ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%9E%D7%AA
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%9E%D7%AA
נשמע מצויין.
ניגשתי להוריד את התוכנה ואז ראיתי שהיא מבקשת גישה לתמונות שלי, למצלמה, למיקרופון, לנתוני ה WIFI, בקיצור - להמון דברים שמעלים את החשד שלא מדובר בתוכנה תמימה.
כשתתקנו את זה - תעדכנו. עד אז אתם מחוץ למכשיר שלי.
'מוחל טוייבעס'.
+1
מה לה ולאנשי הקשר? למה צריך לפתוח הרשאות לכל תוכנות גוגל בשבילה ?
תודה, אבל לא תודה.
החל מגרסת מע הפעלה לוליפופ, המשתמש יכול לבחור מה לאפשר לאפליקציה לעשות. לשיקולכם.
אין לי דבר וחצי דבר עם האפליקציה הזו ויש לי ביקורת טכנית עליה אבל הרשאות זו לא בעיה.
התוכנה מבקשת גישה לאנשי קשר בגלל שיש אופציה של טיולים משותפים שכולם מופיעים על המפה ביחד והדבר נעשה על ידי הקמת קבוצת וואצאפ.
גישה לתמונות היא בשביל להוסיף תמונות של נקודות עניין בדרך( לא חייב בזמן המסלול אפשר גם אחר כך).
גישה ל wifii בדרך כלל היא לעזור בדיוק של ה -GPS אם כי פחות ברור לי איך זה עוזר בשטח.
אין לי קשר למפתחים אהל זה על סמך האפשרויות שקיימות בתוכנה
בכל מקרה התוכנה נראית די מבטיחה. בעיקר בשל השילוב של נקודות העניין כמו בעמוד ענן והשילוב של מפות offline+online
אפשר לשלוט בהרשאות של כל אפלקציה,במנהל הישומים בהגדרות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
חבר'ה אתם פרנואידים... הפרופיל שלכם בתוכנה מבוסס על משתמש גוגל ואתה צריך את האנשיי קשר בשביל שתוכל לצרף את המטיילים איתך ולראות אותם בלייב על המפה. היא מבקשת wifi כמו כל תוכנה שמשתמשת במיקום, בשביל לשפר את הדיוק. כאמור אתם יכולים לבטל כמעט הכל בהגדרות של המכשיר..
תוכנות אחרות לא ביקשו wifi.. ולא אנשי קשר ולא מיקרופון.
אתה צריך מיקום על מפה של חבריך לטיול?
רואים אותם במראה או לפניך..
שיתוף מסלול אפשר גם בלי להגיע לתחתונים.
כל אחד והגבולות שהוא רוצה לשים.
באיפון זה לא היה קורה [emoji4]
לא נראה לי שמישהו מכריח אותכם להתקין.
מדהים איך פתאום כולם נהיו פרנואידים.
אפשר לקבל פרטים בדף הקבוצה וגם לפנות למפתח, הוא מאוד נחמד ועונה די מהר.
שיתוף הפעולה שהוא זוכה מהקבוצות הגדולות לגבי המסלולים נראה מאוד מבטיח.
איבדתם את הצפון, נראה לי שאתם באמת צריכים תוכנת ניווט :rolleyes:
מדובר על אפליקציה מקומית, ישראלית, האנשים שכתבו אותה - אילן וכדן - גולשים פה, הם לא סוכני חרש של גוגל, ולא נראה לי שהן מתעניינים בתחתונים שלך, דורון.
באמת הגזמתם. אפליקציית פנס שמבקשת מכם גישה למצלמה ובעצם נותנת לאיזה סיני בחינם תמונות שלכם מהמצלמה הקדמית שפתוחה כל הזמן / התקנתם בלי לשאול שאלות. הפרטיות שלכם, מרגע שהתקנתם וואטסאפ ופייסבוק, נמחקה. נעלמה.
אבל אפליקציית ניווט שמבקשת גישה לפיצ׳רים של הסמטרטפון זה לא...
קצת לסגור את האורווה אחרי שהסוסים ברחו...
(מי שבאמת חרד לפרטיותו שלא ישתמש בסמטרטפון. ואם כן, בלי להתקין אף אפליקציה ולהדביק מדבקה על המצלמה הקדמית לפחות).
אסף.
אני בטוח.
אחרת זה באמת ביזארי.
אבל בחזרה למציאות, פעם אחר פעם תוכנות שביקשו את הפרטים האלו בסוף התהפכו על הלקוחות למרות הצהרות הפרטיות בראשית הדרך.
זה שהם גולשים כאן לא הופך את
זה ליותר לגיטימי, בעיני לפחות.
קח את זה כמשוב צרכני.
אסף,
לשאלתך לגבי הפנס וכו׳, ממש לא.
ווייז מבקשת פחות או יותר(יותר) את אותן הרשאות,
לא זכור לי שזה מנע ממישהו להוריד (וווייז שייכת לגוגל...)
בוויז אתה יכול להשתמש כ״משתמש לא רשום״ ולא לשתף כלום עם התוכנה.
לא נאיבי.
ברור שהיסטוריית הנסיעות שלי נמצאת שם (אבל יש לך אפשרות לא להקליט נסיעה אם אתה רוצה), אבל לא אנשי הקשר, לא המיקרופון (מי אמר פייסבוק ופתיחת מיקרופון בלי להגיד?), לא המיילים, לא כתובת המייל, ולא נתוני רשתות ה-wifi שהטלפון שלי פגש..
בקיצור,
שכל אחד יבחר כמה להתפשט ואיפה המינימום שהוא בוחר להשאיר לעצמו.
