-
יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
היי,
אני רואה את זה הרבה מסביב. עוצר אותך שוטר, לוקח את הרישיונות לבדיקה / מחליט לתת לך דו"ח
ומבקש ממך לצאת מהרכב ולהתלוות אליו. הרבה פעמים אחר כך הוא יושב בניידת, אתה עומד בחוץ כמו אידיוט,
הרבה פעמים מסכן את עצמך וכו'.
האם יש איזשהי חובה לצאת אחריהם ? למה שאני לא אשאר במזגן בכיף ושילך לבדוק / לכתוב מה שהוא רוצה ?
או - מה שאני רואה זה אנשים שמתחננים שיוותרו להם ?
-
תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
יש חובה כללית להשמע להוראות שוטר.
***** תוכן לא ראוי נמחק *****
-
בגדול למיטב ידיעתי אתה אמור להשאר ברכב , והשוטר ללכת לניידת ולחזור ,
אבל זה תלוי בשוטר כמובן ...
-
Re: תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
מתוך ידיעה ברורה, אתה לא צריך לצאת מהרכב בכלל, השוטר חייב לגשת אליך , לוקח את הרשיונות ניגש לניידת שלו בודק מול מחשב ורושם לך דוח,
זה שאתה יוצא ועומד מול הניידת זו טעות שמסכנת את עצמך
-
תגובה: Re: תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
כן, אבל אם השוטר מבקש/מנחה להתלוות אליו ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
כן, אבל אם השוטר מבקש/מנחה להתלוות אליו ?
אז או שתסכים או שתקבל דו"ח גם על וישרים יבשים/פנס דהוי/מאפרה לא מקורית/ריפודים מלוכלכים/שקר כלשהו...
למשל, כשעוצרים עם מהירות אז חובתו של השוטר להראות לך את המהירות מה נהגת. איך יעשה את זה אם לא תיגש לניידת?...??
-
יפה, לפיכך אפשר לתמצת הסוגיה-השמע להוראות השוטר.
-
כן. רק לשים לב-
פעם שוטר ביקש ממני לצאת,
הראה לי איך עברתי על החוק, מה עשיתי לא בסדר,
ושהתחלתי להתווכח איתו בסוף כל הסיפור (נו, הייתי מוכרח), הוא איים עלי:
שוטר: "אתה רוצה גם דו"ח על זה שאתה מחוץ לאוטו בצד הדרך בלי אפוד זוהר?"
אני: "אתה אמרת לי לצאת מהאוטו!"
שוטר: "זה אחריות שלך לשים אפוד זוהר!"
אני מסנן בין השיניים קללה, ומבין שהוא צודק.
בקיצור, אם שוטר מבקש ממך לצאת, מומלץ לשים אפוד זוהר.
-
אביעד, השוטר הכשיל אותך - זה יכול לשמש כנגדו.
-
לצאת מהרכב או לא לצאת זה משחק ילדים. אתה נמצא במצב של "חזק וחלש" ואתה החלש במקרה הזה.שוטרים לא אוהבים תשובות "אני ממהר לנתב"ג לא לפספס טיסה" "אישתי בהריון וירדו לה כבר המיים" "יש לי תור לרופא שיניים" וכו'. נעצרתי ע"י שוטר ליד צומת בית דגן בשל עליה מזערית על אי תנועה מקווקוו, ניגשתי לניידת בלי בושה ומשחקי כבוד, השוטר [שהיה שם באמבוש] שאל אותי למה עליתי על הקו? עניתי לו: מצטער לא שמתי לב תעשה את העבודה שלך ,בפעם הבאה אקפיד יותר.השוטר מסתכל עלי בחיוך ואומר- אני לא רגיל לתשובות כאלו,כולם מספרים לי סיפורי סבתא ומנסים לעבוד עלי ומאחר שלא בלבלת לי את הראש אני פוטר אותך באזהרה בלבד.שלום שלום תודה רבה. לא כדאי להעלות את הסעיף לשוטר,לעצבן אותו להתווכח איתו, השוטר נכנס לאמביציה ופרינציפים וזה לא פועל לטובתך.
-
ומה קורה כשהאשה כן בהריון ?
