כבר מזמן לא קיטרתי על השירות המחורבן של חברת סלולר, נכון? אז לפני הכל בואו ונבהיר משהו חשוב - אחרי הסאגה שעברתי עם סלקום לפני כמעט שלוש שנים, כבר לא היו לי ציפיות. עזבתי את סלקום בידיעה שהמתחרים לא יותר טובים. כחובב קונספירציות ידוע אני לא יכול להתלונן שלא ניחשתי ושלא היה לי ברור ששירות רע, זילזול בלקוח ובזמנו היקר הם חלק מ"אמנת אי-שירות סודית" שלדעתי משותפת לשלוש חברות הסלולר הגדולות...
הייתי אידיוט. אנשים חכמים אמרו לי כבר אז לרכוש מכשיר ו-SIM עצמאי ולא להיות כבול בעל כורחי לאף חברת סלולר גדולה. היו גם כאלה שהקשו "למה לעזוב את החברה החרא שאתה לקוח שלה אם האחרות לא יותר טובות? נכון שסלקום היא ספק סלולר מחורבן, אבל אתה כבר רגיל לחרא הזה. לך תתרגל לחרא חדש..." הם אמרו ואני לא הקשבתי. זעמי על הסאגה המתישה שחוויתי בסלקום גבר על ההגיון. מאורנג' התקשרו להציע הצעות מפתות. וכשהגיע הרגע בו לא הייתי חייב להם כלום, עברתי מהכוכב הסגול לריבוע הכתום.
הכתומים הציעו לי הצעה שאז, לפני כשנתיים, לפני פרוץ המתחרים החדשים ומחירי ההתאבדות שלהם, היתה כזו שהיה קשה לסרב לה - סמארטפון טוב (סמסונג גלאקסי) וחבילת זמן אוויר+SMS+גלישה נדיבה לפי כל קנה מידה (גם אם אדבר ואשלח SMS ואגלוש יום ולילה, עדיין לא אגיע למגבלות החבילה) והכל במחיר שאז היה סנסציוני. היום, בעידן החבילות ללא הגבלה במחירי הפסד, זה נחשב לקצת יקר - אבל באמת שאין לי טענות. זה רק השוק שהשתנה, וכשתסתיים תקופת ההתחייבות, גם אני אעבור לחבילה זולה.
גם מהמכשיר אני מרוצה. גלאקסי S1 לא היה המילה האחרונה כשרכשתי אותו, אבל הוא מספק אותי ובחרתי דווקא בו (על פני אייפון וגלאקסי II שהיה אז חדש-חדיש) בידיעה ברורה שהמכשיר נחשב מוכח ואמין ושלהבדיל מהאייפון אז - במקרה של, יש לו שירות וחלקים. האמת שלא התאכזבתי ממנו. הוא באמת אמין וטוב. אבל כמו כל מכשיר סלולרי, גם לו היו תקלה אחת או שתיים שהצריכו ביקור במרכז התשת לקוחות (שירות). ואז הבנתי על מה נפלתי...
באורנג', מרכזי המכירה ומרכזי התשה הם שתי חיות נפרדות. מרכזי מכירה יש בכל פינה, כולל בקניון חולון, מרחק יריקה או חמש דקות הליכה ברגל מהבית שלי. שם ישמחו למכור ולמכור ולמכור... כל מכשיר וכל שטות וכל אביזר, והכל במחירים מפולפלים. אבל מי קונה מהם? הבעיה היא אשמרכז מכירה לא נותן שירות ולא מקבל מכשירים לתיקון. "תפנה למרכז השירות" הם אומרים.
אהה, מרכז שירות. אתם מתכוונים למרכז התשה... וזו חברים, כבר חיה נדירת מציאות. כנראה שהם פשוט רוצים לוודא שעוד לפני שאתה נופל לידיים שלהם ומקבל מהם שירות רע, תגיע אליהם מותש ובלי כוחות.
חיפוש מהיר ברשת העלה שמרכז השירות של חולון נמצא בקניון שבכניסה לבית החולים וולפסון. כבר לא מרחק יריקה וגם לא מרחק הליכה. אפשר באופניים אבל למה להזיע? טוב נו. מטריחים את הפוקוס וולפסונה.
