תגובה: המלצה על סמארטפון?
למה לא אייפון 4 או 4S ?
אני מתקן:
דגם ה4 8 גיגה נמכר כיום כ ח ד ש בפחות מאלפיים שקל אצל רמי לוי תקשורת
ה 4S יותר קרוב ל 3000.
אתה לא ילדה בת 16 שחייבת את הדגם הכי חדש שיש
כל מה שחדיש ומגניב היום, יהפוך לפרהיסטוריה שקצת מביך לחשוף בפרהסיה בעוד חצי שנה....
אבל אם הקטע שלך מעשי נטו - כשראיתי איך האייפונים נשברים ומתפוררים כשנושמים לכיוון שלהם, הפכתי חסיד של סדרת גלקסי של סמסונג. בעיקר בגלל העמידות והאמינות - זה סמארטפון שמחזיק מעמד כבר שנתיים וחצי בג'יפ פתוח עם כל האבק, הקפיצות, טיולים, נופל, קם וכאילו כלום (אני עם גלקסי 1 ארכיאולוגי...)
ברור ל ישגם הטלפון הבא יהיה סמסונג גלקסי כלשהו. 3 או 4, עוד לא החלטתי.
וחוץ מזה אני אנטי-אפל מוצהר. ההתנהלות הכוחנית של אימפריית התפוח הרקוב מעצבנת אותי. וכשאני מתעצבן, אני מחרים.
גם אני עם אסף,
לי יש גלקסי 2 ואני מאוד מרוצה.
אני עם אייפון 4 כבר שלוש שנים (בדיוק מסיים לשלם אותו :) ) את כולם הוא בילה בג'יפ פתוח בטיולים, עובד נהדר, אין מה להשוות לדעתי לסמסונג של זוגתי, במיוחד בתפעול. יש TOPOMAP שזו אחלה אפליקציה זולה וטובה לניווט שטח (וזו הסיבה שקניתי אותו) והיום הוא גם יחסית זול.
ובקשר למה שדרור כתב, הוא נפל אין ספור פעמים ושרד (עם כיסוי סיליקון פשוט) ורק לאחרונה נכנס בפעם הראשונה לתיקון (החלפת רמקול אחרי שהקודם התמלא בשוקולד, אל תשאלו)
אני עם אייפון 4 כבר שלוש שנים
עוד לא היה צריך תיקון אחד
וגם אני עם רכב פתוח - אפילו פחות נוח ויותר קופצני מסופה.
והוא נפל, ואפילו עליתי עליו פעם אחת עם האוטו (סמוראי לא נחשב) ולא קרה לו כלום...אבל זה יותר מזל משכל.
אחרי שנתיים וחצי החלפתי סוללה לחדשה בעלות של 12 דולר - ומאז גם הסוללה חזרה להחזיק יום שלם :/
גם אבא שלי בדיוק מחפש עכשיו מכשיר חדש, הדרישות מאוד דומות.
אני עם נקסוס 3 כבר שנה ומאוד מאוד מרוצה.
אבל לאבא שלי המלצתי לקנות את הגלקסי 3, לדעתי הוא היה יותר נוח למשתמש הסטנדרטי.
בכל מקרה זה ההמלצה שלי.
המחיר שלו היום באזור ה 2100 ש"ח.
הנקסוס לא זול בהרבה ולכן המלצתי על הגלקסי מהסיבות שרשמתי.
מעבר לזה אני לא רואה סיבה לשלם היום על איפון S4 ובטח לא 4 מחיר דומה ולקבל טלפון נחות מכל הבחינות.
זה עוד לפני שדיברנו על גודל מסך, שלא מקדם אותו בדבר לעומת הדיפיי שיש לו עכשיו, גודל מסך מאוד קריטי בטח ובטח בשימוש במקלדת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פלג_
אני עם נקסוס 3 כבר שנה ומאוד מאוד מרוצה.
אבל לאבא שלי המלצתי לקנות את הגלקסי 3, לדעתי הוא היה יותר נוח למשתמש הסטנדרטי.
בכל מקרה זה ההמלצה שלי.
המחיר שלו היום באזור ה 2100 ש"ח.
