-
מ JFK ניו יורק לROSSVILLE בולטימור....יש מסלול מועדף?
אני לא בקיא בנהיגה בחו"ל, בדר"כ אני נשאר באותה עיר שנחתתי בה ו/או לוקח הסעה מאורגנת.
אנחנו נוחתים ביום חמישי בבוקר ושכרנו רכב לנסיעה לבולטימור.
האם WAZE יעבוד לי? אני מניח שאני צריך סים וחיבור לאינטרנט, זה נכון? יש להשיג בJFK סימים (הדיל של 45$ לחודש כולל הכולל הכול ללא הגבלה מאוד נראה לי כי זה גם יהיה חיבור האינטרנט שלי לעולם). יש לנו גלקסי 2 גלאקסי 4, ואייפד ואני מתכנן לקנות לי איזה טאבלט כשאהיה בבולטימור. לא הייתי רוצה לקנות לכולם סימים אבל נראה מה יקרה וכמה יעלה.
משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל לנהוג בארה"ב? עשה ואל תעשה?
אגב, הרכב עלה לי בסביבות 2300 דולר משלמה סיקסט, אני לוקח בJFK, מחזיר בבולטימור ולוקח בבולטימור ומחזיר לJFK (זה בעצם 4 חוזי השכרה שונים, מזיל עלויות בצורה מאוד משמעותית ונדרש על מנת להכנס למצבצע שלהם שמתחיל בראשון לספטמבר) נהג אחד וצריך למלא מיכל דלק כשמחזירים.
דירה עלתה לי ל3 חודשים (כנראה נהיה רק חודשיים וחצי אבל זה מה יש) 1150 דולר, ריהוט עוד 350 דולר לחודש ואני מקווה שגז מים וחשמל לא יעלו יותר מ350 דולר לחודש. יכולתי לשכור דירה מרוהטת עם חיבורים והכול כלול אבל היה עולה 3300 דולר...הבדל משמעותי. EXTENDED STAY בבית מלון הייתה עולה 4800 דולר לחודש...
תודה
-
תגובה: מ JFK ניו יורק לROSSVILLE בולטימור....יש מסלול מועדף?
-
לאט לאט:
- ווייז יעבוד יפה מאוד.
- צריך סים לוויז ולכל יתר אפליקציות הניווט.
- IGO לא צריך סים - תבקש שיתקינו לך - יש גם לגלקסי S2 וגם ל-S4.. למי שיודע למצוא - אני יכול לשלוח לך את הקבצים וההתקנה, אם יש לך דרופ בורס או משהו דומה שיתאים ל-4GB..
- הדיל של $45 הוא אכן הטוב ביותר שיש (והיה) כרגע - וזה אחרי בדיקות חוזרות, לאחר מה שג'ו כתב.
- את ההדיל של $45, ששלחתי לך, של STRAIGHT TALK, צריך להזמין באינטרנט (3 ימים ומגיע.. מקסימום). יש לקנות גם בחלק מחנויות וולמארט - נראה לי שזה כבר בעייתי בשבילך, אם אתה רוצה לצאת משה"ת עם סים מקומי עובד..
- בשדה יש לקנות סימים מקומיים "נטענים", במכונות אוטומטיות - לא בטוח שיהיה גם של STRAIGHT TALK - תבדוק בזהירות מה הם נותנים וכמה וכמה עולה... בד"כ ה-DATA זה לחוד ולא תמיד 3G או 4G.
- אין שום דבר שצריך לדעת על הנהיגה.
- הדרך הקצרה/מהירה, שבט כל GPS יקח אותך דרכה, היא לעלות על ה-I278 ליד JFK, משם הוא יקח אותך ל-I95 (שזה הניו-ג'רזי טורנפייק) דרומה, אחרי שעתיים בערך תעבור לא רחוק מהבית שלי (ומפילדלפיה) ואחרי עוד 3.5-4 שעות, אתה בבולטימור.
- אם יש תאונה או חסימת נתיב (כל הזמן עובדים ב-I95) או שניים מתוך השלושה-ארבעה, אתה יכול בקלות להכפיל את זמן הנסיעה....
