תגובה: גגון לרוביקון / רנגלר
עבודה יפיפיה , כרגיל ....
כיף לראות כל דבר שיוצא מ״בית המלכה״ שלך .
תודה .
תגיד אתה לא מעמיס את הג'יפ ?
עידו
עידו, אכן יצא מדהים.
הייתי עושה אותו קצת יותר ארוך....
תודה .
כמו שרשמתי ניתן לעשות אותו יותר ארוך , עד אורך מלא של הגג ואז הוא עם שש רגלים .
עידו
בוקר טוב עידו....
תענוג לעיניים על הבוקר...
מושלם...
תודה...
חג עצמאות שמח
שאול
שלום עידו כרגיל עבודה ממדהימה
מה מחירו של גגון כזה באותם מידות
איך יודעים שהפיברגלס יעמוד בזה לאורך זמן?
אסף.
תודה לכולם .
תומר הגגון עולה 2500 ש"ח לפני מע"מ .
אסף גם בארה"ב ישנם גגונים כאלו על המרזב מהיום הראשון שהרכב יצא לשוק , מעבר לכך שזה לא משנה את העובדה שגגון באופן כללי לא צריך לסאת מסע של יותר מ 30 ק"ג למטר רבוע ( כולל ) .
עידו
הגגון מצופה מעיל אבק? יענו POWDER COAT...
וברבע אוף-טופיק... אפשרי לצפות נירוסטה?
כן לגמרי powder coat .
בעוף אני לא מבין :) אבל הבילטון היה מעולה .
נירוסטה אפשרי ב - powder coat .
עידו
אלומיניום לא יכול לשאת 30 ק"ג למ"ר ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אלומיניום לא יכול לשאת 30 ק"ג למ"ר ?
למה התכוון המשורר ?
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
עבודה מדהימה.
תודה .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
למה התכוון המשורר ?
עידו
כתבת שגגון בכל מקרה לא אמור לשאת יותר מהמספר הזה,
הגגון שבנית שוקל כבר 20 ק"ג משמעותיים,
גגון מאלומיניום היה שוקל בין שליש לחצי ממנו וחסר קורוזיה.
ואם הוא היה עומד בעומס של 30 ק"ג למ"ר, לא היה עדיף ?
לא .
גגון מאלומיניום לא ישקול שליש מהסיבה הפשוטה שהחוזק שלו יותר נמוך כך שצריך לעלות בעובי דופן ואז פערי המשקל מצטמצמים עד כמעת לא קיימים וגם אלומיניום סובל מקורוזיה עם לא מטפלים בו ( פסיבציה/ צבע ) .
בשביל לנצל את התכונות של האלומיניום טוב יש ליצר פרופילים בצורות מיוחדות ( וזה אפשרי אבל ליצור המוני ) ואז אפשר להגיע לתוצאות טובות עם החומר , ועדיין פערי המשקל לא היו שליש .
עידו
שוב יצאת לציד מחמאות, מר לוריה?
חכם על חלשים? :)
תהיה גבר, תעלה פעם משהו מגעיל, איזו חרא של עבודה...
(ואגב, הפגוש האחורי של בועז, בתמונות מפגש האינדיאנים - מדהים).
נראה אותך..
הכל בהומור ובאהבה והערכה, אם למישהו לא ברור.
אני שנים מנסה לעשות משהוא מגעיל אבל לא מצליח :p כנראה הגנים האוסטרים חזקים :rolleyes: אני ימשיך לנסות מבטיח .
בכול מקרא תודה .
עידו
עוד פרויקט מוצלח מבית היוצר
אבל אני חשבתי שרצית לשתף אותנו במדבקות על הזכוכית האחורית בצד????
(עכשיו יהיה מקום להוביל את הצעצוע החדש....)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
לא .
גגון מאלומיניום לא ישקול שליש מהסיבה הפשוטה שהחוזק שלו יותר נמוך כך שצריך לעלות בעובי דופן ואז פערי המשקל מצטמצמים עד כמעת לא קיימים וגם אלומיניום סובל מקורוזיה עם לא מטפלים בו ( פסיבציה/ צבע ) .
בשביל לנצל את התכונות של האלומיניום טוב יש ליצר פרופילים בצורות מיוחדות ( וזה אפשרי אבל ליצור המוני ) ואז אפשר להגיע לתוצאות טובות עם החומר , ועדיין פערי המשקל לא היו שליש .
עידו
איזה קורוזיה יש באלומיניום ?
חשבתי שהוא מתחמצן מייד באטמוספירה ומתעטף בשכבת מגן של תחמוצת אלומיניום קשוחה, המונעת קורוזיה נוספת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tal64
עוד פרויקט מוצלח מבית היוצר
אבל אני חשבתי שרצית לשתף אותנו במדבקות על הזכוכית האחורית בצד????
(עכשיו יהיה מקום להוביל את הצעצוע החדש....)
ובקטע של המדבקות, מה שאני ראיתי,
זה בעצם שלא ראיתי מדבקה של ג'יפולוג...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
איזה קורוזיה יש באלומיניום ?
חשבתי שהוא מתחמצן מייד באטמוספירה ומתעטף בשכבת מגן של תחמוצת אלומיניום קשוחה, המונעת קורוזיה נוספת.
זה נראה די מצחיק המשפט שלך שאומר : "הוא לא סובל מקורוזיה אבל הוא מתעטף בשכבת תחמוצת" הלוווו יש שם משהוא בבית ..... קורוזיה = חמצון .
