-
תרבות נהיגה בכביש 6
אני מעלה כאן שרשור לדיון על תרבות הנהיגה בכביש 6,
אני נוסע מדי יום מאות ק"מ בכביש 6 והגעתי לתובענה שתרבות הנהיגה על הכביש לוקה בחסר ( ועכשיו יהיו כאן הערות כמו - הנה - "גילה את אמריקה")
לפני כשבוע פתחו נתיב נסיעה מהמנהרה למחלף נחשונים וישנם עדיין נהגים הממשיכים בנסיעה איטית בנתיב השמאלי שאמור לשמש לעקיפה - אבל הם בשלהם, מצפצפים על כולם, בחוסר תרבות ונהיגה לא הוגנת לשאר הנהגים, גובל בחוצפה ישראלית מובהקת.
גם אם אתה מסוג אלה שיושב לו על הזנב ומסמן לו באורות הרכב שיפנה את הנתיב, כי מימין נתיב הנסיעה פנוי לחלוטין - הוא נשאר בשלו וממשיך לנהוג במהירות 100 קמ"ש.
ובנוסף נתיב המשאיות בבוקר הגורם לפקקים אדירים והאטה בתנועה מחליטים לעקוף האחד את השני, משאית נוסעת במהירות 95 קמ"ש והאחרת עוקפת אותה במהירות 96 קמ"ש - לא צריך הרבה הסברים - מה קורה לנחיל המכוניות המשתרך מאחור.
בקיצור - מה צריך לעשות כדי לתרבת את הנסיעה בכביש 6 ובכלל - עקפת את הרכב שלפניך- תפנה את הנתיב למסלול הימני ותאפשר בזאת מעבר כלי רכב מהירים יותר.
-
תגובה: תרבות נהיגה בכביש 6
יואו יואו איך אתה צודק כבר כמה זמן שאני רוצה ''לשתף'' מישהו בזה איזה מעצבן זה
אני בערך 3-4 פעמים בשבוע נוסע בכביש הזה לכל אורכו
וזה הדבר הכי הכי מעצבן ששורה של רכבים נוסעת בנתיב השמאלי (על בערך 100 קמ'ש) בזמן שהימני ריק
וכשיש 3 נתיבים אז כולם נוסעים באמצע ושוב הימני כמעט ריק וגם אם אני מצפצף להם ועושה להם תנועה עם היד שיזוזו לימני הם לא מבינים מה אני רוצה מהם
(הרי כולם נוסעים בשמאל למה שאני יזוז לימין)
והכי ''מצחיק'' זה שבקטע שהנתיבים גודלים מ2 ל3 פתאום כולם עוברים לנתיב אחד שמאלה נתקעים שם ומפנים את הימני
ומה שעוד יותר ''מצחיק'' זה שאם אני מחליט להיתקע אחרי רכב שנוסע בשמאל ולשבת לו על הזנב עד שיזוז לימני
הוא זז לימני אני עוקף ואז הוא חוזר לשמאל אני לא יודע אם לבכות או לצחוק
ממש תרבות נהיגה מזובבת, אני מאמין שאנחנו הגי'פאים נוהגים בצורה יותר נורמלית
חבל שהפירסום הזה לא יכול לצאת ממסגרת האתר ושגם כמה 'תקועים כאלה יראו אותו
-
ידוע שהנתיב המהיר הוא הימני ולכן אני נוסע רוב הזמן בימני.
הדבר השני שיורם הזכיר זה את המשאיות מוגבלות המהירות שיוצאות לעקיפה בגלל מהירות עודפת של קמ"ש בודד.
מישהו פעם ירצח בגלל זה....
אתה יכול להזדנב ממחלף שורק ועד רמלה בגלל נהג משאית מנוול - ולפעמים הוא מחליט לבצע עקיפה כפולה עד החיבור לכביש 1.....
אחרי המנהרה לכיוון העליות הם דווקא נזהרים כי יש שם שוטר אתיופי כמעט כל בוקר שדג את המשאיות שמעיזות לעקוף.
-
חבר'ה ,אם אפשר תעברו לדו גלגלי ,עוד מעט לא תהיה לכם ברירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ידוע שהנתיב המהיר הוא הימני ולכן אני נוסע רוב הזמן בימני.
הדבר השני שיורם הזכיר זה את המשאיות מוגבלות המהירות שיוצאות לעקיפה בגלל מהירות עודפת של קמ"ש בודד.
מישהו פעם ירצח בגלל זה....