חנייה? מה פתאום. מה זה קניון? לא, זה בית חולים. ובבית חולים מוצצים ממך כל שקל. כלומר יש חנייה, אבל בתשלום - תשלם 12 שקלים לחניון של אחוזות החוף, או 15 שקלים לחניון של הגאלרי פאלאס שממול, או 15 שקלים לחניון השמור של בית החולים, אבל הוא תמיד מלא.
במרכז ההתשה עצמו, העניינים כרגיל. כמו בסלקום הכוונה. נציגי שירות זועפים בחולצות לבנות ועניבות שמתווכחים ומתישים ומותחים את עצביהם של עשרות לקוחות שזועמים, ובצדק, על השירות הקלוקל. גם כאן כבר לא מתקנים את המכשיר תוך שעה וחצי כמו פעם, אלא לוקחים אותו למרכז תיקונים ארצי שם הוא ישכב יומיים, ובינתיים נותנים לך גרוטאה חלופית שבדרך כלל לא תקינה לכשעצמה ולא ראויה לשימושם של בני אדם (שרגילים לסמארטפון). תבוא עוד יומיים, תשלם שוב עבור חנייה ותקבל את המכשיר שלך מתוקן וכמובן ריק מכל התכנים שהיו עליו... כי מיותר לציין שגם כאן מסרבים לתקן את המכשיר אם לא תאפשר להם לפרמט אותו (ולמחוק את כל התכנים). אז נכון שאנחנו יכולים וצריכים לגבות, ומה שאי אפשר לגבות, אפשר להוריד שוב - אפליקציות ומוזיקה וכו'. ובכל זאת זה מרגיז כל פעם מחדש, כי אנחנו יודעים שהם יכולים לגבות - הם פשוט לא רוצים. למה? ככה! באמת, למה לתת שירות טוב כשאפשר באותו כסף לתת שירות רע? נו באמת. בכל זאת אנחנו בישראל. זה מרגיז - אבל רק באותו רגע. באופן כללי כבר לא באמת מפריע לי כי כאמור - המכשיר אמין ושלא כמו עם גרוטאות הנוקיה והסוני אריקסון ימח שמם וזכרם, עם הגלאקסי אין צורך לבוא למרכז ההתשה בתדירות גבוהה מדי.
עד שלאחרונה, המכשיר רמז לי שהסוללה שלו כבר עשתה את שלה. היא מתכלה בקצב מבהיל, ולא מחזיקה יותר משעה-שעתיים בסטנד ביי. כן, אני יכול ללכת לכל חנות של טלפונים ולקנות סוללה - אבל החבילה שלי כוללת אחריות וביטוח תיקונים, וסוללה תעלה לי דווקא הרבה פחות (סכום סמלי) אם אחליף אותה באורנג'. אז שוב מפנים שעה יקרה, ומשלמים חנייה, ומגיעים למרכז ההתשה ב-10:05, והפלא ופלא - הוא סגור, למרות שהיה צריך להיפתח לפני חמש דקות. קורה. גשום היום, אולי איחרו. אז יצאתי לעשן סיגריה. חזרתי אחרי עשר דקות ועדיין סגור. הלכתי לשתות כוס קפה ולעיין בעיתון כמו איזה בטלן שאין לו לחץ עבודה על הראש. חצי שעה עברה, לקוחות נוספים התאספו ליד הדלתות המוגפות וניחשתם נכון - עדיין סגור. בפנים יש אור, וכל השולחנות במקומם, העמדות קיימות, מסכי מחשבים, הכל מוכן לעוד יום עבודה. מי שיסתכל היטב, יראה שהריצפה נקייה ומצוחצחת, משמע מישהו דואג לטאטא ולשטוף שם, אבל אנשים - אין. בזעמי דפקתי ולא בעדינות בדלת.
לשמע הדפיקות קרא לי בעל אחד הדוכנים הסמוכים ועידכן אותי שהסניף נסגר סופית כבר לפני חודש וחצי. "כל יום באים מלא אנשים ואני צריך להגיד להם שסגור, אחרת ידפקו כמו משוגעים ויקללו ויעשו לי כאב ראש". מה, לא חשבו שם באורנג' על "שלט קטן - ים" או משהו דומה בסגנון? שיהיה כתוב בו למשל "לקוחות יקרים, הסניף סגור ולא פועל עוד. הנכם מוזמנים לפנות לסניף שירות XXX ברחוב YYY בעיר ZZZ?...." אבל באמת, למה שישימו שלט? הרי לקוח זה משהו שצריך לטרטר ולשגע, ושחברות סלולר משתינות עליו. אם אפשר אז בקשת. ועם קצף. ומהמקפצה.
