-
פריצת שבילים חדשים בשטח?
רכבי שטח ומי שנוהג בהם, הפכו לשק חבטות. בגלל מיעוט שיש לגנות, שפורץ שבילים חדשים, לפעמים אפילו בסיוע כלי עבודה כבדים שמוכנסים לשטח כדי להזיז סלעים ולפרוץ מסלולים, מסיטים בדרך את תוואי הזרימה הטבעי של המים במדרונות, חורצים וחוסמים את דרכם של בעלי החיים וגורמים נזקים בלתי הפיכים.
משהו כזה:
https://www.facebook.com/Bible.bike.HL
מה דעתכם?
אסף.
-
תגובה: פריצת שבילים חדשים בשטח?
הזוי אנחנו ההינו עצורים על דבר כזה ומופיעים בכל מהדורות החדשות
-
שזה ביזיון, מקומם.
אבל אופניים זה ירוק, אז זה יעבור לסדר היום.
קובץ מצורף 84068
-
כושילאימא שלהם.
אבל אופניים זה ירוק. וזה בריא, ויש לזה אחלה יחסי ציבור.
מיום ליום אני נגעל מהם יותר.
מהפלצנות שלהם, מתחושת ה"מגיע לי" שלהם.
הם ניכסו לעצמם כבישים, עכשיו משתלטים גם על השטח.
הרבה פקחי רשט"ג יוכלו לספר לכם בשקט, לא לפירסום, שהנזק שהרוכבים האלה גורמים גדול בהרבה מנזקי רכבי שטח.
אבל כמו שלא מספרים את האמת על מכוניות היברידיות והנזק העקיף שהן גורמות כי זה לא פוליטיקלי קורקט, ככה אסור לדבר גם על זה, כי זה ספורט וזה ירוק וזה בריא וכי כל מיני אנשים חשובים עוסקים בספורט הזה.
תנסו לדחוף את הנושא הזה לתקשורת, ותיתקלו בקיר אטום. אסור ללכלך על כל מה שירוק.
-
אתם מודעים לעובדה שמדובר במסלול שנבנה על ידי קק"ל בשיתוף מתנדבים נכון?
http://www.eyarok.org.il/2013/03/%D7...5%D7%93%D7%94/
זה לא בדיוק אנשים פרטיים שבאו ועשו כרצונם. את הטענות שלכם תפנו לקק"ל.
-
בתור רוכב אופני שטח בשנים האחרונות אני חייב להגיב ולומר לכם שמה שרואים מכאן לא רואים משם. גם רוכבי אופניים והרט"ג לא בדיוק נמצאים בירח דבש בכל הנוגע ליחסים שלהם, וכנ"ל לא עם קק"ל. יותר בכיוון רדיפה ומלחמה תמידית. שני הגופים הנ"ל בונים שבילים טיוליים ולא אתגריים, בדיוק כמו בקישור שמצורף כאן. זה לא משרת את הגרעין הקשה של הספורט בארץ, אפילו לא את הבינוניים, אלא רק רוכבים מתחילים. העיקר לבנות כדי לפרסם "בנינו". יש אטימות מוחלטת מבחינתם בנושא, כולל חלוקת דוחות הזויים במסלולי מדבר. בנוגע לתחושת ה"מגיע לי", מכיר את זה, נגעל מזה אבל חבל להכתים אוכלוסיה שלמה של אנשי שטח נפלאים שחלקם הלא מבוטל מגיע מג'יפים ואופנועים בגלל כמה פלצנים. הרי התפוחים הרקובים האלה נמצאים בכל תחום.
השטח הוא לא של הג'יפים, לא של האופנועים, לא של האופניים, לא של הטרקטורונים הרייזירים או הסוסים, הוא של כולם ולכולם מגיע להנות ממנו.
שבת שלום ומבורך.
-
זה החיים8 של רוכבי האופניים?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
זה ממש לא חיים 8, מבינת החוק - ההיפך הוא הנכון...