אתה יכול להזדנב ממחלף שורק ועד רמלה בגלל נהג משאית מנוול - ולפעמים הוא מחליט לבצע עקיפה כפולה עד החיבור לכביש 1.....
אחרי המנהרה לכיוון העליות הם דווקא נזהרים כי יש שם שוטר אתיופי כמעט כל בוקר שדג את המשאיות שמעיזות לעקוף.
רוב הזמן אני עוקף בימין, לא אידיאלי אבל זה המצב,
לגבי תרבות נהיגה, אם פעם משהו ישתנה כאן זה כנראה לא יהיה בימיינו אנו,
מדובר בתהליך של לכל הפחות שני עשורים, ואני ממש אופטימי.
נסיעה בנתיב הימני ב - 100 זה עוד סביר בהתחשב בהתנהגות של הישראלי המצוי בכבישים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יורם-דרומי
אני מעלה כאן שרשור לדיון על תרבות הנהיגה בכביש 6,
אני נוסע מדי יום מאות ק"מ בכביש 6 והגעתי לתובענה שתרבות הנהיגה על הכביש לוקה בחסר ( ועכשיו יהיו כאן הערות כמו - הנה - "גילה את אמריקה")
לפני כשבוע פתחו נתיב נסיעה מהמנהרה למחלף נחשונים וישנם עדיין נהגים הממשיכים בנסיעה איטית בנתיב השמאלי שאמור לשמש לעקיפה - אבל הם בשלהם, מצפצפים על כולם, בחוסר תרבות ונהיגה לא הוגנת לשאר הנהגים, גובל בחוצפה ישראלית מובהקת.
גם אם אתה מסוג אלה שיושב לו על הזנב ומסמן לו באורות הרכב שיפנה את הנתיב, כי מימין נתיב הנסיעה פנוי לחלוטין - הוא נשאר בשלו וממשיך לנהוג במהירות 100 קמ"ש.
ובנוסף נתיב המשאיות בבוקר הגורם לפקקים אדירים והאטה בתנועה מחליטים לעקוף האחד את השני, משאית נוסעת במהירות 95 קמ"ש והאחרת עוקפת אותה במהירות 96 קמ"ש - לא צריך הרבה הסברים - מה קורה לנחיל המכוניות המשתרך מאחור.
בקיצור - מה צריך לעשות כדי לתרבת את הנסיעה בכביש 6 ובכלל - עקפת את הרכב שלפניך- תפנה את הנתיב למסלול הימני ותאפשר בזאת מעבר כלי רכב מהירים יותר.
++1
-
עכשיו אני מבין למה שאני נוסע בנתיב הימני נהגים מאחוריי מהבהבים לי עם האורות ואני על 90-100 האוטו לא מרגיש בנוח יותר מזה....
וזה קורה לי כל פעם שאני על הכביש בערך פעם בשבועיים, ואין הרבה תנועה.
אכן אנשים לא יודעים לנהוג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בני
רוב הזמן אני עוקף בימין....
לגבי תרבות נהיגה....
נאה דורש ונאה מקיים!
-
מה קורה בשבועיים האחרונים בכביש 6 ?????? הפך להיות סיוט בבוקר, לא מספיק "נהגי השבת" שתופשים את הנתיב השמאלי במהירות שלא עולה על 100 קמ"ש ולא מוותרים ועפים ימינה אפילו בהיבהוב מנורות "עצבני",,,,, - נוסף לזאת פקק במחלף בן שמן על כביש מספר 1 ונהגים "חכמים" מנסים לחתוך בנתיב השמאלי של כביש 6 ולקצר דרכו את הפקק הימני - ובזאת יוצרים עומס בנתיב 6 - חצופים!!!!
והלאה בכביש 6 העומס סיוט סיוט עד פתיחת הנתיבים ל- 3 מסלולים - וכמובן כאן גם איך שלא - "נהגי השבת" נצמדים לנתיב השמאלי כדרך טבע,,,,, - אני נשאר בימני החופשי,,,,
רק אני מרגיש כך???
-
לא רק אתה.
תרבות הנהיגה בכביש 6 לא שונה משאר כבישי הארץ.
אנשים בארץ לא יודעים לנסוע כשיש יותר משני נתיבים.
איכשהו אנשים חושבים שהנתיב האמצעי הוא ברירת המחדל והתזוזה לימני והשמאלי היא כשרוצים לעקוף.
בנוסף, זה מרגיש שאנשים לא יודעם לנהוג אם אין תאורת כביש- מאיצים ובולמים ועוברים נתיבים- אללה יוסטור.
