http://www.globes.co.il
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcbo...wmode=threaded
Printable View
זו חוכמה מאד קטנה לקרוא לאזרח בודד "לא להיות כבשה".
אחד אחד אנחנו כבשים. חבל שעוד לא הפנמנו שכעדר כבשים מאוד גדול, אנחנו יכולים לדהור קדימה באמוק ולדרוס את המערכת. אבל זה כאמור - יכול לקרות רק אם לא נחשוש להשתמש בכוח. ואם זה אומר להשמיד מצלמות באופן מאורגן - זה מה שצריך לקרות. וזה גם מה שקרה בבריטניה אגב. חלק גדול ממערך מצלמות הגאטסו שם לא הושבת סתם ככה - הזעם הציבורי כנגד אכיפת המהירות התפרץ בצורת השמדה סיטונית של מאות מצלמות על ידי אזרחים. שם הבינו שאין דרך אחרת ללמד שלטון רע את הלקח זולת השימוש בכוח.
ועד שזה יקרה - סעו לאט, פשוט כי לנסוע מהר הולך להיות תענוג מה זה יקר...
באמת תיזהרו.
*למזלי* אני לא חושב שהדיפנדר יגיע ל-120 על כביש החוף....
"1984" גורג' אורוול
מה אתה צריך 120? המהירות המותרת בכביש החוף היא 90. 110 אתה משייט בכיף, ואתה תחטוף שם כמו כולם.
אסור לשכוח כמה דברים חשובים:
1. גאטסו היא מצלמה דיגיטלית, עם נפח זיכרון של אלפי תמונות ששולחת את התמונות מיידית למוקד שמנפיק דו"ח/הזמנה לדין + תמונה שנשלחים לכתובתו של בעל הרכב ומגיעים לידיו תוך 48 שעות. המצלמה הזו מסוגלת, תיאורטית, להנפיק אלפי דו"חות ביום. מדי יום ביומו. אתם קולטים את פוטנציאל ההכנסות?
2. מדובר במצלמה שמופעלת על ידי זכיין חיצוני פרטי. הזכיין הזה הוא חברת מל"מ-תים. עבור הפעלת המצלמה, הזכיין הזה מקבל אחוז מסוים מהקנסות שמפיקה המצלמה.
3. מכיוון שהמצלמה לא מוגבלת בנפח האיחסון כמו מצלמות הפילם הישנות, ומכיוון שהיא מופעלת על ידי זכיין חיצוני שלנגד עיניו עומד רווח בלבד - הרי שלצורך מיקסום רווחים, צריך ליצור מצב בו רוב המכוניות שחולפות על פני המצלמה אכן יצטלמו. ולכן "מרווח הטעות" של המצלמה הנ"ל יהיה קטן בהרבה מזה שנקבע למצלמות הפילם הישנות (שלמשטרה לא היה תקציב לתחזק אותן ולהחליף בהן פילמים). פעם, אם בכביש שמותר לנסוע בו 90, הצטלמתם רק ב-115 ומעלה, הרי שהפעם תצטלמו כבר ב-100 ובהמשך, אם המצלמות לא יכניסו מספיק רווחים, או הן יצליחו עד כדי כך שהתיאבון החזירי של המערכת והזכיין יגבר - ייתכן שמרווח הטעות יקטן עוד, כדי להבטיח שכל מכונית שעוברת תצטלם, אלא אם ממש תזחל, כלומר לאט יותר מהמהירות המותרת.
מה עושים נגד זה? כולנו יודעים טוב מאוד מה צריך לעשות, וזה לא דיבורים אלא מעשים. אבל אנחנו שפנים. ולכן ניסע לאט.
ברלי אל תשכח שבנוסף לזה שהמצלמות דיגיטליות. יש עליהן מצלמות סטילס להגנה.
היינו, קם אדם בבוקר והחליט לשרוף אחת (או בלילה, או יותר מאחת) זה לא טריוויאלי.
הכל אפשרי אבל צריך להיות מוכן לזה שעוד יקפוץ עלייך שוטר מהשיחים (ואני לא אתפלא
אם ישימו שוטר ליד כל מצלמה, זה מכסה את העלות שלו 50 פעם).
הזיהוי של הרכב נעשה באמצעות לוחית הרישוי, בחול ישנם מגוון רחב של פתרונות,
יותר מזה, יש נהגים בחול שנוסעים אם לוחית רישוי מזויפת.
