חברים אני קונה סמו ארוך פתוח וכפי שאתם כבר יודעים אין אפשרות לבטח אותו.
הבעיה המרכזית היא שאני תושב הדרום , לכן אשמח לקבל כמה שיותר דרכים למגן את
הרכב נגד גנבות תודה מראש !
Printable View
חברים אני קונה סמו ארוך פתוח וכפי שאתם כבר יודעים אין אפשרות לבטח אותו.
הבעיה המרכזית היא שאני תושב הדרום , לכן אשמח לקבל כמה שיותר דרכים למגן את
הרכב נגד גנבות תודה מראש !
הנושא נטחן כבר יותר מהמדרגות של מעלה יאיר.... :twisted:
אבל בכל זאת :
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...F0%E9%E1%E5%FA
קראתי את השירשור ומה שנישאר לי לעשות זה לישון ברכב ולהיתפלל :roll:
מה לגביי סינדול הרכב? זה עוד מכשול בדרך או יותר מזה?
צבע אותו בוורוד עם נצנצים, שים פרווה ירוקה בדש בורד ותמונות של ברבי על החלונות- הקטע המצ'ואי אצל בדואים מאוד חזק- אולי זה ירתיע אותם... :twisted:
סתאאם- האמת שבתור תושב הנגב אני מבין אותך. כל פעם שהם עוצרים אותי בתחנת הדלק ליד הבית ושואלים אם אני מוכר ת'סמוראי שלי- אני אח"כ נוסע בכזה מעקף הביתה רק כדי שלא יעכבו אחרי ויראו איפה אני חונה..
עצות שקיבלתי מחבר בדואי:
1. לתלות מחרוזת בדואית על המראה הקדמית
2. לזרוק איזה כאפיה על המושב ליד הנהג
3. להניח עיתון בערבית על אחד המושבים
4. לא יעזור לך כל הנ"ל- אם מישו ירצה את האוטו שלך - הוא יקח אותו.
העצה הכי חשובה- בד"כ הגנבים בנגב גונבים מ 2 סיבות:
1. לסחר- ואז סמוראי פחות הולך- אין לזה שוק ברשות. בשביל זה גונבים בעיקר טנדרים (מאגנום, היילקס איפון וכו')
2. לשימוש אישי- ואז הסוד הוא לא להפוך את האוטו לאטרקטיבי ומנקר בעיני הגנב. אנחנו היינו גונבים לך בשביל נעילת דיפרנציאל, סט קפיצים ובולמים מבחברה משובחת ומיגוני גחון מוצלחים, ולא מסתכלים בכלל על הצד הקוסמטי של הרכב. לעומת זאת- החברה פה גונבים בשביל רכב שנראה טוב- צלחות מגנזיום, שרשרת זרקוקים אימתנית על הגג צבע מטאלי בוהק וכו'= פירצה קוראת לגנב.
שורה תחתונה- הרבה מעשים טובים- אולי ההוא למעלה ישמור עליך :lol:
הבנתי שיש להם בעיה עם מכוניות בצבע אדום :oops: (קראתי מתישהו איזה סקר).
חשמל את מושב הנהג עם קויל. זה עובד.
אסף.
אבא שלי פעם חישמל את הסמל של המרצדס (שנת 56') כדי שלא יגנבו ....
לדעתי כל הדברים האלו רק יגרמו לעוד נזק לאוטו (בעיקר מעצבים)
אה ..ראיתי מישהו שהדביק על החלון של הנהג מדבקה קטנה - "אין רדיו דיסק -זה סתם רדיו-טייפ זול"
פרט והסבר בבקשה....זה יכול ליהיות מענייןציטוט:
חשמל את מושב הנהג עם קויל. זה עובד.
כבר כתבתי את זה פעם... אבל אין לי כוח לחפש, אז אני אחזור על העקרונות בקצרה-
מחברים קויל, ככה שה (+) מתח גבוה חשוף במושב הנהג (יש כאלה שהשתמשו ברשת מתכת דקה מתחת לריפוד של הכיסא). המעגל צריך להיות כזה שהקויל מקבל מתח כשהסוויץ' סגור, ואתה מפעיל אותו מעוד מתג הפעלה.
