למתכננים הצעירים - ספרים מומלצים
לאחרונה יש לא מעט חברים שיוזמים ומתכננים כל מיני דברים, חלקים, כלי רכב והשד יודע מה.
כמו שאני רואה את העניין, ברגע שיש תכנת תיב"מ, יש הרגשה שאפשר לתכנן כל דבר, ולהוריד לייצור, וזה יעבוד.
אבל, למרות שעל מסך התיב"מ נראה שהכל עובד, מה שאתם עושים הוא לא תכן. במקרה הטוב זה העלאת רעיונות על המחשב. יש לי רושם שבמקרים רבים העגלה (או במקרה זה הבאגי) נרתמת לפני הסוסים. נראה לי שחסרים מושגים בסיסיים בתכן, ובגלל הנגישות של תכנות התיב"מ, זה לא נראה חסר עד לנסיעת המבחן.
והנה מה שאני מציע- תתחילו לקרוא חומר בסיסי בפרקי מכונות. יש את הספרים בהוצאת אורט (5 חוברות מצויינות שעוברות על כל הנושאים, ברמה תיכונית שבהחלט מספיקה כאן), ולמי שרוצה לתכנן ברמה הנדסית, יש את ה"תנ"ך" של שיגלי.
למה זה טוב? לדוגמה- בשביל לדעת מה צריכות להיות מידות שגם שמחבר גל לגלגל שיניים. לדוגמה- בשביל לדעת כמה שטח ריתוך צריך בחיבור כזה או אחר. לדוגמה- בשביל לדעת מה מידת הקדח שצריך לקדוח בשביל להעביר דרכו בורג, ודוגמה אחרונה- כדי שתדעו לבחור מיסבים, גם סוג וגם גודל.
בשרשור הזה יציעו המתכננים היותר מנוסים באיזה ספרים להשתמש (מעין הרחבה ספצפית של "הספרייה").
אם יהיה צורך, אני אפתח דיון נוסף לצורך שאלות ותשובות בנושאי תכן מכני (לא ברמה הבסיסית, אני מתכוון להכריח אותכם לקרוא בספרות לפני שאתם שואלים שאלה).
אסף.