לא שזה הנושא אבל יש להפריד מבחינת רוכבים האופניים בין הרטג לקקל. הקקל מכשירים מסלולי אופניים אבל בגדול מפחדים מאוד מתביעות בכל מה בקשור לנזקי גוף.
זה כולל הסרת/שבירת רמפות ונדנדות שאנשים בנו על השבילים שלהם וכו
הרט"ג כמעט לחלוטין לא משתף פעולה עם רוכבי האופניים וקונס רוכבים אשר רוכבים על שבילי הולכי רגל - בעיקר בדרום הארץ.
"הרבה פקחי רשט"ג יוכלו לספר לכם בשקט, לא לפירסום, שהנזק שהרוכבים האלה גורמים גדול בהרבה מנזקי רכבי שטח"
משפט מעניין, יש לך דוגמאות? אני מכיר את בארי כאתר שבו רוכבי האופניים גולשים אל מחוץ למותר וגורמים לנזק, את בריכת נופרים (שנסגרה) ועוד כמה אבל זה מתגמד לעומת כל תל מחורץ צמיגי גיפים וכו באשר הוא...
"השטח הוא לא של הג'יפים, לא של האופנועים, לא של האופניים, לא של הטרקטורונים הרייזירים או הסוסים, הוא של כולם ולכולם מגיע להנות ממנו. " המשפט הכי נכון פה בכל הדיון.
-
אני לא חובב את קהל רוכבי האופניים.
מבחינתי העוף המוזר הזה מיותר לי בעין.
בכביש הם לא מכבדים את הרכבים ולא מקפידים על החוק הם מסכנים בעיקר את עצמם אבל עלולים לגרום לי להיות זה שפוגע בהם בגלל התנהגותם חסרת אחריות.
(כי לנסוע שניים או שלושה אחד ליד השני זה כיף אבל נכנס לי לנתיב, ולחצות צומת באדום זה לא חוקי בשום מצב!)
בשטח הם רוכבים כאלו הוא של אבא שלהם, בלי לכבד את שאר הנמצאים ועוד עושים פרצוף כשמנסים לסיים את המגע איתם ולעוקפם.
(אני מודע לזה שלא נעים שג'יפ עושה ריח ומרים קצת פודרה, אבל באמת שזה שתסעו לפני הפגוש שלי ולא תזוזו סתם יגרום לי להתעצבן וממש לרדות לתת לכם דחיפה קלה)
משתדל שלא להכליל- אבל התחושה מאוד חזקה.
לגבי פריצת שבילים, אין לי התנגדות עקרונית לכך.
צריך למצוא איזונים כדי לאפשר לכולם באשר הם להינות מהטבע.
צריך לעשות זאת בדיוק כפי שעושים עבור שבילי רכבים.
ואי אפשר להתעלם מפוטנציאל הנזק הגדול משמעותית שג'יפים עושים.
ואולי בכך לגרום להפרדה בין אופניים לרכבים.
הצרה שקומץ מגעיל אחר כבר ידאג להתחיל להרחיב את שבילי האופניים...
ובאופן כללי, אופניים הם רק תירוץ עלוב לגברים כדי ללבוש טייץ
-
בתור אחד עם הרבה תחביבים ושנמצא בלא מעט קהילות ברשת זה תמיד מנחם אותי לדעת שבין כל הקהילות השונות יש מחנה אחד משותף מאחד - שנאת האחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לגבי פריצת שבילים, אין לי התנגדות עקרונית לכך.
צריך למצוא איזונים כדי לאפשר לכולם באשר הם להינות מהטבע.
צריך לעשות זאת בדיוק כפי שעושים עבור שבילי רכבים.
רק שבינתיים, לרכבים רק סוגרים דרכים.
זה נכון שלפחות בדרום, מקפידים גם עם הרוכבים שירכבו רק על דרכי רכב (אווילי לדעתי), אבל מצב הרכבים הרבה יותר גרוע.