כשהמעגל דרוך, כשהגנב יתיישב באוטו, הוא מחובר ל20000 וולט. כל דבר מתכתי שהוא ייגע בו באוטו- יסגור מעגל. ברגים, סוויץ', לומיק לשבור את הפלסטיק מתחת להגה, או סתם לפתוח את הדלת בשביל לברוח מהאוטו. נגעת- חישמלת. :shock: ה'זץ' יהי מספיק קצר בשביל לא לשרוף את האוטו.
הגרסה האכזרית משאירה גם חוט (-) חשוף בכיסא. זו הגירסא שאני הכרתי במקור... והסתיימה עם גנב צורח ומתפתל מחוץ לג'יפ. :twisted: :twisted:
אסף.
קצת מוזר, אסף, מה שאתה כותב:
בשביל שיהיה מתח בסליל המשני חייב להיות שינוי במתח בסליל הראשוני.
סתם לתת מתח קבוע לסליל הראשוני של הקויל:
א. ישרוף את הקויל, ואת זה יודע כל מי שהיה פעם בעל הצתת פלטינות ושכח סוויץ' פתוח.
ב. לא יווצר שום מתח בסליל המשני.
יכול להיות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
כמו שכתבתי כבר אז, כשנתתי את המרשם, לא אני עשיתי את החיבורים, ואני לא יודע בדיוק מה עשו שם, אבל זה עבד. יכול להיות שהיה עוד משהו שסגר את המעגל לסליל הראשוני עם התיישבות על הכיסא (מיקרוסוויץ'? ).
מה שחשוב, זה עובד. מישהו עם קצת זמן פנוי והבנה יותר מוצלחת ממה שיש לי בחשמל יוכל לשרטט מעגל די בקלות, אני מניח, ובלי לחפף בהסבר כמו שאני מחפף (בגלל שאני לא ממש סגור על הפרטים).
(זה היה רמז, חנן)
אסף.
כן, מיקרוסוויץ' על הכיסא או סתם מנגנון וינקר על המעגל הראשוני יעשו את העבודה, אני מניח.
תניח גרזן מלא דם על הכיסא של הנוסע.
לא.ציטוט:
חנן,
יש מצב לתרשים חשמלי ?
א. אין לי עניין לתכנן כאן משהו שעלול לגרום למישהו לקבל התקף לב. אל תשכח שזה עלול לקרות גם לבת שלך, או לאשתך, אם היא תחליט להתיישב שם בלי שתדע מזה.
ב. יש שרטוט כזה בכל ספר תיאוריה ללימוד נהיגה. תחליף את הפלטינות במשהו אחר שינתק ויחבר את המעגל ויש לך שרטוט מושלם.
חברה תודה על התגובות אבל מה לגביי סנדל לאוטו?
לגביי הכיסא חשמל מהכרות שטחית עם בני דודנו
בדרום לחשמל אותם זה להיתגרות בגורל!! :evil:
תמצא עמוד גדול , בטוח יש אחד כזה ליד הבית שלך
ותקשור את הג'יפ עם שרשרת ברזל עבה ומנעול רק בריח גדול , אתה יכול לקשור את השאסי , סרנים .
תקשור את דוושת הברקס אל הקלאץ בעזרת מנעול בלבד .
אף אחד לא יגע בו !!!
וגם אם כן יהיה המון רעש ואתה תתעורר כבר .
קצת קשה אבל אל תתעצל
לא רוצה לבאס אותך, אבל הפתרון היחיד לגניבות זה לגרום לגנב לא לרצות את האוטו שלך.
פעם היה לאח שלי טרקטורון.
הוא החנה אותו מול השער של הביתספר (שעה 08:30) וכמובן שנעל אותו עם מנעול של רב בריח על הגלגל שיניים של השרשרת. בשעה 10:00 כשהו הלך לראות מה שלום הטרק' הוא מצא רק את המנעול חתוך לשניים. לפי החיתוך רואים שזה נעשה עם מספריים הידרואליות (ז.א. בשקט ובלי טיפת רעש).