קרה לחבר - הוא מיהר הביתה לאישתו בכביש שמחבר בין קרית אונו לפ"ת, לא שם לב ונתפס, לכאורה, על 87 קמ"ש. הסביר לשוט(ה)ר שהוא ממהר לאישתו שבחודש ה6 כי היא נפלה, השוטר כמובן לא האמין.
ב5 לפנות בוקר, כשהוא הגיע לתחנה לבקשת השוטר בשביל להתייצב למשפט מול קצין, הוא הגיע עם אישתו והבטן היפה שלה - השוטר כמעט עשה במכנסיים.
סיפורים או לא סיפורים - שיטת "עבד כי ימלוך" היא השיטה השולטת.
אגב ZVIKI, אולי תספר גם בן כמה אתה, ומה החזות שלך ? זה גם כן משפיע על איך הדברים נראים בעיני השוטר.
-
המצב הוא קצת אבסורד. לפי החוק היבש אסור לצאת מהרכב כשעוצר אותך שוטר על מנת לא לסכן אותך. יותר מזה השוטר חייב להעמיד את הניידת מאחורי הרכב שלך ולהפעיל קוזאק. האבסורד הוא שאתה גם מחוייב להשמע לכל הנחיית שוטר. אגב למתחכמים מאיתנו - תגידו לשוטר לכתוב את זה בדוח אחרי שאמר לכם לצאת מהרכב ותיגשו לבית משפט - מהר מאוד תגלו שהדוח מתבטל.
-
הפעם הבאה זו לא תהיה הזהרה לפחות במשך שנתיים
אז תשתדל לא להפליל את עצמך להבא!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
לצאת מהרכב או לא לצאת זה משחק ילדים. אתה נמצא במצב של "חזק וחלש" ואתה החלש במקרה הזה.שוטרים לא אוהבים תשובות "אני ממהר לנתב"ג לא לפספס טיסה" "אישתי בהריון וירדו לה כבר המיים" "יש לי תור לרופא שיניים" וכו'. נעצרתי ע"י שוטר ליד צומת בית דגן בשל עליה מזערית על אי תנועה מקווקוו, ניגשתי לניידת בלי בושה ומשחקי כבוד, השוטר [שהיה שם באמבוש] שאל אותי למה עליתי על הקו? עניתי לו: מצטער לא שמתי לב תעשה את העבודה שלך ,בפעם הבאה אקפיד יותר.השוטר מסתכל עלי בחיוך ואומר- אני לא רגיל לתשובות כאלו,כולם מספרים לי סיפורי סבתא ומנסים לעבוד עלי ומאחר שלא בלבלת לי את הראש אני פוטר אותך באזהרה בלבד.שלום שלום תודה רבה. לא כדאי להעלות את הסעיף לשוטר,לעצבן אותו להתווכח איתו, השוטר נכנס לאמביציה ופרינציפים וזה לא פועל לטובתך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
הפעם הבאה זו לא תהיה הזהרה לפחות במשך שנתיים
אז תשתדל לא להפליל את עצמך להבא!
זהו... שזה כבר השתנה. לא שנתיים אלא חמש שנים.
-
מהנסיון המועט שלי - { במעצר ע"י שוטר - ק"מ יש לי המון }. ב 7 הפעמים שנעצרתי { על מגוון כלי רכב - מאופנוע עד משאית } - כל פעם שיצאתי מהאוטו - יצאתי בזול יותר מאשר אם לא היתי יוצא. וכל פעם שלא יצאתי חטפתי זמבורה.
אני מוכרח לציין את הפעם עם האופנוע - עצרו אותי בטענה שלא עצרתי בעצור , הסברתי לשוטר שכן עצרתי והורדתי רגל וכו'. ואחרי דין ודברים קצר ומנומס הוא ויתר לי להפתעתי הרבה עד מאד! רבאק! גם אופנוע וגם עצור!
בקיצור - שכל אחד יעשה את החשבונות שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אגב ZVIKI, אולי תספר גם בן כמה אתה, ומה החזות שלך ? זה גם כן משפיע על איך הדברים נראים בעיני השוטר.
מה אתה מנסה להגיד בזה?