הנקסוס לא זול בהרבה ולכן המלצתי על הגלקסי מהסיבות שרשמתי.
מעבר לזה אני לא רואה סיבה לשלם היום על איפון S4 ובטח לא 4 מחיר דומה ולקבל טלפון נחות מכל הבחינות.
זה עוד לפני שדיברנו על גודל מסך, שלא מקדם אותו בדבר לעומת הדיפיי שיש לו עכשיו, גודל מסך מאוד קריטי בטח ובטח בשימוש במקלדת.
אתה יכול להרחיב על ההבדל בין נקסוס לגלקסי? מה ההבדלים שהופכים אחד ליותר נוח לך ואחר לאביך?
הי,
אני כבר שנה וחצי עם גלקסי נקסוס (גוגל גלקסי נקסוס), נמכר כיום ב 1500 ש״ח בערך.
מבחינת ביצועים ומסך הוא קרוב מאוד לגלקסי 3.
אני מאוד מרוצה ממנו (וגם אשתי שקנתה אחד כזה לפני שנה)
סער
נמרוד - אתה משתמש מתקדם, לדעתי מערכת הפעלה פתוחה מתאימה לך יותר.
לגמרי אנדרויד, הנקסוס 4 מעולה, כנל ה S3 ו S4.
עד לפני כמה ימים הייתי עם הHTC ONE X כיום עם הגלקסי נווט 2 ממליץ בחום רב על הHTC מכשיר מאוד נוח וידידותי למשתמש מתקדם ביותר ומהיר לגבי הגלקסי אני מאוד מרוצה אבל אני איתו רק כמה ימים ככה שזה לא נחשב :)
מור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
מה שאסף וסביון כתבו נכון. משיקולי גודל ועלות, גלקסי 3 מיני.
+1
תמורה טובה לכסף
בעלים מרוצה של נקסוס 4 .. ממליץ.
אגב: מכשיר עם זיכרון 8 ג'יגה 1700 ₪
מכשיר עם זיכרון 16 ג'יגה 2000 ₪
דרור, גלקסי 1 אמנם מכשיר עמיד יחסית. לעומת זאת גלקסי 3 ו 4 הרבה פחות עמידים מהאייפון גם בשל המסך הגדול ביחס לאייפון וגם בשל עדינותו של המסך בפני עצמו.
סתם לידיעה, המסך של הגלקסי 4 שביר יותר משל ה 3. בדוק.
אם אתה מחפש מכשיר בעלות נמוכה, לך על אייפון 4 / 4S או גלקסי 2.
ואם הכל זאת בא לך על הצעקה האחרונה, דאג למגן את המסך כיאות. היום יש מגיני מסך בצורת זכוכית מחוסמת. המסך לא נשבר גם אם נופל על פינה חדה של סלע וכו'.
עלות באזור ה 100 ש"ח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יכול להרחיב על ההבדל בין נקסוס לגלקסי? מה ההבדלים שהופכים אחד ליותר נוח לך ואחר לאביך?
ממה שאני מכיר לדעת רוב האנשים אני חושב שהממשק של סמסונג טיפה יותר ידידותי מאשר הסטוק.
וגם פה אני מדבר על המשטמש הסטנדרטי, ואבא שלי יושב בדיוק על המשבצת הזאת.
אגב לגלקסי 3 יש מספר מעבדים.
בחנויות השונות ניתן למצוא כל מיני סוגים, כל אחד ומאיפה שהוא מביא את המכשיר.
יש מומלצים יותר ומומלצים פחות.
מתעלק על השרשור -
מחפש לקנות סמסונג גלקסי 2 חדש (עם אחריות וחשבונית - חובה) לאחד העובדים שלנו.
יש לי את המכשיר, הוא לא גדול מדי ודי עמיד - מושלם למישהו שצריך לדבר ולנווט.
מישהו מכיר מקום שעדיין מוכר אותם?