-
פריצת שבילים חדשים בשטח?
מקרה שקרה לי לפני כשנתים, בשבת אביבית יצאתי על הילדים בבוקר לטיולון בשביל מסומן אשר מוביל ממגרשי הטניס ברמת השרון, לאורך הירקון, מסלול חביב ומוכר. כיוון שרציתי להעביר כמה שעות עם הילדים בטבע, עשיתי את רוב במסלול בהילוך ראשון כמעט בלי גז ממש במהירות הליכה , בדרך הגיעו מולי 3 רוכבי אופניים, כיוון שראיתי אותם די מרחוק, החלטתי פשוט לעצור בצד ולתת להם לעבור בלי אבק או סכנה שלא יראו אותי, כשהגיעו ליד החלון שלי הם התחילו במסע קללות עלי ועל כל הג׳יפאים אשר הורסים את הטבע ואיך אני מעז בכלל להכנס לשם כי זה מיועד רק לאופניים... כיוון שהייתי עם הילדים ברכב, רק עניתי להם בקצרה שיעשו קצת שיעורי בית ויראו איפה הם מטיילים בכלל ולא נכנסתי איתם לעימות, אבל זה מראה את הסובלנות ואת הרגשת העליונות המוסרית שיש לרוב הרוכבים.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
-
בקיצור, יוצאו האופנים מחוץ לחוק לאלתר!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
בתור אחד עם הרבה תחביבים ושנמצא בלא מעט קהילות ברשת זה תמיד מנחם אותי לדעת שבין כל הקהילות השונות יש מחנה אחד משותף מאחד - שנאת האחר.
לייק.
-
נדמה לי שמאיר שליו כתב פעם שהעם היהודי משול לחרא , אתה מפזר אותו בתפוצות והוא מדשן את הסביבה אתה מכנס אותו ביחד וזה ערמה של חרא .
הדיון הזה הזכיר לי את המשל הזה ,ולא חס וחלילה שיש לי משהוא נגד אחד מכם אבל הנימה הכלללית זו ערמה של חרא , תעשו את מה שאתם אוהבים ותנו הרבה כבוד לאחר והשונה זה בטוח לא יזיק וכנראה גם יועיל , זה שתפסלו ותשמיצו קבוצה כזו או אחרת יחזור אלכם מהר מאוד בכוח חזק הרבה יותר .
עידו
-
אני גם רוכב על אופניים. לא כספורט ולא כאובססיה ולא כתחביב ולא בטייץ ובגרדרובה צבעונית. סתם כלי רכב יעיל ונוח ומהיר לסידורים בעיר. אופניים ישנים ששוים גרוש ורבע. קומיוטר. אבל זה לא משנה.
כל חיי, מגיל 6 פחות או יותר, אני רוכב, וחווה לעתים קרובות את מה שרוכבי האופניים מתלוננים עליו. עברתי גם תאונה קשה שעיצבה לי מחדש את כל מערך השיניים בפה (בואו ונאמר שהסכום שנדרש כדי לשפץ לי את שיניים והלסתות, יכל לשפר את הסופה לרמת אקסטרים, או סתם לרכוש לי זוג אופני בוטיק-עילית שעולים כמו סופה משופרת במצב טוב). אני יודע על בשרי שרוב הנהגים באמת בכלל לא סופרים את רוכבי האופניים.
מצד שני רוכבי אופניים באמת עושים מה בראש שלהם - גם בעיר. חוקי תנועה לא קיימים מבחינתם. הולכי רגל הם מטרד עבורם. מכוניות?... החוק הישראלי המטומטם הרי מטיל את כל האחריות על הנהגים, לא משנה מי באמת אשם, מבחינת החוק הנהג תמיד אשם ותמיד אחראי. כי יש לו לוחית רישוי וביטוח ואפשר לקנוס אותו על כל גרעפס. מה זה אם לא היתר רשמי ומוסמך עבור הרוכבים לעשות מה שבא להם ולצפצף על כל העולם?...