לפי נסיוני רוב השוטרים לא בדיוק ממוצא פולני.....אגב יש לנו אחד במשפחה, קרציה רצינית, סוף סוף מצא מישהו שמוכן ללכת איתו לאכול שרצים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
השוטר לא עשה לך הנחה, הוא פשוט זימבר אותך עם חיוך. כמו שציין דרור , אם יש לך גליון נקי במשך 5 שנים אתה זכאי להמרת הדו״ח באזהרה- יש שוטרים שלא מציינים את זה בפניך ואז אתה יכול לפנות לאגף התנועה ולהמיר את הדו״ח בעצמך. אתה ניצלת את הזכות שהייתה לך ממילא, העובדה שלא קיבלת דוחות במשך 5 שנים או 20 שנה לא מעידה על כך שלא תקבל דוחות גם ב 20 השנים הבאות. שיטות האכיפה משתכללות ומדובר בהכנסה טובה לקופת המדינה - אתה עלול למצוא את עצמך מאד מהר צובר עוד דוחות ואפילו מאבד את הרשיון.
-
העליהום על שוטרי התנועה כבר מתחיל להיות מחליא
רוב שוטרי התנועה עובדים לפי נהלים והוראות
הרוב שמעכבים נהג מוודאים שהוא עוצר לפני הניידת,
בעצירת רכב בנסיעה והסטתו לשוליים הניידת נעצרת כך שהרכב המעוכב לפני הניידת,
למעט עבירת מהירות (ע"י אקדח לייזר)לא מבקשים מנהג לצאת מהרכב-באם כן ממולץ לבקש את השוטר לרשום זאת בדו"ח
הערות של שוטר כמו שנכתב לגבי יציאה ללא אפוד זוהר הינה עילה לביטול דו"ח
נכון יש כמה תפוחים רקובים במערכת-כמו בכל מערכת,
יש יותר נהגים גרועים ,חצופים,ושקרנים מאשר שוטרים
אני לילה לילה על הכבישים ומתמודד עם נהגים שפשוט אסור לתת להם לנהוג
לדוגמא:יש שני תמרורי האטת מהירות לפני אתר עבודה-אחרי השלט שמורה על הפחתת מהירות ל 70 קמ"ש נהג נתפס מאיץ כן מאיץ למאה ארבעים
140 הוא גם לא שם לב שפגע בקונוס שעף ופגע בעובד באתר עבודה
אזי הרגעו מהלוחמנות וסעו כחוק ,בזהירות,ובעירנות לסביבה ולתמרורים
יוסי
-
פעם, אם לא היו לך דו"חות במשך שנתיים וביצעת עבירה - השוטר היה רשאי, שים לב! לא חייב, רק רשאי - לתת לך אזהרה. בהחלט היו לא מעט שוטרים שהם גם קצת בני אדם, שהשתפקו במתן אזהרות במקום דו"חות.
אחרי שקיבלת אזהרה, כל פעם שתבצע עבירה במשך שנתיים, לשוטר אסור לוותר לך! הוא מחוייב לתת לך דו"ח.
זה היה פעם. היום, פרק הזמן עלה משנתיים לחמש שנים, כדי להפחית את מספר האזהרות ולהבטיח שתקבל דו"ח בכל מפגש עם שוטר. פשוט מאוד - התקופה של אזהרה אחת לשנתיים שהיתה יוזמה של אחד ממפקדי מתנ"א היותר נאורים שהיו כאן - ניצב שחר איילון, גרמה כנראה לירידה בהכנסות המדינה מדו"חות. למישהו במעלה המערכת הפסד ההכנסות הזה כנראה ממש צרם, ולכן זימברו את הציבור עם פרק זמן בלתי אפשרי בין אזהרות, של חמש שנים.
לגבי חזות וגיל הנהג - זה נכון וזה עובד.
אבא שלי לקח לפני שבוע וחצי כבר פעם שניה את הג'יפ, ורתם לו עגלה די גדולה - כדי להעביר את החפצים של אחותי שלמדה במכללת תל-חי והתגוררה בדירה שכורה בקרית שמונה.