בטוח שיש יותר כאלו שהשיתוף הטוטלי הזה קוסם להם, לי לא.
יאללה, מספיק מילים.
מה שדורון אמר.
אני אוותר.
ואללה הצחקתם אותי, ראיתם פעם מה וואטאפ שאתם משתמשים כל שניה מבקש? תלכו פעם לפרטיות או privacy ותבינו .... אגב כל מכשיר מבוסס ip ניתן למעקב מבלי להיות מומחה גדול
הנקודה שלא מצאתי לה פתרון, בזבוז של 700 מגה בזכרון המכשיר, לא מצאתי איך ניתן לשמור המפות על כרטיס הזיכרון.
למרות שזכרון המכשירים גדל עם השנים לאזור 16 גיגה ברוב המכשירים , עדיין נושא המקום הפנוי כואב.
רעיונות?
חברים אני אילן היזם של האפליקציה, כדן הוא המפתח בפועל. מצטער שלא עניתי מיד, רק עכשיו ראיתי את ההודעות. אבל כמו שאחרים ענו, יש סיבה לכל בקשה של הרשאות אבל נתחיל מהסוף, אנחנו ג'יפאים, אנשי שטח פשוטים ופרטיות חשובה לנו בדיוק כמו המחמיר כאן ביותר. לעולם לא נמכור או נעשה שימוש במידע מאחורי הקלעים. דבר שני, שיהיה הכי ברור בעולם, אנחנו לא יודעים / שומרים אצלנו כלום מלבד האימייל וזאת רק בשביל שיהיה אפשר להתחבר גם מהמחשב הביתי. בקיצור אנחנו אנשי שטח, אישית הייתי מ"פ בצנחנים ולעולם לא אמכור את נשמתי (או את משתמשי) לשטן תמורת פרוטה. כל שני וחמישי מישהו מדרג את האפליקציה 1, 2 או 3 רק על הסיבה הזו וזה חבל, אתם בטוחים איתנו. כל השאר מדרגים 5! אז אני מבין את החשש, אבל ממליץ לסמוך עלינו, ולא לדאוג, בפרופיל הפייסבוק שלכם יש הרבה יותר מידע ממה שאנחנו יודעים. האפליקציה לא ניגשת לשום מידע במכשיר שלכם שלא קשור לשימוש הישיר שאתם עושים כמו ניווט או העלאת תמונה.
כל השאר הוא טכני ולא חשוב, כי נכון שאנחנו יכולים לבקש רק כשצריך למשל להעלות תמונה אבל ראשית זה מציק, דבר שני יש באג מאד מעצבן בגוגל (לא בדיוק באג, יותר החלטה שלהם) שהההרשאה לאימייל שלכם קשורה באופן ישיר להרשאה אנשי הקשר, לא יודע למה (אתם מוזמנים לפנות אלי בפרטי, אשלח לכם את התיעוד של הבאג) אבל תאמינו לי שאם פתאום הייתם מקבלים הודעה "האפליקציה off-road מנסה לגשת לאנשי הקשר שלכם" כשבפועל אנחנו רק מבקשים את המייל, אף אחד לא היה משתמש באפליקציה. לכן קיבלנו החלטה, שעד שגוגל ישנו את מערך ההרשאות, אנחנו מבקשים הכל מראש. מתנצלים אם מישהו נפגע מזה, רק מבקשים לא לפגוע בדרוג נמוך כי אנחנו עובדים קשה בזמננו החופשי שזו תהיה אפליקציית ניווט מצויינת והנושא הזה לא קשור לניווט. כשיהיה ניתן לשפר זאת נשפר ונעדכן כאן את הפורום.
שנה טובה! אילן.
תודה על העדכון
קודם כל תודה על ההסברים.
לפחות מצידי אין שום דירוג, אם לא התקנתי והשתמשתי.
תודה דורון. זה לא היה מכוון אליך, זה יותר באופן כללי כדי לומר שאנחנו מכירים את הבעיה והחששות ולצערי מגבלה טכנית של גוגל מונעת מאיתנו לפתור אותה. אנחנו יכולים להחליף את מערך האבטחה למשהו שאנחנו נפתח אבל זה יהיה פחות מאובטח מהמנגנון של גוגל. כך שאנחנו במילכוד. אז בינתיים חיים עם מה שיש...
זה התאור של הבעיה בפורום של גוגל:
https://code.google.com/p/android/is...tail?id=189766
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
אילן,
עובדה שיש כאלו שמסתדרים בלי ההרשאה של לגשת לרשימת הכתובות, לפחות בשבילי, זה גורם לא להתקין.
תפנה את תשומת ליבו של דן, להודעה #8 בקישור ששלחת, בכל מקרה בהצלחה.
#8 [email protected]For getting "your own" accounts, you can do that:
<uses-permission android:name="android.permission.GET_ACC OUNTS" android:maxSdkVersion="22"/>
on Android > 22 you don't need the permission (as long as you just need accounts from your own account type)
This works also for:
AUTHENTICATE_ACCOUNTS, MANAGE_ACCOUNTS and USE_CREDENTIALS
אתם פתוחים מול גוגל בכל דבר שיש על הטלפון.
גוגל הוא אוייב הפרטיות מס אחת שלכם והוא עושה שימוש בנתונים שהוא אוסף עליכם ולא מתאמץ מדי להחביא את זה.
עכשיו אתם מתעוררים ומזכרים לשמור על הפרטים שלכם ועוד מאפליקציה שמתבססת על האבטחה של גוגל?
חפשו לכם עקרונות חדשים או שתעברו לטלפון כשר
לטעמי אפילו בעיני עצמכם זה לא רציני