אין כאן שנאת האחר כי גם אני "אחר" - נמצא משני הצדדים באופן כמעט יומיומי. אז דווקא בגלל זה אני יכול להיות אובייקטיבי ולומר לכם שחלק גדול מרוכבי האופניים ממש לא צדיקים. אני מבטיח לכם שבכבישים מסויימים, בשטחים מסויימים, יש היתקלות בלתי פוסקת עם הגרעין הקשה, האידיאולוגי, של הרוכבים.
יש את רוכבי הכביש שדורשים בתוקף סגירה מוחלטת, לא פחות, של קטעי כביש מסויימים בימים מסויימים לכבוד התחביב התחביב הירוק והבריא שלהם. הם מסכנים את חייהם ואת החופש שלי ושלכם. אני מבין ומסכים איתם שאין להם איפה לרכב בבטחון. למרות שהחוק, בטיפשותו כי רבה - מתיר להם לעשות את זה כי "אופניים זה כלי רכב" ושולח אותם לשטח ההריגה שעל הכביש. אין קביעה מטופשת מזו. אם זה כלי רכב, אז שיחוייב ברישוי ובביטוח, ושיישא באחריות בדיוק כמו נהג מכונית או רוכב אופנוע. ואם זה לא כלי רכב, אז מקומו לא על כביש. נקודה.
ממה שאני מכיר, רוכבי השטח קצת יותר "מתחשבים", אבל גם להם יש טענות. לפעמים בצדק, לרוב ממש לא.
כמו שיש נהגי רכבי שטח ששמים פס על החוק ועל הטבע ועל דרך ארץ בכלל, ואני לא רוצה לתת דוגמאות, ככה יש גם רוכבי אופניים כאלה. הפוליטיקלי קורקט לצידם. האהדה הציבורית לצידם. הטענות שלהם לא ספציפיות נגד נהג מסוים בקטע שטח מסוים אלא כוללניות, נגד ג'יפים בכלל.
כשאני רואה את "הכשרת השביל" העצמאית הזו בגלבוע, בשת"פ עם קק"ל או לא, כי פצע באמצע הטבע זה פצע באמצע הטבע! לטובת רוכבי אקסטרים מסויימים, זה מעלה לי את הסעיף. מישהו מדמיין לעצמו הכשרה פיראטית דומה של שביל אקסטרים או פארק שעשועים מוטורי לטובת קבוצות ג'יפאים חובבי עבירות ואיזה רעש זה יעורר - ובצדק - מצד גורמי שמירת הטבע?..... אבל עבור אופניים אפשר ומותר ופתאום הטבע לא כל כך חשוב. זו הצביעות המקוממת של גורמי שמירת הטבע שמעצבנת אותי.
השטח באמת של כולם, ואין לזה שום פתרון מלבד התחשבות הדדית. אבל כמו שדורשים - ובצדק גמור - מג'יפאים לשמור על הטבע, אז שידרשו את זה גם מרוכבי אופניים.
-
למה אתה משוכנע שלא דורשים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
sad but true.
-
שלום רב
בתאריך 8.2.2014 מתקיים כמידי שנה מרוץ בית גוברין באופני כביש של איגוד האופניים.
כמידי שנה אנו נערכים מראש למרוץ זה , המרוץ מאושר ומלווה ע"י משטרת ישראל ומד"א
במהלך התחרות יסגרו הכבישים 35,38,353 בין השעות 06:00 ועד השעה 12:00
במהלך הזמן הזה נסייע לתושבים ולאורחים להגיע ליעד בסיוע משטרת התנועה
לא תותר נסיעה ללא ליווי משטרתי
בתודה מראש על שיתוף הפעולה
נשמח עם הודעה זאת תעבור לכול התושבים בישובים על מנת למנוע אי נוחות
בתודה מראש
צוות ההפקה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
למה אתה משוכנע שלא דורשים?