- אם יש וויז ו/או ניווט של גוגל (צריך סים) הוא יודיע לך על הפקקים ויקח אותך מהכבישים המקבילים - בכל מקרה אל תיקח שום דבר שהוא לא INTERSTATE - יש ימבה רמזורים ונוסעים דרך כל הערים והעיירות שמסביב ל-I95... שעות של רמזור אחרי רמזור.
שיהיה בהצלחה..
עריכה:
במחשבה שנייה, אם אין לך נסיון קודם בנהיגה בארה"ב:...
- אני לא יודע אם אתה יודע אבל ברוב המקומות (חוץ ממרכזי הערים ומניו יורק), הפנייה ימינה יכולה להעשות גם ברמזור אדום (אחרי עצירה מוחלטת - יש מצלמות לזה).
- הדבר החשוב הוא, שפנייה שמאלה, בד"כ, היא ללא רמזור מיועד - אותו רמזור לשמאלה ולישר - שלא תיסע שמאלה, בירוק, ישר לתוך אלה שבאים ממול ולהיפך, כשאתה נוסע בנחת ישר...
- יש צמתים, לא מרומזרים, שלכל הרחובות/פינות של הצומת יש "עצור" - כולם עוצרים. המשך הנסיעה היא FIFO - FIRST IN,FIRST OUT (עוד פטנט שבחיים לא יעבוד בארץ - ישר יריבו מי הגיע ראשון...).
- אדום מהבהב (בלילה בד"כ) זה כמו צהוב מהבהב בארץ.
- כשיש מולך או לפניך אוטובוס צהוב (או ואן/מיניואן) שהאור על הגג מהבהב ותמרור עצור בולט בצד הנהג אתה חייב לעצור (לגמרי) במרחק של כ-15-20 מטר, עד שהוא מקפל את התמרור ומתחיל ליסוע - זה ה-SCHOOL BUS והוא מסיע ילדים גם בחופש הגדול ובערבים (קייטנות וחוגים וכו').'
-
מיכה צ'מע
בדרך לטרנפייק ( כמו כביש 6 אצלינו ) של ניוגרזי
רגע לפני שאתה עוזב את ניו יורק ל95 תחצה את מנהטן תכנס למנהרה ותעבור ל"הובוקנט" ניו גרזי
אני לא אומר סתם. יש שם סטייק שלא אכלתה או תכאל בחיים שלך חובה
http://www.arthurstavern.com/
חובה חובה חובה אם תנסה לא תשכח את המקום הזה
הנתח הקטן ביותר הוא 24 OZ ויש לנשים קצת פחות במידה ואתה לא שומר כשרות אין מקום יותר מומלץ להיות בו באחריות
שבע שנים הייתי שם את המקום הזה אני לא שוכח
( כייף לנהוג בארהב ) שלא תתרגל .... שם לא מצפצפים בכתום שלא עוקפים הפראות לא מקללים אותך
וואלה מקנא בך בהצלחה
-
הכי חשוב, סע בזהירות ובנדיבות,
אל תהיה יוצא דופן על הכביש, למד מהסביבה וסע כמו שאר העדר.
וספציפית לך מיכה, ובגלל שנסעתי איתך, תתיחס לסביבה! לא לחלום, אחרת שלמה סיקסטי יהיה הרבה יותר עשיר ומיכה יהיה הרבה פחות.
-
תודה על הטיפים. לצערי אחרי הניתוח שרוול סטקים הם כבר לא מה שהיו פעם,
ג'ו אני מאוד מתייחס לסביבה אבל ליתר ביטחון יש לי ביטוח מקיף :-)
ברנרד יש מצב שאוכל לחכות ואקנה רק אחרי שאגיע, אם אשתי תקבל סים מהעבודה לפחות לאייפד אז בכלל סבבה. אם לא אז אולי באמת אקנה רק סים לדאטה בשדה תעופה ואחכה שאגיע בשביל להזמין את הכרטיסי סים המקומיים. איך אני יודע אם אני צריך 4G או 3G? מה IPAD צריך?