אם אני או אחי כל אחד אחר בעל חזות צעירה ינהג בג'יפ סופה שגורר עגלה עמוסה מקריית שמונה לזכרון יעקב, הוא ייעצר בדרך ע"י שוטרים לפחות פעמיים-שלוש, לפחות לבדיקת רשיונות, עם סיכוי של 90% לכל הפחות שיקבל גם הורדה מהכביש על משהו שלא היה ולא נברא. כשאבא נהג בג'יפ השוטרים סימנו לו לעצור, אבל כשהם ראו נהג בן 70+ עם שיער שיבה שנראה "בנאדם רציני", הם סימנו לו לנסוע לשלום. אפילו לא בדקו לו רשיונות. עובדה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
השוטר לא עשה לך הנחה, הוא פשוט זימבר אותך עם חיוך. כמו שציין דרור , אם יש לך גליון נקי במשך 5 שנים אתה זכאי להמרת הדו״ח באזהרה- יש שוטרים שלא מציינים את זה בפניך ואז אתה יכול לפנות לאגף התנועה ולהמיר את הדו״ח בעצמך. אתה ניצלת את הזכות שהייתה לך ממילא, העובדה שלא קיבלת דוחות במשך 5 שנים או 20 שנה לא מעידה על כך שלא תקבל דוחות גם ב 20 השנים הבאות. שיטות האכיפה משתכללות ומדובר בהכנסה טובה לקופת המדינה - אתה עלול למצוא את עצמך מאד מהר צובר עוד דוחות ואפילו מאבד את הרשיון.
אתה כל כך בטוח במה שאתה כותב כאילו שהיית מטר ממני עת קרות המקרה,למה סתם לדבר,אם היית רואה את כמות האנשים שיצאו מהאמבוש מקללים את האם אמא של השוטר ויורקים,עם הדוח ביד והש"ח לתשלום ועם הנקודות שתגענה בהמשך .אני בכלל חושב שאם לא הייתה שוטרת לידו [עדה] הוא היה פוטר אותי בלא כלום. מנסיוני רב השנים הגעתי למסקנה שלא כדאי להתווכח או להרגיז את השוטר שתפקידו להעשיר את אוצר המדינה.אלא במקרה שבאמת אפשר להוכיח חד משמעית שהוא טעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
מנסיוני רב השנים הגעתי למסקנה שלא כדאי להתווכח או להרגיז את השוטר שתפקידו להעשיר את אוצר המדינה.אלא במקרה שבאמת אפשר להוכיח חד משמעית שהוא טעה.
המשפט הראשון פה נכון מאד, המשפט השני חצי נכון - אל תתווכח, תדאג לתעד היטב את המאורע, כולל תכתובות ואם אפשר הקלטות אז עוד יותר טוב ואז תגש לבימ"ש. להתווכח עם שוטר, גם אם אתה צודק במאה אחוז יכול להוביל לנזקים ולו בגלל שידו על העליונה. ואם הוא לא לבד במערכה אז בכלל יכולים להעליל עליך עלילות.
-
יש הרבה תפוחים רקובים במערכת לא כמה ויש הרבה נהלים והוראות רקובים, זה שהשוטרים עובדים לפי הנוהל זאת בדיוק הבעיה ולא בכדי הציבור ממורמר על משטרת ישראל. אני לא מכיר מישהו שקיבל דו״ח מוצדק והתמרמר על כך, אבל מה לעשות - אין כאן אחד שלא עובר ביומיום על מספר חוקי תנועה שהוא אפילו לא מודע לקיומם או שאינם רלבנטיים למצב הדרך ולנסיבות, אבל המשטרה לא מתמקדת באכיפה איכותית ובהורדה מהכביש של נהגים מסוכנים - היא מתעלמת מזה ובמקום זה מתעסקת בגביית מיסים עקיפים ובאכיפה שמצטלמת טוב כגון - אמבוש על אופנוענים שנוסעים מעל המהירות המותרת בשבת לפנות בוקר בכביש נידח ולא מסכנים איש וכו' .זה בדיוק כמו לעצור את מרגול סנדקית הפשע ולשחרר את דומרני ואחרים לעיסוקם השוטף.משטרת ישראל מחליאה והדג הזה ללא ספק מסריח מהראש ולא מהזנב.להבדיל - אני חי שנים רבות בתל אביב רובן כתושב והיה לי לא מעט חיכוך עם אגף החנייה, קבלתי לא מעט דוחות ושילמתי לא מעט מהם. לא הייתה פעם אחת שהרגשתי שדפקו אותי - תמיד כשהיתה סיבה ולעיתים גם כשלא היתה סיבה מובהקת ,בוטלו לי דוחות, קיבלתי שירות ויחס מעולים , אני לא יכול להגיד עליהם מילה רעה ואני נותן את הקרדיט בראש ובראשונה לחולדאי. רשות השידור לעומת זאת , חייבת לי כסף אך מתעקשת לנסות לחייב אותי דווקא ומתעלמת מפניותיי החוזרות ונשנות.מדינה זמנית.*
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
פעם, אם לא היו לך דו"חות במשך שנתיים וביצעת עבירה - השוטר היה רשאי, שים לב! לא חייב, רק רשאי - לתת לך אזהרה. בהחלט היו לא מעט שוטרים שהם גם קצת בני אדם, שהשתפקו במתן אזהרות במקום דו"חות.
