.
עכשיו המוט הגה כמו חדש אין רעידות ואין חופשים בכלל - עכשיו יעבור טסט בלי בעיה.
נקודה למחשבה:
כמעט כל סמוראי שבדקתי היה לו חופש כזה או אחר במקום הזה ( ובדקתי יותר מ-15 )
:D :D :D :D :D :D :D
קופלונג = הגומי העגול שבתמונה השניה בשירשור (4 ברגים מחזיקים אותו )
עידן, מה המחיר של הקופלונג במכשירי תנועה?
בעקבות חופש בהגה אני מיד ניגש לבצע החלפה, אך לפני:
הופיעה בעיה חדשה- בזמן האטה במהירות גבוהה (ההגדרה היחידה שאני מצליח לנסח היא - "האטה מהירה" :? פרדוקסלי משהו... ואני מדגיש את זה כיוון שאני לא מדבר על עצירת חרום, אלא על האטה דוגמאת מעבר מחמישי 90 קמ"ש, לשלישי 40 קמ"ש בפרק זמן קצר יחסית) מוט ההגה רועד ומשמיע דפיקות :shock:
מה קורה שם?? חופש בהגה היה תמיד. הרעידות והדפיקות - חדש מהנילון..
האם החלפת הגומיה מספיקה?
האם לבצע עוד משהו בהזדמנות זו שאני פותח את העסק?
במערכת ההיגוי שלך יש בעיות כבר מאזור המיסבים והקינגפינים. תתחיל מלמטה, תפתור קודם את הבעיות האלו - אז יהיה לך קל יותר לצמצם אפשרויות לגבי תופעות משונות.
אגב, התיאור שלך מאוד מתאים לבמפ-סטיר, מה שמאוד הגיוני עם הגבהה כמו שלך.
עידן- איזה מהתמונות זה הקופלונג ואיזה זה (ומה זה) ה"שימס" הזה?
נקסוס, לאחר בדיקה ידנית - נענוע מוט ההגה מתוך תא המנוע בחלק הקרוב לכניסת המוט לכיוון תא הנהג - הדפיקות הן מהנקודה של כניסת המוט (אני לא יודע איך קוראים לזה) לתא נהג - רואים תנועה של המוט בתוך הגומיה שהוא עובר דרכה. המהנדס הינדס גומיה כזאת בשיתוף מכון ויצמן וחברת קוקה קולה... אני יש לי קשרים רק בפריגת... האם באמת לא ניתן להשיג גומיה כזאת? משהו מכיר איפה אפשר להזמין לפי מידה באיזור המרכז? ואם אי אפשר - מה הפתרון?
דבר עם חברת פפסי- הם בטוח ירצו לתת קונטרא לקוקה קולה- אולי אפילו יממנו לך חינם :twisted:
בועז תחליף קופלונג ותראה - זה יסתדר
עידן- מה זה "שימס"?
חתיכת מתכת דקה שמטרתה היחידה לסגור רווח בין שני חלקים.
טוב, הקופלונג יוחלף בהקדם ונדווח.
אם יש למישהו הצעה לגבי האוקולון.. שירים יד ומהר.
פתאום קפץ רעיון :!: :idea: :idea: :!:
אם הבעיה כל כך נפוצה ואין להשיג כזה אולי נתארגן על איזה בית מלאכה שיסכים לייצר אם נזמין כמות גדולה.... וסוף להגאים המרקדים !
אז אני חוזר - אם משהו מכיר בית מלאכה שתעסק בנושא שיצעק "אני" ויוסיף כתובת. אני מוכן ללכת לבצע בדיקה לחזור עם נתונים ולרכז משתתפים.
הכפפה נזרקה..
אני אשאל את המקורות שלי לגבי ייצור בתשלום אם יהיו מספיק קונים אולי יהיה דיל.
ברגע שתחזק את הקופלונג המוט כולו ימשך קדימה ואז יכול ליהיות שיסגר הפתח.
יש מצב שהחופש נמצא במייסב של ההגה למעלה - חשבתי להחליף אותו (דורש ניסור קל)
אבל אז נפתרה הבעיה בעזרת הקופלונג :lol:
יש לי עדיין את הגומי המקורי שהוחלף באוקולון אם צריך.
אבל לא חשבת על הדבר הכי נדיר - פחית פפסי :lol:
הקופלונג הוחלף. שאלה:
בקופלונג שפורק ישנם שרוולי מתכת קטנים בתוך כל אחד מארבעת חורי הברגים (עד כמה שאני מבין -ספייסרים. מונעים מעיכה של הגומי)
בקופלונג שקניתי במכשירי תנועה אין את המוליכים האלה - החורים ריקים!
מה שקורה בפועל הוא שהגומי באמת נמעך תחת לחץ לא גדול של סגירת הבורג (אני הפסקתי לסגור לא כאשר היה קשה מדי אלא כאשר ראיתי שהגומי נמעך יותר מדי ושני הפלחים המוצלבים מתחילים להתעקם)
אני לא יודע אם החלק שפורק הוא מקורי או לא.
אז מה נכון? עם ספיסרים או בלי? ואם עם אז מה מכרו לי?
אגב, בהקשר להצעת הזמנת האוקולונים - זה לא מעניין אף אחד ?!?! טוב... נחכה לכל ההודעות מאיפה משיגים כשאנשים לא יעברו טסט :wink:
תיסלחו לי או יותר נכון תסלח לי: למה אתה לא מסתכל בספר רכב?ציטוט:
בקופלונג שפורק ישנם שרוולי מתכת קטנים בתוך כל אחד מארבעת חורי הברגים (עד כמה שאני מבין -ספייסרים. מונעים מעיכה של הגומי)
בקופלונג שקניתי במכשירי תנועה אין את המוליכים האלה - החורים ריקים!
מה שקורה בפועל הוא שהגומי באמת נמעך תחת לחץ לא גדול של סגירת הבורג (אני הפסקתי לסגור לא כאשר היה קשה מדי אלא כאשר ראיתי שהגומי נמעך יותר מדי ושני הפלחים המוצלבים מתחילים להתעקם)
אני לא יודע אם החלק שפורק הוא מקורי או לא.
אז מה נכון? עם ספיסרים או בלי? ואם עם אז מה מכרו לי?
חייבים לשים את הספייסרים ולא מהדקים עד שהפלחים מתעקמים!השתגעת?
ומה זה השטות הזאת להדק את הקופלונג חזק כדי למשוך את מוט ההגה, אתם בסדר?
תייצר אוקולון חדש למוט אם זו הבעיה שלך אל תעשה שטויות.
ועל תיפגע הכול בחיוך