מוסר ההשכל מן הסיפור הוא שכל הגנה שלא תשים, תיפרץ (היי אם הם מצליכים לפרוץ מרצדסים עם מפתחות מקודדים ואזעקות ואימובילייזרים ושערים של החצר וכו' הם יכולים לפרוץ הכל) השאלה היא עד כמה באמת הם ירצו לפרוץ אותו.
ולפי דעתי הפתרון של אסף הוא הכי טוב, אבל אם אתה לא מעוניין לחשמל את הגנב, יש לי עוד שני רעיונות,
1. לקנות אמסטף (או כל כלב מפחיד אחר, ולא לקפוץ עלי, אני אוהב אמסטפים פשוט הם נראים מפחידים) ובמקום מלונה לתת לו לישון באוטו.
2. אם אתה קונה סמוראי פתוח, תקנה אוהל ממש טוב (עדיף משהו שאפשר לחמם ולחבר לחשמל) ופשוט תישן שם....... :wink:
עירא
חנן,
יצא שכתבת בשמי :roll:
וואלה, מוזר. עוד אחד מפלאי המתכנתים.
קח משהו שאני עושה..
כשאני עוזב את האוטו שאני לא ליד הבית אני לוקח איתי לטיול חוט הצתה מהכוהל לדיסטרביוטר..
ואתה יכול להכין מתג נסתר לסוויץ שמבטל 12V לכוהל
אם אתה עושה את שניהם הגנב יגנב לפני שהאוטו יניע
עוד הצעה שהרגע חשבתי עליה תכין מתג קטן וחבוי ותחבר לו צופר חזק במיוחד ותמקם אותו
מתחת לדשבורד .. מי שינסה לתת סוויץ ולא יידע יקבל זמבורה לתוך עור התוף
אפשר גם שסתום קטן של דלק .. הגנב לא יספיק לסוע 100 מטר והוא תקוע..
-קנה שסתום חשמלי ותחבר לו מתג שמעביר מינוס או פלוס ,אם אתה מוזרק זה יעבוד עוד יותר טוב
חברים לא עניתם לי מה לגבי סינדול לרכב :idea: :idea: :idea:
הסנדל הוא בסה"כ אמצעי מכאני שננעל בסופו של דבר עם מנעול תליה- שגם אם הוא ממש עבה- יפרץ בקלות יחסית. מתאים מאוד בכדי להעניש נהג שחונה במקום אסור- לא הייתי סומך עליו בפני הבני-דודים פה באיזור (רבבאק- ראית פעם איך הם נכנסים עם מכוניות בפול גז בסורגים ושלתות מתכת של חנויות בב"ש כדי לרוקן אותן? אז המנעול תליה של הסנדל יעצור מישהו מהם?!)
לדעתי:
1. דאג שהרכב לא יהיה אטרקטיבי מידי לטעמו של הגנב הממוצע
2. שים הרבה מעקבים שעושים רעש- הסיכוי הכי טוב זה שמישהו שומע אזעקה ומפריע להם בעבודה. חוץ מזה- הם לא ממש שמים על כלום. (ואם להפריע להם- אז לא לבד- קח עימך איזה אמסטאף לדרך.. :lol: )
סתם לדוגמא- פעם ניגשו אליי זוג בני דודים כשהאוטו חנה ליד הבית להתעניין אם אני מוכר. איך שראיתי אותם מתקרבים תפסתי את הכלבה שלי בקולר וכאילו "ריסנתי" אותה. עכשיו- היא נאנקת ונובחת כי היא כזו כיבשה ומתה לשחק עם האורחים החדשים- ואני "מרסן" אותה לפניהם כאילו היא עומדת לרצוח אותם. והכי כיף- היא נראית כמו אמסטאף! :lol: :lol: עשה יופי את העבודה- עמדו 30 מ' מהאוטו וניהלו את השיחה איתי בצעקות מרחוק :lol:
סינדול לא יעזור לך בגרוש!! כמו שהבחור שיש לו אח, שהיה לא טרקטורון (מצטער אם סיבכתי אותכם), לא עזרה השרשרת. אז למה אתה לא חושב שהם יכולים להשתמש באותה השיטה כדי לחתוך את המנעול של הסנדל???