אז הלכו שעה וקצת. וגם 12 שקל חנייה. ועצבים. וגם ירד מבול ונרטבתי כהוגן כשרצתי מהקניון לאוטו. בבית בדקתי ברשימת הסניפים, וגיליתי שאם אתה לקוח של אורנג' ו-ב-מ-ק-ר-ה גם תושב חולון, עיר קטנה וזניחה של 200,000 תושבים במרכז הארץ והטלפון שלך זקוק לתיקון או סתם להחלפת סוללה, אתה מוזמן לנסות ברחוב השלושה ביד אליהו - דרום ת"א - עם כל בעיות החנייה הידועות, או להרחיק עד ראשון לציון. לא, לא מערב ראשון חלילה שזה די קל"ב, אלא לאיזור התעשיה הישן. עוד דלק ועוד זמן ועוד חנייה... ואם המכשיר יזדקק לתיקון חלילה, תצטרך לבוא לשם שוב תוך יומיים... פריסה כל כך דלילה של מרכזי התשה אני בקושי מוכן לקבל מהמתחרים הקטנים והמושתנים, אלה שתמורת אפשרויות השירות הנדירות מפצים בחבילות זולות עד גיחוך, לא מחברת סלולר שהיא מאחת משלושת הגדולות. זה לא שירות, זה זילזול.
אז כן אורנג', כולנו יודעים שהמתחרים שלכם לא יותר טובים. כולנו יודעים ששירות מחורבן זה חלק מהמדיניות שלכם שאני משוכנע שאתם מתאמים אותה מתחת לשולחן עם פלאפון, וכמובן עם סלקום, אז נוח לכם ככה. ובאמת למה שלא יהיה לכם נוח? כנראה שגולן-טלקום, רמי לוי, הוט-מובייל וכל יתר הקטנים והזולים הם באמת כל כך זולים עד שקשה לדרוש מהם משהו מעבר לחבילה שהם מוכרים ב-49 שקל...
אני אולי חמור, אבל בסוף גם חמור מבין ומפנים והכי חשוב - לא סולח ולא שוכח למי שנתן לו שירות רע. (ואני יודע שאתם קוראים את בליל הקיטורים הזה, כי בפעם הקודמת שקיטרתי כאן בג'יפולוג, תוך שבוע התקשרו אלי ממשרדו של מנכ"ל סלקום כדי לברר איך אפשר לעזור לי... ואחרי עוד שבוע גם אתם מאורנג' התקשרתם, כדי לשכנע אותי שאצלכם יותר טוב. משמע זה מגיע לעיניכם ולאוזניכם). להבדיל מהנוקיות המחורבנות ומהמיץ של הזבל של סוני-אריקסון שמיררו את חיי אז, הגלאקסי שלי מכשיר מוצלח ואמין ולא זקוק ליותר מדי תיקונים, וגם הגלאקסי III שיחליף אותו יהיה של סמסונג - יצרן שאני מרוצה ממנו בסה"כ. ההבדל הגדול, המשמעותי מבחינתי, יהיה שהוא יירכש בחנות עצמאית ולא אצלכם, ואם יזדקק לתיקון, יתאשפז במעבדה פרטית שתטפל בו כמו בנסיך. יעלה קצת כסף, אבל בחשבון הכולל זה יהיה יותר זול מביטוח התיקונים שלכם לאורך שלוש שנים + הזמן והדלק שאתם מאלצים אותי לבזבז והעצבים שאתם מותחים לי כל פעם מחדש. אתם לא ראויים, ואני קורא לכל בר דעת לשמור מרחק ממכם וממרכזי המכירות וההתשה שלכם ולא להאמין לאף מילה שרואים ושומעים בתשדירי הפרסומת הדוחים שלכם. אז בפעם הבאה שצריך לחדש חוזה (וזה בקרוב), תחסכו לעצמכם את הטירחה ואת זמן האויר - אל תתקשרו אלי ואל תנסו לשכנע אותי בכל מיני שקרים. אני כבר לא אשתכנע עוד.