בשימוש נכון והדגש הוא על נכון אפשר לצחוק למשטרע בפרצוף,
ובכלל מי יודע אולי יש כאלה בארץ שכבר צוחקים למשטרע בפרצוף
ואולי ברגע אחד של שפיות, פשוט נלמד את החוק וניסע לפיו ? נכון זה מתסכל מאד, ואכן 10 קמ"ש מעל המותר זה לא מה שיעשה את ההבדל, אבל האם זה שווה את כל הברדק ? את כל הטררם ? התסכול ? העצבים ? הכעסים על שום וכלום כי בסופו של דבר אין עם מי לדבר ?
שימו קרוז קונטרול איפה שאפשר, סעו רגוע, שימו דיסק טוב בטייפ שלכם, תגיעו מנקודה א' לנקודה ב' כשאתם חושבים על מי שמחכה לכם שם.
בני, מה שאתה אומר נכון בוודאות, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לעודד את זה או לפרסם את זה. ובסופו של יום, מדובר בלהתמודד עם סרטן על ידי אקמול, כי הם עדיין צריכים לישון עם עין פקוחה ולחיות מתחת לראדאר וכשהם נתפסים אז מדובר בצינור 2 צול חלוד שנכנס ל....
אני מציע שנעשה פרוייקט למען הקהילה במקום רק לקטר.
נחזיר מלחמה נגדית... נצא לסמן את הכביש לפני המצלמות בכדי להזהיר את הנהגים.
דרור, אתה מתנדב לעצב את הסמל לשבלונה?
יש לנו כמה מתנדבים למשטרה שיוכלו לשם שינוי לעשות פעם אחת משהו מועיל והם יוכלו לאבטח אותנו...
אני מוכן גם לתרום כסף לצבע וגם לצאת לצבוע
יש צ'יטה, חוצמזה לא חייבים לשרוף, ספריי דבק מגע על העדשה יחולל נפלאות.
יהיה קשה מאוד להתקרב למצלמות האלו בכדי לגרום להם נזק.
הן מאובטחות עם צילום הקפי.
חברים יקרים, המדינה זקוקה לכסף ,הכסף יועבר למטרות נעלות -שידרוג הבורקסים במזנון, קשר עם הציבור, ביטוח לאומי לעזמי בשארה, מלונות פאר, חיסול יתרת העו"ש השלילית של חב החשמל, רכבי שרד משופרים, לשכות , מזקירות [במקור] אל תהיו קטנוניים, מה נפל עליכם? עוד לא התרגלתם?
דון ויטו ,צינור 2 צול חלוד אבל עם T בקצה
מה עם הארקטיק ספיידר 3 ?
לא צריך להתקרב
http://www.youtube.com/watch?feature...oM66jfaJ4&NR=1
אם על כל מצלמה יצמידו שוטר שמגן עליה 24 שעות ביממה, זו תהיה פשיטת הרגל הגדולה של המשטרה. כבר לא יוכלו לספר לנו על מצוקת כוח האדם שלהם, והתקשורת תחגוג על זה.
אבל יש לזה גם צד חיובי - כל שוטר שמגן על מצלמה = זה פחות קלגס אחד בכביש = פחות הצקות = פחות בדיקות רשיונות = פחות הורדות מהכביש. זה גם פחות מרדפים מיותרים = פחות תאונות ופחות נפגעים. אז אני ממש בעד. אני אפילו בעד ארבעה שוטרים שיגוננו בחירוף נפש על כל מצלמה - אחד קורא, אחד כותב, אחד מרביץ ואחד יורה. האמת? מושלם. ושלא תייללו חס וחלילה שזה על חשבון השירות לאזרח והמלחמה בפשיעה, כי גם ככה כשאתם מתקשרים 100 הם לא ממהרים להגיע.
לא יצמידו ולא בטיח. ההפך, ככל שהטכנולוגיה מתקדמת צריך פחות כ'א.
וכפי שאנו עדים, הטכנולוגיה מתקדמת גם במשטרה. ועוד תכנס הרבה יותר מתקדמת. התוצאה-יותר ניטור, יותר אכיפה ופחות חרות.
יתחילו עם הכבישים האדומים, יעברו לוורודים ולבסוף כל הארץ הקטנה שלנו תהיה מרושתת מצלמות וכל תנועה שלנו מצולמת (בזכרון כמובן, יעשו שימוש רק מול עבריינים...).
