היום יצאה לי להתחיל במשהו שישב במגירת התוכניות כבר הרבה זמן.
פרויקט המנגל מנירוסטה.
השאלה היא כזאת:
האם צריך\כדאי לעשות חורים לאורור\חמצן למנגל?
ואם כן באיזה מקום?
מידות: 40*25*10
Printable View
היום יצאה לי להתחיל במשהו שישב במגירת התוכניות כבר הרבה זמן.
פרויקט המנגל מנירוסטה.
השאלה היא כזאת:
האם צריך\כדאי לעשות חורים לאורור\חמצן למנגל?
ואם כן באיזה מקום?
מידות: 40*25*10
אם אתה משאיר אותו בחוץ אז החורים ישמשו גם לניקוז המים וגם לתת בעירה טובה יותר
אתה לא חייב, אם אתה עושה אז יהיה יותר יפה ויותר חזק אם תעשה אותם עם FLARE, כלומר שקועים. צריך בשביל זה ציוד מיוחד.
אין בעיה לעשות אותם שקועים.
השאלה היא האם יש להם תפקיד משמעותי, או שבמנגל פתוח הם לנוי בלבד
אין שום צורך בחורים .
עם אפשר שאלה , למה מנירוסטה ?
עידו
יש הרבה יתרונות, אחד מהם הוא העמידות שלה בקורוזיה, והמנגל ישמר להרבה שנים.
עוד דבר הוא שיש לי את האפשרות לעבוד עם נירוסטה.
תלוי בסוג הנירוסטה. כל מנגל יחזיק לך שנים אם בנוי נכון ומעובי סביר.
אני גר 100 מטר מהים וכל דבר שיכול לקבל קוריזיה מקבל אותה בפרק זמן קצר, לכן רציתי להגדיל את פרק הזמן הזה.
אני לא יודע עם איזה נירוסטה אתה משתמש אבל רוב הסיכוי שזה 304 או 316 כך או כך בשילוב של חום של גחלים וסביבת ים שאתה מציין זו לא בחירה טובה של חומר .
עידו
את האמת אני לא בטוח איזו נירוסטה זו ניראה לי 304, כי החלקים הם שאריות של משהו...
איזה חומר יהיה יותר טוב?
"פיילה" מנירוסטה ככלי קיבול לפחמים מתעוותת חבל על הזמן במהלך השימוש ואף לעיתים מספקת כמה "קפיצות" עסיסיות.
רק קח בחשבון.
העמידות גם של סגסוגות פשוטות היא דיי גבוהה כל עוד שומרים על ניקוז תקין ( אם אין חורים - פשוט להפוך).
יש גם טענות שנירוסטה, בהקשר הזה, פחות בריאה מברזל שחור, כי מרכיבים אותה מתכות פחות ידידותיים למשתמש, שלכאורה נפלטות בחימום הקיצוני ודובקות בבשר.
אני חושב שזאת טענה( שקודם כל - ספק אם נכונה מבחינת היקף החשיפה) שדי בטלה בשישים אם אתה מנגליסט ממוצע.
לא ניראה לי שתהיה בעיה עם עיוותים, עובי דופן 3 מ"מ.
לגבי אם זה רעיל, אני חושב שאם כל התעשיה והמטבחים משתמשים רק בנירוסטה, אז כנראה שזה די בטוח לשמוש.
למרות שיש נירוסטה מאושרת למזון ויש סוגים שלא.
ים מלח ונירוסטה
אל תשכח שנירוסטה הינה מתכת שעברה תהליך מסוים
אמנם היא עמידה למלח ים יותר מאשר מתכת רגילה אך גם היא סובלת מהתחמצנות מתכת
הרעלים הנפלטים מ"חלודת"הנירוסטה(כמו אבקה )לא ממולצים בלשון המעטה לגוף האדם
כאשר אתה משתמש בגריל נירוסטה המירקם הפנימי של המתכת משתנה ומאבד את תכונותיו הראשוניות ואז המלח יחגוג
עוד לא המציאו משהו שיהיה עמיד לאורך זמן מול כוחו ההרסני של מלח ים-חוץ מהריאות שלי כמובן
יוסי
היה לנו מנגל נירוסטה שנים ,שום חלודה ושום כלום ,עד שנשכח בטעות בטיול...
מקווה שעד סופ"ש יצא לי לסיים את המנגל ואולי אפילו לנסות אותו.
ומשם ניתן לזמן לבחון אותו, במידה ותהיה קורוזיה נבנה משהו אחר.