-
תוריד לנייד אפליקצייה NAVfree USA , ואז תוריד את המפות הרלבנטיות - היא עובדת מעולה ולא תלויה ברשת , יש שם אופציה לחיפוש גוגל של כתובות , יעילה יותר מהחיפוש של האפליקציה עצמה אבל דורשת רשת.
מה זה הדיל 45$ ? של איזו חברה ?
ד"א אפשר להשתמש בנייד כממסר לאייפד.
-
אני מתקין IGO עם מפות אמריקאיות על האייפד ואני אתקין גם את הNAVfree. אני יודע שאפשר להשתמש בנייד כממסר לאייפד, נראה מה נעשה. בסה"כ אם יש כיסוי ווירלס טוב אז לא אכפת לי רק שני סימים. גם ככה לישראל אני אתקשר דרך סקייפ או WHATSUP.
זה דיל שעולה בהתחלה 60 דולר, יש לך כמה סוגי מבצעים. מילוי של הסים עולה 45 דולר. של החברה שברנרד כתב, STRAIGHT TALK. חפש בגוגל. נראה דיל טוב.
הייתי כבר קונה אבל לא בטוח שיש לי לאן לשלוח את זה כרגע, הם כותבים שיש משלוח מהיום להיום אז אני מניח שאם אחכה יום-יומיים זה לא יהיה נורא.
-
תזמין לכתובת העבודה או לכתובת של הדירה החדשה, במשלוח רגיל.
זה יחכה לך כשתגיע.
נראה לי הכי טוב..
בקשר לתדרים - הכרטיס הוא אותו כרטיס - אם למכשיר יש יכולת 4G הוא יקלוט/ישדר 4G...
-
כשהתחלתי להזמין את הסימים לא ראיתי התייחסות ל .g3/4. הייתב התייחסות ל apn אבל אני לא יודע מה זה אומר. טוב מזל שיש גוגל...
-
APN אלה הגדרות המכשיר לרשת הסלולאר ספציפית - אורנג', פלאפון סלקום, AT&T וכו'.
לא קשור לסוג המכשיר.
המכשיר שלך, אם הוא על אורנג'/סלקום הוא "תואם AT&T" או "TMOBILE".. זה מה שחשוב.
-
מיכה, כמה עצות.
1) נהיגה בארה"ב שונה מישראל, בעיקר בתחום הרמזורים והעצור. קשה ללמד נהיגה בהתכתבות. תנסה למצוא חבר/ה שנהג שם, ויודע מה החוקים, ודבר איתו אישית (אפילו טלפון זה טוב). יהיה לך הרבה יותר קל להבין
2) GPS - תפריד רשויות. קנה לך בארה"ב GPS ייעודי לרכב (אישית, אני אוהב את גרמין). יעלה לך פחות מ-100$ (כולל מטען לרכב, ומתקן לחלון), יפשט לך את החיים, וגם יותר נוח לנהוג איתו. אתה יכול לוותר על אלו שמציעים עדכוני מפות חינם לכל החיים,כי אתה יכול לעדכן את המפה מייד אחרי הקנייה (חינם), ועל דיווחי התנועה (כי הם עדכניים בערך כמו גלגל"צ - כלומר, זה לא וייז).
תכנן לך מסלול מ-JFK לחנות בסט-ביי הקרובה ותוך 5 דקות יש לך GPS עובד, בלי לחץ של סים, אינטרנט אלחוטי וכל השאר.
בסוף אתה גם יכול לנסות למכור אותו בקרייגליסט בלפחות 50% ממה ששילמת (או לקחת אותו איתך לקנות מפות של ישראל)
-
למה שאני אקנה GPS יעודי אם יש לי בIPAD, גאלקסי 2 וגלקסי 4 ועוד אקנה לי גם טאבלט נוסף? אני שואל ברצינות. בדקתי והתקנתי על הIPAD גם את הIGO וגם את הNAVFREE. שתיהן עודות רושם של עובדות. בנוסף כנראה שאשתי מקבלת סים מהעבודה שלה (נושא מסובך) ולכן יהיה לנו חיבור אינטרנט. חוץ מזה, אני עדיין זוכר איך לקרוא מפה אז במקרה הכי גרוע נשתמש במפה...