התבשרנו לאחרונה כי נתוני ההתנהגות פיננסית שלנו יועברו לחברות האשראי ע'מ לאפשר דיפרנציאציה במתן הלוואות ואשראי. מעולה.
לא ירחק היום שכולנו, במצוות המדינה, נסתובב עם ציפ קטן בעורף בו יאוחסנו: נתונים בריאותיים-שמא נקלע לתאונה ונזדקק לטיפול, נתונים כלכליים-שמא נזדקק להלוואה, נתוני משרד הפנים-לזיהוי ודאי (זה גם חוסך המתנה בביקורת דרכונים) ולחיילים, שהם בכלל רכוש המדינה, יהיה חיבור מיוחד למוח ע'מ לאפשר מחיקת זכרון מרחוק במקרה של נפילה בשבי וע'מ שניתן יהיה לבדוק האם הם השלימו שעה ביציאה בתחנה המרכזית בב'ש (לא כמונו שהיינו צריכים להביא פתק מהבנקט, אמרנו כבר-טכנולוגיה). יהיו על הציפ הזה עוד כמה נתונים אבל לא נרחיב כאן.
בבנין ציון וכו'
למי שדיבר על שינוי לוחית המספר - או חבלה מכוונת בה כדי שאי אפשר יהיה לזהות את המספר ,
רק לידיעה - זו עברה פלילית , והמשטרה תופסת כאלה בדרכים משלה מידי פעם , ומתייחסת אליהם הרבה יותר בחומרה..
למרות שאנחנו במיעוט - אני גם בעד לנסוע במהירות המותרת - בדיפנדר זה לא בעיה - ממילא קשה לו להגיע למהירות תלת ספרתית :)
צודק, כשזה נעשה ע"י אחד, אבל כשאלפי מפגינים ישרפו מצלמות זה כבר אקט פוליטי.
פלילי ? שיהיה פלילי, הרי הם מחר יכולים להגדיר חוקי גזע (אהה בעצם כבר הגדירו) או עוד דרכים יצירתיות שיהפכו את רוב השכבות לעברייניות בעל כורחן,
הבעיה היארק המחיר שאתה מוכן לשלם, זאת בסה"כ עבירה על חוק שנחקק ע"י חבורת האפסים המטורפת ביותר שנבחרה בישראל ונאכפת ע"י הזרוע הבריונית שלה.
אני קורא לזה התגוננות אקטיבית מהבוזזים המנסים רק דרך לתחוב יד לכיס של כולם.
אני לפעמים ממש נדהם מההתלהמות לכיוון של הלא חוקי
אנחנו מדברים על זכיין שאם לא ירוויח כסף לא יתפעל את המצלמות
בניגוד לכביש 6 שבו בחלקו המדינה משלמת לחברת דרך ארץ
במקרה זה אין הגנה על אי רווחים(אם אני טועה תקנו אותי)
באם נחליט או ציבור הנהגים בארץיחליט שלושה חודשים לנהוג לפי החוק -לא יהיו הכנסות מדוחו"ת והחברה המתפקדת תיכנס להפסדים
גם קופת המדינה
בניגוד לכבשים שאם לא יחלבו אותן הן עלולות לפתח דלקת בעטין ,אנו לא נפתח שום דלקת להיפך
המדינה והברה הזכיינית יפתחו דלקת כיס
זו מחאה חברתית
יוסי
הערכות מדברות על תוספת של 185 מליון ש"ח בשנה לקופת האוצר.
יש גם איזה שהוא פיילוט שמבשיל להתקנה של "קופסא שחורה" ברכבים של כולנו לטובת מיסוי נוסף על בסיס של זיהום אוויר, שעות עומס, מספר נוסעים ברכב ובטוח עוד כמה דברים שיחשבו עליהם.
אין לי שום בעיה עם מצלמות רמזור, מספיק לנסוע בבוקר בתל אביב ולראות כמה פקקים נגרמים בגלל אידיוט (או אידיוטית) שנכנסים לצומת לא פנוי ויוצרים ריצ'רץ,
מבחינתי שיעיפו אותם מהכביש.
אבל כאשר מנצלים בצורה צינית את הסיסמא של "מלחמה בתאונות הדרכים" כדי להעשיר את אוצר המדינה ואוכפים את העבירה שגורמת להכי פחות תאונות זה מרגיז.