אם זה מנגל קבוע, והדרישה העיקרית של ממנו היא 0 חלודה - למה לא מאבן?
ברור שנחזור מתי שהוא לעידן האבן :D
עידו
הי עידו,
מנסיוני הדל החלק שמרקיב הכי מהר זו ה"אבטיה" לגחלים. יכול להיות כי נאגרים בה מים ויכול להיות שהחום מזרז את התהליך.
אני מבין שמבחינה בריאותית כדאי להשתמש לייצור האמבטיה בברזל שחור (שלא לדבר שזה החומר היחיד שאני יודע לרתך) אבל באיזה עובי מומלץ לדעתך להשתמש (שיהיה לא כבד מדי ועדין יחזיק מעמד)? באיזה חומר לצבוע, אם בכלל (הבריאות חשובה לי כמובן...) ?
שאלה נוספת - אני משפץ מנגל ישן שבנוי מחומר שנראה כמו נירוסטה. האם אפשר להשלים לו חלקים (כמו "קירות" שכבר נרקבו לגמרי) מברזל רגיל? האם הדבר יביא לקורוזיה מוגברת בחיבור בין שתי המתכות? (ההשלמה - כנראה בעזרת ניטים, לא ניסיתי לרתך נירוסטה כאמור).
אהלן יובי ,
באמת הסיבה לרקבונות נובעת לרוב ממים .
אני בונה מנגלים לחברות קייטרינג מברזל בעובי 1.5 מ"מ עד 2 מ"מ לא יותר הראשונים שבניתי מחזיקים כבר כ - 8 שנים (והם עובדי קשה ) פעם בשנה צבע לתנורים מבחוץ וזהו .
רשת אני בונה מזוויתן 2*20*20 ברזל עם הפתח כלפי מעלה .
אין שום בעיה לרתך ברזל לנירוסטה אפילו עם אלק' Z-11 ממילא הנירוסטה סובלת מקורוזיה במנגל מעבר לכך רוב סוגי הנירוסטה מכילים כ - 70% ברזל .
ניטים ? אתה מתכוון לפופניט ? עם כן אז עדיף בריתוך עם אלק' Z-11 בלי שום בעיה .
בהצלחה .
עידו
כרגעה המנגל לפני ניקיון בנתיים החלטתי להשאיר בלי חורים, אולי אוסיף בהמשך.
נשארה רק שאלת הרגלים, רציתי לעשות אותו עם רגלי-X אבל לא מצאתי שום דבר דומה,
אם למישהו יש במקרה רגלים של אמבטית תינוק או מיתקן כביסה ישן או משהו דומה שלא צריכים אשמח לתרומה.
תודה!
אם אתה צריך עזרה בקצת ריתוכי נירוסטה, אוכל לעזור בכיף.
ומה לגבי רשת? נירוסטה או ברזל שחור?
אסף.
מה שעידו קרא הבנתי. אבל חומר? למה בהרבה מנגלים יקרים הרשת נירוסטה?
(אם הייתי צריך לנחש הייתי מנחש שהכי טוב זה רשת יצוקה)
אסף.
כן כבר עניתי רק ברזל שחור , עוד אופציה שאני משתמש , מסגרת מפרופיל 30*30 עם חורים 8 מ"מ או 10 מ"מ כל 25 מ"מ +/- לפני ריתוך המסגרת אני משחיל ברזל עגול או 8 מ"מ או 10 מ"מ בחורים ואז מרתך את המסגרת .
פשוט רשת מנירוסטה הבשר נדבק וזה אופך למטרד .
מה שכן חובה לרוקן את המנגל מהאפר בסיום ( האפר סופח אליו לחות בגלל שהוא חומר מאוד יבש וזה יוצר קורזיה ) וגם לא להשאיר אותו בגשם .
ומי שעצלן שישלם ;)
כל מי שמשתמש בטייפ זה או אחר לבניית המנגל שלו חובה עליו להזמין אותי לטעימה :cool: וזה כולל שלושה בנים רעבים לבשר :p
עידו
רשת יציקה מעולה באמת חוץ מהיותה שבירה , אבל אי אפשר לבנות לבד בבית .
אסף תשאל את כל השאלות במרוכז , אתה מבזבז ביתיים לאתר ;)
כבר למדת לרתך עם ה - MIG החדשה ?
עידו
סליחה שאני נדחף לשרשור שפתחתי:rolleyes:.
אבל אם כבר בנירוסטה עסקינן, משהו מכיר מקום שיכול לחתוך נירוסטה(עדיף בלייזר), במחירים סבירים ללקוחות פרטיים?
עדיף באזור צפון.