הנהיגה קצת מלחיצה אבל אני חושב שאסתדר. הסבירו לי את ההבדלים אבל עד שלא חוותי וראיתי אז זה כמו שחייה בהתכתבות.
תודה ואני מקווה שיהיה בסדר. המטרה הבאה היא למצוא חנות RC רצינית באיזור בולטימור. אולי לא אוכל לקנות חלקםי לג'יפ אבל לפחות אקנה חלקים לנייט קרולר...אני מתכנן על בראשלס חדש והיגוי אחורי :-)
-
אל תתרגש מכל מה שאנחנו כותבים - נוסעים בצד ימין, כמו בארץ. כל היתר, לא רציני מידי.
אין טעם לקנות GPS. לדעתי, מיותר לגמרי - יש לך 3-4 GPS-ים ממלא. לא מבין מה נותן עוד אחד..
-
גם אני לא.
השאלה העיקרית היא האם אני הולך להתקע בפקקים או לא, בכל מקרה, וויתרתי על שהיה בניו יורק אז יש לי לפחות 24 שעות להגיע. מקווה שלא אצטרך את כל ה24 שעות האלה.
האמת? הייתי שמח לעשות את הדרך דרך העיירות והנוף אבל מאחר ואני לחוץ לצערי אני חייב להגיע כמה שיותר מהר. את הטיול לאורך הROUTE66 אצטרך לעשות בפעם אחרת :-)
-
תראה, בד"כ הכל זורם ומהר.
אם יש תאונה במהיר, ואתה כבר עליו, אין הרבה מה לעשות... עומדים כמו כולם, לפחות עד היציאה הבאה.
לגבי בדיקה מראש, לבחור מסלול "ראשוני", אם אין DATA בסלולארי - אחרי שאתם לוקחים את האוטו, כנס לסטארבאקס הראשון שאתה רואה (תשאל בהשכרה איפה יש) או שתשאל בהשכרה אם ואיפה יש WIFI חופשי ותתחבר לווייז או לגוגל MAPS (שם תפתח את האופציה של TRAFIC) ותכניס את הכתובת. זה לפחות יתן לך אינדיקציה אם באותו רגע המסלול פנויי.
מנסיון (רב :() ה-MAPS, באופציית ה-TRAFIC, נותן את נתוני התנועה בצורה מדוייקת (על המטרים ממש), איפה יש עיכובים/מכשולים (מצויינים באדום, על המסלול)...
אח"כ... לפי המזל...
בד"כ, הדרך המהירה ביותר מ-JFK ל-95, עוברת דרך מנהטן - מנהרת הולנד. הכי מהר אבל...
בתוך מנהטן, בגלל הבניינים, קליטת ה-GPS לא אחידה והוא מתבלבל הרבה - פשוט לשים לב לשלטים ברחובות, לכיוון ה- HOLAND TUNNEL.
די פשוט - אפילו אני, עם כישורי הניווט הלא קיימים שלי, פיספסתי את הפנייה רק פעם או פעמיים - חוזרים לאחור (במנהטן זה פשוט רחוב אחד לכיוון הזה והאחר לכיוון ההפוך. עושים ימינה ברחוב הבא האפשרי, ושוב ימינה באפשרי ושוב ואתה חוזר, להזדמנות שנייה)..
-
נקווה לטוב. לא ממש מתלהב לנסוע בתוך העיר. יותר מידי סרטי אסונות :-)
-
אתה צוחק?
יום אחד, לפני כמה שנים, אני נוסע עם חבר שלי (אז עם הצ'ירוקי) באחד הרחובות במנהטן ומול העיניים שלנו, בלוק מאיתנו, נופל מנוף, שהיהמחובר לקומה 40 ומשהו בבניין בבנייה....
פגע בבניין ליד ונשאר תלויי בקומה 20 ומשהו, בבניין האחר..
בכל מקרה, גם הוויז וגם הגוגל יתנו לך כמה אופציות (2). אם אתה לא רוצה דרך העיר, תבחר באופציה האחרת - בטח זה יהיה דרך סטאטן איילנד וברוקלין.. כביש מהיר וארוך ודי עמוס אבל בלי "רחובות"..