והדבר שהכי מפריע לי- אנשים שכחו שיש וינקרים בכדי לאותת ברכב- וזה חוק ולא מותרות!
בקיצור, מצב לא להיט....
מגיעים לעבודה עייפים חוזרים הביתה גמורים.
-
מעניין אותי מתי בפעם האחרונה המשטרה נתנה דוח על נסיעה בנתיב השמאלי למישהו...
-
חבר טוב קיבל דוח על זה באיילון לפני כמה חודשים
-
אך יורם יורם, פגעת לי בול בנקודה כואבת, אך המפגרים/זבלים נמצאים בכל הכבישים, גם ב431 וגם בכביש 1 (שלושה מסלולים).
כשאני בדיסקו, כולם זזים !!! נצמד להם לתחת ודופק להם פנסים בתוך העיניים, אם הייתי יכול הייתי נותן להם איזה קטנה אחת. (:
לא בטוח שאני יכול בכלל לכתוב מה שכתבתי.
המשטרה לא עושה כלום, אני מתרגז יום יום, נוסע כ 45,000 ק"מ בשנה ונתקל במפגרים/זבלים כל יום.
חשבתי לעצמי להפיק מדבקה ולהדביק ברכב מאחורה משהו כמו "יא זבל- סע במסלול הימני" :)
מישהו מרים הכפפה?
לגבי כביש 6, סיוט !!!
לאחרונה כל יום יותר גרוע!
המשטרה עסוקה בשטויות, נוח להם לתפוס איזה עץ ולתת דוחות על מי שלא עוצר בעצור עצירה מוחלטת וכל מיני עברות דומות, אשר אינן מחייבות מאמץ אבל התפוקות טובות, הרבה שקלים לקופת המדינה.
הפתרון, להשתדל לא להתעצבן!
-
כביש 6 הינה רשות תמרור בפני עצמה ומאחר וזה כביש אגרה הם מחוייבים גם לשמירה על נתיבים פתוחים
כאשר אתם ניתקלים בנהג שעובר על החוק/נהיגה בנתיב שמאל בנהיגה איטית
תתקשרו למוקד כביש 6 כוכבית משהו(יש שילוט בדרך) ותמסרו את פרטי הרכב
באם המוקדן/ית יענו לכם שזה באחריות המשטרה תאמרו להם נכון אך זה כביש אגרה ואתם בבקשה תודיעו מייידית למשטרה-הם מחויבים לפי ההסכם שלהם עם המדינה לשלוח ניידת שלהם ובאם זה לא עוזר הם מזמינים מתנ"א
ופשוט תציקו להם זה סותם להם את המוקד-וזו זכותכם כמשתמשי דרך בכביש אגרה
יוסי
-
יוסי, אתה מוזמן לנסות להשיג שם מוקדן ולספר כמה זמן לקח לך
6116 *
אם הצלחת בפחות מחצי שעה היה לך מזל...
-
אני אנסה להשיג את המספר הישיר של מנהלת-המוקד (ובעלי עיניין אחרים בחברת דרך ארץ)ואפרסם אותו כאן
בועז ככל שתתקיל אותי יותר יהיה לי יותר עיניין לחפש פתרונות יצירתיים לרווחתנו(אני בחופשת מחלה עד סוף החודש ומשעמם לי)
יוסי
-
יוסי, קובי, בועז - יאללה בואו נזיז דברים ,,, ככול שנציק להם במוקד וכאן יהיו עוד כאלה שירימו את הכפפה - כך ייטב לכולם,
אני נוסע על כביש 6 כל יום - תופר כ- 7000 ק"מ בחודש וכל יום שעובר מוסיף שערה לבנה,,,,,,,
יורם
-
אני נוסע רק 3000 קמ בחודש על שש והתיאשתי מהם כבר. מזלי שאני לא משלם בעצמי.
בעניין התנועה אני פשוט נוסע בנתיב הימני היותר פנוי בקטע של שלושת הנתיבים וקצת מזגזג אם ניתן.
בעניין האכיפה אני אפילו לא מצפה מהם.
היתה לי תקופה שנסעתי עם נגרר וניסיתי לדבר עם המוקד בענייני חיוב כפול והם מנתקות את הטלפון בפנים כמו שעושים ברוסיה. העיקר לא לתת שירות.
זמן המתנה של חצי שעה מחדד עד שעונים.
