יוסי, קרא את זה ואתה מוזמן להמשיך גם -
חוות דעת על רתכת Jasic.
כאמור הרתכת הזאת נקנתה עקב המלצה ישירה של עידו לוריה ואחרי הנסיון של יואב לפני כמה חודשים גם אני התחדשתי בכזאת. זה בדיוק הרתכת מהדור החדש שמדברים עליה - היא חד פאזית, קומפקטית יחסית, משתמשת בסליל קטן (5 קילו), ומאפשרת גמישות - אתה יכול לנתק אותה מהבלון ולקחת אותה לשטח, לחבר אליה מחזיק אלקטרודות (מסופק כחלק מהחבילה) ולרתך כרגיל לגמרי. וכאמור, יש אפשרות להשתמש בסליל ממולא ללא גז בשטח.
אני במצב דומה לשלך - הרבה שנים של ריתוך חובבני, ברתכת AC ישנה ואחרי זה ברתכת אלקטרונית סטנדרטית קטנה (זיקה 160 אמפר), וכל מיני פרויקטים מחוץ ובתוך הג'יפים במהלך השנים, שולחנות, שער גדול לחצר, וכדומה. כיום יש לי את התנאים (גראז' סגור) לבצע את הפרויקטים בנוחות, יש מקום לעגלה של רתכת עם בלון גדול ולשולחן ריתוך ועוד, אז החלטתי להתפנק.
בפועל, מדובר על הבדל תהומי - עד היום נגעתי פה ושם באקדח מיג אבל תמיד בזהירות ומעט, כי אני איך אומרים, לא אוהב לשחק עם ציוד יקר של אחרים. אבל ברגע שהרתכת הזאת נחתה אצלי, אחרי קצת הדרכה של נציג המכירות של מ.ב. ואחרי הסברים וטיפים של עידו, התחלתי פשוט לרתך בקצב שלא יאומן ביחס לאלקטרודה. ההבדלים פשוטים וברורים:
1. אין פאקינג שלקה! וזה כבר מספיק בפני עצמו.
2. הדיוק הוא בסדר גודל יותר ממה שאתה מכיר - החוט דק הרבה יותר מאלקטרודה, החום מרוכז, והיד שלך קרובה מאד לנקודת הריתוך - אתה פשוט מרגיש שאתה סוף סוף שולט בריתוך.
3. אין הדבקות. המושג לא קיים. אתה מחזיק שני חלקים באצבעות, "יורה" פיק - ויש פיק, קטן, חזק מושלם, ושום דבר לא נדבק, לא זז. אתה רוצה להכין מסגרת זוויתנים - מסדר אותם על השולחן, מחזיק בידיים, תק-תק-תק יורה פיקים, הכל מושלם, תופר, הופך, תופר צד שני - זהו. לא צריך להשחיז.
4. אתה יכול להשלים חורים וחריצים בקלי קלות, ושוב, אין שלאקה! כלומר, באותה רמה של הכנת חומר, לא הכי מדויק כי מה שיש לך זה דיסק או משור שורף, איכות העבודה שלך עולה בכמה רמות.
5. אין בעייה לעבוד על חומר דק הרבה יותר. כאמור, אתה שולט באופן מוחלט, אתה יכול בקלות לעבוד גם בפיקים בלי לחשוש לחורר. ואם אתה מחורר - אתה יכול להשלים בקלות.
6. מהירות... פרויקט שפעם היה לי לוקח לי שעות, ערבים אחרי ערבים, עכשיו אני גומר בערב אחד של עבודה - מנקה את הפרופילים, חותך, מרתך. אין צורך להשחיז ולמלא תפרים ולהשחיז שוב. אין כמובן צורך להחליף אלקטרודות, זה ברור מאליו. ההספק שלך יעלה בכפולות, וזה חשוב לנו החובבים לא פחות מאשר למקצוען - שעות הפנאי שלנו ספורות.
בקיצור, מומלץ בחום, ואני בטוח שיותר ויותר מאיתנו יעברו למיג עכשיו שהרתכות הפכו להיות קטנות וחד פאזיות, והתמורה למחיר מצויינת.