אסף
כאחד שהתחיל עם ה Nexus One, אחרי זה עבר ל Galaxy 2 ולפני כמה חודשים קניתי Nexus 4
אני מאמין שגם הטלפון הבא שלי יהיה של גוגל, תמיד הראשון לקבל את המערכת הפעלה העדכנית (שבסמסונג קצת פישלו בנושא הזה עם המכשירים שלהם), את הנקסוס הנוכחי (בניגוד לנקסוס הראשון ולגלקסי) אפילו לא הרגשתי צורך לפתוח, מסתדר איתו נהדר גם ללא רוט (בעבר הייתי משחק המון עם רומים)
ומבחינת תמורה למחיר אני לא חושב שיש לו מיתחרים
כמו ש OFF-RoaD כתב, יש לו שני חסרונות מרגיזים, אין אפשרות להרחבת זיכרון ואין אפשרות להחלפת סוללה (מזכיר את אפל), אם אתה יכול לחיות עם זה לך על זה, אבל קח בחשבון שמערכת ההפעלה לוקחת בערך 3 גיגה מהנפח של המכשיר, ככה שמכשיר עם 8 גיגה, בפועל לך ישאר בערך 5 גיגה
אני קניתי את ה 16 גיגה ובפועל יש לי לשימוש 12.92 גיגה
קצת סדר עם כל הבלגן:
אני משתמש באנדרויד למעלה מ 4 שנים. אייפון לא תראו אצלי בבית בחיים בגלל
הקוד הסגור, בגלל הגמישות (סידור המסכים, הווידג'טים ואפשרויות השליטה במכשיר)
ובגלל הדורסנות של החבורה מקופרטינו. בנוסף, עד ה 5, כל המכשירים כוללים גם זכוכית
בגב המכשיר, זה יפה בדיוק יומיים אבל בנוסף: זה שביר, זה כבד ותכלס די מציק.
בנוסף לטלפון שלי (S3) יש גם טאבלט אנדרויד, לשתי האחיות שלי יש S3, לאמא שלי
שהיא המשתמש הכי פחות מתחוכם שאפשר יש גם S3, לאבא שלי יש S2
והקודם שלו היה S1. בת הזוג שלי עברה מאייפון ל S2.
כולם מרוצים, כולם מתפעלים את המכשיר בדיוק לצרכים שלהם, כל מי שאני
מכיר שעבר מאייפון לאנדרויד מרוצה עד הגג ולא יחזור לשם לעולם. אף אחד
לא סובל מבעיות יציבות או כל בעיה אחרת.
עוד הערה: כולם עם רום מקורי (S2 - עם רום מקורי של 4.1.2) וכולם יציבים.
החזקתי S4 ביד - לא ראיתי הבדל, הסיבה היחידה שהייתי שוקל אותו זה
בגלל שיש לו IR - כמו פעם, רק בשביל להחליף את השלטים שיש לי על השולחן
ואני תמיד לא מוצא אותם, הטלפון תמיד, משום מה, בהישג יד.
לגבי חוסר היציבות, מי שמחליף רומים "מבושלים" זוכה לקבל לעיתים אי יציבות,
יחד עם פונקציות חדשות ושונות. הרבה פעמים זה גורם לשם ה"רע" של המכשירים.
תשארו עם הרומים המקוריים ולא יהיו לכם בעיות ובנינו, אין סיבה להחליף אותם ל 95%
מהאוכלוסיה (עשיתי את זה בעבר שהיו בעיות עברית, היום באמת שאין סיבה)
שנים הייתי עם טלפונים של HTC, הם הרבה יותר טלפון, הרבה יותר עמידים והממשק
שלהם הרבה יותר טוב. הבעיה היא שאי אפשר להחליף סוללה ולחלקם אין מקום
לכרטיס הרחבה. מי שזה לא מפריע לו, ממשק ה Sense הוא מה שכולם מנסים לחקות.
היתרון הגדול של הטלפונים מסדרת ה Nexus, שהם למעשה הטלפון של גוגל שמיוצר כל פעם
על ידי יצרנית אחרת (שגוגל בוחרת לחזק בכדי לייצר שוויון בין היצרניות), הוא שגוגל
תומכת בו בגרסאות ולרוב מקבלים עדכון למערכת ההפעלה הרבה יותר מהר, וגם,
מקבלים יותר עדכונים כי התמיכה של גוגל היא ליותר שנים אחורה.
