בדיקת רשיון ג'יפ מסויים שעתיד להרכש ע"י חבר
אהלן
חבר, גם שלי וגם כאן באתר,(אם ירצה יזדהה), עומד לפני רכישת CJ.
אתמול בערב,
אני הוא וערן בדקנו CJ מסויים.
על פניו- זהו ג'יפ שנת 88, ארוך, פתוח, מצב חיצוני מצויין,מכני מעולה- אבל מוזנח מבחינת טיפולים (לא החליפו שמנים ממזמן, חסר שמן בגיר, צלבים גמורים - אבל אלו שטויות)
המוכר מספר שזהו ג'יפ של חבר שנמצא בחו"ל ומעוניין למכור אותו.
אחרי בדיקה מקיפה של לא פחות משעה וחצי(!!) כולל נסיעה של רבע שעה עליו- לדעתינו בהערכה גסה- ג'יפ ששוה לא פחות מ18,000 ש"ח.
המחיר המבוקש הוא- 13,000 ש"ח.
אותי אישית- המחיר החשיד.
בזמן שערן דוחף אצבעות ומבצע מעשים מגונים בגיר והטרנספר של הג'יפ :twisted: , ביקשתי מהמוכר להראות לי את רשיון הרכב. בפעם הראשונה ששאלתי- הוא שיחק אותה שלא שמע. אז חזרתי על עצמי שוב, והפעם הוא הוציא אותו ונתן לי.
בזמן שאני מנקה את השלדה באיזור המספר שלה כדי לראות שהמספר תואם לזה שמופיע ברשיון-המוכר מוציא דף מצולם, שאותו הוא מגדיר כאישור על איזה עניין שהיה עם השלדה.
כותרת הדף: "זיהוי פלילי"
בקיצור ולעניין-
על חלק ממספר השלדה ישנו ריתוך- בטעות או שלא בטעות
גרסת המוכר היא שהג'יפ ניגש לטסט, הבוחן אמר לו להביא אישורים מהמשטרה שאכן זה חוקי, והצילום עצמו- הוא האישור מתחנת משטרת "מסובים" שליד אור יהודה, שאכן המשטרה מכירה במספר כחוקי.
אכן בטופס רשום ששוטר כך וכך בדק את הג'יפ ואישר שמספר השלדה הוא X X X.
1. זה צילום. לא מצא חן בעיניי. בסוף הפגישה כאשר אמרתי למוכר "תשמע, זה צילום, אני אצטרך את המסמך המקורי, ענה המוכר: "על סמך מה אתה קובע שזה צילום? זה צבעוני אפילו! זה מ2003 בגלל זה זה מטושטש..." אני: זה צילום. אני צריך את המקור. המוכר: "זה מה יש."
2. יש יותר מדיי סיפורים של המוכר מסביב לג'יפ הזה. (הבעלים בחו"ל, אישור מהמשטרה וכו')
3. המוכר היה נראה דיי ספקן לגבינו- בעיקר לגביי- זה ששיגע אותו על ענייני הרשיון והטפסים של הג'יפ.
4. שאלתי אותו יש לו ייפוי כח מהבעלים. המוכר: "יש לי את התעודת זהות שלו. זה אותו דבר."
מוכר רכב שאינו בעליו, לא צריך ייפוי כח מבעליו של הרכב?
בקיצור,
הג'יפ מכנית וחיצונית מצויין ובהחלט שווה את המחיר- על פניו קניה טובה
אבל יש את בעיית הרישוי שמחשידה אותי.
לכן אני מנסה לאתר מישהו שיוכל לברר על הרכב הנ"ל כל פרט שאפשר.
בעלים קודמים, מס' שלדה, מס' רכב,כל מה שאפשר להוציא עליו- יתקבל בברכה.
החשד העיקרי שלי- זה ששיכפלו כאן CJ8 ארוך שנוסע בכבישי ישראל ולא יודע בכלל שיש לו תאום. או כמובן גנוב.
או שאני סתם פרנואיד.
בקיצור- אם למישהו יש גישה למקורות מסויימים, ויכול לעזור בזיהוי ופירוט על הרכב, נודה לו מאוד.
תודה מראש.
**אם מנהלי האתר סבורים שזוהי אינה הודעה לאתר הזה- התנצלותי. פשוט מדובר כאן על CJ, ועל חבר באתר.**
-ארז 8) -