עד שלא הייתי מבקש את השם של המוקדנית בתחילת השיחה... ואז הן היו נזהרות.
אתה לא מבין כנראה עם מי יש לך עסק עדיין.
לא תנצח את השיטה אלא אם אתה מובטל ויש לך זמן בלתי מוגבל
-
כמה זמן יש לכם רשיון שזה עוד מציק לכם?
מומלץ - יום נסיעה בכבישי יו"ש. אחר כך - הכל יראה לכם רגוע/חוקי/חכם .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
disckobi
כשאני בדיסקו, כולם זזים !!! נצמד להם לתחת ודופק להם פנסים בתוך העיניים, אם הייתי יכול הייתי נותן להם איזה קטנה אחת. (:
נהדר. מעולה.
מתאים בול לכותרת הדיון...
:(
-
עכשיו חזרתי משבוע שכולו נהיגות, כמה אלפי ק"מ על כבישי גרמניה (ועוד איזה 200 ק"מ במיורקה) ואני עדיין בהלם ממה שקורה כאן... כל כך קל להתרגל לתרבות נהיגה אירופאית, למהירויות מסחררות, לנימוס ולשמירה אדוקה על חוקים... ואז כשחוזרים לכאן, זה כמו אגרוף בפרצוף. כאן חוקי תנועה הם אפילו לא המלצה, ודווקא הקצב איטי להכעיס ובכוונה תחילה, ערב של מסטולים ומטומטמים שלא מצליחים לשלוט במכונית אפילו במהירויות חניה.
לא יעזור לכם - אל תנסו לחנך אף אחד. הנהג/ת הישראלים/יות הם הגרועים בעולם. זו עובדה.
אין לזה שום פתרון, למעט להפסיק להתעצבן. אל תצפרו, אל תכעסו. תדאגו לעצמכם.
תנו להם להמשיך לחלום ולהתאבד על הכביש לבדם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
disckobi
אך יורם יורם, פגעת לי בול בנקודה כואבת, אך המפגרים/זבלים נמצאים בכל הכבישים, גם ב431 וגם בכביש 1 (שלושה מסלולים).
לא בטוח שאני יכול בכלל לכתוב מה שכתבתי.
המשטרה לא עושה כלום, אני מתרגז יום יום, נוסע כ 45,000 ק"מ בשנה ונתקל במפגרים/זבלים כל יום.
חשבתי לעצמי להפיק מדבקה ולהדביק ברכב מאחורה משהו כמו "יא זבל- סע במסלול הימני" :)
מישהו מרים הכפפה?
לגבי כביש 6, סיוט !!!
לאחרונה כל יום יותר גרוע!
המשטרה עסוקה בשטויות, נוח להם לתפוס איזה עץ ולתת דוחות על מי שלא עוצר בעצור עצירה מוחלטת וכל מיני עברות דומות, אשר אינן מחייבות מאמץ אבל התפוקות טובות, הרבה שקלים לקופת המדינה.
הפתרון, להשתדל לא להתעצבן!
תרבות נהיגה!!!
אני מסכים אתכם כמעט בכל מילה אבל!! תרבות ההבהובים ו"תפנו לי" את הדרך אינה במקום!
אין לך שום זכות לסכן את שאר הנהגים בהיצמדות מסוכנת וסנוור!
-אני משתגע מכול אלו שנתקעים במסלול האמצעי ואינם חוזרים לימין!
-אני משתדל לנהוג רגוע, וגם מה לעשות שהויטרה אינה מאיצה כמו מכונית מודרנית.
לא פעם קורה שאני מבצע עקיפה בשמאלי שלוקחת יותר מחצי שניה בכביש 6 (במהירות של כ-100 קמ"ש)
וישנו רכב שטס ב-160 קמ"ש שמגיע עם אורות גבוהים הבהובים והצמדויות זה נורא! אני מרגיש שזה מסכן אותי לשאוו
אני באמצע עקיפה! ואין לי ברירה כי יש רכב תקוע באמצעי!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עכשיו חזרתי משבוע שכולו נהיגות, כמה אלפי ק"מ על כבישי גרמניה (ועוד איזה 200 ק"מ במיורקה) ואני עדיין בהלם ממה שקורה כאן... כל כך קל להתרגל לתרבות נהיגה אירופאית, למהירויות מסחררות, לנימוס ולשמירה אדוקה על חוקים... ואז כשחוזרים לכאן, זה כמו אגרוף בפרצוף. כאן חוקי תנועה הם אפילו לא המלצה, ודווקא הקצב איטי להכעיס ובכוונה תחילה, ערב של מסטולים ומטומטמים שלא מצליחים לשלוט במכונית אפילו במהירויות חניה.