ולא זה לא מפסיק לעולם זה ממשיך להעמיק עד שהחומר כולו מחומצן פשוט באלומיניום זה יחסית איטי .
עידו
טל הפרטים המזהים נשארים חסויים במערכת :)
הצעצוע החדש כבד מדי לגגון .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
זה נראה די מצחיק המשפט שלך שאומר : "הוא לא סובל מקורוזיה אבל הוא מתעטף בשכבת תחמוצת" הלוווו יש שם משהוא בבית ..... קורוזיה = חמצון .
ולא זה לא מפסיק לעולם זה ממשיך להעמיק עד שהחומר כולו מחומצן פשוט באלומיניום זה יחסית איטי .
עידו
אני אבהיר, הכוונה שההתחמצנות מונעת התחמצנות נוספת, אז זה סוג של קורוזיה רגעית למניעת קורוזיה מתמשכת,
לכן לא ממש התייחסתי לתהליך כקורוזבי.
בדקתי בויקיפדיה והם אומרים אותו דבר :
Corrosion resistance can be excellent due to a thin surface layer of aluminium oxide that forms when the metal is exposed to air, effectively preventing furtheroxidation.
במדע פופולרי גם התיחסות דומה וארוכה.
ובאלום גולד :
"אלומיניום הינו מתכת מאוד אקטיבית, כלומר הוא מגיב לחמצן בצורה מהירה מאוד. בעוד הדבר מהווה חולשה אצל רוב המתכות במקרה של האלומיניום הדבר למעשה מהווה מפתח כנגד קורוזיה.<o:p></o:p>כאשר האלומיניום נמצא בנוכחות חמצן, האלומיניום מגיב מידית ומייצר שכבה דקה של תחמוצת אלומיניום, אשר נותן לאלומיניום את הברק הכסוף והמוכר שלו. שכבת תחמוצת האלומיניום נקשרת לפני השטח החשופים ומבודדת את ליבת האלומיניום מפני כל ריאקציה, תגובה, עתידית.<o:p></o:p>המתואר לעיל הינו שונה בתכלית מהמקרה של התחמצנות מתכת הברזל לדוגמא. במקרה של מתכת הברזל הקורוזיה אשר מופיע, כמה שמוכר לנו כחלודה, מתהווה על גבי הברזל ומתקלפת מעליו. לאור כך נחשפת שכבה חדשה של ברזל לקורוזיה, והתהליך חוזר על עצמו עד שבסופו של דבר הברזל "נאכל" למעשה על ידי הקורוזיה.<o:p></o:p>למרות שלאלומיניום קיים יתרון גדול על פני מתכות אחרות כאמור לעיל, האלומיניום אינו חסין לחלוטין מפני קורוזיה. שכבת תחמוצת האלומיניום יכולה להיות מאוד לא יציבה כאשר היא נמצאת בתנאי טבע קשיים ובמיוחד כאשר זו נחשפת לרמות PH גבוהות. כאשר מתרחשת קורוזיה על פני אלומיניום הדבר מתבטא בכך שהאלומיניום מלבין ומעבד מחוזקו.<o:p></o:p>לשם הגנה על האלומיניום מהמקרה המתואר לעיל קיימים מספר פתרונות בהם מצפים את פרופיל האלומיניום בצבע או באמצעות ציפוי אנודיז אשר מגבירים את עמידות האלומיניום כנגד קורוזיה וכנגד שחיקתו של האלומיניום."
עריכה: המאמר הזה בעברית סידר את הבלגן, קריאה מומלצת ביותר.
ההבדל הוא כזה:
ברוב המתכות (לדוגמא ברזל) מבנה השריג של החלודה (ברזל מחומצן) לא מתאים לפני השטח של הברזל עצמו
ולכן הוא לא עוטף אותו אלא נראה כמו קשקשים. הברזל ממשיך להיות חשוף לחמצן ואז הקורוזיה אוכלת ממנו כל
פעם קצת.
באלומיניום מבנה השריג של תחמוצת האלומיניום זהה לשטח הפנים של האלומיניום ואז הוא למעשה מצפה אותו
ומונע מגע עם חמצן. בסביבה חומצית מאוד ובעלת תנאי מזג אוויר קשים נפגעת שכבת הקורוזיה ולכן האלומיניום
"מחליד". התהליך פה הוא איטי מאוד ביחס לברזל אבל עדיין קיים.
5 קבצים מצורפים
היי עידו,
בניתי לבד גגון לדיסקברי 2, תכנון וביצוע עצמי, רחוק למדי מהגימור של העבודות שלך, שהרי זה תחביב עבורי ולא מקצוע ראשי בהתמחות.
השיקולים של בנייה מברזל ולא מאלומיניום הם די דומים לטיעונים שהעלת בשירשור ובמגבלה שלי לעבד ולהלחים חומר מהסוג הזה, בצעתי את הפרוייקט מברזל.
השאלה שלי היא לגבי הצבע, שלחתי לצבע בתנור, האם ישני סוגי ציפויים שונים בתנור, סוגי צבעים? (לא גוונים), עובי ציפוי, אופן ציפוי ? בחשמל? אמבט ?
אשמח לפרטים עבור הפרוייקט הבא.
מצ"ב מספר צילומים:
קובץ מצורף 78407קובץ מצורף 78408קובץ מצורף 78409קובץ מצורף 78410קובץ מצורף 78411