לא, לא דורשים מהם. הם הרי ירוקים, אז מתייחסים אליהם כאל קדושים יותר מהאפיפיור.
לא דורשים מהם - עובדה שחצבו להם שביל לצורך הנאתם נטו.
איתנו הג'יפאים אין לרשויות שום דיאלוג וכבר לא דורשים מאיתנו כלום - פשוט סוגרים לנו שביל אחרי שביל.
תבין, עיני לא צרה ברוכבים ובתחביב שלהם - אבל מה?
אם אתה תרד עם הפג'רו שלך מטר מהשביל כדי לעשות קפה, יזיינו אותך. אבל כשלרוכבי האופניים משעמם בגלבוע, אז צ'יק-צ'ק מביאים מחפרון שיחצוב להם שביל מעניין.
אחרי שרשות כמו קק"ל פוצעת ככה את השטח לטובת איזה סינגל, אני אשמח אם יפסיקו לזיין לנו ת'מוח על "שמירת סביבה" ועל "חתימה סביבתית" ו"נזק לטבע". די לצביעות.
-
נתחיל מזה שקקל אינה רשות.
ולהפך מבורך שפותחים ביערות שבילים גם קלים וגם בטוחים לקהל המתחילים.
זו יוזמה מבורכת, וכן אף היא פוגעת בטבע אך בצידה ערך מוסף הנגשה של היופי הזה גם לצעירים יותר ומנוסים פחות.
נמשיך בזה שבגנים לאומיים ושמורות טבע רשות הטבע והגנים לא עושה אבחנה בין רוכב אופניים , אופנוע , מטייל רגלי או גיפאי.
מי שייתפס פוגע בטבע/עובר על תקנות או חוקים ייאכף.
ונמשיך בכך שאצלנו בקהילה יש בבונים בדיוק כמו אצל רוכב האופניים.
לקהל הגיפאים יש פשוט יותר וותק כנראה של פגיעה והתנהגות ברברית.
הדרך להתמודד עם השם הרע שנוצר זה לא התנצחות ברשת והתבכיינות.
אלא להתנהג אחרת בשטח, להפגין מעט יותר סבלנות וסןבלנות בשטח ויותר שיקול דעת בריא.
וצר לי שאנשים רואים אתצהטבע כשלהם כמו שנאמר פה, הטבע הוא לא שלי ולא שלך ולא של כולם. הוא קודם כל של הטבע ואנחנו האורחים שלו ויש להתנהג בהתאם.
גם איפה שאנחנו גרים , עובדים וחיים את היום היה בעבר טבע שלא יחזור. בטבע תתנהגו בטבע, זה לא רחוב ולא קניון ותגידו אותה שנשאר עוד מקום לברוח אליו.
דעתי.
-
דרור, אני מנחש שאתה לא גולש בפורום גרופי ואני מניח כי לא קראת על הקנסות והמארבים שביצעו פקחי הרטג לרוכבים שרכבו בשבילי הולכי הרגל. בבקשה אל תקבע כי מתייחסים אליהם כקדושים. גם לרוכבים דיאלוג קשה מול הרטג. לפחות פה זכינו להתייחסות כלשהי מנציג בכיר.
יספר לך ידידנו מעלי שגם על כניסה לבריכת נופרים הם נקנסו כמו כולם וגם בבארי ננזפו כאשר פגעו בעתיקות
השביל שחצבו ישמש גם אותך אם תחליט להוריד את הכרס מהסופה לטובת הליכה בשבילי הארץ הקסומה הזו. אפילו אם סומן כשביל אופניים.