לאחרונה HTC, LG וסמסונג התחילו להוציא גרסאות של הטלפון עם מערכת הפעלה נקייה
וללא ממשק המשתמש שלהם, אפשר לשקול גם את זה.
לכל היצרניות יש היום מכשירים אטומים למים ואבק (כולל גרסה של S4) שהייתי שוקל
בחיוב. בתכלס, מה שישתנה בשנים הקרובות יהיה בעיקר איכות המסך והחסכון בסוללה
במחשבים בבית יש לכם 4 ליבות ונגיד 4 גיגה זכרון. לטלפונים החדשים במרביתם יש
4 ליבות (למעט גרסה מסויימת שנמכרה בארץ של S4 עם 8 - לא ברור לי מי צריך את זה)
ו 1 גיגה זכרון. יש הבדלים פה ושם לגבי עוצמת העיבוד אבל זה ממש מיותר לבדוק.
כל השאר זה גימיקים של תוכנה שאני לא מוצא בהם עניין:
גלילה עם העיניים, הפסקה של הסרט שלא מסתכלים על המסך (יכול גם להציק), דיבור
לטלפון וכל מיני תחושות של הטלפון לגבי איפה הוא נמצא וכו'.
אני לא הייתי קונה טלפון שהייצור שלו התחיל לפני שנתיים כמו שלא הייתי קונה
מחשב לבית מלפני שנתיים, הוא פשוט מתיישן יותר מהר. לגבי המכשירים הזולים
לרוב התמיכה בהם מבחינת שדרוג מערכת הפעלה פחות טובה כי החברה לא רוצה
להשקיע מאמצים בשדרוג של טלפון "נחות" (חארות לא קטנות ויש התמרמרות לא קטנה
בנושא).
My 2 Cents
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
במכשירי אפל כל כך הרבה מקרים של מחיקות וסנכרונים לא נכונים בחיבור למחשב, אי אפשר "סתם" להוריד מההמייל או מהדרופבוקס מסמך וורד או אקסל ולפתוח אותו, ואין תאימות לשום דבר שלא בא להם טוב בעין. אימפריית תוכנה מהזן הגרוע ביותר.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
פשוט לא נכון. כל קובץ אופיס או PDF ניתן לפתוח בקלות באייפון. גם מהמייל וגם מהדרופבוקס.
וחוץ מזה, אם אתה מסתדר עם החלפת רומים ומערכות הפעלה כל יומיים, תאמין לי שחצי שעת עבודה עם האייטיונס, והחיים שלך הרבה יותר נוחים בכל מה שקשור להעלאת מוזיקה וטעינת קבצים. בינתיים, כלי מי שאני מכיר עם אנדרואיד, כל המוזיקה שלו מג'וברשת במכשיר, ובאייפון זה הכי נוח קל ומסודר שיש.
תודה על התשובות חברים!
אני לא הולך להתעסק על הטלפון, נקודה, לא רומים ולא רוטים ולא בטיח...
מישהו כאן השווה לג'יפים... אם בג'יפים אני חייב חייב שיהיה לי משהו מיוחד ומשופר ואני מתעסק בציפלינגים של הציפלינגים (אין עוד אחד כמו הצ'רוקי שלי בארץ!) הרי שטלפונים זה לא התחביב שלי - אני מחפש את הטויוטה לנדקרוזר של הטלפונים הסלולריים אם תרצו - אמין, מוכר, נפוץ, פשוט לשימוש, ועושה הכל.
אם להמשיך את האנלוגיה - אם יש שם ריינג'רובר של הטלפונים הסלולריים... גם אותו אני לא רוצה :D
זה מסוג הנושאים שקשה להגיע בהם להכרעה ברורה, לפחות ישנה חלוקה ראשונית בין חסידי אפל לחסידי מערכת ההפעלה אנדרואיד וכל אחד יכול להסביר למה כדאי לדבוק במכשירים מהקבוצה שלו.
בתוך משפחת האנדרואיד אני רוצה להציע אפשרות נוספת שאולי תעניין חלק מהאנשים - מכשירים סיניים עם מפרט חזק יחסית, מחברות שאינן מתביישות למכור את מוצריהם תחת שם החברה שלהם, אשר משיגים במבחנים השונים ציונים גבוהים מאד.