לא יעזור לכם - אל תנסו לחנך אף אחד. הנהג/ת הישראלים/יות הם הגרועים בעולם. זו עובדה.
נזכרתי דרור איך לפני כמה שנים חזרתי מעשרה ימים של טיול בבאווריה.
לא הפסקתי להתפעל איך הם דופקים ברקס וממתינים שאכנס לנתיב השמאלי בכל פעם שאני רק מאותת...
אחרי יומיים נזכרתי שזה בכלל חוק שבארץ פשוט נשכח. נמחק מהתודעה לחלוטין.
בארץ רק אתה מאותת לעבור לנתיב השמאלי ורכב במרחק 200 מטר מאחוריך מתחיל להבהב לך בעצבנות כאילו מודיע לך בצעקה ״ דיר באלק תיכנס - אני מזיין את אם אמא שלך יא מנייאק״
בסיומו של הטיול נכנסתי לאוטו בבן גוריון, שמתי חגורה וכבר ביציאה מטרמינל 3 חתך אותי נהג מונית בפראות... כאילו התכוון לברך אותי ״ ברוך שובך למזרח התיכון״
סיננתי בכעס ״ כוס אמא שלך״
עד ליציאה מהשדה כבר התאקלמתי מחדש בנוף הכול כך מוכר.
אין כמו בארץ!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור, כחומר למחשבה, הטענה שלי שדווקא תרבות הנהיגה כאן נובעת מחוקים.
כאחד שעושה את כביש 1 כל יום אז הנה המצב - בצד ימין יש את הנהג המזדמן, זה שנוהג פעם בחודש מחוץ לעיר, הוא כמובן שומר חוק, אז הוא נוסע 100 על השעון במאזדה 3 שלו (92 קמ"ש אמיתי), מגיע המזדמן השני שנוסע פעם בשבועיים מחוץ לעיר, וקרא על המצלמות, הוא לא יעבור 110 קמ"ש על השעון (101 אמיתי), עוקף מזדמן 2 את 1 ברור שלא יעבור את 110 קמ"ש, הוא גם יצא לעקיפה המון לפני ויחזור הרבה אחרי (ככה לימדו אותו). והנה מגיע אני שאין זמן והרכב כבר יודע לבד את הדרך, מגיע למזדמן 2, הוא לא יזוז כי לא גמר את העקיפה, אז אני מזגזג ועובר בלי לספור בכלל.
הוא בטוח שאני חוליגן ואני יודע שהוא פשוט לא מבין מה הוא עושה.
בגלל צפיפות הכבישים זה שנוסע 110 חייב לעקוף ולחזור כל הזמן, הוא יעכב אחד כמוני והאחרים מכאן ואז אנחנו המתוסכלים נוהגים כאדיוטים.
מי שנסע את כביש 6 בלילה אחרי 10 יודע שהכביש הזה מאוד דומה לאוטובאן, שם קרוז במהירות XXX ויש מקרים שהקרוז מחזיק מעירון עד דניאל (אולי פעם פעמיים להאט מכבה וזהו!) כולם נוסעים בימין כמו שצריך ומכבדים את המהירים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
והנה מגיע אני שאין זמן, אז אני מזגזג ועובר בלי לספור בכלל....
הוא בטוח שאני חוליגן ואני יודע שהוא פשוט לא מבין מה הוא עושה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
disckobi
כשאני בדיסקו, כולם זזים !!! נצמד להם לתחת ודופק להם פנסים בתוך העיניים, אם הייתי יכול הייתי נותן להם איזה קטנה אחת.
רבותי, לפני שאתם יוצאים בהצהרות על תרבות נהיגה של כל העולם ואחותו, תעצרו שנייה ותעשו בדק בית!
-
ועל זה נאמר: הפוסל במומו פוסל
חלק מהחברים מתלוננים על אלו שעוקפים ב 110 לא נותנים להם לעקוף את העוקף.
חלק מתלוננים שכשהם נצמדים ומהבהבים הנהג שלפניהם לא זז.
אז הנה המראה שלנו, של תרבות הנהיגה שלנו... ובכלל....
(אני לא כותב כדי לפגוע באיש, ומתנצל מראש אם מישהו נפגע. פשוט אבסורד שמתלוננים על תרבות נהיגה ואלו התגובות)
-
אני חושב שהבסיס להכול זה סבלנות והתחשבות, זה מה שחסר לנו.