גם אני וגם אתה מטיילים בשבילים שחוקיותם לעיתים מוטלת בספק. שבילים שככל הנראה נפרצו על ידי חברינו לתחביב ועם הזמן הפכו לקונצנזוס. הארץ שלנו מצולקת מצפון לדרום על ידי קוליסים וצלקות שנוצרו כי מישהו החליט שזה יותר מאתגר לטפס דווקא מהאיזור הבתולי של הגבעה מאשר מהשביל המסודר. לא מכיר יותר מדי "מגרשי משחקים" של אופניים כמו שאני מכיר של גיפים. ואם אתה משוכנע שיקנסו אותי כשארד מהשביל המסומן אז איך זה שמתקיימות פה תחרויות לא חוקיות בעליל כמעט באין מפריע? מה שגורם לי לא לרדת מהשביל הוא לא פחד מקנס כי אני לא באמת מאמין שמישהו יתפוס אותי... מה שגורם לי לא לרדת זה חינוך.
אני אמנם חזרתי רק השנה לתחום רכבי השטח אבל זה דיי ברור- לרוכבים ייצוג טוב יותר ודיאלוג טוב יותר מול הרשויות. למה? אולי כי הם יותר. אולי כי איכפת להם יותר? לא יודע... אבל בתור גיפאי אני יכול לעשות שלוש דברים - לקנא, להאשים את עצמי ולנסות לשנות.
המסר שחשוב לי להעביר הוא שגיפ, טרקטורון, אופנוע, אופניים וסוליית נעליים הם בסך הכל כלים. זה האדם שמאחורי המכונה שצריך להתייחס אליו ולא קבוצת אנשים שלעיתים המחנה המשותף שלהם הינו התחביב
-
אתם מתעסקים בשטויות
הרבה יותר מעסיק אותי
שהמתאבדים שרוכבים על הכבישים בחבורות של 4 \ 5 \ 6 רוכבים נוסעים להם בצד הדרך או לא
ועם חלילה הם נדרסים אנחנו הנהגים הולכים לכלא על מה ולמה ?
הרי עם אותו רוכב לא היה שם אז אותו נהג שסטה מהכביש היה נכנס במעקה בטיחות או בעץ או במשהוא אחר והורג את עצמו אבל עצם המצאות הדבילים האלו על הכביש
מכניסה אותנו הנהגים לסיכון גבוהה מאוד שאולי יום אחד לא נחזור הביתה לילדים שלנו כי איזה טמבל החליט לנסוע עם האופניים שלו על הכביש ולי בדיוק היה פנצר וסטה לי
ההגה ובדיוק ובדיוק ויהיה זכרו ברוך ואתה יושב בכלא .....
-
בלאק סטאר .. אני אייתך
אני מפחד מזה שאני אדרוס רוכב אופנים בשולי הכביש
במיוחד כשהשביל והכביש צר והם נכנסים לנתיב שלי
כאות מחאה ( קצת מגעילה אני מודה ) אם רוכב נצמד לי לרכב אני צופר כל כך חזק עד שהאוזניים שלו יתפוצצו :)
מכווה שהם יבינו את הרמז
אני מפחד להרוג אותם , אני ברכב בטיחותי וחזק
הם בקושי עם קסדה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
דברים כדורבנות.
על מה כועסים פה בדיוק? שקק"ל ועמותות תיירות איזוריות יוזמות פריצת שבילי אופניים? תרכבו בשביל רום הגלבוע (בחודשים הקרובים זו ה עונה) ותראו איזה יופי מדהים, איך מנגישים חלקי ארץ לא נודעים לציבור בצורה מתוכננת ומאושרת.
לא בא לכם טוב שימוש במיני באגר לטובת העבודות הנ"ל? למה לחתוך את הנוף עם שביל 4X4 (חוקי) זה לגיטימי, אבל לעשות את זה (בקטן) עבור אופניים זה פשע לאומי?
בקיצור, לשנוא זה קל. את האופנים (כביש ושטח), את הטרקטורונים וה SBS הערסים, את האופנוענים המטורפים, את כול מי שלא בצלמכם ובדמותכם.
גילוי נאות, הכותב הוא רוכב אופנוע שטח, אופני הרים, נהג 4X4 ואף הולך קצת כשאף אחד לא מסתכל.