אחרי שקיבלת אזהרה, כל פעם שתבצע עבירה במשך שנתיים, לשוטר אסור לוותר לך! הוא מחוייב לתת לך דו"ח.
זה היה פעם. היום, פרק הזמן עלה משנתיים לחמש שנים, כדי להפחית את מספר האזהרות ולהבטיח שתקבל דו"ח בכל מפגש עם שוטר. פשוט מאוד - התקופה של אזהרה אחת לשנתיים שהיתה יוזמה של אחד ממפקדי מתנ"א היותר נאורים שהיו כאן - ניצב שחר איילון, גרמה כנראה לירידה בהכנסות המדינה מדו"חות. למישהו במעלה המערכת הפסד ההכנסות הזה כנראה ממש צרם, ולכן זימברו את הציבור עם פרק זמן בלתי אפשרי בין אזהרות, של חמש שנים.
לגבי חזות וגיל הנהג - זה נכון וזה עובד.
אבא שלי לקח לפני שבוע וחצי כבר פעם שניה את הג'יפ, ורתם לו עגלה די גדולה - כדי להעביר את החפצים של אחותי שלמדה במכללת תל-חי והתגוררה בדירה שכורה בקרית שמונה.
אם אני או אחי כל אחד אחר בעל חזות צעירה ינהג בג'יפ סופה שגורר עגלה עמוסה מקריית שמונה לזכרון יעקב, הוא ייעצר בדרך ע"י שוטרים לפחות פעמיים-שלוש, לפחות לבדיקת רשיונות, עם סיכוי של 90% לכל הפחות שיקבל גם הורדה מהכביש על משהו שלא היה ולא נברא. כשאבא נהג בג'יפ השוטרים סימנו לו לעצור, אבל כשהם ראו נהג בן 70+ עם שיער שיבה שנראה "בנאדם רציני", הם סימנו לו לנסוע לשלום. אפילו לא בדקו לו רשיונות. עובדה.
נכון כאור בצהריים, אדם בן 70
[שיהיה בריא עד 120] לא נראה טרבל מייקר,לפעמים אצל השוטרים מתעורר איזה רגש של כבוד כלפי אוכלוסית נהגים מבוגרת וטוב שכך[כמובן שאסור לנצל את "האופציה" הזו, לא תמיד המזל ישחק לחיטיאר] :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
אתה כל כך בטוח במה שאתה כותב כאילו שהיית מטר ממני עת קרות המקרה,למה סתם לדבר,אם היית רואה את כמות האנשים שיצאו מהאמבוש מקללים את האם אמא של השוטר ויורקים,עם הדוח ביד והש"ח לתשלום ועם הנקודות שתגענה בהמשך .אני בכלל חושב שאם לא הייתה שוטרת לידו [עדה] הוא היה פוטר אותי בלא כלום. מנסיוני רב השנים הגעתי למסקנה שלא כדאי להתווכח או להרגיז את השוטר שתפקידו להעשיר את אוצר המדינה.אלא במקרה שבאמת אפשר להוכיח חד משמעית שהוא טעה.
אני לא טוען שהיית צריך לריב עם השוטר, אם עברת עבירה ואתה משלים עמה - קבל עליך את הדין , אם נראה לך שהשוטר טועה - תדאג שיציין בדוח את ההשגות שלך ולך לעו״ד לענייני תעבורה. בכל מקרה זה לא עוזר לריב ולקלל את השוטר, גם אני לא מתנהג ככה. זה גם ברור שאם הדוח מוצדק - נימוס יכול רק לעזור לך.אבל אל תטעה לחשוב ששוטר שהמיר לך דוח באזהרה עשה לך טובה. האזהרה הזו מתועדת בדיוק כמו דוח והיית יכול לקבל אותה בדיעבד גם אם היה ניתן לך דוח.