גם אני חוטא בזה, שמישהו עוצר לי את המומנטום ואיזו סבתא בת -100(ולא קמ"ש) שמתחשק לה לנהוג באיילון
מעכבת אותי אני ממש מתפוצץ! אבל האמת היא שגם לה יש זכות לנהוג.
ברגע שהישראלי יבין שהוא לא לבד, ולא הכול מגיע לו אז לכולנו יהיה יותר נעים.
אפשר להסתכל על זה משני הכיוונים, גם של הסבתא שהיה עדיף שתיקח מונית או תזוז לימין. וגם לזה שילחיץ אותה מאחור ויהבהב לה עם האורות.
אלו שני צדי המטבע, שקשורים לאותה התופעה. חוסר "ספירת האחר" "הרי מי יגיד לי ומי ילמד אותי איך צריך לנהוג" ;)
הלוואי ולא הייתי גם באותו מקום, אבל כנראה שזה מושרש בנו :)
-
זה העניין - כאן אין תרבות נהיגה. לא רק בכביש 6 אלא בכל מקום. ככה זה פה, ותרבות נהיגה מתחילה אצל כל אחד מאיתנו. לבוא בטענות לאחרים זה הכי קל ואולי גם מתבקש, אבל בכל פעם שתתעצבנו על השטויות שמישהו אחר עושה, אתם מענישים רק את עצמכם.
צאו מנקודת הנחה שכל מי שמסביבכם לא יודע לנהוג, ופשוט תתנהגו - ותנהגו - בהתאם. אני קורא לזה "נהיגה דפנסיבית". לא להתעמת, לא להילחם כל הזמן, אלא לנהוג רגוע, במהירות שמתאימה לקצב התנועה ולתנאי הדרך וכל הזמן לחשוב איזה שטות הנהג/ת הישראלי שלפניכם/מאחוריכם/לצידכם עשוי לעולל (ואלה יכולות להיות השטויות הכי הזויות בעולם - כולל לעצור פתאום, כולל לדפוק רוורס בכביש 6 או באיילון, כולל לנסוע נגד הכיוון, הכל קרה ויקרה כאן) ופשוט להיות מוכנים לזה. כשאתה מוכן - אתה לא מופתע, וגם לא מתעצבן.
-
רבותי קחו הכול בפסנסיה..
לכל הממהרים, גם עם תנהגו רצוף 120 כל הזמן (וברור שזה לא יקרה) מה תרוויחו? רבע שעה?!
גם אני לצערי הרב נוסע הרבה בכבישי ישראל, רק בניגוד אליכם אני נוסע בכבישים הצפופים של הגליל, בין חיפה לנהריה.
שם הכבשים צרים, והמכוניות רבות ורק הולכות ומתרבות כל הזמן.
ואוכלוסית הנהגים היא ממש לא הטרוגנית, יהודים, ערבים, דרוזים, נוצרים, ועד ועוד.
אתה ממש לא יודע מה המנטליות ואיך בדיוק יתנהג הנהג ממולך
בשנים הראשונות התעצבנתי על כל פקק, ולקחתי ללב כל אחד שחתך אותי, או האיץ בכוונה כדי שלא אוכל לסיים עקיפה.
הגעתי הביתה סחוט כמו לימון, ממש מותש.
באיזשהו שלב החלפתי תקליט.
הכנסתי ל CD מוזיקה טובה, או משהו מענין אחר. ופשוט השתדלתי לא לקחת ללב.
לקח זמן, והרבה עבודה על עצמי ובסוף הצלחתי.
מי שרוצה לעקוף, תפדל. חותך אותי, בכיף, להפך אני נותן לו להיכנס.
ממהרציק מאותת לי עם האורות כי הוא רוצה לעקוף, ואני מפריע לו (בנתיב הנסיעה הימני כמובן)
ממשיך לנסוע כאילו לא קרא כלום.
אני מפריע למשהו בשמאלי לעקוף ב 140, אני עובר לימין, ונותן לו שיעבור.
לוקח זמן ותירגול אבל בסוף ניתן לצאת ממנטליות הישראלי שהכול אבל הכול מגיע לו, וכולם אשמים חוץ ממנו.
-
דייייייייי,,,,,,,,,,
נהגי "שבת" בכביש 6 ונהגים איטיים - שוב להזכיר לכם - הנתיב האיטי נמצא מצד ימין!!!!
מה עוד לעשות????