-
כי אני לא מכיר אף "שביל 4X4 חוקי" בד"כ שנפרץ לטובת ג'יפאים נטו. השבילים המסומנים שאנחנו נוסעים בהם משמשים גם את המטיילים ברגל ובאופניים ועל גב סוס וגם את צה"ל וגם את אלה שמתחזקים/שומרים על הטבע - פקחים, יערנים וכו'. גם הם נוסעים שם ברכב 4X4.
לאחרונה, לעתים קרובות מדי, סוגרים שבילים למטייל הממונע. בצדק או שלא - זה לא הויכוח. אבל עובדה. עושים את זה בשלל הסברים ותירוצים - שמירת הטבע, שיקום בתי גידול וכו' וכו'.
ואז מגדילים לעשות ופורצים שביל לאופניים שבתכל'ס, אין לי בעיה עם זה.
מצידי שיפרצו עבורם עוד ועוד שבילים. עבורם בלבד - זה רק טוב שהחיכוך בינם לבין הג'יפאים ירד למינימום.
אבל יש לי בעיה עם המוסר הכפול של "שומרי הטבע". כיפוף הטבע לטובת רוכבי האופניים לעומת העוינות הקולקטיבית למטיילים בג'יפ.
פתאום מדברים על "הנגשת היופי לציבור" בזמן שמדירים באגרסיביות ציבור אחר מאותו יופי בדיוק?... נו באמת.
מה, פתאום אין "בתי גידול" איפה שהמיני-באגר הזה חצב וחפר?
אין לי שום בעיה שיאכפו את החוק ביד קשה על עבריינים - על 2 גלגלים או על 4, שיורדים משביל ומשחיתים. אבל אחרי שחוצבים ופורצים שביל לטובת אופניים נטו, שלא יספרו לנו שאוסרים כניסת ג'יפים לשביל כזה או אחר בגלל "שמירת טבע". איזו צביעות.
-
דרור בא להגיד לך את זה ישר בפנים,
אני כל היום בשטח, רובכנו הגדול פשוט בבונים, פרימטיביים, לא יודעים קרוא וכתוב, אפילו ציורים על שלט לא מבינים, רפי שכל, חסרי שיקול דעת, נימוס, היגיון בריא, חושבים שאתם הכי חכמים בשטח ושבטח אין חוק, מזלזלים באינטליגנציה של כל האחרים, ובבון על 2.5 טון כבר 40 שנה.. עושה הרבה יותר נזק מאשר בבון על אופני קרבון של 14ק"ג והרבה יותר ללכת לקראת טרנד חדש וירוק שמעלה את הכושר ומקטין את הזיהום... לעומת ערסים עם כרס בירה שמתנהגים כמו חיות.
ולא אל תתחילו להתלהם הייתי קיצוני, ציני וסתלבט , התבקש לאור רמת הקוטריות והרצינות בדיון שהיה צריך להיות _כולו_ פרגון לדעתי!.... P:
גילוי נאות: אני פקח ברט"ג, אני ג'יפאי, אני רוכב אופניים, ונמאס לי שכולם יפיי נפש בכל הנוגע לתחביב הזה.
-
אתה באמת קיצוני וציני.
אתה מתאר מצב שהרשויות נכנעו לו. הרימו ידיים, והכי קל לכם להאשים את כולם. כולם בבונים.
ואני אפרגן כשלא תהיה איפה ואיפה ולא ינהגו באנשים לפי טרנדים ירוקים או כחולים או ורודים או לפי גודל הכרס.
אם שומרים על הטבע אז כולם שומרים. ואם פותחים אז לכולם. ומי שעבריין או עושה נזקים - שיכניסו לו חזק.
אבל אני חי בסרטים כנראה.
-
פריצת שבילים חדשים בשטח?
אורי,
אתה טועה בדבר אחד.
מהותי.
הבבונים לא בוכים ברשת בג׳יפולוג על זה שסגרו להם שבילים כי מבחינתם הכל פתוח.