-
צביקי
ציינתי שיש תפוחים רקובים במערכת זה היה אחד מהם
האם רשמת את פרטיו?
מכתב תלונה למח"ש היה עושה את העבודה יותר טוב מכתיבה רק כאן
אחתהסיבות שבזמנו התנדבתי למתנ"א היתה התנהגות נלוזה של שוטרי תנועה
עד שחליתי דאגתי להוציא מהמערך הרבה מתנדבים שנהגו כעבד כי ימלוך ובלשון המעטה לא אהבו אותי כל כך במערך
אפרופו גיליון עבירות התנועה שלי היה ארוך עד שהפנמתי וכמה שנים שאני נוהג לפי כל החוקים ומאז שקט לי
יוסי
-
הפוך גוטה, הפוך.
פה ושם יש תפוח קטן-קטן שעדיין לא רקוב במערכת המשטרתית המחליאה הזו, שכל-כולה רקובה מהיסוד.
והדוגמה של מרגול היא הנכונה מכולן. לא שאני משתגע על במיוחד עליה ועל הג'ורה שלה, אבל לראות אותה חוטפת הארכות מעצר חוזרות ונשנות כאילו היתה איזו קרימינלית אלימה ומסוכנת לציבור, כאשר תותחי משפחות הפשע, אלה שמושכים בכל החוטים, מפריחים חיוכים ומסתובבים חופשי - זה אבסורד. פשוט אבסורד...
אל תתפלא אם יום בהיר אחד תמצא את שלום דומרני ו/או אמיר מולנר, שניהם יחד או כל אחד לחוד, יושבים בכבוד בכנסת. בחיי...
כשאנחנו אומרים "מדינה זמנית", אנחנו כנראה לא מבינים אפילו עד כמה.
-
דרור ידידי אנו סוטים מהנושא
יש מחאה חברתית=צדק חברתי
לא ראיתי שלט אחד בהפגנות המוצדקות לדעתי שקרא לטפל "בבעית"המשטרה
אני לא בודד במערכה-יש עוד כמה שאיכפת להם-גם במערך שאני נמצא בו היום לא הכל ורוד
רק שהורוד הזה נהיה אדום על הכביש באם פקח תנועה לא הקפיד על נוהלים
דרור יש יותר נהגים עבריינים משוטרים עבריינים
ולגבי מרגול?ללא הפרקליטות לא היו הארכות מעצר
איימו פעם על חייך הביריונים שהם נחשדים כידידים שלה?
אימתו של שוטר התנועה הרשע שאתה מזכיר תמיד הינה כיתוש מול פיל מאימתם של עבריינים גובי דמי חסות
קצת פרופורציות לא יזיקו גם לך במלחמת ה"קודש"שלך מול הממסד
בוא נקים מפלגת צדק חברתי וננקה את המדינה
אני אהיה חבר מספר 2 מה דעתך?
תתנדב ותנקה את האורוות מבפנים אתה וכל הזועקים חמס
ואני מבטיח לך שריח החר...ידבק בך גם באם תהיה טהור כמו טלית שכולה תכלת
כאשר תהיה מוכן לסבול זאת-נוכל אתה ואני ועוד רבים לשנות את המדינה הזאת
בנתיים כל עוד אתה חי כאן אני מניח שטוב לך
כאן אנחנו לא יהודים מטונפים שמרכינים ראש מול אנטישמיות שלעולם לא פסקה
ועל כך דייני
יוסי
-
הם היו יושבים כבר אתמול בכנסת אם זה מה שהם היו רוצים, כבוד הם מקבלים גם היום והרבה. מה לעשות - הם למדו את חוקי המשחק ומשחקים אותו יותר טוב מכולנו, להיות עבריין זה לא גנאי - כל אחד מאיתנו עבריין, רק שלא בחרו לנעוץ אותו עדיין וכל אחד מאיתנו עלול למצוא עצמו מאחורי הסורגים. ככה זה כשיש מערכת חוקים כזו. אני באופן אישי פשוט מתעלם, מקווה שלהיות מנהל פורום בג׳יפולוג זה עדיין לא בחזקת סלבריטי ולכן המשטרה לא תקצה משאבים ע״מ לחפש איפה אפשר לנעוץ אותי. אין כותרות בעיתונים - אין עניין לציבור.