אם באמת רוצים להלחם בתאונות שיתחילו לאכוף את העבירות שגורמות לתאונות,
עקיפה בקו לבן, רמזור אדום, תפירת נתיבים.....ויש עוד כמה.
יש גם שיטות לעשות את זה ולזהות נהגים מסוכנים אבל למי אכפת? אז יהיו עוד כמה תאונות ועוד כמה הרוגים אבל העיקר שלא יחסר בקופת המדינה, רק אתמול התבשרנו ששכר השרים עלה ומה עם שכר המינימום???
וכאן אני אפסיק כי אני לא רוצה להפוך את התגובה לפוליטית.
הצביעות חוגגת
הגיע הזמן שבג"ץ ייחייב את המדינה לאסור ייבוא רכבים
שנוסעים מעל 110 קמ"ש ובא לציון גואל.
בן אדם סביר נכנס לסוכנות רכב ורוכש במיטב כספו (ומשלם הרבה מס)
רכב עם נתונים מפוארים של תאוצה ומהירות מירבית אבל למעשה אסור לו
לעשות שימוש במה שהוא רכש.
אני משוכנע שהראשון שיגיש עתירה לבג"ץ לחייב את המדינה לתת מענה מדוע היא
לא אוסרת כניסה של רכבים הנוסעים מעל המהירות המותרת ותחייב ברכבים קיימים מנתק הצתה מעל 110 קמ"ש יעשה פה מהפך
ויטרוף את הקלפים לאלה הסוחטים מאיתנו כסף ומשתינים עלינו בלי להניד עפעף.
ברור .
כי חוק זה חוק.
אז מה אם מי שמחוקק אותו הם רק בני אדם - פוליטיקאם עלובים, מתועבים, מעוררי בחילה וגועל, חלקם קרימינלים לכל דבר ועניין, שמעוניינים רק בכסף שלנו. אבל מה לעשות - חוק זה חוק.
http://www.youtube.com/watch?v=tOFeB6IQdow
אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה מצחיק.
רק לי יותר מעניין שיש עכשיו הצעת חוק על השולחן שאומרת ששר הפנים יוכל למנוע מהורים לקבוע את שם ילדיהם במידה והשם יראה לו "קצת שונה" ?
חוק זה חוק, וחוקים אפשר לשנות. בג"צ או לא בג"צ. לוביסטים ועוד.
אם הג'יפאים היו חכמים, הם היו מרימים לוביסט אחד שיעשה להם את העבודה. יראה שאין קשר בין ירוק לאגזוז של סופה ושהדלק צריך להיות זול ממים. אבל מה לעשות, הם מעדיפים להיות "מתקדמים" ורק לכתוב על זה בג'יפולוג.
בישראל אין דבר קשה יותר מלשנות חוק קיים.
תשאל את כל מי "שבא מתוך הפוזיציה" כדי שיסביר לך למה.
"מס נסועה" זה נקרא...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4145436,00.html
כנראה הם יעזרו במכוני הרישוי שימדדו לנו את הנסועה במסווה של הגנה על האזרח בטסט השנתי ובהתאם נקבל חשבון.
מכוני הרישוי כבר רושמים מזה זמן רב קריאת מד מרחק - וזה מופיע ברשיון הרכב הבא שלך. על פניו נועד למנוע "זיופי מדי מרחק" כן, בטח... זה ממש אכפת למדינה הזו.
אבל את מס הנסועה החדש (פיילוט שיתחיל בקרוב) יחשבו באמצעות טכנולוגיות ניטור דומות לאלה המשמשות את כביש 6, שהוא בעצמו ככל הנראה סוג של פיילוט ענקי למס הנסועה...
במכוניות יותקנו משדרים, לאורך הכבישים ייפרסו מצלמות ויהיה שמח.
ג'ורג' אורוול כבר לא סתם מתהפך בקברו. הוא עושה שם סאלטות.
היי צביקי,גם אתה הכרת את ג'ורג' ? אחלה נביא.
בעבר יצא לי גם להחליף כמה מילים עם נוסטרדמוס,היינו יושבים על הברזלים ומעבירים דאחקות על רומו של עולם,הוא תמיד היה אומר לי שסוף של משהו זו התחלה של אחר,אף פעם לא הבנתי אותו,היה מדבר ברמזים.
מה כבר יכול להתחיל, קיבינימט.