אז כשאתה כותב ״רובנו״, תסתכל אולי מי החברים שלך, אבל לא שלי ואני מאמין שרוב רובם של מי שמשוטט כאן באתר גם לא נכלל בהגדרה הזו.
ולפני שנוגסים לי בצוואר,
אני מכיר אישית את אורי, וברור לי שהוא מדבר מתסכול מקצועי-אישי (אולי הבומבה שחטפת בראש הזיזה משהו בפנים, שלא חזר למקום?), עצמי, אבל אותו תסכול גורם לו להכליל אוכלוסיה שלמה ולהפוך לאט לאט להיות משוחד מראש כלפי רכבי שטח, כמו חלק מהקולגות שלו עצמו.
-
אני מאמין שאורי נפגש עם כולם, הטובים, הרעים והמכוערים, וכשהוא אומר שרוב הקהילה כזו דיי קשה לי להתווכח איתו.... אין מה לעשות, גיפולוג לא מייצג ולא משקף את קהילת בעלי רכבי השטח (ואני בכוונה לא משתמש במונח גיפאים). בשבת שקעתי חזק בבוץ של פלמחים ובחור ממש נחמד בא וחילץ אותי. אחרי שהודתי לו וקצת דיברנו במקום לנסוע על השביל הוא פשוט נסע דוך דרך שדה זרוע ואני פשוט עמדתי שם מכוסה בוץ ודיי בהלם.
דרור אף אחד לא מכשיר שבילי 4X4 חדשים כי אף אחד לא רואה צורך. אנחנו זכינו בשבילים ומעלות לטייל בהם שהכשרתם הייתה לסיבות אלו ואחרות כמו שאתה מנית ואני מבטיח לך שאף גורם ברשות לא חושב לעצמו "וואלה בוא נעשה מסלול חדש לרכבי שטח"
.
סינגלים לאופניים זה לא מושג שהיה קיים עד לפני עשור פלוס. התשתית שהייתה נוצרה על ידי רוכבי אופנועים שפרצו לעצמם שבילים. מצחיק הוא שהיום רוכבי אופניים בוכים שאופנועים הורסים להם את השבילים מבלי לדעת מי בכלל יצר אותם. וכיום יש סינגלים שאסורים לכניסת אופנועים ואלו כמובן כועסים על כך או מצפצפים על האיסור.
"חיכוך ירד למינימום" למה כשאני רוכב בשביל ושומע רכב שטח אני יודע להיצמד לצד או לעצור אם צריך וכשאני נוהג ומולי רוכב אני יודע להאט או לעצור בצד על מנת לא להפחיד או לחנוק מאבק. למה אי אפשר לחלוק בדרך? לאן אנחנו ממהרים כל כך בטיול שלנו ולמה אנחנו כך כך ממהרים לכעוס?
דרור... התחלת בזה שהרוכבים משתלטים על השטח, חשים את עצמם ושאתה נגעל מהם ועכשיו כבר לא איכפת לך ומצידך שיהיה להם את כל השבילים שבעולם. אז מה זה אם לא קנאה? הכעס שלך כלפי הרשויות השונות בכל הנוגע לצביעות מוצדק לדעתי, אבל כאחד שרוכב כביש שמזמן נפל לו האסימון שה"קומץ" השנוא הוא ממש לא "קומץ" יש לי חשש שגם בקהילה של בעלי רכבי השטח הדבר הוא נכון.
מה שהכי כואב לי בקהילה שלנו הוא שאין לנו פה, לקהילת האופניים יש עמותות וארגונים שדוחפים ועושים בהתנדבות מרשימה. תמצא אותם בכנסת, בדיונים של עיריות וגופים כמו קקל וכו.
מה נראה לכם, שסתם פתאום מותר לעלות לרכבת עם אופניים? זו דוגמא מובהקת של שנים של דיונים, ישיבות וחפירות של אנשים שאיכפת להם.
אסף - אהבתי את הקטע של "אני רק אניח את זה פה ואלך"