-
ניר להיות מנהל אפילו בפורום זו אחריות ומשימה לא קלה אזי בלי צניעות להיפך קבלו חיבוק וחיוך והערכה רבה על דרך התנהלותו של הפורום
ולגבי קוראיו?
אולי אני האזרח הקטן הנובח אך גם הנושך לפעמים דואג שרבים ממקבלי ההחלטות במערכת התחבורה של היום יקראו את פורום אוף טופיק
בלי לקבל את רשותך אני מצטט ומביא קישורים לבעלי השפעה הן בחברה הלאומית לדרכים והן במשטרת ישראל/מתנ"א
וזה מחלחל לאט אבל בטוח-אך ללא התלהמות -בלשון נקיה ואם עובדות-קרי-צילומים הקלטות וכיוצא בזה
למה?
כי אכפת לי קצת ומשום שאינני אוהב מסגרות אטומות
יוסי
-
על משקל השיר של אייל גולן: "מי שעבריין לא מפחד".
יוסי, אתה חושב כמו שוטר. צא כבר מהמנטרה "נהגים עבריינים" ששגורה בפי השוטרים, ושאחרי כמה שנים הם באמת רואים בכל נהג חיית טרף מסוכנת - כן, אנשים עושים עבירות תנועה. בלי סוף אפילו, אבל רובן קלות עד זניחות ורובן בהחלט לא במודע וכן - ממש בטעות.
להבדיל מעבריין פלילי, שלא יכול לומר שפרץ לדירה בטעות, שדד זקנה בלי להרגיש או אנס ילדה בהיסח הדעת, עבריין התנועה הממוצע הוא בנאדם נורמטיבי. זה אני ואתה ואבא שלי ואשתך והבן שלך. אז דווקא בגלל שכל אחד מאיתנו מבצע מדי יום כמה עשרות עבירות תנועה קטנות, המשטרה מתמקדת בנו ולא בעבריינות הפלילית - פשוט כי אותי ואותך קל לתפוס, קל לעצור וקל להעניש. אתה, אזרח נורמטיבי, לא תנסה לברוח, לא תתנגד, לא תרים יד או נשק על שוטר. גם מהות העבירות היא כזו שלא מכניסה אנשים לבתי סוהר, אלא "רק" שודדת מהם כסף לטובת אוצר המדינה. רובנו גם לא נילחם על צדקתנו בבית המשפט, אלא נרכין ראש, נסנן קללה, נשלם את הדו"ח וחסל. רווח קל לקופת מדינת השודדים.
למה המחאה לא קראה לטפל ב"בעיית המשטרה"? כי המשטרה אינה הבעייה הכי כואבת של המדינה הזו, ומי שלא נוהג לא ייתקל בצד הכל-כך מכוער של המשטרה הזו, ולמען ההגינות - אני מכורח לציין שאכיפת היתר הזו של חוקי תנועה אינה נחלת מדינת ישראל בלבד. בכל העולם יש התעוררות של הנושא הזה. בארה"ב זה כך כבר שנים. באירופה נוכח והממשלות בשנים האחרונות שאכיפת עבירות תנועה ובעיקר מהירות - זו חתיכת קרן שפע מניבה. הקנסות שם גבוהים והאירופאים לא מתווכחים עם השוטרים כמו כאן. על מדינות עולם שלישי בהן שוטרים עומדים בפינות רחוב ועוצרים אותך על לא כלום ואם לא תיתן להם כמה שטרות ביחד עם הרישיון כבר לא תסיים את היום בטוב, אני כבר לא מדבר... בקיצור - משטרה בכבישים היא עובדה קיימת שקשה לי להחליט מה היא יותר - דבר רע ומזיק או הכרח, ולא רק אצלנו. זה ככה בכל מקום בעולם. הדרך היחידה שאני מכיר כדי לצמצם למינימום את המפגשים עם שוטרים היא לנסוע כחוק, זה הכל.