לגבי הרעיון של הניתוק המצבר. אז אם אני לא טועה אפשר במקום מפסק שישגע אותך פשוט לחבר לאזעקה והיא תשמש בתור מפסק. תקן אותי אם אני טועה בבקשה. :wink:
צביקה
תסים קערה גדולה עם אוכל לכלבים שיחשבו שיש לך כלב ענק !!!!
:roll: :roll:
לגבי הסינדול,
במושב של סבא שלי היה מישהו שהיה לו טרקטור. בגלל שהכלים האלו מאוד מבוקשים אצל הגנבים (בעיקר אצל בני דודנו) הוא החנה אותו בחניה סגורה וסינדל אותו.
אז סינדל אותו, אז מה? נראה לך שזה הפריע למישהו? כמובן שהסנדל נמצא חתוך והטרקטור נעלם...
סינדול זה רק עוד מכשול שיקשה קצת על הגנב, אבל אם הוא ירצה, שום דבר לא יעזור (כולל החישמולים - בשנים האחרונות נגנבים יותר ויותר רכבים בעזרת גררים ומנופים, הגנבים אפילו לא נכנסים לרכב.) לכן הפתרון הכי טוב הוא לגרום לכך שהגנב לא ירצה לגנוב את הרכב בכלל.
ניצן
אני חושב שהפתרון הטוב ביותר והפשוט ביותר למי שרוצה לשמור על התחת שלו מחשמול עצמי הוא לבנות ברז\מתג\כפתור מוסתר שמנתק את כל מערכת החשמל ברכב, ככה הגנב יוכל רק לגרור את הרכב וכנראה רק יפרוץ, יגלה שלא מניע ויעזוב את המקום.
מקריאת השירשור מה שנשמע רעיון לא רע בכלל הוא לחבר סויץ' דלק (אפילו ידני) לאחר הפילטר הדלק על צינור הגומי, שנמצא מעל הגלגל האחורי בצד הנוסע... מי שיגנוב את האוטו לא יגיע רחוק, וככל הנראה לא ממש מתמצא בפרטי הסמוראי... אני לא רואה איך הוא יוכל להתגבר על "סתימת הדלק" שפתאום תיפול עליו.
לפני מספר שנים היו שני סיפורים שונים על פגיעה בגנב והתוצאה של הפגיעה אז ככה :
גנב אחד נפל תוך כדי פריצה בתוך וילה בהרצליה - הוא נפל כי במדרגות לא היה מעקה - הוא תבע פיצויים ואף זכה בסכום לא הגיוני בעליל
גנב אחר ניסה לגנוב עדרי בקר - תפס אותו בעל השטח הפליא בו את מכותיו הפשיט אותו וצבע אותו בירוק
אותו גנב התלונן - בעל העדר נשפט - פיצה את הגנב ב100000 ש"ח וגם ישב שנתיים בפנים
עכשיו תחשבו אם כדאי לחשמל
אם יהיה לגנב קוצב לב - הוא ימות מהפרעות קצב ואתם תואשמו בהריגה/רצח
לא נראה לי ששווה אפילו בשביל סוזוקי
כפיר חוט מהכויל לדיסטרבוטור ניתן להחליף עם כל חוט אחר והאוטו ייסע - בדוק
סוזי - מה דעתך על התקנת סויץ' דלק ידני בטור לפילטר דלק מאחורי הכנף של הגלגל (צד נוסע) האחורי ?
אני לומד בבאר שבע ויש לי סמו קצר סגור . אחרי שחשבתי רבות וניסית להגיע לתשובה כמוך הגעתי לכמה מסקנות :
1. אם מישהו ממש ירצה את הג'יפ שלך הוא לא ישאר שלך לזמן רב . המומחיות של הגנבים בדרום מרשימה מאד והם יודעים להתגבר כמעט על כל מכשול .
2. כל אמצעי שתשים רק יעכב את הגנב ( במידה והוא מספיק עקשן ) וכשהוא לא יצליח תמצא את עצמך מתבונן ברכב שרוף או מושחת .
3. אטרקטיביות הרכב או חוסר אטרקטיביות היא מה שיקבע אם הגנב יגיע מלכתחילה לרכב .
4. אם אתה לא רוצה לקחת סיכון - תעשה סקר ביטוחים ( דובר על כך כבר בפורום ) ותעשה ביטוח מקיף .