לפני שבועיים שבק מכשיר אצלנו במשפחה ולאחר שנחשפתי לעולם המכשירים הסיניים הנ"ל הוחלט לרכוש מכשיר THL W100 עם מסך 4'', מעבד מרובע ליבות של MTK6589 עם 1GB זיכרון אבל רק 4GB RAM, מקום לשני כרטיסי סים, אנדרואיד 4.2 (JB) במחיר של 152$ (פחות מ-600שח!). הרכישה נעשתה באתר שהומלץ עליו בפורומים של קהיליית האנדרואיד בישראל (China24shop) לאחר בירור מולם שהמכשיר במלאי לפני הרכישה. 9 ימים לאחר מכן המכשיר אצלנו ועובד נהדר.
ציון במבחן ביצועים (יישום AnTuTu למי שמתעניין) - מעל 12000, בדומה לסמסונג S3 שלנו והרבה מעל לגוגל גלקסי נקסוס (שכונה כאן "נקסוס 3") שברשותי.
דרך אגב - מאז הרכישה יצא כבר דגם THL W200, כאשר הדגמים החזקים יותר של החברה הינם THL W8 beyond ושאר הדגמים מסדרת ה- W8 שניתן לרכוש אותם עם 16GB RAM ורום של 2GB ומעבד מעט חזק יותר, מסך גדול יותר עם Full HD במחיר של 225$.
ישנן חברות סיניות גדולות יותר עם מכשירים מעניינים נוספים שמחירם בד"כ גבוה עוד יותר.
ממליץ לשקול גם אפשרות כזו.
ארז גור
אני עם נקסוס 4 וממליץ בחום. קח בחשבון את מה שנאמר מעלי לגבי סוללה + נפח זיכרון. כמו כן - אין לו כמעט אביזרים. אתה בטח שואל את עצמך "מה, אני ילדה בת 12 שצריכה כיסוי ורוד?", אז התשובה היא שכתרצה כיסוי של Otter או של Griffin שיש לו Mil spec בכל הנוגע לעמידות, תגלה שאין.
בהחלט ממליץ בחום על Galaxy S2 - סוס עבודה, חזק, אמין, ים של אפשרויות וכיסויים. חדש בסביבות 1500 ש"ל (עדיין מוכרים כאלו חדשים, חפש בזאפ). משומש - 800-900 ש"ח ביד 2.
אם יש לך דרישות בסיסיות, מעניין לך ת'תXת איזה טלפון יש לך, העיקר שיהיה אמין, זריז בעבודה וכו'... אני מציע שתבדוק את GS232 של Gigabit. זיכרון מובנה של 4GB, מתוך 0.5 RAM. אפשרות להוסיף כרטיס זכרון עד 32GB. מסך 4.3", אין בעיה להחליף סוללה. מריץ אנדרואיד 4.0.4 שזה די סביר. הבונוס הגדול שיש לך מקום להכניס שני כרטיסי סים - אחד לטלפון ואחד לנתונים. זה שימושי בעיקר בחו"ל, שם אתה קונה כרטיס טעון של גלישה בכמה דולרים, ויכול להפעיל את וייז על כל היתרונות שלו
עוד שתים שלוש נקודות שעלו בדעתי במידה ותחליט בסופו של יום על האייפון:
כדאי להשקיע עוד מעט לטובת 16GB ע"מ שיהיה לך מספיק מקום למפות ואולי גם מוסיקה.
(מאוד נוח לנגן מוסיקה דרך ה BT ברכב.)
כמו כן - אם בזמן האייפון 3 רכשת תוכנות - הן כולם נזקפות לזכותך במכשיר החדש וכך תחסוך את עלות הרכישה החוזרת.
(נניח אם היה לך עמוד ענן לאייפון - זה יחסוך לך הרבה כסף)
אם תוסיף גם אייפד תוכל להשתמש באותו הרשיון ע"מ להריץ את אותן תוכנות הניווט - שוב עניין של TCO שמרגישים היטב בכיס.