עמידות הלוקרייט כנעילת דיפרנציאל-סיכום?
בעקבות השרשור:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=799
אם אני עושה לעצמי איזה סיכום על עמידות הלוקרייט כנעילת דיפרנציאל, ממה שאני שומע מכם ומחברים נוספים וממה שיצא לי להתקל בעצמי, עושה רושם שניתן להסיק את המסקנה הבאה:
הלוקרייט עמידה בפני אימפקטים חד פעמיים: לא שמענו על התפוצצויות פתאומיות של לוקרייטים כתוצאה מהשתוללות.
היא לא עמידה בשימוש מתמשך. כמו שאנחנו שומעים כבר לא מעט פעמים הלוקרייט נכשלת בשימוש כנעילה אחורית על רכבים שצוברים הרבה קילומטרז'.
בקיצור, מתאימה רק כנעילה קדמית לרכבים עם טרנספר מסוג PART TIME 4X4.
נכון?
אם זה נכון אז מה הפתרון הזול הבא לנעילה אחורית?
אולי נו-סליפ? לא שמענו עדיין על בעיות איתה, אבל היא יחסית חדשה בשוק.
ספול? עושה רושם שעדי עם הCJ שלו מאוד נהנה ממנה וגם ניר מדווח על חווית נהיגה נעימה יותר מאשר עם נעילה אוט':
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...amp;highlight=
חוזר: עמידות הלוקרייט כנעילת דיפרנציאל-סיכום?
מוסיף פה את הערותי מנסיוני הדל עם נעילת הלוקרייט שלי - כנראה שאעבור למיני-ספול, כי הנעילה שלי נשחקה אחרי 8 חודשי שימוש אינטנסיביים...
סוזי שכח לציין ( או בחר שלא לציין )
שהנעילות שהוא מכר, אכן הראו את השנים והק"מ. היתה שחיקה של אולי מ"מ על הפאזה של השיניים של הקאפלרים.
הנעילה הותקנה בסרן הקידמי בסמוראי אחר למשך כ 3 שנים ובערך 50 אלף ק"מ ( הנעילה הקידמית של שמוליק שהיתה חדשה לגמרי - הותקנה בסרן אחורי ל 3 שנים ו 50 אלף )
אחרי זה, הקידמית ( שהיתה אחורית אצל סוזי ) עברה לרכב אחר לסרן האחורי שם עבדה בסדר גמור. האחורית ( הקידמית של סוזי ) עברה לרכב אחר לסרן האחורי ( והנהג הפסיכופת העביד אותה מאוד קשה ) לא יודע מה קורה איתן כיום.
אבל באו עליהן את השנים וללא תקלות או בעיות !
גיא
אין מה לציין
גם הקורונה פיניון אחרי שימוש לא חדשה אבל זה עדיין לא אומר שהיא לא עובדת טוב
מה שאני באתי להדגים הוא שהנעילות הנ"ל עבדו קשה /קשה מאד והרבה מאד ללא שום בעיות
הנעילות מתפקדות אצלי טוב עד היום ומעולם לא היה מצב בו לא הייתה לי נעילה להבדיל מאחרות :twisted:
ואני חיזקתי את דבריך, שלמרות שראו היטב שהן עבדו קשה מאוד ( לפחות האחורית ) והיתה פאזה, למרות זה היא המשיכה לעבוד מצויין ( עם הפאזה ) בעוד שני רכבים לפחות....
היילקס - נעילה חשמלית מאחור והלוקרייט מותקנת לפנים.
כבר כשנה וחצי על הרכב (15000 ק"מ ) ש90% זה בדרך לשטח ובחזרה ובשטח. עברה מעלות אינספור וחסכה ממני שבירות של מכלולים קדמיים בשל השליטה על הגלגלים הקדמיים במצבי הצלבה.
מקל מאוד על השליטה הטכנית בזחילת סלעים.
החסרון : כצפוי - לאחר ההתקנה הכבידה מעט על ההגה וברגע שיורד מדרך עפר לאספלט - נוצרים עומסים שאינם נוחים לנהיגה ולכן חייב לנתק לוקרים ולהוציא מ 4X4 .
סיכום: מקדימה - מומלץ !