שאלה בקשר לכדאיות בניית CJ6 מהיסוד ????
אני מעונין לבנות גיפ CJ 6 שישמש אותי לטיולים ויהיה בעל עבירות טובה+ (וגם בשביל הכיף של השיפוץ חשוב להוסיף שאני בעל ידע שאת הרוב אני יכול לעשות לבד),
הקטע העיקרי הוא שאני מעונין שהגיפ יהיה אמין בעל מכלולים חדשים שלא אצטרך
להכניס את הגיפ למוסך לאחר כל טיול בגלל מכלולים עייפים וישנים,
מה שברצוני לעשות הוא כך,לקנות גיפ CJ6
(לצורך הענין היסוד יהיה על CJ לא ידוע ביינתים איזה דגם) . ולהתחיל לפרק אותו ולשפץ אותו
הכוונה העיקרית היא להחליף את החלקים העיקריים לחדשים הכונה חדשים לא משופצים וכד',
כלומר מנוע חדש, גיר חדש ,טרנספר חדש,את הסרן אין צורך בסרן חדש שלם אלא בכול המכלול הפנימי חדש, דריישפט חדש , קפיצים בולמים חדשים.קרבורטור חדש.נעילה חדשה.
כלומר חלקים עיקריים חדשים וכמובן לעשות צבע וכד..
ההצעה ליבוא מחו"ל של מנוע גיר וטרנספר היא 18000 ש"ח
השאלה בגדול האם העסק משתלם התקציב הוא בערך של משהו כמו 55000 ש"ח
האם אפשר לעמוד בתקציב? האם משתלם? עלויות שידועות לכם?
Re: שאלה בקשר לכדאיות בניית CJ6 מהיסוד ????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי STORM
השאלה בגדול האם העסק משתלם התקציב הוא בערך של משהו כמו 55000 ש"ח
האם אפשר לעמוד בתקציב? האם משתלם? עלויות שידועות לכם?
האם אפשר לעמוד בתקציב? אז כמו שכתבו קודם אין שום בעייה (כאשר יוצאים מתוך נק' הנחה שאתה לא הולך ליבא מארה"ב את החלקים הבסיסים כגון מנוע שילדה גיר סרנים טרנספר וכו')
האם זה משתלם? לא, אם אתה מחפש רכב לטיולים בעל עבירות טובה, תשקיע קצת זמן ותחפש CJ שמישהו עשה עליו את כל העבודה שאתה מדבר עליה והביא אותו למצב שניתן לסמוך עליו בעיניים עצומות, תשלם לו 40K והוא יהיה מרוצה עד הגג, תשקיע עוד 10K על מה שבא לך ועדיין תצא עם 5K לדלק לטיולים.
אבל אם
ציטוט:
וגם בשביל הכיף של השיפוץ חשוב להוסיף שאני בעל ידע שאת הרוב אני יכול לעשות לבד
המשפט שכתבת רלוונטי, אז לך על זה. אני השקעתי בערך 4 חודשים של עבודה אינטנסיבית על הג'יפ (במקום באיזה טרק בצ'ילה) ואני ממש נהינתי בארבעה חודשים הללו וגם היום כשאני רואה את התוצאות של העבודה.
עלויות אני כתבתי בכתבה, ואם יש לך עוד שאלות אשמח להענות עליהן.
עירא