טויוטה היילקס- דברים שכדי לדעת לפני קניה
שלום
כיום אני נוסע בסמוראי וכרכב שטח הבא (מי יודע אולי לא רחוק היום) אני מתעניין בהיילקס ולכן אני מתכונן מבעוד מועד.
1) אלו שנתונים מתאימים יותר לשטח?
2)ממה נובעת התאמה זו?
3) כל ההילקסים (4X4) באים עם נעילה אחורית?
4) האם רכבים שעברו שדרוג למנוע טורבו עדיפים או שהשדרוג הוא פתח לצרות?
5) מה הם מידות הצמיגים הסטנדרטיות? והאם ניתן לשנות מידה ברשיון?
6) עבודה עצמית על הרכב- ניתן לטפל לבד או מערכות ממוחשבות ונגישות גרועה?
נראה לי מספיק שאלות לעכשיו
תודה רבה
עודד
Re: טויוטה היילקס- דברים שכדי לדעת לפני קניה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
שלום
כיום אני נוסע בסמוראי וכרכב שטח הבא (מי יודע אולי לא רחוק היום) אני מתעניין בהיילקס ולכן אני מתכונן מבעוד מועד.
1) אלו שנתונים מתאימים יותר לשטח? 94-97
2)ממה נובעת התאמה זו? סרן קדמי חי. לא פחות, ולא יותר.
3) כל ההילקסים (4X4) באים עם נעילה אחורית? לא, אבל הרבה, אולי אפילו הרוב, כן. לא לא כדאי לוותר עליה, את המאמץ שבהתקנת נעילה תשאיר לסרן הקדמי.
4) האם רכבים שעברו שדרוג למנוע טורבו עדיפים או שהשדרוג הוא פתח לצרות? מ98' מדובר על מנוע טורבו - אבל גם מתלים קדמיים נפרדים. המנוע עצמו הוא אותו המנוע, שנקרא 2L, ככה שההחלפה חוקית ודי פשוטה. יש בעיות, בעיקר בעיות התחממות. יש הסבות שעברו בהצלחה ויש פחות, כל מקרה לגופו.
5) מה הם מידות הצמיגים הסטנדרטיות? והאם ניתן לשנות מידה ברשיון? לא משנה מה המקור, אין שום בעייה לרשום חוקית עד 31/10.5/15, וזה גם הצמיג המומלץ ונפוץ מאד. יש צורך בחישוקי 15, שעולים בערך 400 ש"ח לאחד חדשים, ככה שיש בהחלט עדיפות לקנות רכב שכבר החליף צמיגים - ויש הרבה כאלו.
6) עבודה עצמית על הרכב- ניתן לטפל לבד או מערכות ממוחשבות ונגישות גרועה? בהחלט, ההילקס מטומטם וקל לעבודה בדיוק כמו סיקס, אבל הכל בנוי יותר טוב. מרגישים את ההבדל באיכות. יש ספרי טיפולים, יש ים של מידע באינטרנט, חלקי חילוף רגילים זולים מאד וזמינים בשפע. חלקים יותר מיוחדים (מיסבים, מחזירי שמן, חלקי מתלה והיגוי), בדרך כלל כן אפשר למצוא תחליפי, ואם לא הכל קיים וזמין במחסנים של טויוטה, אם כי לא זול במיוחד.
נראה לי מספיק שאלות לעכשיו
תודה רבה
עודד