נוסעים על גשר הווראזנו - החדש והגדול בגשרים של ניו יורק. יפה מאוד. רואים ממני את כל דרום מנהטן, כולל אליס אאיילנד והגברת עם הגלידה (פסל החירות)..
-
סבבה תודה.
נמצא כבר פתרון, הכי חשוב לא להיות בלחץ ולכן העדפתי לבטל את השהייה בניו יורק מאשר להלחץ. אם הכל ילך בסדר אז יכול להיות שאפילו יהיה לנו זמן לחזור לשם ליום-יומיים.
העיקר להגיע ולמצוא חנויות לקנות את כל השטויות שאני רוצה
-
לא להיות בניו יורק?!?!?!
כפירה!!
מצד שני, אמרת משהו על שני/שתי תינוקות...
מהר, למצוא להם/להן בייבי-סיטר ולטוס לסופ"ש לניו יורק...
-
נראה, אם יהיה אפשרי אז נהיה אולי גם בניו יורק. כבר הייתי בעבר כנער. לא ממש חסר לי. הייתי מעדיף הרבה יותר ללכת לסמיסוניאון (מקווה שככה כותבים את זה) בוושינגטון. נראה לי מאוד מעניין.
-
טוב נחתתי אחרי 11 שעות. בשדה רצו 120 דולר לכרטיס מוגבל ל3-4 ג'יגה בחודש. לא קניתי.
לקחתי רכב. הפעלנו את ה iso ואת הfreenav ושתיהן שוות לתחת. הפעלנו את הנתונים על הנייד של אשתי ואת הוויז....אחרי 10 דקות קרו 2 דברים. אחד: נסגרה לנו התקשורת על ידי פלאפון. שתיים: הלכתי לאיבוד.
התקשרנו לארץ לסדר חבילת גלישה לבנתיים. יקר אבל אין ברירה.
הכול התחיל לעבוד ועכשיו אנחנו בערך מאה קילומטר מהיעד. עצרנו בסטארבקס לקצת וויפי חינם.
מסקנות?
IN WASE WE TRUST.
אמנם עשה לנו טיול במנהטן ניו גרזי (המדינה) בפילדלפיה ובפנסילווניה ולקח לו הרבה זמן לעלות אותנו על הI95 אבל ססה"כ אני נהנה.
בבנצי למה התכוונתם בפניה שמאלה. כמעט חטפתי שבץ אבל עכשיו אני הרבה יותר רגוע. חוץ מזה אני חייב לציין שציפיתי לרמת כבישים טובה יותר.
-
אתה בצפון מזרח, סוג של מדינה עולם שלישי שלגמרה במקרה נמצאת בתוך ארה'ב, ממש אין מה לצפות לשלמות.
-
כל כך חם פה. אני לא רוצה לחשוב מה הולך אצלך....
-
אצלינו לא חם בכלל, למעשה ירד גשם כמה ימים והמים בברכה פשוט קפואים...אי אפשר להכנס.
-
משונה.
יש לי בעיה עם הstraight talk. הוא לא מקבל שום כרטיס אשראי שאני נותן לו.
יש רעיון איך לפתור את הבעיה?
תודה
-
לך לוולמרט,הם דילר לסטרייט טאלק, ובטוח יש אחד מרחק יריקה ממך.
אגב, בחנות עצמה לא יהיה בעיה להשתמש בכרטיס אשרי זר כמו ברשת.
אם בכול זאת לא ילך...חפש דילר לSIMPLE MOBILE או H2O בזיפ קוד שלך.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
קנה לך בארה"ב GPS ייעודי לרכב (אישית, אני אוהב את גרמין). יעלה לך פחות מ-100$ (כולל מטען לרכב, ומתקן לחלון), יפשט לך את החיים,
תכנן לך מסלול מ-JFK לחנות בסט-ביי הקרובה ותוך 5 דקות יש לך GPS עובד, בלי לחץ של סים, אינטרנט אלחוטי וכל השאר.
פולני שכמוני לא יגיד "אמרתי לך" ??
סע ברגוע ותהנו מארה"ב ...
-
רובם פתוחים 24-7,
ואיזה יהנה? זה חצי פולני.